Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα 400ε για τις μικροσωμες ρατσες απο καλο-σοβαρο εκτροφεα (600ε~1000ε) ειναι λιγα (αυτες ειναι τιμες pet shop που πρεπει να αποφυγεις σιγουρα). Ενημερωσου για τη ρατσα-ες που θες μερικους μηνες και μαζεψε χρηματα (αξιζει εκτροφεας καλος και σοβαρος). Απο μικροσωμες ρατσες προσωπικα μ'αρεσουν τα γαλλικα μπουλντογκ και τα πομερανιαν (ειναι και φουντωτα)

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ειπαμε καθαρόαιμο μονο απο εκτροφεα θα βρεις καθως ειναι ελεγμένα και πιστοποιημενα με Pedigree κλπ. Απο οπουδηποτε αλλου, θα παρεις σκυλο που ΜΟΙΑΖΕΙ με German Shepherd, που μοιαζει με Maltese, που είναι ΣΑΝ West Highland ή Jack Russel.
Μην τσιμπάς απο το τι σου λένε.

Δημοσ.

Το ημιαιμο παντως θα ναι πιο γερο απο ενα "καθαροαιμο" φιλου ο οποιος θα το χει ζευγαρωσει χωρις να χει κανει τις απαραιτητες εξετασεις πριν . Κι οταν λεω εξετασεις δεν εννοω γενικες αιματος και καλαζαρ, αλλα ελεγχο για συγκεκριμενες γενετικες παθησεις που εμφανιζει καθε ρατσα ;)

Απο κει και περα δικια σου η επιλογη!

(Μακρια απο τζακ ρασςλ....τρελη ενεργεια μεγαλες αναγκες εκτονωσης)

Δημοσ.

Τα 400ε για τις μικροσωμες ρατσες απο καλο-σοβαρο εκτροφεα (600ε~1000ε) ειναι λιγα (αυτες ειναι τιμες pet shop που πρεπει να αποφυγεις σιγουρα). Ενημερωσου για τη ρατσα-ες που θες μερικους μηνες και μαζεψε χρηματα (αξιζει εκτροφεας καλος και σοβαρος). Απο μικροσωμες ρατσες προσωπικα μ'αρεσουν τα γαλλικα μπουλντογκ και τα πομερανιαν (ειναι και φουντωτα)

Ειναι και το budget που με περιορίζει δυστυχώς. Ωραία και τα πομερανιαν. Μέχρι τωρα τείνω σε κάποιο κουτάβι απο γνωστό γνωστού κλπ. Καθαρόαιμο μεν, αλλα δεν με πειράζει αν δεν είναι από τα πανάκριβα καθαρόαιμα όπως εκείνα που πανε σε διαγωνισμούς κλπ. Δεν εχω τέτοιες απαιτήσεις. Απλά οταν πάρω κουτάβι, λόγου χάρη ένα west να μοιάζει σαν west και όχι σαν πεκινουά.

Το west απο την γνωστη μου ξέρω οτι ειναι pure. Είχε πει θα το ζευγαρώσει με άλλο ενα pure west αλλα δεν ειναι σίγουρο αν θα γίνει τελικά. Για το πεκινουά (είχα μέχρι τωρα δυο) δεν παίρνω όρκο διότι δεν έχω δει καν τους γονείς

Δημοσ.

Επισης κατσε διαβασε για τις φυλες που κοιτας. Δεν αρκει μονο να σου αρεσει εμφανισιακά(συμφωνω,σημαντικο κριτηριο) αλλα να ξερεις τι χαρακτηρα εχουν αλλα και απο θεματα υγειας.
Τα Bulldog που αναφερθηκαν προηγουμενως πχ σαν βραχυκεφαλικο εχει θεματα με το αναπνευστικό του. Εισαι σε θεση να αντιμετωπισεις ενδεχομενα σχετικά θέματα υγείας που θα εμφανιστουν; Τα Pomeranian επισης ειναι φουλ στην τριχα. Εχεις την ανοχη να ανταπεξελθεις τοσο σε ενδεχομενη τεραστια τριχοπτωση (ή απλά να του πεφτουν τριχες και να τθς βλεπεις στους καναπεδες χωρις να φρικαρεις) αλλα και στην αντιστοιχη επιμελη και συνεχη περιποίηση που θελει ενα μακρυτριχο ;
.
Τα ακριβα ζωα εχουν και ακριβες αναγκες. Για αυτο η κρατα τα χρηματα μεχρι να μαζεψεις αρκετα και να αγορασεις απο εκτροφεα με προσοχη, ή υιοθετησε ενα μικρο απο καποιο καταφυγιο , που στο 99% ειναι οκα τους φοβερα ζωα, και κρατα τα χρηματα που εχεις τωρα,οπως ξαναεγραψα, για τις παγιες αναγκες του ζωου . Την διατροφη του και την ιατρικη του φροντιδα.

• Like 2
Δημοσ.

τσεκαρε και αυτά πολυ ωραία σκυλιά και μικρά!

Σνάουτσερ μίνι !!!

Ωραίο σκυλί γενικά. Αν και δεν μου αρέσει πολύ η φάτσα.

Δημοσ.

Υπάρχουν στο FB σελίδες με ζωοφιλικές(εθελοντές) οι οποίοι μπορεί να είναι λίγο υπερβολικοί και να υπογράφεις συμβόλαιο στο οποίο δεσμεύεσαι να τσιπάρεις και να στειρώσεις τον σκύλο για να σου τον δώσουν,αλλά θα σε βοηθήσουν να βρείς κάποιον σκύλο που σου ταιριάζει.Ανάλογα τι άνθρωπος είσαι σου ταιριάζει ο ανάλογος χαρακτήρας σκύλου.Το κάνουν γιατί έχουν δώσει σκύλους και τους έχουν κακομεταχειριστεί.Μερικές ζωοφιλικές τσεκάρουν τον "ιδιοκτήτη " πριν αλλά και μετά την απόκτηση σκύλου γιατί μπορεί αυτός να του τον κακομεταχειρίζεται.

Υπάρχουν πολλά σκυλιά στα αζήτητα,όλων των μεγεθών και αρκετά ράτσας.Χαμένα ή εγκαταλελειμένα.

Η κάθε ράτσα πάσχει απο συγκεκριμένα κληρονομικά προβλήματα.Τα bulldog είναι ή χειρότερη επιλογή.Υπάρχουν FB σελίδες με ζωοφιλικές(εθελοντές) οι οποίοι μπορεί να είναι λίγο υπερβολικοί και να υπογράφεις συμβόλαιο στο οποίο δεσμεύεσαι να τσιπάρεις και να στειρώσεις τον σκύλο για να σου τον δώσουν,αλλά θα σε βοηθήσουν να βρείς κάποιον σκύλο που σου ταιριάζει.Ανάλογα τι άνθρωπος είσαι σου ταιριάζει ο ανάλογος χαρακτήρας σκύλου.Το κάνουν γιατί έχουν δώσει σκύλους και τους έχουν κακομεταχειριστεί.Μερικές ζωοφιλικές τσεκάρουν τον "ιδιοκτήτη " πριν αλλά και μετά την απόκτηση σκύλου γιατί μπορεί αυτός να του τον κακομεταχειρίζεται.

Υπάρχουν πολλά σκυλιά στα αζήτητα,όλων των μεγεθών και αρκετά ράτσας.Χαμένα ή εγκαταλελειμένα.

Η κάθε ράτσα πάσχει απο συγκεκριμένα κληρονομικά προβλήματα.Τα bulldog είναι ή χειρότερη επιλογή, πολύ ευαίσθητα με αναπνευστικά προβλήματα.

Σχετικά με τα Jack Russel είναι η πιο δραστήρια μικρόσωμη ράτσα.Πρέπει να έχεις πολύ υπομονή.Πεισματάρικα,υπερδραστήρια,παιχνιδιάρικα και γαβγισιάρικα.Είναι σαν μεγαλόσωμος σκύλος παγιδευμένος σε μικρό σώμα.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης κατσε διαβασε για τις φυλες που κοιτας. Δεν αρκει μονο να σου αρεσει εμφανισιακά(συμφωνω,σημαντικο κριτηριο) αλλα να ξερεις τι χαρακτηρα εχουν αλλα και απο θεματα υγειας.

Τα Bulldog που αναφερθηκαν προηγουμενως πχ σαν βραχυκεφαλικο εχει θεματα με το αναπνευστικό του. Εισαι σε θεση να αντιμετωπισεις ενδεχομενα σχετικά θέματα υγείας που θα εμφανιστουν; Τα Pomeranian επισης ειναι φουλ στην τριχα. Εχεις την ανοχη να ανταπεξελθεις τοσο σε ενδεχομενη τεραστια τριχοπτωση (ή απλά να του πεφτουν τριχες και να τθς βλεπεις στους καναπεδες χωρις να φρικαρεις) αλλα και στην αντιστοιχη επιμελη και συνεχη περιποίηση που θελει ενα μακρυτριχο ;

.

Τα ακριβα ζωα εχουν και ακριβες αναγκες. Για αυτο η κρατα τα χρηματα μεχρι να μαζεψεις αρκετα και να αγορασεις απο εκτροφεα με προσοχη, ή υιοθετησε ενα μικρο απο καποιο καταφυγιο , που στο 99% ειναι οκα τους φοβερα ζωα, και κρατα τα χρηματα που εχεις τωρα,οπως ξαναεγραψα, για τις παγιες αναγκες του ζωου . Την διατροφη του και την ιατρικη του φροντιδα.

Απο θέμα τρίχας δεν εχω πρόβλημα. Είχα μάθει απο τα πεκινουά που είχα. Καθώς και την συμπεριφορά τους. Απο μικροσωμα σκυλιά μόνο αυτό ξέρω καθώς και λίγο απο west. Ναι εννοείται θα το ψάξω εξονυχιστικά απλά δυστυχώς το οικονομικό ειναι στάνταρ το ποσο. Απο καταφύγια λόγω μορφολογίας δεν θα τα προτιμούσα.

Υπάρχουν FB σελίδες με ζωοφιλικές(εθελοντές) οι οποίοι μπορεί να είναι λίγο υπερβολικοί και να υπογράφεις συμβόλαιο στο οποίο δεσμεύεσαι να τσιπάρεις και να στειρώσεις τον σκύλο για να σου τον δώσουν,αλλά θα σε βοηθήσουν να βρείς κάποιον σκύλο που σου ταιριάζει.Ανάλογα τι άνθρωπος είσαι σου ταιριάζει ο ανάλογος χαρακτήρας σκύλου.Το κάνουν γιατί έχουν δώσει σκύλους και τους έχουν κακομεταχειριστεί.Μερικές ζωοφιλικές τσεκάρουν τον "ιδιοκτήτη " πριν αλλά και μετά την απόκτηση σκύλου γιατί μπορεί αυτός να του τον κακομεταχειρίζεται.

Η κάθε ράτσα πάσχει απο συγκεκριμένα κληρονομικά προβλήματα.Τα bulldog είναι ή χειρότερη επιλογή, πολύ ευαίσθητα με αναπνευστικά προβλήματαξ.

Δυστυχώς εδω που μένω δεν εχω πολλές επιλογές. Και δεν θέλω να τρέχω σε άλλες πόλεις και ν συναντιέμαι με φιλοζωικές κλπ. Θελω να αποφύγω τυχόν έξοδα περιττά και μετακινήσεις. Το καλό είναι ότι δεν βιάζομαι. Και όπως είπα πριν καθαρόαιμο αλλα και ας μην έχει κάποιο χαρτί δεν με πειράζει. Δεν ψάχνω σκυλιά μορφολογίας όπως εκείνα των διαγωνισμών

Δημοσ.

Με μαλτέζ δεν εχω εμπειρία.

να προσέχεις και να το σκεφτείς πολυ πριν αποκτήσεις εμπειρία μαζι τους 

κλέβουν μυαλά και καρδιές , δεν μπορείς μακριά τους μετά  :)

η κούκλα μου , ένα με το πάτωμα !!!

------

επειδή δεν εχω πολύ χρόνο να γράφω θα πω μονο 2 πραγματάκια ..

1. μακριά απο πετ σοπ

2. πάρε αδεσποτακι φίλε  ..

• Like 4
Δημοσ.

Υπάρχουν FB σελίδες με ζωοφιλικές(εθελοντές) οι οποίοι μπορεί να είναι λίγο υπερβολικοί και να υπογράφεις συμβόλαιο στο οποίο δεσμεύεσαι να τσιπάρεις και να στειρώσεις τον σκύλο για να σου τον δώσουν,αλλά θα σε βοηθήσουν να βρείς κάποιον σκύλο που σου ταιριάζει.Ανάλογα τι άνθρωπος είσαι σου ταιριάζει ο ανάλογος χαρακτήρας σκύλου.Το κάνουν γιατί έχουν δώσει σκύλους και τους έχουν κακομεταχειριστεί.Μερικές ζωοφιλικές τσεκάρουν τον "ιδιοκτήτη " πριν αλλά και μετά την απόκτηση σκύλου γιατί μπορεί αυτός να του τον κακομεταχειρίζεται.

Η κάθε ράτσα πάσχει απο συγκεκριμένα κληρονομικά προβλήματα.Τα bulldog είναι ή χειρότερη επιλογή, πολύ ευαίσθητα με αναπνευστικά προβλήματαξ.

Εντάξει δεν είναι και υπερβολικό αυτό. Άσε που από δημοτικά καταφύγια το παίρνεις στειρωμένο και τσιπαρισμένο. Ένα χαρτί υπογράφεις μόνο για να ξέρουν ποιος το πήρε.

Δημοσ.

κλέβουν μυαλά και καρδιές , δεν μπορείς μακριά τους μετά :)

1ςσας;1.jpg

Αχουτο! Γλύκα ειναι!
  • Like 1
Δημοσ.

κλέβουν μυαλά και καρδιές , δεν μπορείς μακριά τους μετά  :)

attachicon.gif1ςσας;1.jpg

αν σε ενδιαφέρει εχω γαμπρό....

• Like 1
Δημοσ.

Οταν λες οτι δεν θες απο καταφυγιο λογω μορφολογιας,τι εννοεις;
Και απο τον γειτονα ή απο γνωςτο σου που εχει σκυλο χωρις pedigree ,να παρεις ειναι θεμα τυχης το τι θα σου βγαλει καθως μιλαμε για ημιαιμο. Μονο για πιθανοτητες λεμε πλεον.

Δημοσ.

Οταν λες οτι δεν θες απο καταφυγιο λογω μορφολογιας,τι εννοεις;

Και απο τον γειτονα ή απο γνωςτο σου που εχει σκυλο χωρις pedigree ,να παρεις ειναι θεμα τυχης το τι θα σου βγαλει καθως μιλαμε για ημιαιμο. Μονο για πιθανοτητες λεμε πλεον.

Ε πως, σε καταφύγιο μπορεί το αδέσποτο να έχει 10 ράτσες. Απο γνωστό δεν θα πάρω σε κάποιον τυχαίο. Καθαρό θα είναι. Το αν δεν έχει χαρτιά δεν με πειράζει. Πχ το 1ο pit bull που είχα αν και το είχα πάρει ακριβά , απο ιδιώτη, δεν είχε χαρτιά αλλα ηταν καθαρό red nose και έσπερνε. Απλά ήξερα απο που το πήρα το είχα ψάξει πολύ. Κυρίως μορφολογικά με ενδιαφέρει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά η ράτσα που θα πάρω
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...