Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετσι οπως το λες zio ερχεσαι στην περιπτωση του flying spaghetti monster που ποσταρα πριν.

Εισαι σιγουρος πως δεν υπαρχει το Μακαρονοτερας και δεν ειναι αυτο ο δημιουργος του κοσμου?

Ή εισαι σιγουρος πως δεν υπαρχει ο αορατος ροζ μονοκερως και δεν ειναι αυτος ο δημιουργος του κοσμου?

Ακριβως το ιδιο ισχυει και με τον Θεο...

Απο που και ως που μπαινουμε σε διλημμα για το αν υπαρχει κατι, χωρις να εχουμε καμια σοβαρη ενδειξη, τουλαχιστον, πως υπαρχει...

Δεν μιλάω αποκλειστικά για το Θεό! Μιλάω για πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον).

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οχι παιδια η ιστορια ειναι περα για περα αληθινη,χωρις την παραμικρη πλακα.Αν βγουμε καποτε ολοι μαζι για καφε,κατι σαν συναντηση φιλοσοφικων συζητησεων, οπως γινονται οι συζητησεις των insomniacs,θα σας πω περισσοτερα. :)

Σε τέτοια συνάντηση θα ερχόμουν κι εγώ, χαλάλι τα χιλιόμετρα! :D

Δημοσ.

εμείς οι φιλοσοφημένοι πρέπει να συναντηθούμε μια μέρα, κεκλεισμένων των θυρών

Πεστα βρε falbala! Γύρω από μια φωτιά σε μια παραλία κατα προτίμηση.

Δημοσ.

Οχι καλε μου.. σε κανενα ησυχο μαγαζακι με κοσμο και λιγο κρασακι.. δεν θα χεστουμε και πανω μας!

Δημοσ.

Αν ειναι να το κανονισουμε σε στυλ ''συναντηση insomniacs'' στο Θησειο,που γινονται και οι ''επισημες'' συναντησεις του insomnia. :)

Δημοσ.

Καλυτερα σε ενα εγκαταλειμμένο νοσοκομειο :P

Και εκατομμυρια να μου εδιναν δεν θα το εκανα ή μηπως θα το εκανα; Δεν ξερω :P

Δημοσ.

Οχι καλε μου.. σε κανενα ησυχο μαγαζακι με κοσμο και λιγο κρασακι.. δεν θα χεστουμε και πανω μας!

Ε να υπάρχει και λίγο σασπένς! Αν δεν μας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο δεν ειναι legit. Μην σου πω θα μαζευτούμε σε νεκροταφείο. :)

Αν ειναι να το κανονισουμε σε στυλ ''συναντηση insomniacs'' στο Θησειο,που γινονται και οι ''επισημες'' συναντησεις του insomnia. :)

Μακάρι να μπορέσω να έρθω!

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, αληθινός είναι ο κόσμος των Ιδεών, ενώ ο κόσμος των αισθήσεων είναι η σκιά του αληθινού κόσμου. 

Δεν είμαστε όλοι Αθήνα.Να το κάνουμε μέσω skype.χαχα

Δημοσ.

Ε να υπάρχει και λίγο σασπένς! Αν δεν μας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο δεν ειναι legit. Μην σου πω θα μαζευτούμε σε νεκροταφείο. :)

Μακάρι να μπορέσω να έρθω!

Πολύ το τραβάς, εγώ φοβάμαι! :P Τσιπουράδικο, safe επιλογή!

Δημοσ.

Καλυτερα σε ενα εγκαταλειμμένο νοσοκομειο :P

Και εκατομμυρια να μου εδιναν δεν θα το εκανα ή μηπως θα το εκανα; Δεν ξερω :P

Με μια Aston martin πήγαινα. (που λέει ο λόγος).

Δημοσ.

Εμένα απλά μου φαίνεται αδιανόητο όλο αυτό να είναι για το τίποτα.. ναι οκ ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής δικαιολογεί τα πάντα αλλά και πάλι γιατί εξαρχής να υπάρχει ο ίδιος ο νόμος, γιατί να  υπάρχει το σύμπαν χωρίς λόγο και πιο το νόημα όλων αυτών.. μου φαίνεται φοβερό τρολλάρισμα όλα να τελειώνουν έτσι απλά. Όσον αφορά τους επιστήμονες βλέπω μια φοβερή αλαζονία ότι τα ξέρουν όλα σε αυτό το κομμάτι ενώ στην πραγματικότητα η γνώση μας για τον κόσμο είναι ελάχιστη.. και εγώ πιστεύω.

Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται καθόλου αδιανότητα το όλο αυτό για το τίποτα.

Το ότι έτυχε να είσαι μια βιολογική μηχανή που αντιλαμβάνεται την ύπαρξης της δεν σημαίνει πως επειδή σου φαίνεται φοβερό και παράξενο πρέπει να υπάρχει και κάποιος λόγος που υπάρχεις.

Όσον αφορά τους επιστήμονες, το να κρίνεις μεμονωμένα άτομα δεν έχει κανένα νόημα. Υπάρχουν και αυτοί που λες υπάρχουν και οι άλλοι που δεν λες. Την επίσημη επιστήμη να κρίνεις που τα λέει μια χαρά.

Τί ενδιαφέρον έχει αυτό το πράμα? Ότι ο εγκέφαλος ενός έκανε πουλάκια που του φαινόντουσαν τόσο ρεαλιστικά που πείστικε πως ήταν πραγματικά? Και αντε πες ότι υπάρχει και η πιθανότητα να ήταν. Απ την στιγμή που υπάρχει η σοβαρή και τεκμηριωμένη πιθανότητα να μην ήταν τι το σκαλίζει και το μας το κοπανάει ως απόδειξη που τον έπεισε?

Αυτό περί φόβου το δέχομαι ότι έχει μια βάση... από την άλλη γιατί να μην ισχύει και το αντίθετο; κάποιοι να φοβούνται ότι έαν υπάρχει παράδεισος οι πράξεις τους θα έχουν συνέπειες; και νομίζω ότι μας λείπει η διάσταση της φυσικής.. το εξετάζουμε αυστηρά από βιολογική σκοπιά το πράγμα.. αν υπάρχουν άλλες διαστάσεις; και πολλά άλλα αν τα οποία πηγάζουν από τη φυσική; και όλα αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα; Το καλύτερο θα ήταν να μελετηθούν τα παράδοξα και όχι να πετάμε την καραμέλα ο εγέφαλος τα παίζει όταν πεθαίνεις και για αυτόι μεταθανάτιες εμπειρίες δεν είναι αξιόπιστες κτλ

Ε sorry τώρα αλλά αν οι μεταθανάτιες εμπειρίες είναι αξιόπιστες τότε είναι αξιόπιστες και οι εμπειρίες των σχιζοφρενών. Που ξέρεις δηλαδή ότι αυτοί είναι οι τρελοί?

Τώρα ως προς το ερώτημά σου γιατί υπερτερεί ο φόβος της ανυπαρξίας από τον φόβο της κόλασης είναι επειδή θες να έχεις μια ελπίδα να μην γίνεις σκουλικοτροφή. Επίσης οι περισσότεροι πιστεύουν πως τελικά θα πάνε παράδεισο επειδή καταβάθος είναι καλοί κτλ.

Ωραιο θεμα ναι αλλα σου δημιουργει και αμηχανια γιατι δεν μπορει καποιος να μιλησει για καποια εμπειρια που ειχε ενδεχομενως με τον φοβο οτι θα τον παρουν στο ψιλο.. Ενταξει ειμαστε και σε τεχνολογικο φορουμ.

όχι όχι, αν είχες εσύ τέτοια εμπειρία ή κάποιος άλλος ρίξτε την και δεν θα σας κοροιδέψουμε.

Ειναι σεβαστο οταν καποιος δηλωνει αθεος μετα απο προσωπικη αναζητηση και οχι επειδη τα τελευταια χρονια ειναι τρεντυ.

Μπορεί να μην μεγαλώνει το κίνημα της αθείας λόγω τρεντοσύνης αλλά επειδή οι κοινωνίες εξελίσσονται και μορφώνονται σε μεγαλύτερα ποσοστά. Κάποτε π.χ. ήταν απαγορευμένο και το σεξ και όταν άρχισε η σεξουαλική απελευθέρωση, οι πρώτοι πιο απελευθερωμένοι μπορεί να κατηγορούνταν ως τρέντουλες και παρασυρμένοι απ την μόδα της εποχής.

Όπως και να χει οι θρησκείες που έχουμε είναι απαρχαιωμένες και γελοίες. Και να θες να πιστέψεις σε κάτι δεν μπορείς γιατί πρέπει να είσαι είτε 10χρονο είτε 80χρονος. Απ όπου να τις πιάσεις βρωμάνε. Χρειάζονται update άμεσα πριν χάσουν κι άλλους fans.

• Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, αληθινός είναι ο κόσμος των Ιδεών, ενώ ο κόσμος των αισθήσεων είναι η σκιά του αληθινού κόσμου.

Δεν είμαστε όλοι Αθήνα.Να το κάνουμε μέσω skype.χαχα

Ναι έτσι θα μας βολεύει. Hehe

Πολύ το τραβάς, εγώ φοβάμαι! :P Τσιπουράδικο, safe επιλογή!

Να πιούμε κιόλας. :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...