Προς το περιεχόμενο

2016: Μία κονσόλα και πέντε παιχνίδια


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάει και το 2015 λοιπόν, μας τελείωσε. Τη θέση του πήρε το 2016, μια χρονιά που αναμένεται να σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις για το gaming –καλές ή κακές, πειστικές ή όχι, ο χρόνος θα δείξει, το μόνο βέβαιο είναι ότι εμείς θα έχουμε κάτι να μας κρατά απασχολημένους! Πολυαναμενόμενα παιχνίδια, μία νέα κονσόλα, καινούριες τάσεις και άλλα πολλά περιλαμβάνει το μενού, μια… ιδέα απ’ το οποίο θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε ευθύς αμέσως.

Η χρονιά της Nintendo

 

Το ενδιαφέρον μονοπωλεί η νέα κονσόλα της Nintendo, το “NX”, όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Με το Wii U να έχει αποτύχει, η εταιρεία από το Κιότο εργάζεται πυρετωδώς τα τελευταία δύο χρόνια (έχοντας εντείνει τους ρυθμούς της το 2015) πάνω στη νέα της κονσόλα. Οι φήμες λένε πως θα τη δούμε στην προσεχή E3, αυτό το καλοκαίρι στο Λος Άντζελες, όμως με δεδομένη τη… “σνομπ” προσέγγιση της Nintendo στην έκθεση τα τελευταία χρόνια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάποια εναλλακτική λύση (μεμονωμένο event, Tokyo Game Show κλπ).

 

Τώρα, τι ξέρουμε γι’ αυτή; Λίγα πράγματα. Θα είναι “διαφορετικό και προφανώς, θα συνιστά μια νέα εμπειρία”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεόκοπου προέδρου της Nintendo, Τατσούμι Κιμισίμα. Η εταιρεία δεν βλέπει το NX σαν τον διάδοχο του Wii ή του Wii U: άλλωστε το δεύτερο ήρθε για να “διαδεχθεί” το πρώτο και όλοι είδαμε την πορεία του. “Είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Είναι κάτι που για να αρέσει στο κοινό μας, πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική των πλατφορμών αυτών” (σ.σ. των Wii και Wii U), πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ninty μιλώντας στο TIME. Τι γνωρίζουμε για το NX επί της ουσίας; Πως δεν θα τρέχει Android και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αντικαταστήσει τόσο το Wii U, όσο και το 3DS –τα οποία η Nintendo θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ακόμα και μετά το λανσάρισμα της νέας της κονσόλας.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Όσο για το πότε θα γίνει αυτό; Εννοείται πως κανείς δεν γνωρίζει: εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε πότε με το καλό θα μας παρουσιαστεί… Αν πάντως οι Ιάπωνες παρουσιαστούν έτοιμοι στις αρχές του καλοκαιριού στην “Πόλη των Αγγέλων”, τότε θα διακινδυνεύαμε να εικάσουμε πως το NX θα μπορούσε να διατεθεί εμπορικά, ακόμα και τα προσεχή Χριστούγεννα. Θα επρόκειτο πάντως για κίνηση μάλλον βιαστική, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η Nintendo. Από την άλλη ο χρόνος πιέζει (Sony και Microsoft κάνουν “πάρτι” παίζοντας μόνες τους), οπότε περιθώρια πολλά δεν υφίστανται…

 

Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι πως συζητάμε για όλα τα παραπάνω τη στιγμή που στη χώρα μας η Nintendo δεν εκπροσωπείται καν! H συνεργασία της Nortec με τη Nintendo of Europe τερματίστηκε δίχως να έχει βρεθεί η διάδοχη κατάσταση με αποτέλεσμα οι Έλληνες παίκτες και κάτοχοι συσκευών Nintendo να έχουν μείνει “ξεκρέμαστοι” –ουσιαστικά πρέπει να επικοινωνήσουν με τα ευρωπαϊκά Κεντρικά της εταιρείας στη Γερμανία. Μακάρι να βρεθεί λύση, πολύ περισσότερο και εν όψει NX.

 

Οι τίτλοι του 2016

 

Η λίστα των τίτλων που έχουν ανακοινωθεί για το 2016 είναι μακρά και εντυπωσιακή –όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρονιά εδώ και πολύ καιρό. Με τα συστήματα τελευταίας γενιάς άλλωστε να μετρούν ήδη δυο γεμάτα χρόνια ζωής, είναι φυσικό πως στούντιο και δημιουργοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα το πώς ακριβώς θα εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Έτσι λοιπόν η λίστα μας για το 2016 έχει γεμίσει με ΑΑΑ παραγωγές που θα διεκδικήσουν κάθε ικμάδα ελεύθερου χρόνου, υποσχόμενες βέβαια συγκινήσεις που όμοιές τους δεν θα ‘χουμε ζήσει ποτέ ξανά. Αν ξεχωρίζουμε κάποια; Βεβαίως…

 

Uncharted 4: Το Τέλος ενός Κλέφτη
29/4 | PS4
Οι περιπέτειες του Nathan Drake φτάνουν, όπως όλα μαρτυρούν, στο τέλος τους. Και τι τέλος: ένα γκράντε φινάλε, ακριβώς αυτό που αρμόζει στην “κινηματογραφικότερη” σειρά που έχει δει το gaming μέχρι και σήμερα. Ο τυχοδιώκτης αρχαιολόγος ξεκινά με τον αδελφό του, Sam, για να ανακαλύψουν τη Libertalia, τη μυθική αποικία που είχε δημιουργήσει ο πειρατής Henry Avery στη Μαδαγασκάρη, μαζί με όλους τους θησαυρούς που κρύβει εκείνη. Τι περιμένουμε από το Uncharted 4; Ακατάπαυστη δράση, χολιγουντιανά εφέ και μία εντυπωσιακή περιπέτεια και όλα αυτά με ελληνικούς υπότιτλους!

 

 

Mass Effect: Andromeda
τελευταίο τρίμηνο | PS4, Xbox One, PC
Το νέο Mass Effect ήταν κατά πάσα πιθανότητα ό,τι πιο δυνατό είχε να παρουσιάσει η EA κατά την παρουσία της στην περυσινή E3. Η BioWare ζήτησε από το κοινό να μη θεωρήσει το Andromeda sequel του Mass Effect 3: τα γεγονότα του άλλωστε εξελίσσονται κάμποσο καιρό μετά από αυτά του τελευταίου στον γαλαξία της Ανδρομέδας. Θα βασίζεται στη μηχανή γραφικών Frostbite 3 με την EA να υπόσχεται ακατάπαυστη δράση και έναν τεράστιο κόσμο με εντυπωσιακό βάθος. Πέραν αυτών… σιγή ασυρμάτου, κάτι “ύποπτο”, δεδομένου του ότι το παιχνίδι αναμένεται ( ;) να κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου.

 

 

The Last Guardian
εντός του έτους | PS4
Οι λάτρεις του PlayStation είχαν το δικό τους… Half-Life 3! Και λέμε “είχαν” διότι πέρυσι η Sony αποφάσισε να βάλει τέλος μια και καλή στις φήμες που συνόδευαν το The Last Guardian, τον τίτλο του Φουμίτο Ουέντα ο οποίος είχε αρχίσει να αναπτύσσεται το 2007 (!) και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2009 (!!) με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2011 (!!!). Στην περυσινή E3 η Sony ήταν κατηγορηματική: το The Last Guardian, το παιχνίδι με το αγόρι κι εκείνο το περίεργο πλάσμα-διασταύρωση σκύλου, γάτας και πουλιού, κυκλοφορεί το 2016! Άντε να δούμε…

 

 

DOOM
πρώτο εξάμηνο | PS4, Xbox One, PC
Η μεγάλη επιστροφή! id Software και Bethesda ετοιμάζονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο μία από τις θρυλικότερες σειρές παιχνιδιών, όχι απλά στην ιστορία του gaming αλλά σε ολόκληρη την ποπ κουλτούρα! Το DOOM κάνει “reboot” με την ανάπτυξή του να έχει ξεκινήσει απ’ το μηδέν το 2011. Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει όμως, το κόνσεπτ παραμένει πάντα το ίδιο: φλόγες, δαίμονες, μεγάλα όπλα, ατελείωτο πέρα-δώθε και ακατάπαυστο πιστολίδι, με λίγα λόγια η γνωστή, πετυχημένη συνταγή. Προσθέστε και το multiplayer και έχουμε το απόλυτο FPS για το 2016.

 

 

Gears of War 4
τελευταίο τρίμηνο | Xbox One
Κλασσική συνταγή Microsoft (και όχι μόνο): λανσάρει τη συλλογή μιας σειράς “για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί”, μας “φτιάχνει” όσο δεν πάει και πάνω στην ώρα, τσακ, κυκλοφορεί και το νέο της επεισόδιο και δένει το γλυκό. Το έκανε με τα Halo, θα το κάνει και με τα Gears of War! Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς αναπτύσσεται από την Coalition, έστω κι αν τα πρώτα δείγματα γραφής του, το φέρνουν αρκετά κοντά στις δημιουργίες της Epic Games. Θα καταφέρει εν τέλει να ξεχωρίσει και να αποδειχθεί όσο “macho” πρέπει; Διάολε, ναι, Gears of War είναι αυτό!

 

 

…και τα υπόλοιπα!

 

Τι; Νομίζατε ότι με μια πεντάδα θα “καθαρίζαμε”; Απλά αν αναφερόμασταν σε καθέναν από τους πιο σούπερ τίτλους που περιμένουμε φέτος ξεχωριστά, εμείς θα γράφαμε κι εσείς θα διαβάζατε μέχρι… μεθαύριο! Τελείως ενδεικτικά: Tom Clancy’s The Division, Edge of Nowhere, Dishonored 2, Final Fantasy XV, Mirror’s Edge Catalyst, Deus Ex: Mankind Divided, Dark Souls III, Unravel, Horizon Zero Dawn, Battleborn, The Witness, South Park: The Fractured But Whole, Street Fighter V, Paragon, The Legend of Zelda Wii U, Batman – A Telltale Games Series, Mafia III, No Man’s Sky, Crackdown 3, Mario & Luigi: Paper Jam, Firewatch, XCOM 2, Far Cry Primal, Persona 5, Quantum Break, Cyberpunk 2077, Dreams, For Honor, Hellblade, Overwatch, Cuphead, Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, Homefront: The Revolution, ReCore.

 

Και αυτά χωρίς τα γνωστά “ετήσια” τύπου Call of Duty, Battlefield, FIFA, NBA 2K κλπ. Το πόσα απ’ αυτά όντως θα τα καταφέρουν να είναι μαζί μας φέτος βέβαια είναι μια άλλη, μεγάλη και συνήθως πονεμένη ιστορία…

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Κάτι για το τέλος

 

Κλείνοντας, θα σας αφήσουμε ολίγη τροφή για σκέψη, αναφορικά με ένα trend, μία μόδα που δείχνει να αναδύεται τον τελευταίο καιρό, επηρεάζοντας άμεσα το gaming. Ο λόγος για το VR: η εικονική πραγματικότητα κερδίζει διαρκώς ολοένα και περισσότερο έδαφος, μόνο που ο τρόπος με τον οποίο το κάνει, δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος. Η αγορά έχει κατακλυστεί από φθηνές, πλαστικές λύσεις οι οποίες ενώ μεν υπόσχονται μεν μια πραγματική εμπειρία VR, εντούτοις περιορίζονται σε ένα φθηνό –ποιοτικά- υποκατάστατο αυτής. Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη εφαρμογών και παιχνιδιών (μόνο κάποια πρωτότυπα υπάρχουν όλα κι όλα κι αυτά χαμηλοτάτου επιπέδου), δημιουργούν στον κόσμο μια τελείως λάθος εικόνα για την εικονική πραγματικότητα.

 

Όχι, την πραγματική εμπειρία του VR δεν μπορεί να τη ζήσει κανείς με ένα τετραπύρηνο smartphone των 150€ και ένα πλαστικό headset των 70€. Το πρόβλημα είναι πως όταν αυτός ο κάποιος διαπιστώσει πως θα πρέπει να δαπανήσει ένα ωραιότατο τετραψήφιο νούμερο για να ζήσει τη “μαγεία” ενός Oculus Rift ή ενός PlayStation VR (συσκευή, κονσόλα/PC, αξεσουάρ, παιχνίδια), θα έχει “ξενερώσει” σε τέτοιο βαθμό με τις φθηνές λύσεις που θα του έχουν πλασάρει, που ούτε καν θα ασχοληθεί. Το VR θα πρέπει να ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό του “gimmick” και να δείξει στον κόσμο τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Και πρέπει να το κάνει και γρήγορα γιατί πλέον, ο χρόνος που κυλά, κυλά εις βάρος του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Όχι, την πραγματική εμπειρία του VR δεν μπορεί να τη ζήσει κανείς με ένα τετραπύρηνο smartphone των 150€ και ένα πλαστικό headset των 70€. Το πρόβλημα είναι πως όταν αυτός ο κάποιος διαπιστώσει πως θα πρέπει να δαπανήσει ένα ωραιότατο τετραψήφιο νούμερο για να ζήσει τη “μαγεία” ενός Oculus Rift ή ενός PlayStation VR (συσκευή, κονσόλα/PC, αξεσουάρ, παιχνίδια), θα έχει “ξενερώσει” σε τέτοιο βαθμό με τις φθηνές λύσεις που θα του έχουν πλασάρει, που ούτε καν θα ασχοληθεί. Το VR θα πρέπει να ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό του “gimmick” και να δείξει στον κόσμο τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Και πρέπει να το κάνει και γρήγορα γιατί πλέον, ο χρόνος που κυλά, κυλά εις βάρος του.

 

 

Το κακό είναι πως οι εταιρίες του χώρου έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και έχουν αφήσει τον κόσμο σε αναμονή από το 2015. Το κενό αυτό έτρεξε πρώτη εκμεταλλευτεί η google με το cardboard και πράγματι έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα κάνει το virtual reality στο μέλλον. Την μεγάλη επιτυχία του cardboard έτρεξαν με την σειρά τους να εκμεταλλευτούν οι κάθε λογής καιροσκόποι , οι οποίοι κατασκεύασαν μάσκες (θήκες κινητού για την ακρίβεια) από καλής ποιότητας πλαστικού , τις οποίες επένδυσαν με όμορφα γραφικά και τις έκαναν να μοιάζουν όσο περισσότερο γινόταν με το επερχόμενο oculus rift  Πολλοί μάλιστα από αυτούς τους κατασκευαστες έπεισαν τον κόσμο πως θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας πληρώνοντας μόνο 70 ευρώ περίπου... Το κακό είναι πως σκοπίμως ξέχασαν να τονίσουν κάτι πολύ σημαντικό στον κόσμο. Πώς αν θέλεις να ζήσεις μια πραγματικά αξιόλογη εμπειρία θα πρέπει να εχεις κινητό που να υποστηρίζει 2K και 4K αναλύσεις οθόνης. Πόσοι άραγε κάτοχοι τέτοιων κινητών υπάρχουν ; Οι περισσότεροι λοιπόν που αγόρασαν τις μάσκες με αναλύσεις κινητού  720p ακόμα και  full hd απογοητευτηκαν και έσπευσαν να τις πουλήσουν . Όποιος παρακολουθεί τις αγγελίες του insomnia θα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι κάτοχοι αυτών των μασκών τις δίνουν μετά από 1 μήνα χρήσης. 

 

Από προσωπική εμπειρία καθώς είμαι κάτοχος 4 διαφορετικών μοντέλων μάσκας vr  μεταξύ αυτών του  homιdo , google cardboard , samsung vr , china vr headset  έχω να πω πως η πρώτη επαφή με το vr μέσω μάσκας είναι συναρπαστική εμπειρία. Για να έχεις την μέγιστη αληθοφάνεια θα πρέπει να διαθέτεις τουλάχιστον κινητό με ανάλυση full hd 1080p το οποίο να διαθέτει και αξελερομετρο και γυροσκοπιο.  Όσοι είστε κάτοχοι κινητών με μικρότερη ανάλυση απλά μην το δοκιμάσετε καθώς θα απογοητευτειτε. 

 

Επίσης θεωρώ καθώς είμαι gamer από την εποχή του spectrum πως η τεχνολογία virtual reality είναι η επανάσταση τον τομέα του gaming και σε μερικά χρόνια θα μιλάμε για εποχή προ vr και εποχή μετά vr . Μετά λοιπόν από τόσα χρόνια οι χρήστες video games έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να παίζουν και να αλληλοεπιδρούν με το κάθε παιχνίδι και αυτό από μόνο του αποτελεί καινοτομία. Το κόστος δεν πιστεύω πως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά τέτοιων συστημάτων γιατί αφενός θα αποκτήσει φανατικό κοινό που θα είναι σε θέσει να διαθέσει ένα ποσο της τάξης των 1000 ευρώ για την αγορά του vr headseat και της αναβάθμισης του υπολογιστή ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αυτή την τεχνολογία. Εδω τρέχουν σαν τρελοι  να αγοράσουν κινητό της τάξης των 900 ευρώ επειδή είναι must δεν θα αγοράσουν την τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στο gaming, τις επιστήμες, την εκπαίδευση , την επικοινωνία(Ήδη ο Ζου ανακοίνωσε πως μεσω vr το facebook θέλει να πετύχει την εικονική τηλεμεταφορα..)  ;   Μην ξεχνάμε επίσης πως το μεγαλύτερο μέρος της gaming κοινότητας αναβαθμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον εξοπλισμό της και έτσι για το μεγαλύτερο μέρος των παικτών η απόκτηση ενός vr headseat συστήματος θα κοστίζει όσο αναμένετε (300-600$) 

 

Τέλος για τους εκατομμύρια κατόχους του ps4 η έλευση του morpheous με κόστος απόκτησης γύρω στα 300$ πιστεύω πως θα είναι το value for money σύστημα εικονικής πραγματικότητας καθώς για την εμπειρία vr δεν θα πληρώνεις επιπλέον αναβαθμίσεις παρά μόνο την μάσκα και τους τίτλους.

 

Εν αναμονή λοιπόν... 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστα τα εγραψες φιλε μου. αν αξιζει κατι θα το αποκτησεις οπως και να'χει. θα μου πεις τα s6,4s αξιζαν? οντως, αυτα οχι.

το VR oμως ειναι σε αλλο επιπεδο. ακoμα θυμαμαι την πρωτη μου εμπειρια το '80 (παππους here) με το viewmaster!

http://images.pocketgamer.co.uk/FCKEditorFiles//View-Master-classic-01.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ahahhaha viewmaster!!!

 

παντως τα κινητα με μια καλη βαση, δινουν ενα πολυ καλο αποτελεσμα, ειδικα στα 1080ρ...

 

το vr οντως δεν ειναι μαρκετινγκ, ειναι πραγματικα πολυ καλο και ακομα και με γραφικα επιπεδου ps1 το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ εντυπωσιακο...το θεμα ειναι να το στηριξουν οι εταιριες παιχνιδιων...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό είναι πως οι εταιρίες του χώρου έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και έχουν αφήσει τον κόσμο σε αναμονή από το 2015. Το κενό αυτό έτρεξε πρώτη εκμεταλλευτεί η google με το cardboard και πράγματι έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα κάνει το virtual reality στο μέλλον. Την μεγάλη επιτυχία του cardboard έτρεξαν με την σειρά τους να εκμεταλλευτούν οι κάθε λογής καιροσκόποι , οι οποίοι κατασκεύασαν μάσκες (θήκες κινητού για την ακρίβεια) από καλής ποιότητας πλαστικού , τις οποίες επένδυσαν με όμορφα γραφικά και τις έκαναν να μοιάζουν όσο περισσότερο γινόταν με το επερχόμενο oculus rift  Πολλοί μάλιστα από αυτούς τους κατασκευαστες έπεισαν τον κόσμο πως θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας πληρώνοντας μόνο 70 ευρώ περίπου... Το κακό είναι πως σκοπίμως ξέχασαν να τονίσουν κάτι πολύ σημαντικό στον κόσμο. Πώς αν θέλεις να ζήσεις μια πραγματικά αξιόλογη εμπειρία θα πρέπει να εχεις κινητό που να υποστηρίζει 2K και 4K αναλύσεις οθόνης. Πόσοι άραγε κάτοχοι τέτοιων κινητών υπάρχουν ; Οι περισσότεροι λοιπόν που αγόρασαν τις μάσκες με αναλύσεις κινητού  720p ακόμα και  full hd απογοητευτηκαν και έσπευσαν να τις πουλήσουν . Όποιος παρακολουθεί τις αγγελίες του insomnia θα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι κάτοχοι αυτών των μασκών τις δίνουν μετά από 1 μήνα χρήσης. 

 

Από προσωπική εμπειρία καθώς είμαι κάτοχος 4 διαφορετικών μοντέλων μάσκας vr  μεταξύ αυτών του  homιdo , google cardboard , samsung vr , china vr headset  έχω να πω πως η πρώτη επαφή με το vr μέσω μάσκας είναι συναρπαστική εμπειρία. Για να έχεις την μέγιστη αληθοφάνεια θα πρέπει να διαθέτεις τουλάχιστον κινητό με ανάλυση full hd 1080p το οποίο να διαθέτει και αξελερομετρο και γυροσκοπιο.  Όσοι είστε κάτοχοι κινητών με μικρότερη ανάλυση απλά μην το δοκιμάσετε καθώς θα απογοητευτειτε. 

 

Επίσης θεωρώ καθώς είμαι gamer από την εποχή του spectrum πως η τεχνολογία virtual reality είναι η επανάσταση τον τομέα του gaming και σε μερικά χρόνια θα μιλάμε για εποχή προ vr και εποχή μετά vr . Μετά λοιπόν από τόσα χρόνια οι χρήστες video games έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να παίζουν και να αλληλοεπιδρούν με το κάθε παιχνίδι και αυτό από μόνο του αποτελεί καινοτομία. Το κόστος δεν πιστεύω πως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά τέτοιων συστημάτων γιατί αφενός θα αποκτήσει φανατικό κοινό που θα είναι σε θέσει να διαθέσει ένα ποσο της τάξης των 1000 ευρώ για την αγορά του vr headseat και της αναβάθμισης του υπολογιστή ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αυτή την τεχνολογία. Εδω τρέχουν σαν τρελοι  να αγοράσουν κινητό της τάξης των 900 ευρώ επειδή είναι must δεν θα αγοράσουν την τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στο gaming, τις επιστήμες, την εκπαίδευση , την επικοινωνία(Ήδη ο Ζου ανακοίνωσε πως μεσω vr το facebook θέλει να πετύχει την εικονική τηλεμεταφορα..)  ;   Μην ξεχνάμε επίσης πως το μεγαλύτερο μέρος της gaming κοινότητας αναβαθμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον εξοπλισμό της και έτσι για το μεγαλύτερο μέρος των παικτών η απόκτηση ενός vr headseat συστήματος θα κοστίζει όσο αναμένετε (300-600$) 

 

Τέλος για τους εκατομμύρια κατόχους του ps4 η έλευση του morpheous με κόστος απόκτησης γύρω στα 300$ πιστεύω πως θα είναι το value for money σύστημα εικονικής πραγματικότητας καθώς για την εμπειρία vr δεν θα πληρώνεις επιπλέον αναβαθμίσεις παρά μόνο την μάσκα και τους τίτλους.

 

Εν αναμονή λοιπόν... 

Πολύ καλό ποστ, συμφωνώ 100%! 40 χρόνια οι gamers δίνουν του κόσμου τα λεφτά για να παίζουν με τον ίδιο τρόπο, 1000€ δεν είναι τίποτα για κάτι τόσο επαναστατικό!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστα τα εγραψες φιλε μου. αν αξιζει κατι θα το αποκτησεις οπως και να'χει. θα μου πεις τα s6,4s αξιζαν? οντως, αυτα οχι.

το VR oμως ειναι σε αλλο επιπεδο. ακoμα θυμαμαι την πρωτη μου εμπειρια το '80 (παππους here) με το viewmaster!

http://images.pocketgamer.co.uk/FCKEditorFiles//View-Master-classic-01.jpg

 

Όποιος είχε πιτσιρικάς το viewmaster, αυτή η τεχνολογία θα του ξυπνήσει μνήμες και θα τον συναρπάσει.. Επειδή παρακολουθώ και τα ξένα forum  , δεν υπάρχει τεχνολογία που να περίμεναν περισσότερο τα τελευταία χρόνια όσο το vr... Νομίζω πως θα φέρει επανάσταση... 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζω κι αναπνεω για Mass Effect και Dark Souls. Σιγουρες αγορες. Για τα υπολοιπα δεν πληρωνω 70αρια.

 

Οσο για το Doom. Ακολουθει την παλια συνταγη, πολυ γρηγορο gameplay,σκοταδι,λειζερ. Πολυ λειζερ ρε παιδι μου. Και κακο-σχεδιασμενα τερατα.

Δεν προλαβαινεις να δεις τους ακροτηριασμους (αν ισχυουν). Τρε μπαναλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...