Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μια μεγάλη επιχείριση/οργανισμός θέλει να παραγγέλνει pc για τα γραφεία ή και servers ,είναι ορθό να υπάρχει κάποιο πρότυπο με τις προδιαγραφές με τη διαφορά ότι οι αλλαγές που θα γίνονται θα είναι αυστηρά προκαθορισμένες και το έγγραφο θα παραμένει ίδιο για 4 χρόνια. Για παράδειγμα θα πρέπει να έχει επιλογές και για server ,επεξεργαστές και οτιδήποτε εξάρτημα θες. Ο σκοπός είναι μέσω μιας φόρμας μετά να δημιουργείται το έγγραφο με τις προδιαγραφές. Προσωπικά δε ξέρω κατα πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο ειδικά εάν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις. Επίσης θεωρώ δύσκολο να οριστούν και κωδικοί ταξινόμησης για κάθε μαραφέτι πχ (επεξεργαστης intel i5 με τις παναγιας τα μάτια στα 3.4ghz κωδικός ΑΚΡ89183327).

Δημοσ.

Σαφώς και είναι εφικτό και έχει και νόημα, δεν μπορεί σε μια μεγάλη εταιρεία όπως λες ο κάθε υπάλληλος να έχει διαφορετικών προδιαγραφών και μαρκας μηχάνημα, θα πρεπει να υπαρχει λίστα που απο εκει θα επιλέγετε κατι και εταιρεία που θα εχει κανει προσφορά για τα συγκεκριμένα υλικά και θα εχει και την υποστήρηξη

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω δυστυχώς τι ρωτάς.

Μπορούμε να έχουμε ένα παράδειγμα και απο ποια επαγγελματική θέση ρωτάς?!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι δυνατον να εχεις λεπτομερεια στο επιπεδο που λες με κωδικους για το καθε μοντελο επεξεργαστη. Αυτο ειναι τρελα. Ασε που σε 4 χρονια δεν θα υπαρχει κανενα απο τα μοντελα που εχεις μεσα και θα υπαρχουν ενα σωρο που δεν θα εχεις.

Καλυτερα αλλη φορμα για PC αλλη για servers.

Νομιζω οτι το περισσοτερο που μπορεις να κανεις και να ειναι χρησιμο ειναι να εχεις ενα πινακα σε word η excel με τα αντιστοιχα πεδια, πχ

μοντελο επεξεργαστη, συχνοτητα κλπ

watt τροφοδοτικου, active/passive PFC, 80+ bronze/silver/gold κλπ

μοντελο μητρικης, τυπος socket, αριθμοι θυρων,

κ.ο.κ αναλογα με το ποση λεπτομερεια θελεις

Εννοειται οτι τα πεδια θα συμπληρωνονται ολογραφως

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω δυστυχώς τι ρωτάς.

Μπορούμε να έχουμε ένα παράδειγμα και απο ποια επαγγελματική θέση ρωτάς?!

Είναι λίγο δυσκολο να το εξηγήσω αλλά σκέψου οτι εισαι πχ σε εναν οργανισμό πχ δημόσιο.Οταν  θέλετε να πάρετε pc για γραφεία να έχει μια έτοιμη φόρμα (κειμενο word πχ) με όλες τις προδιαγραφές (όρους εγγύησης,υποστήριξης, να μην είναι μετάχειρα κτλ) ώστε να αλλάζει κάποιος μόνο τις απαιτήσεις και τι ζητάει. Καποιος μπορεί να θέλει pc με κάποια κάρτα video capture πχ.

Μέχρι εδώ είναι λογικό μιας και παίρνεις ένα πρότυπο και το αλλάζεις. Όμως για λόγους τυποποίησης δε θα πρέπει να μπορείς έτσι ελευθερα να αλλάζεις το κείμενο αλλά να διαλέγεις απο προεπιλεγμένες απαντήσεις για κάθε εξάρτημα ώστε να μπορεί να βγαίνει η προδιαγραφή μέσω μιας φόρμας στο browser για παραδειγμα.

Δεν ειναι δυνατον να εχεις λεπτομερεια στο επιπεδο που λες με κωδικους για το καθε μοντελο επεξεργαστη. Αυτο ειναι τρελα. Ασε που σε 4 χρονια δεν θα υπαρχει κανενα απο τα μοντελα που εχεις μεσα και θα υπαρχουν ενα σωρο που δεν θα εχεις.

Καλυτερα αλλη φορμα για PC αλλη για servers.

Νομιζω οτι το περισσοτερο που μπορεις να κανεις και να ειναι χρησιμο ειναι να εχεις ενα πινακα σε word η excel με τα αντιστοιχα πεδια, πχ

μοντελο επεξεργαστη, συχνοτητα κλπ

watt τροφοδοτικου, active/passive PFC, 80+ bronze/silver/gold κλπ

μοντελο μητρικης, τυπος socket, αριθμοι θυρων,

κ.ο.κ αναλογα με το ποση λεπτομερεια θελεις

Εννοειται οτι τα πεδια θα συμπληρωνονται ολογραφως

Δυστυχώς για το άλλη φόρμα για PC άλλη για Server δε μπορούσα να το αποδείξω μιας και η απάντηση ήταν συνεχώς "να το βάλεις και αυτό".

Σε κάτι τέτοιο έχω καταλήξει το θέμα ειναι πως και πάλι πολλα μπορούν να αλλάξουν ή να υπάρχουν απαιτήσεις για κωδικούς κτλ και γενικά παραλογες απαιτήσεις.Ακόμα και σειρές να βάλω (i3,i5,pentium κτλ) θα υπάρξει πρόβλημα αν διαλέξει κάποιος πχ pentium με 16mb cache.

Το πρόβλημα είναι πως είμαι εξαναγκασμένος να το κάνω χωρίς αμοιβή και χωρίς να είναι η δουλειά μου.

Δημοσ.

Αυτα τα αναλαμβάνει το τμημα προμηθειών, τα αγοράζει ή τα εξασφαλίζει, μπαίνουν σε μια βαση δεδομένων και απο εκει ο καθε χρήστης(υπάλληλος-διαχειριστής) κανει τα αιτήματα του

Στο εξήγησα και παραπάνω

Εδιτ

...καλά ποιος οργανισμός δημοσίου είναι αυτός που δεν εχει σύστημα παραγγελιοληψιας υλικών?

Δημοσ.

Είναι λίγο δυσκολο να το εξηγήσω αλλά σκέψου οτι εισαι πχ σε εναν οργανισμό πχ δημόσιο.Οταν  θέλετε να πάρετε pc για γραφεία να έχει μια έτοιμη φόρμα (κειμενο word πχ) με όλες τις προδιαγραφές (όρους εγγύησης,υποστήριξης, να μην είναι μετάχειρα κτλ) ώστε να αλλάζει κάποιος μόνο τις απαιτήσεις και τι ζητάει. Καποιος μπορεί να θέλει pc με κάποια κάρτα video capture πχ.

Μέχρι εδώ είναι λογικό μιας και παίρνεις ένα πρότυπο και το αλλάζεις. Όμως για λόγους τυποποίησης δε θα πρέπει να μπορείς έτσι ελευθερα να αλλάζεις το κείμενο αλλά να διαλέγεις απο προεπιλεγμένες απαντήσεις για κάθε εξάρτημα ώστε να μπορεί να βγαίνει η προδιαγραφή μέσω μιας φόρμας στο browser για παραδειγμα.

Δυστυχώς για το άλλη φόρμα για PC άλλη για Server δε μπορούσα να το αποδείξω μιας και η απάντηση ήταν συνεχώς "να το βάλεις και αυτό".

Σε κάτι τέτοιο έχω καταλήξει το θέμα ειναι πως και πάλι πολλα μπορούν να αλλάξουν ή να υπάρχουν απαιτήσεις για κωδικούς κτλ και γενικά παραλογες απαιτήσεις.Ακόμα και σειρές να βάλω (i3,i5,pentium κτλ) θα υπάρξει πρόβλημα αν διαλέξει κάποιος πχ pentium με 16mb cache.

Το πρόβλημα είναι πως είμαι εξαναγκασμένος να το κάνω χωρίς αμοιβή και χωρίς να είναι η δουλειά μου.

Αν είναι για μεγαλή εταιρία / δημόσιο να ξέρεις πως οι δυνατές επιλογές γίνονται ανάμεσα σε 2-3 κομμάτια. Τι σημαίνει αυτό:

Χρηματοοικονομικά κλείνεις συμφωνία με μια εταιρία πχ Dell για όλο τον κατάλογο προϊόντων της με συγκεκριμένες παροχές (πχ 5ετή εγγύηση on site NBD) και παίρνεις έκπτωση σε όλα τα προιοντά του καταλόγου πχ -20% οθόνες, 40% υπολογιστές)

Τεχνικά η δυνατότητα παραγγελίας γίνεται μόνο για ενα κομμάτι ανά θέση πχ υπάλληλοι γραφείου Dell Optiplex 790, πωλητές Dell XPS 15. Έτσι έχεις ενιαίο εξοπλισμό και χρειάζεσαι λιγότερους πόρους για την υποστήριξη απο το ΙΤ.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος χρειάζεται επιπλέον πράγματα, γίνεται ειδική παραγγελία έπειτα απο τη σχετική έγκριση.

Το σίγουρο είναι πως ΔΕΝ γίνεται να αφήνει κάποιος στον κάθε τυχάρπαστο να επιλέγει τι υπολογιστή θέλει. Υπάρχει μια επιλογή που καλύπτει το 95% των χρηστών και αυτή δέχονται. Μάλιστα αν η εγγύηση είναι 5-7 έτη τοτε είναι και πιο προβλέψιμες οι αποσβέσεις και ο οικονομικός προγραμματισμός / έτος

Δημοσ.

Αν είναι για μεγαλή εταιρία / δημόσιο να ξέρεις πως οι δυνατές επιλογές γίνονται ανάμεσα σε 2-3 κομμάτια. Τι σημαίνει αυτό:

Χρηματοοικονομικά κλείνεις συμφωνία με μια εταιρία πχ Dell για όλο τον κατάλογο προϊόντων της με συγκεκριμένες παροχές (πχ 5ετή εγγύηση on site NBD) και παίρνεις έκπτωση σε όλα τα προιοντά του καταλόγου πχ -20% οθόνες, 40% υπολογιστές)

Τεχνικά η δυνατότητα παραγγελίας γίνεται μόνο για ενα κομμάτι ανά θέση πχ υπάλληλοι γραφείου Dell Optiplex 790, πωλητές Dell XPS 15. Έτσι έχεις ενιαίο εξοπλισμό και χρειάζεσαι λιγότερους πόρους για την υποστήριξη απο το ΙΤ.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος χρειάζεται επιπλέον πράγματα, γίνεται ειδική παραγγελία έπειτα απο τη σχετική έγκριση.

Το σίγουρο είναι πως ΔΕΝ γίνεται να αφήνει κάποιος στον κάθε τυχάρπαστο να επιλέγει τι υπολογιστή θέλει. Υπάρχει μια επιλογή που καλύπτει το 95% των χρηστών και αυτή δέχονται. Μάλιστα αν η εγγύηση είναι 5-7 έτη τοτε είναι και πιο προβλέψιμες οι αποσβέσεις και ο οικονομικός προγραμματισμός / έτος

Ξέρω πως είναι έτσι αλλά στην ελληνική πραγματικότητα δεν ισχύουν. Θυμάμαι παλαιότερα που σε μια επιχείριση ήθελε καμια 10ρια pc και ένα μικρο server είχα βρει καλή deala με εγγύηση 5 έτη HP ή DELL δε θυμάμαι και έβγαινε αρκετά οικονομικά. Όμως ο άλλος για να γλυτώσει 1.000 ευρώ πήγε και πήρε turbox για την εταιρία.

Απλά σε πολλές περιπτώσεις ο επιχειρηματίας σου λέει εγώ τη δουλειά μου θέλω να κάνω όσο πιο φτηνά γινεται. Απο αυτή την άποψη έχουν δίκαιο. Οσους έχω ρωτήσει για βλάβες και support αλλά και το κόστος για βλάβες λόγω ποιότητας ,η απάντηση είναι συνήθως ότι τι πάει να πει οτι ειναι bussiness class δεν υπάρχει κάποια διαφορά και τα δυο pc είναι και το ιδιο πιθανό να χαλάσουν είναι. Και το πόσο ευκολα θα κάνει support ο υπάλληλος δε με αφορά να κόψει το κεφάλι του αν δε μπορεί να βρω άλλο. Και ότι αυτος θα ταλαιπωρηθεί όχι εγώ. Σας μεταφέρω μερικές κλασικές απόψεις.

Οσο αφορά το θέμα που αναφέρομαι θέλουν να είναι έτσι ώστε ο κάθε τυχαρπαστος και άσχετος (ετσι ειπαν) να μπορεί να μπορεί να διαλέγει pc. Επιπλέον αν προκύπτουν ανάγκες για νέα pc γίνεται διαγωνισμός για να βρεθεί ο καλύτερος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...