petrosvolos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά αν ξέρει κάποιος & μόνο αν πραγματικά ξέρει, θα ήθελα να με συμβουλέυσει, όσον αφορά το τι προβλέπει ο νόμος. Έχω νοικιασμένο ένα σπίτι 2μιση χρόνια τώρα. Το αρχικό συμβόλαιο ήτανε για 2 χρόνια, οπότε και έληξε και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεν θα κάνουμε νέο συμβόλαιο, αλλά θα παρατείνουμε τη μίσθωση σιωπηρά (σιωπηρή εκμίσθωση). Μάλλον προβλέπεται από τον νόμο αυτό, γιατί συνεχίζει να μου κόβει κανονικά απόδειξη. Ο ιδιοκτήτης το έκανε για να μπορεί να έρχεται κόσμος να το βλέπει, γιατί με το συμβόλαιο μάλλον έχω δικαίωμα να αρνηθώ να μπει κάποιος στο σπίτι. Έτσι ήρθανε το είδανε και το σπίτι είναι στα συμβόλαια για να πουληθεί. Ο καινούριος ιδιοκτήτης θέλει να μείνει μέσα (ιδιοκατοίκιση). Ξέρει κανένας τα χρονικά περιθώρια που μου δίνει ο νόμος ώστε να αποχωρήσω από το σπίτι? Δηλ αν μου πει σε 1 μήνα θέλω να έχεις φύγει τι κάνω? Ούτε λεφτά για εγγύηση σε καινούριο σπίτι δεν θα έχω μαζέψει, βάλε τη διαδικασία μετακόμισης, τις διαδικασίες μεταφοράς τηλεφώνου, διακοπές αερίου, δεη, νερο και το πιο βασικό ότι πρέπει να βρω ένα σπίτι που να θέλω να νοικιάσω κι όχι να νοικιάσω ότι σαβούρα βρω και να κάνω τόσο κόπο για ένα σπίτι που δεν θα μου αρέσει και πιθανον να μην αξίζει τα λεφτά του. Γιατί αν αυτή η διαδικασία γίνει βιαστηκά και με πίεση, πιστεύω αυτό θα είναι το αποτέλεσμα. Έχω γίνει ράκος από την ώρα που τα έμαθα όλα αυτά και ψάχνομαι μήπως ο νόμος με βοηθάει κατά κάποιο τρόπο. Δεν λέω να μην φύγω, αλλά θα με εξυπηρετούσε πολύ και θα το έβρισκα πολύ λογικό να σου δίνει ο νόμος πχ 6 μήνες περιθώριο. Παιδιά μην κάνουμε το θέμα καφενείο που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέλω συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν τι ισχύει και όχι από άτομα που πιστεύουν ότι ΘΑ ισχύει. Αν έχετε και κάποια προσωπική εμπειρία που να βοηθήσει θα ήθελα να την ακούσω. Ευχαριστώ
kraken92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 " Κάθε μίσθωση κύριας κατοικίας έχει ελάχιστη διάρκεια 3 χρόνια από την έναρξή της, ανεξάρτητα αν στο μισθωτήριο έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα. Μετά τα 3 χρόνια η μίσθωση συνεχίζεται συνήθως με σιωπηρή συμφωνία μεταξύ εσάς και του ιδιοκτήτη, ως αορίστου χρόνου. " Αν λοιπόν είσαι 2.5 χρόνια μέσα έχεις άλλο μισό χρόνο να ψάξεις για σπίτι χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς. παρ. 5 του άρθρου 1 του Ν. 2235/1994, η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο EDΙΤ: Ρώτα και έναν δικηγόρο αν και μ'αυτό που σου έγραψα παραπάνω είσαι καλυμμένος. 5
Invader Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα είναι ότι κάποιος το αγόρασε και θέλει να κάνει χρήση.Θεωρητικά έξωση άμεση δε μπορεί να σου κάνει.Απλά συζήτα μαζί του όταν έρθει να σε βρει και ζήτα ένα λογικό περιθώριο να βρεις άλλο σπίτι.Το να τσακώνεσαι και να χαλάς και τη ζαχαρένια σου αφού θα βγεις έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα.
petrosvolos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 " Κάθε μίσθωση κύριας κατοικίας έχει ελάχιστη διάρκεια 3 χρόνια από την έναρξή της, ανεξάρτητα αν στο μισθωτήριο έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα. Μετά τα 3 χρόνια η μίσθωση συνεχίζεται συνήθως με σιωπηρή συμφωνία μεταξύ εσάς και του ιδιοκτήτη, ως αορίστου χρόνου. " Αν λοιπόν είσαι 2.5 χρόνια μέσα έχεις άλλο μισό χρόνο να ψάξεις για σπίτι χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς. παρ. 5 του άρθρου 1 του Ν. 2235/1994, η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο Ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω αυτό.. Αν όμως είχα κλείσει 3 χρόνια η παραπάνω, τι γίνεται τότε? Μπορεί να σου πει φύγε σε 1 εβδομάδα? Το θέμα είναι ότι κάποιος το αγόρασε και θέλει να κάνει χρήση.Θεωρητικά έξωση άμεση δε μπορεί να σου κάνει.Απλά συζήτα μαζί του όταν έρθει να σε βρει και ζήτα ένα λογικό περιθώριο να βρεις άλλο σπίτι.Το να τσακώνεσαι και να χαλάς και τη ζαχαρένια σου αφού θα βγεις έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα. Μα ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγω (τους τσακωμούς κτλ), γι αυτό ρωτάω να μάθω τι προβλέπει ο νόμος,ώστε ούτε καν να τον ρωτήσω και να τον παρακαλέσω να μου δώσει χρόνο. Να του πω ο νόμος λέει αυτο κι αυτό. Θα φύγω στο περιθώριο που μου δίνει ο νόμος πχ 6 μήνες αν λάβω υπόψιν το μήνυμα του προηγούμενου φίλου που απάντησε.
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω αυτό.. Αν όμως είχα κλείσει 3 χρόνια η παραπάνω, τι γίνεται τότε? Μπορεί να σου πει φύγε σε 1 εβδομάδα? Μα ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγω (τους τσακωμούς κτλ), γι αυτό ρωτάω να μάθω τι προβλέπει ο νόμος,ώστε ούτε καν να τον ρωτήσω και να τον παρακαλέσω να μου δώσει χρόνο. Να του πω ο νόμος λέει αυτο κι αυτό. Θα φύγω στο περιθώριο που μου δίνει ο νόμος πχ 6 μήνες αν λάβω υπόψιν το μήνυμα του προηγούμενου φίλου που απάντησε. Τους τσακωμους εφοσον ειναι τέτοιος γιδης που πηγε και πουλησε το σπιτι ενω μενεις εσυ μέσα και δεν σε προειδοποιησε οτι θα το κάνει δεν θα τους αποφυγεις. Αλλα μην αγχωνεσαι κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορει να σε διώξει αν το κάνει πιστολιασέ του το τελευταιο ενοικιο για τη μαλακια που σου έκανε και σηκω και φυγε.Ειπαμε καλοι θα ειμαστε με τους καλους και τους ξηγημένους.
al3xis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δε σου δίνει ο νόμος περιθώριο 6 μήνες..Απλά ο νόμος σε καλύπτει ότι η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου μίσθωσης είναι 3 χρόνια(άσχετα που στο συμβόλαιό σας είχατε βάλει 2 χρόνια). Οπότε δε σε κουνάει κάνείς πριν την συμπλήρωση 3 ετών. Φεύγεις μόνο κοινή συναινέση. Επίσης, μήπως να ζητήσεις την εγγύηση πίσω από τον τωρινό ιδιοκτήτη; Γιατί ο καινούργιος μετά πολύ πιθανόν να αρνηθεί να τη δώσει με την πρόφαση ότι την είχες δώσει σε άλλον.. Φαντάζομαι τα ενοίκια τα πληρώνεις στον καινούργιο ιδιοκτήτη μόλις γίνει η μεταβίβαση και κάθεσαι μέχρι τουλάχιστον την συμπλήρωση της τριετίας(μετά αναχωρείς αφού θέλει να μείνει ο ιδιοκτήτης, οπότε και δε θα σου κάνει συμβόλαιο)
petrosvolos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Τους τσακωμους εφοσον ειναι τέτοιος γιδης που πηγε και πουλησε το σπιτι ενω μενεις εσυ μέσα και δεν σε προειδοποιησε οτι θα το κάνει δεν θα τους αποφυγεις. Αλλα μην αγχωνεσαι κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορει να σε διώξει αν το κάνει πιστολιασέ του το τελευταιο ενοικιο για τη μαλακια που σου έκανε και σηκω και φυγε.Ειπαμε καλοι θα ειμαστε με τους καλους και τους ξηγημένους. χαχαχα Εντάξει ήξερα ότι το σπίτι το πουλάει εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη το νοικιάσω. χααχχα δεν είμαι τέτοιος ρε γαμώτο, να βαρέσω πιστόλα. Αρκεί να μην φτάσουμε στα άκρα. Αν όλα γίνουν βολικά δεν έχω τέτοιο σκοπό. Αν με φτάσουν στα άκρα όμως, αυτό θα γίνει σίγουρα. 1
kraken92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Την εγγύηση δεν χρειάζεται να τη ζητήσει πίσω...Αν ας πούμε έχει δώσει μια εγγύηση (δλδ ένα ενοίκιο) δεν θα πληρώσει τον τελευταίο μήνα όταν θα φύγει. Αν είναι μεγαλύτερη η εγγύηση τότε άρχισε να μη πληρώνεις απο τώρα. Δεν κλέβεις κανέναν, δικά σου είναι αυτά τα λεφτά απο προπληρωμή. Ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω αυτό.. Αν όμως είχα κλείσει 3 χρόνια η παραπάνω, τι γίνεται τότε? Μπορεί να σου πει φύγε σε 1 εβδομάδα? Αυτό δεν το γνωρίζω. Καλύτερα να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο. 1
petrosvolos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δε σου δίνει ο νόμος περιθώριο 6 μήνες..Απλά ο νόμος σε καλύπτει ότι η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου μίσθωσης είναι 3 χρόνια(άσχετα που στο συμβόλαιό σας είχατε βάλει 2 χρόνια). Οπότε δε σε κουνάει κάνείς πριν την συμπλήρωση 3 ετών. Φεύγεις μόνο κοινή συναινέση. Επίσης, μήπως να ζητήσεις την εγγύηση πίσω από τον τωρινό ιδιοκτήτη; Γιατί ο καινούργιος μετά πολύ πιθανόν να αρνηθεί να τη δώσει με την πρόφαση ότι την είχες δώσει σε άλλον.. Φαντάζομαι τα ενοίκια τα πληρώνεις στον καινούργιο ιδιοκτήτη μόλις γίνει η μεταβίβαση και κάθεσαι μέχρι τουλάχιστον την συμπλήρωση της τριετίας(μετά αναχωρείς αφού θέλει να μείνει ο ιδιοκτήτης, οπότε και δε θα σου κάνει συμβόλαιο) Ναι το κατάλαβα το 1ο που λες. Απλώς δεν ξέρω τι ισχύει για ιδιοκατοίκιση, αν μπορεί να επικαλεστεί και να με διώξει πιο γρήγορα.Οπως ρώτησα και πριν, αν υποθέσουμε ότι είχα κλείσει 3 χρόνια, τι γινόταν μετά? Μπορούσε να μου πει έχεις μια εβδομάδα πχ? Στο 2ο που λες, ενοείται πρέπει να μου την δώσει και πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό. Στο 3ο που λες ναι αυτό μου φαίνεται λογικό, τα ενοίκια θα τα δίνω στον νέο ιδιοκτήτη.
opera Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Το ινσόμνια συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητας. Με τις συμβουλές-λύσεις που βρίσκουν τα μέλη του πολλοί επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων έγιναν κλέφτες για να επιβιώσουν. 1
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Την εγγύηση δεν χρειάζεται να τη ζητήσει πίσω...Αν ας πούμε έχει δώσει μια εγγύηση (δλδ ένα ενοίκιο) δεν θα πληρώσει τον τελευταίο μήνα όταν θα φύγει. Αν είναι μεγαλύτερη η εγγύηση τότε άρχισε να μη πληρώνεις απο τώρα. Δεν κλέβεις κανέναν, δικά σου είναι αυτά τα λεφτά απο προπληρωμή. Αυτό δεν το γνωρίζω. Καλύτερα να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο. Εμενα ο δικος μου (εχω ανεβασει και αντιστοιχα θρεντ με τα προβληματα που ειχα μαζι του) μου ειπε οτι δεν θα γινει έτσι θα του πληρωσω και το τελευταιο νοικι και θα τα δώσει μετά χαχαχα. Ναι το κατάλαβα το 1ο που λες. Απλώς δεν ξέρω τι ισχύει για ιδιοκατοίκιση, αν μπορεί να επικαλεστεί και να με διώξει πιο γρήγορα.Οπως ρώτησα και πριν, αν υποθέσουμε ότι είχα κλείσει 3 χρόνια, τι γινόταν μετά? Μπορούσε να μου πει έχεις μια εβδομάδα πχ? Στο 2ο που λες, ενοείται πρέπει να μου την δώσει και πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό. Στο 3ο που λες ναι αυτό μου φαίνεται λογικό, τα ενοίκια θα τα δίνω στον νέο ιδιοκτήτη. Κάποιοι λενε οτι η ιδιοκατοικιση ειναι λογος αποβολης αλλα σκεψου μεχρι να σε πάει δικαστικα ... μέχρι να γινει το δικαστηριο .... πρεπει αρχικα να σκάσει 200ευρώ στο εξωδικο κτλπ κτλπ ας το κάνει αμα έχει τα φράγκα. Στη θεση σου θα του εκλεινα τη πορτα και θα του ελεγα να μην με ξαναενοχλησει θα φυγω οταν λέει το συμβολαιο. 3 ετη δηλαδη. χαχαχα Εντάξει ήξερα ότι το σπίτι το πουλάει εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη το νοικιάσω. χααχχα δεν είμαι τέτοιος ρε γαμώτο, να βαρέσω πιστόλα. Αρκεί να μην φτάσουμε στα άκρα. Αν όλα γίνουν βολικά δεν έχω τέτοιο σκοπό. Αν με φτάσουν στα άκρα όμως, αυτό θα γίνει σίγουρα. Δυστυχως κάποιοι δεν καταλαβαινουν διαφορετικα οποτε θα κινηθεις έτσι να τους γινει μάθημα αλλη φορα.Οπου δεν πιπτει λογος και συνενοηση ξεκινανε άλλα μετα... "το κανω γιατι μπορω.." κτλπ κτλπ. catch me if you can etc.
kirileman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Τους τσακωμους εφοσον ειναι τέτοιος γιδης που πηγε και πουλησε το σπιτι ενω μενεις εσυ μέσα και δεν σε προειδοποιησε οτι θα το κάνει δεν θα τους αποφυγεις. Αλλα μην αγχωνεσαι κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορει να σε διώξει αν το κάνει πιστολιασέ του το τελευταιο ενοικιο για τη μαλακια που σου έκανε και σηκω και φυγε.Ειπαμε καλοι θα ειμαστε με τους καλους και τους ξηγημένους. Σα δε ντρέπεται που πούλησε το σπίτι του ο αλήτης χωρίς να ρωτήσει πρώτα το ινσόμνια. 3
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Σα δε ντρέπεται που πούλησε το σπίτι του ο αλήτης χωρίς να ρωτήσει πρώτα το ινσόμνια. Το σπιτι ειναι νοικιασμένο αδερφέ. Ξενοικιασε το πρωτα και μετα πουλησε το. Ο αλλος δεν ειναι ζωο που σε ταιζε 2.5 χρονια με ενοικιο καθε μηνα. Να σεβομαστε κάποια πραγματα οχι μονο να κοιτάμε την τσεπη μας. Κατα τα αλλα μπορουμε να τα βρουμε και τωρα θα του ελεγα εγω... δωσε μου 2 ενοικια αποζημιωση και έφυγα σε 1 εβδομάδα. 2
kirileman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Το σπιτι ειναι νοικιασμένο αδερφέ. Ξενοικιασε το πρωτα και μετα πουλησε το. Ο αλλος δεν ειναι ζωο που σε ταιζε 2.5 χρονια με ενοικιο καθε μηνα. Να σεβομαστε κάποια πραγματα οχι μονο να κοιτάμε την τσεπη μας. Κατα τα αλλα μπορουμε να τα βρουμε και τωρα θα του ελεγα εγω... δωσε μου 2 ενοικια αποζημιωση και έφυγα σε 1 εβδομάδα. Κάτσε να δεις ποιός νόμος γράφει ότι απαγορεύεται να πουλήσεις μισθωμένο ακίνητο.... Α ναι, κανένας!!! 3
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Κάτσε να δεις ποιός νόμος γράφει ότι απαγορεύεται να πουλήσεις μισθωμένο ακίνητο.... Α ναι, κανένας!!! Και ο νομος γραφει οτι αν το πουλήσεις θα πετάξεις τον άλλον απο μεσα? Οπως βλέπεις εδω ο φιλος μας έχει σοβαρα επιχειρηματα οπως που θα βρει σπιτι τοσο γρηγορα? εξοδα μετακομισης ? να μαζεψει λεφτα για την επομενη εγγυηση? δεν ειναι εντιμο οπως καταλαβαινεις και απο τη στιγμη που δεν ειναι ο άλλος εντιμος εγω γιατι να ειμαι? θα πεσει πιστολιασμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις