skipperas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εγώ κατά καιρούς παίρνω καμιά βιταμίνη c ή πολυβιταμίνη. Πιο πολύ γιατί πιστεύω ότι όσο να 'ναι θα είναι κάπως καλύτερο από το να πιω ένα ποτήρι αναψυκτικό ας πούμε. Αυτό. Δε μπορεί ρε παιδιά, απ´ το τίποτα κάπως καλύτερο θα είναι. Έστω και ένα 10%, απ´ όσα αναγράφονται, να απορροφάται θεωρώ είναι θετικό. 1
eliasjuve Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εγώ έχω καταλήξει σε solgar από αυτές που υπάρχουν εδώ και τις μάρκες που έχω δοκιμάσει. Η VM-2000 είναι καλή και φτηνή αλλά έχει και άλλες πιο ακριβές με περισσότερα συστατικά. Για το αν κάνουν δουλειά η όχι εξαρτάται το λόγο που θα τις πάρεις. Π.χ. αν έχεις ένα πρόβλημα και πάρεις μια συγκεκριμένη βιταμίνη όπως η C θα δεις τα αποτελέσματα. Κρίνοντας από αυτό και οι πολυβιταμίνες θα κάνουν δουλειά αλλά μην περιμένεις θαύματα. Αν την θέλεις για να συμπληρώσεις τα κενά της διατροφής υπάρχουν πιο "ήπιες" και πιο φτηνές. Τώρα για το αν είναι πράγματι φυσικές αυτές που το ισχυρίζονται ο Θεός κι η ψυχή τους... Έχω πάρει για καιρό μεμονωμένες βιταμίνες, b-complex κυρίως και νιασίνη και μπορώ να σου πω ότι δεν είναι σαν φάρμακο αλλά θα σε βοηθήσουν εκεί που στοχεύεις.
doctorkostis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Οκ, το σκεπτικό δηλαδή είναι “βάλε μια απ όλα, κάπου θα βοηθάει, δε μπορεί". Καλύφθηκα, ευχαριστώ. 1
zio10 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Οκ, το σκεπτικό δηλαδή είναι “βάλε μια απ όλα, κάπου θα βοηθάει, δε μπορεί". Καλύφθηκα, ευχαριστώ. Εγώ αλήθεια, αντί για αναψυκτικό τις παίρνω 1
anwnymh29 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγω επαιρνα για ενα διαστημα β12 μαζι με φυλλικο οξυ τα ειχε κανει ανω κατω ο θυρεοειδης που δεν εχω , αλλα μια περιοδο μου ειχε γινει ανω κατω! Τωρα με ενα σουπερ κρυωμα που ελαβε χωρα στην ζωη μου εναν μηνα σχεδον πηρα 3-4 μερες βιταμινη c αναβραζον χιλιαρα..Την εκοψα ομως! Προτιμω να φαω φρουτα,προτιμω να τρωω τα λαχανικα μου , παρα να καταπινω ουσιες! Συμφωνω απολυτα με τον ντοκτορ , δεν εχει αποδειχθει η ωφελεια τους ισα ισα αλλα ακουγονται . Δεν βρισκω λογο ενας υγιης ανθρωπος να παιρνει βιταμινες..
xgol Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ναι οκ, σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Απλά είναι πολύ δύσκολο να έχεις έλλειψη βιταμινών αν τρως δύο τρία γεύματα την ημέρα. Δεν είναι όπως οι ναυτικοί του 1900 που παθαιναν σκορβουτο. Σε μεγάλο βαθμό είναι placebo. Σέβομαι το placebo effect που περιγράφει ο ασθενής και αν αισθάνεται καλύτερα καλά κάνει στο κάτω κάτω. Αλλά απόδειξη ότι οι βιταμίνες βοηθούν τον γενικά υγιή γενικό πληθυσμό δεν υπάρχει. Το αδύναμο ανοσοποιητικο επίσης είναι κάτι πολύ γενικό και μη ιατρικό. Στους ασθενείς με αποδεδειγμενο πρόβλημα στο ανοσοποιητικο (πχ λευχαιμιες ή γαμμαπαθειες ή μυελωματα) οι βιταμίνες δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Ετεροζυγοι θαλασσαιμιών, Άτομα που κάνουν ήπια αιμόλυση για χ-ψ λόγους. Δυσαπορροφήσεις (πχ. β12). Κακή διατροφή. Γυναίκες με χαμηλό σίδηρο/φεριττίνη. Το σκεπτικό σου είναι προφανώς πως αυτά τα σκευάσματα λαμβάνονται απο πάρα πολλά υγιή άτομα τα οποία δεν τα χρειάζονται και δε θα δουν καμία διαφορά σε σύγκριση με μια ισορροπημένη διατροφή, λογω μαρκετιγκ. 100% μαζί σου. Για τις centrum πάσο, όλες την ίδια δουλεια κάνουν απλώς έχω τύχει στο παρελθόν να τις χρησιμοποιήσω. Φιλικά, και χωρίς να διεκδικώ κάποιο αλάθητο.
parlapipas25 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Οκ, το σκεπτικό δηλαδή είναι “βάλε μια απ όλα, κάπου θα βοηθάει, δε μπορεί". Καλύφθηκα, ευχαριστώ. Μια βιταμινη C ας πουμε,ειδικα αυτο το καιρο που ιωσεις κανουν παρτυ,δεν βοηθαει καθολου;
doctorkostis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μια βιταμινη C ας πουμε,ειδικα αυτο το καιρο που ιωσεις κανουν παρτυ,δεν βοηθαει καθολου; Μια όχι. Υπάρχει μια απλή μελέτη που δείχνει κάποια αποτελέσματα με βελτίωση των συμπτωματων, αλλά η δοσολογία είναι σε " μεγαδοσεις "όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται. 1000mg την ώρα τις πρώτες ώρες και τρεις φορές τη μέρα μετά. Η καθημερινή λήψη βιταμίνης C δεν έχει προληπτική δράση ούτε για το κρυολογημα. Ακόμα και αυτό όμως διαφέρει από τις βιταμίνες που παίρνει ο υγιής πληθυσμός λόγω μάρκετινγκ. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν κάποια παθηση και παίρνουν βιταμίνες για ευεξία κλπ. 2
margaritagr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγω παιρνω 1000mg καθημερινα. Πριν τα επαιρνα σε μια δοση, τωρα εχω παρει 500ρα lamberts και τη σπαω σε δυο δοσεις, πρωι μεσημερι. Οταν ειχα συναχι και μια ακομα φορα που ενιωθα ψιλοαρρωστη, επαιρνα διπλη δοση καθημερινα. Δε ξερω για τους αλλους, εμενα που εχω ουδετεροπενια με βοηθησε. (Και προφανως δεν εννοω οτι ανεβασε τα λευκα ε )
eliasjuve Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Αν είσαι υγιής και δεν καταπονείς τον εαυτό σου το πιο πιθανό είναι να μην δεις διαφορά αλλά αν θες να βοηθήσεις το σώμα σου εκεί που έχει ανάγκη ,σε κάποιο πρόβλημα τότε με μια βιταμίνη σε μεγάλες δόσεις θα δεις αποτέλεσμα. Όμως δεν είναι φάρμακο ξαναλέω. Δεν θα σου περάσει κάτι θαυματουργικά με τις βιταμίνες. Καλό είναι να τις παίρνουμε όταν τις χρειαζόμαστε, σε πρόβλημα υγείας, καταπόνηση κτλ. Όταν είμαστε καλά γιατί να τις πάρουμε;
ASFE Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγω καμια λεκιθινη παιρνω πιο πολυ ψυχολογικα μετα απο κανενα...<γευμα>! Σκεφτομαι για cla μαζι με ασκηση!!!
margaritagr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μεινε στη σκεψη!! Πεταμενα λεφτα το cla αν δεν εισαι ηδη σε χαμηλα ποσοστα λιπους
ASFE Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μη μου γκρεμιζεις τα ονειρα Το εχω ηδη σπιτι αλλα δεν το εχω ξεκινησει. Ειχε ερθει μαζι με ενα παγκο και βαρακια
thomasG4 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Η βιταμίνη είναι η "εύκολη" λύση και χωρίς να είναι σίγουρο, ότι θα έχει αποτελέσματα. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή για κάποιους να τρώνε δυο φρούτα την ημέρα;
mentoras99 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εχει φερει το lidl, σε τιμη χωμα. Δεν ξερω αν πρεπει να τις χαρακτηρισει καποιος 'αναγκαστικα' λογω τιμης ως υποδεεστερες. Παντως, η λογικη 'δεν μπορει, κατι καλο θα κανει', δεν παιζει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις