Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει καμια καλη πολυβιταμινη να μου προτεινετε;

Ποιες ειναι πιο καλες να προτιμησει καποιος,φυσικες η συνθετικες;

Για συνθετικη πολυβιταμινη κοιταω αυτην η οποια θεωρειτε απο τις καλυτερες:

http://www.skroutz.gr/s/5611236/Optimum-Nutrition-Opti-Men-90-tabs.html

Και για φυσικη κοιταω αυτην:

http://www.skroutz.gr/s/5325877/TerraNova-Full-Spectrum-Multivitamin-Complex-50-tabs.html

Καμια γνωμη;

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βιταμίνες από iherb. Στην Ελλάδα είναι αστεία ακριβές

μπορούμε να αγοράζουμε απο iherb αυτή τη στιγμή ή όχι λόγο cc?

δεν έχω αγοράσει ποτέ 

Δημοσ.

Ρωτάω από περιέργεια και μόνο.

Με βάση ποιο κριτήριο είναι ένα σκευασμα βιταμινών καλύτερο από τα άλλα; απ όσο ξέρω δεν υπάρχει αντικειμενικος τρόπος μέτρησης κάποιου αποτελέσματος.

Είναι υποκειμενικο; προσωπική γνώμη; placebo effect ; καλύτερη διαφήμιση;

Αν εξαιρέσουμε ηλικιωμένους και άτομα με δυσαπορροφηση, μάλλον placebo effect είναι οι βιταμίνες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και off topic.

• Like 3
Δημοσ.

Ρωτάω από περιέργεια και μόνο.

Με βάση ποιο κριτήριο είναι ένα σκευασμα βιταμινών καλύτερο από τα άλλα; απ όσο ξέρω δεν υπάρχει αντικειμενικος τρόπος μέτρησης κάποιου αποτελέσματος.

Είναι υποκειμενικο; προσωπική γνώμη; placebo effect ; καλύτερη διαφήμιση;

Αν εξαιρέσουμε ηλικιωμένους και άτομα με δυσαπορροφηση, μάλλον placebo effect είναι οι βιταμίνες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και off topic.

Εννοεις οτι οι πολυβιταμινες δεν βοηθανε καθολου;

Ρωταω αν καποιος πρεπει να προτιμαει τις φυσικες βιταμινες η της συνθετες;

Δημοσ.

Γιατρε δεν εξαρταται και απο τη διατροφη που κανεις;

Ενα ατομο που δε διατρεφεται σωστα δε θα ωφεληθει;

Επισης , προσωπικα εχω δει μεγαλη διαφορα στον οργανισμο μου φετος που παιρνω βιτ C . Εχω αδυναμο ανοσοποιητικο κ μ εχει βοηθησει.

Οσο για το πως οριζω εγω μια "καλη" βιταμινη.. Να ειναι αναγνωρισμενης εταιρειας και να περιεχει αρκετη ποσοτητα βιταμινων. Αν καποιος συγκρινει τις ετικετες θα δει τις διαφορες

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ, σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Απλά είναι πολύ δύσκολο να έχεις έλλειψη βιταμινών αν τρως δύο τρία γεύματα την ημέρα. Δεν είναι όπως οι ναυτικοί του 1900 που παθαιναν σκορβουτο.

Σε μεγάλο βαθμό είναι placebo. Σέβομαι το placebo effect που περιγράφει ο ασθενής και αν αισθάνεται καλύτερα καλά κάνει στο κάτω κάτω. Αλλά απόδειξη ότι οι βιταμίνες βοηθούν τον γενικά υγιή γενικό πληθυσμό δεν υπάρχει.

Το αδύναμο ανοσοποιητικο επίσης είναι κάτι πολύ γενικό και μη ιατρικό. Στους ασθενείς με αποδεδειγμενο πρόβλημα στο ανοσοποιητικο (πχ λευχαιμιες ή γαμμαπαθειες ή μυελωματα) οι βιταμίνες δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

• Like 7
Δημοσ.

Ο λόγος που μπορεί να συντρέχει ποιός είναι;

Πχ. ενώ τις γιορτές έφαγα απ' όλες τις τροφές, βλαβερές και μη, δλδ. κρέας αρνίσιο, γουρουνόπουλο, σαλάτες πράσινες, παντζάρια, φρούτα, γλυκά κλπ. από τις 2 του μήνα σχεδόν τρώω μόνο γάλα με δημητριακά και κανένα τόστ.

Η λήψη κάποιου σκευάσματος δεν βοηθάει;

Επίσης ποιά είναι η διαφορά του πρώτου συνθετικού σκευάσματος με το δεύτερο φυσικό που γράφει ο ts ?

Το όνομα συνθετικό-φυσικό;

Δημοσ.

Ο λόγος μπορεί να είναι κάποια εγκυμοσύνη, για ορισμένα ηλικιωμένα άτομα, σε καμία αρρώστια αν το κρίνει απαραίτητος ο γιατρός και σε αθλητές.. γενικά είμαι κατά των συμπληρωμάτων. Άσε που δεν απορροφώνται και επαρκώς.

Τώρα προφανώς το φυσικό συμπλήρωμα προέρχεται από κάποιο τρόφιμο ενώ το συνθετικό από χημική σύνθεση σε εργαστήριο, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον φαρμακοποιό για αυτό.

Δημοσ.

Εγώ κατά καιρούς παίρνω καμιά βιταμίνη c ή πολυβιταμίνη. Πιο πολύ γιατί πιστεύω ότι όσο να 'ναι θα είναι κάπως καλύτερο από το να πιω ένα ποτήρι αναψυκτικό ας πούμε.

Δημοσ.

Μα καλά εσύ δεν βλέπεις τηλεόραση;

large.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Απο iherb που εκανα παραγγελια και μου ηρθε 2-3 μερες μετα τα Χριστουγεννα πηρα αυτες http://eu.iherb.com/Solgar-Vitamin-C-1000-mg-90-Tablets/48610 και μου βγηκαν 4,80 περιπου γιατι τις ειχε σε προσφορα μαζι με κατι αλλα που αγορασα.

Ετσι για να υπαρχουν τις πηρα πιο πολυ μιας και ηταν σε καλη τιμη αλλα γενικοτερα δεν βαζω χαπι στο στομα μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...