Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

από αυτά που ψάχνεις θα σου πρότεινα μαλτεζακι

Ειναι ωραία αν και έχω διαβάσει για κάποια θέματα υγείας. Και για το γεγονός ότι μόνο από εξωτερικό βρίσκεις καθαρόαιμο.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Ο χρήστης zio10 είπε:

Να πάρεις ένα σκυλάκι από καταφύγιο αδέσποτων θα έλεγα. Μπορεί να μην είναι τόσο όμορφα όπως αυτά που είναι ράτσας αλλά θα βλέπεις κάθε μέρα στο βλέμμα τους πόσο σε εκτιμάνε! 

Και βέβαια είναι κι αυτό που λέει ο Anastazio, μεγάλη δέσμευση το σκυλί. Πάνω από μια μέρα δεν μπορείς να λείψεις εκτός αν αγγαρέψεις κάποιον!

Λογικό αυτό που λες αλλα θέλω καθαρόαιμο. Ειναι δέσμευση τα άτιμα. Ειδικά με τόση "σύντομη" ζωή. 

Απο ιδιώτη και απο pet-shop δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις "καθαρόαιμο" Maltese αλλα ενα σκυλί σαν-Maltese, που μοιαζει αρκετα με την συγκεκριμενη (ή όποια αλλη) φυλή, με καταγωγη απο Ουγγαρία.

Καθαρόαιμες φυλές θα βρείς μόνο απο εκτροφείς οι οποίοι μαλιστα σοβαροι εκτροφεις (γιατι υπαρχουν και τρομπες) δεν εχουν (τουλαχιστον στο 90%) καθαρα χαρακτηρα εμπορου αλλα θα αποφασισουν οι ιδιοι κατοπιν συζητησεως,"ανακρισης" κλπ αν θα κριθεις καταλληλος για να σου πωλησουν καποιο απο τα ζωα. Με το Pedigree του φυσικα και τα υπολοιπα εγγραφα.

Και μιλωντας για Maltese, στην Ελλαδα καθαρόαιμα υπαρχουν λιγότερα απο 9 (εννέα) απο εκτροφεις του εξωτερικού.

Ολα τα υπολοιπα ειναι Μαλτεζοειδη, απλά σκυλια που διασταυρωθηκαν με αλλα που μοιαζουν με Maltese. Δηλαδη ΗΜΙΑΙΜΑ.
Δηλαδη ειτε υιοθετησεις καποιο αδεσποτο ειτε αγορασεις απο καπου πλην εκτροφεα, ημιαιμο θα παρεις. Διαλεγεις απλα με τι φυλή θες να μοιαζει περισσότερο.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι δυστυχώς αυτό είχα διαβάσει και εγω. Και τα πουλανε και πανάκριβα.

Δημοσ.

Απο ιδιώτη και απο pet-shop δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις "καθαρόαιμο" Maltese αλλα ενα σκυλί σαν-Maltese, που μοιαζει αρκετα με την συγκεκριμενη (ή όποια αλλη) φυλή, με καταγωγη απο Ουγγαρία. 

Καθαρόαιμες φυλές θα βρείς μόνο απο εκτροφείς οι οποίοι μαλιστα σοβαροι εκτροφεις (γιατι υπαρχουν και τρομπες) δεν εχουν (τουλαχιστον στο 90%) καθαρα χαρακτηρα εμπορου αλλα θα αποφασισουν οι ιδιοι κατοπιν συζητησεως,"ανακρισης" κλπ αν θα κριθεις καταλληλος για να σου πωλησουν καποιο απο τα ζωα. Με το Pedigree του φυσικα και τα υπολοιπα εγγραφα. 

Και μιλωντας για Maltese, στην Ελλαδα καθαρόαιμα υπαρχουν λιγότερα απο 9 (εννέα) απο εκτροφεις του εξωτερικού. 

Ολα τα υπολοιπα ειναι Μαλτεζοειδη, απλά σκυλια που διασταυρωθηκαν με αλλα που μοιαζουν με Maltese. Δηλαδη ΗΜΙΑΙΜΑ.

Δηλαδη ειτε υιοθετησεις καποιο αδεσποτο ειτε αγορασεις απο καπου πλην εκτροφεα, ημιαιμο θα παρεις. Διαλεγεις απλα με τι φυλή θες να μοιαζει περισσότερο.

θα συμφωνήσω .. απλός επιδει δεν εχω ασχοληθεί κΆθολου με μαλτεζ νόμιζα ότι θα υπήρχαν κάνα δυο σοβαροί εκτροφείς .

Δημοσ.

Και εγω συμφωνω με την αποψη του zio για ενα αδεσποτο απο καταφυγιο ζωων αλλα αφου θες καθαροαιμο το σεβομαι.

Απο μικρα καθαροαιμα θα επερνα jack russell,το σκυλι απλα δεν παιζεται. πανεξυπνα , δραστηρια,γεματα ενεργεια κ ειναι υγιης φυλη σε γενικες γραμμες .. Αλλιως ενα mini bull terrier..Η απο πανω μου εχει ενα west highland terrier και το ατιμο γαυγιζει πολυ συχνα  :-)

• Like 2
Δημοσ.

Και γω θα σου έλεγα μακριά απο pet shop. Ψάξε απο εκτροφείς και αν έχεις όρεξη  μπορείς να ψάξεις και απευθεία απο την "πηγή" των περισσότερων εκτροφέων (μιας και @@ εκτροφείς είναι, εισαγωγείς είναι) την Σερβία.

Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος με το σπιτσάκι μου παρόλη την τρίχα που μου χτυπάει 24/7 το ocd. Πέρα απο τα μορφολογικά του καθαρόαιμου, ο χαρακτήρας είναι σε τεράστιο βαθμό και θέμα εκπαίδευσης αλλα φαντάζομαι το ξέρεις αυτό μετά απο 3 σκυλιά.

Έτυχε πρόσφατα να είμαι με 4ψηφιο καθαρόαιμο που ήθελες να το πετάξεις απο το μπαλκόνι ενώ έχω δεί άπειρα ημίαιμα και τον δικό μου που είναι καθαρόαιμος μεν, αλλα χωρίς κόκκινα pedigree και μπάλες να αράζουν και να είναι πανέξυπνα. Αν το πάρεις απο μικρό είναι 100% θέμα εκπαίδευσης.

• Like 1
Δημοσ.

Μην κάνεις το λάθος και αγοράσεις σκύλο απο pet shop.Είναι σκυλιά απο Puppy Mills(Google it να φρικάρεις).Απο γέννες ταλαιπωρημένω και φυλακισμένων σκύλων σε κλουβιά που γεννούν μέχρι τελικής πτώσεως.Απο Ουγγαρία,Βουλγαρία κλπ.Σκυλιά ανεμβολίαστα,χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ίδιοι και οι γονείς.Ζευγαρώνουν με κοντινούς συγγενείς με αποτέλεσμα την αιμομιξία.Το αποτέλεσμα είναι πολλά απο αυτά να έχουν κληρονομικά προβλήματα τα οποία συνήθως εμφανίζονται αργότερα.

Αλλο πράγμα οι ανεξέλεγκτες γέννες (BYB-Back Yard Breaded-εκτροφείς της πίσω αυλής) το οποίο μπορεί ο καθένας να το κάνει και άλλο ή υπεύθυνη σωστή Εκτροφή από νόμιμο πιστοποιημένο Εκτροφέα.

Ο επαγγελματίας Εκτροφέας δεν ζευγαρώνει τυχαία 2 σκύλους.Επιλέγει με βάση το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου και έχει κάνει εξετάσεις στα κουτάβια για να αποκλείσει το ενδεχόμενο συγκεκριμένων ασθενειών της συγκεκριμένης ράτσας.Προσπαθεί να βγάλει γέννα με οσο το δυνατόν καλύτερα σκυλιά που θα είναι οσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρότυπο της φυλής(Μορφολογία).Νοιάζεται για τα σκυλιά του και αγαπά αυτό που κάνει.

Η αγορά σκύλου απο Pet Shop είναι μεγάλο ρίσκο το οποίο μπορεί να σου στοιχίσει πολλά χρήματα και ταλαιπωρία για χρόνια.Υπάρχουν ασθένειες οι οποίες ταλαιπωρούν τους σκύλους για χρόνια.Σκελετικά προβλήματα κυρίως,πχ δυσπλασία.

Η αγορά "καθαρόαιμου" σκύλου απο Εκτροφέα δεν αποκλείει την πιθανότητα να μην βγάλει κάποιο πρόβλημα ο σκύλος, όμως ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες.Επίσης ο σωστός Εκτροφέας παρέχει υποστήριξη στον πελάτη.

Το κέρδος του BYB είναι το ίδιο η και μεγαλύτερο από το Εκτροφέα γιατί παρόλο που πουλάει πολύ φθηνότερα, δεν έχει έξοδα εξετάσεων.

Φυσικά ή επιλογή σωστού Εκτροφέα χρειάζεται προσοχή.Υπάρχουν αρκετοί στο internet που παρουσιάζονται ως Εκτροφείς αλλά στην ουσία είναι απατεώνες.Pet Shops είναι και αυτά.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα για καθαρόαιμο σκύλο μόνο απο Εκτροφέα.Αλλιώς η αμέσως επόμενη επιλογή είναι να υιοθετήσεις κάποιον ημίαιμο.Φυσικά και ο ημίαιμος μπορεί να εμφανίσει προβλήματα.

Η απόκτηση σκύλου είναι χρόνια δέσμευση και απαιτεί χρόνο,όρεξη και χρήματα.Είναι σαν ενα παιδί που δεν μεγαλώνει ποτέ.Σχεδόν όλοι οι σκύλοι μαδάνε,είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα.Επίσης ο σκύλος θα σε περιορίσει στο να πας κάπου διακοπές αν δεν έχεις εξοχικό.

• Like 2
Δημοσ.

Με τόσα που διαβάζω θα αποφύγω το πετ σοπ. Απο την άλλη ειναι δύσκολο να βρω (καλο) εκτροφέα και επιπλέον δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά. 300-400 max. Δυστυχώς φαίνεται μονόδρομος να βρω κάποιο από καμία αγγελία σε αυτές τις τιμές ή ακομα καλύτερα να ψάξω απο γνωστούς - φίλους κλπ για κάποιο κουτάβι που χαρίζεται - πουλιέται. Δύσκολη αγορα παντως και θέλει πολύ ψάξιμο.

Δημοσ.

Και εγω συμφωνω με την αποψη του zio για ενα αδεσποτο απο καταφυγιο ζωων αλλα αφου θες καθαροαιμο το σεβομαι.

Απο μικρα καθαροαιμα θα επερνα jack russell,το σκυλι απλα δεν παιζεται. πανεξυπνα , δραστηρια,γεματα ενεργεια κ ειναι υγιης φυλη σε γενικες γραμμες .. Αλλιως ενα mini bull terrier..Η απο πανω μου εχει ενα west highland terrier και το ατιμο γαυγιζει πολυ συχνα :-)

τα jack Russell είναι δύσκολα σκυλιά πρέπει να εχεις εμπειρία σε εκπεδευση και να μην είναι το πρώτο σου σκυλι,αλλιώςθα καταλήξεις μετά Από 5 μήνες να το χαρίζεις στοις αγγελίες....
  • Like 1
Δημοσ.

Να παρεις ενα ημιαιμο σκυλακι που εχει αναγκη ενα σπιτι! Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη

Καθως στα χρηματα που δινεις δε θα βρεις καθαροαιμο, μη δωσεις ουτε 100€ σε αγγελια για να παρεις ενα σκυλι που θα ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ειναι ρατσας. Κοιτα για καποιοι που χαριζεται

• Like 2
Δημοσ.

Υιοθετησε ενα αδεσποτο (εχεις δυνατοτητα επιλογης απο απειρα μεγεθη και φάτσες) που ειναι απο τα πιο ανθεκτικα σκυλιά και κρατα τα 300-400 € για τις αναγκες του ζωου για τροφη,Κτηνίατρο (εμβόλια,στείρωση,πιθανά έκτακτα κλπ) κλπ .

• Like 4
Δημοσ.

τα jack Russell είναι δύσκολα σκυλιά πρέπει να εχεις εμπειρία σε εκπεδευση και να μην είναι το πρώτο σου σκυλι,αλλιώςθα καταλήξεις μετά Από 5 μήνες να το χαρίζεις στοις αγγελίες....

Ειναι ζορικα σκυλακια ναι αλλα ο glikos εχει εμπειρια απο σκυλια κ δεν νομιζω να δυσκολευτει ..

Ειναι πολυ εξυπνα σκυλια κ θεωρω οτι δεν θα δυσκολευτει να το εκπαιδευσει ( τουλαχιστον τα βασικα )

Τωρα αν θελει ενα σκυλι να καθεται στον καναπε κ απλα να το βλεπει κ να το χαιδευει τοτε ναι δεν ειναι το καταλληλοτερο..

Δημοσ.

Να παρεις ενα ημιαιμο σκυλακι που εχει αναγκη ενα σπιτι! Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη

Καθως στα χρηματα που δινεις δε θα βρεις καθαροαιμο, μη δωσεις ουτε 100€ σε αγγελια για να παρεις ενα σκυλι που θα ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ειναι ρατσας. Κοιτα για καποιοι που χαριζεται

Ειμαι όντως διστακτικός σε αγγελίες, θα προτιμήσω να βρω κάποιο που χαρίζεται αλλα μέσω γνωστών, για να ξέρω ότι είναι καθαρόαιμο. Εχω 1-2 επιλογές σε πεκινουά και west αντίστοιχα αλλα ακόμα δεν ειναι σίγουρο. Σε υιοθέτηση αδέσποτου δεν θα το έκανα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...