vasilissouvlaki Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Έχω μια απορεί με κάποιον. Δεν θέλει να κάνει χρήση του καλοριφέρ της πολυκατοικίας γιατί δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί και το κλείνουν και δεν θέλει να το χρησιμοποιεί άλλο και να πληρώνει αλλά του λέει ότι δεν γίνεται αυτό και ότι αν δεν το πληρώσει θα τον πάνε στο δικαστήριο. Ξέρει κανείς τι γίνεται?
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Η αποφαση για το ποιες ωρες θα αναβει το καλοριφερ παιρνεται απο Γενκη συνελευση των ενοικων της πολυατοικιας . Αν εχουν παρει τετοια αποφαση δεν μπορει να κανει κατι . Για να κλεισει τα σωματα εξαρταται απο το τι λεεει το καταστατικο αλλα και παλι κατι θα πληρωνει σαν συμμετοχη στο παγιο .
gregdel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δεν μπορείς κανονικά να κλείσεις τα σώματα και να πληρώνεις ποσοστό εκτός αν ρητά το αναφέρει ο κανονισμός της πολυκατοικίας (πραγμα σπάνιο). Εφόσον μένεις μέσα πληρώνεις κανονικά (εκτός αν συμφωνήσει άλλο πράγμα η γενική συνέλευση). Άδειο θεωρείται ένα διαμέρισμα όταν είναι κλειστό.
papars Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Υποθετικά στους περισσότερους κανονισμούς υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν τα σώματα σε κάποιο διαμέρισμα και να πληρώνει μειωμένο ποσοστό θέρμανσης. Επίσης στους ίδιους κανονισμούς υπάρχει και το μικρότερο ωράριο ανά ημέρα που θα λειτουργεί η κεντρική θέρμανση. Δες τον κανονισμό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια δυνατότητα απαλλαγής από το πάγιο αν κάνεις μετατροπή σε αυτονομία με φυσικό αέριο. Δες μήπως σε καλύπτει. Στην δικιά μου πολυκατοικία, ένας δεν πληρώνει καθόλου κοινόχρηστα από το 2009 και τον πάνε δικαστικώς με ασφαλιστικά μέτρα (μπλοκάρανε τραπεζικούς λογαριασμούς και διεκδικούν το ύψος της οφειλής, έξοδα κλπ κλπ). Κατά συνέπεια δεν ανάβει η κεντρική θέρμανση και οι μισοί αφού είδαν και απόειδαν πέρασαν σε αυτονομία με αέριο. Τώρα υπάρχει το σχετικό παράδοξο. Ένας που είναι στο δεύτερο όροφο "ζεσταίνεται" τσάμπα από τους πάνω και κάτω του που βάλανε αυτονομία....
gia_nnis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Έχω μια απορεί με κάποιον. Δεν θέλει να κάνει χρήση του καλοριφέρ της πολυκατοικίας γιατί δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί και το κλείνουν και δεν θέλει να το χρησιμοποιεί άλλο και να πληρώνει αλλά του λέει ότι δεν γίνεται αυτό και ότι αν δεν το πληρώσει θα τον πάνε στο δικαστήριο. Ξέρει κανείς τι γίνεται?Αν μιλαμε για κεντρικη θερμανση υπαρχει νομος που μπορει να τα κλεισει.. και να πληρωνει μονο το παγιο..
zio10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δεν μπορείς κανονικά να κλείσεις τα σώματα και να πληρώνεις ποσοστό εκτός αν ρητά το αναφέρει ο κανονισμός της πολυκατοικίας (πραγμα σπάνιο). Εφόσον μένεις μέσα πληρώνεις κανονικά (εκτός αν συμφωνήσει άλλο πράγμα η γενική συνέλευση). Άδειο θεωρείται ένα διαμέρισμα όταν είναι κλειστό. Και σε άδειο πληρώνεις πάγιο!
Kostasspil Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δεν γίνεται να σου κλείσουν τα σώματα και να μην σε συμπεριλάβουν στα κοινόχρηστα? Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής, το χε κάνει μια τύπισσα στην πολυκατοικία
gia_nnis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Εγω γνωριζω οτι υπαρχει νομος που υπερισχυει του καταστατικου στην κεντρικη να πληρωνεις το παγιο, και για να βγεις και απο το παγιο πρεπει να υπάρξει συμφωνητικο(υπογραφες απ ολους τους ιδιοκτητες) ή να μπει φυσικο αεριο με ατομικους λεβητες τοτε και εκει εχεις την δυνατοτητα να μην βαλεις ατομικο και ετσι να μην πληρωνεις..
panos2171 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δε νομίζω να βγαίνεις τελείως από το πάγιο μιας και θα υπάρχουν απώλειες εξαιτίας του διαμερίσματός σου. Επιπλέον όταν είσαι στο 2ο εκμεταλλεύεσαι τη ζέστη του 1ου και 3ου ορόφου. Μηχανικός μόνο μπορεί να εκτιμήσει το τι και το πως και αναλόγως να βγει το πάγιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα