TheAccountant Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 δεν καταλαβαινω γιατι τοση φασαρια. Τα πράγματα ειναι απλά... δεν μπορεί να σε βγάλει κανεις εξω πριν την τριετία. Και αν δεν το ξερει ο νεος ιδιοκτήτης τον ενημερώνεις σχετικα. Αν σου πει, μα μου διάφορα... του εξηγείς πως έχουν τα πράγματα και πως αμα θέλει να ξεκουμπιστεις να κατέβει ενα Χ ποσο... για να σε βοηθησει και σενα να φυγεις μια ωρα αρχίτερα. Απο εκει και πέρα, σιγουρα ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει οπου θέλει και δε χρειάζεται δώσει αναφορά σε κανένα ουτε χρειάζεται να νοιωθει τύψεις. Οπως ομολογήθηκε αλλωστε, το σπιτι δεν πουλιέται τώρα αλλα εδώ και χρόνια. Μην πέφτουμε απο τα σύννεφα αλλα και μην πανικοβαλόμαστε απο κάτι που δεν μας αφορά μιας και η μίσθωση ειναι σε ισχύ. 5
kraken92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να δίνω επαγγελματικές συμβουλές τέτοιου τύπου. Οφ δι ρέκορντ, ό,τι μου λένε οι δικηγόροι λέω. Και δε λένε όλοι και πάντοτε τα ίδια. Πχ, δες εδώ τί λέει το μεγαλύτερο site αγγελιών. http://www.spitogatos.gr/gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/1 4. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από τον ενοικιαστή να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου; Με βάση τη νομοθεσία το min διάστημα ενοικίασης ακινήτου είναι η 3ετία ακόμα και αν το μισθωτήριο αναφέρει μικρότερη διάρκεια από αυτή των 3 ετών. Εάν όμως συντρέχει σοβαρός λόγος όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου ή η αλλαγή χρήσης του χώρου ίσως να υπάρξει πιθανότητα αποχώρησης του ενοικιαστή. Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για ιδιοκατοίκηση, η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και προβλέπει ότι τέτοια απαίτηση μπορεί να προβάλει μόνο εάν δεν υπάρχει άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δίνει ένα ποσό στον ενοικιαστή ως αποζημίωση ενώ εάν ζητήσει το ακίνητο για ιδιοκατοίκηση και στο τέλος δεν το χρησιμοποιήσει έτσι, μπορεί να πληρώσει επιπλέον αποζημίωση. Όπως και να έχει, αυτό που έχω μάθει ότι όλα λύνονται στα δικαστήρια και την τελική απόφαση την έχει ο δικαστής. Ναι το έχω ξαναδιαβάσει. Αναρωτήθηκα πως και δεν το ξέρεις, καθώς με όσους μεσίτες έχω μιλήσει το γνωρίζουν και το έχουν αναφέρει και κατα τη διάρκεια του συμβολαίου.
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Είναι λογικότατο καθώς πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Σου φαίνεται λογικό να πουληθεί το σπίτι που εσύ νοικιάζεις και έχεις συμβόλαιο και ο νέος ιδιοκτήτης να σε πετάξει έξω πριν λήξει το συμβόλαιο; Το καλυτερο απο ολα ειναι να κοψεις τον τύπο απο πριν και αμα ειναι στραβάδι να σηκωθεις και να φυγεις ξέρεις την οικογενεια που βρηκα στο δρομο που ειχε ερθει να νοικιάσει το σπιτι στις αρχες το πάνω οχι αυτο που μενω γυρισαν και μου ειπαν "εμεις δεν το νοικιασαμε διοτι καταλαβαμε οτι ο ιδιοκτητης ειναι ένα ατομο που δεν προκειται να βγάλεις ακρη μαζι του." μονο σε μενα επαιξε τον καλο ο πονηρος και αυτο επειδη στον σπιτογατο ηταν 3 μηνες ανοικιαστο. Σε μενα δεν εκανε παρατηρησεις μολις με ειδε ηταν ολα μελι γαλα σε αυτους αρχισε τις παρατηρησεις και θα κανετε αυτο και θα κανετε εκεινο ρε αι γμσου. Γλιτωσαν οι άνθρωποι τους ζηλευω ως ενα βαθμο. δεν καταλαβαινω γιατι τοση φασαρια. Τα πράγματα ειναι απλά... δεν μπορεί να σε βγάλει κανεις εξω πριν την τριετία. Και αν δεν το ξερει ο νεος ιδιοκτήτης τον ενημερώνεις σχετικα. Αν σου πει, μα μου διάφορα... του εξηγείς πως έχουν τα πράγματα και πως αμα θέλει να ξεκουμπιστεις να κατέβει ενα Χ ποσο... για να σε βοηθησει και σενα να φυγεις μια ωρα αρχίτερα. Απο εκει και πέρα, σιγουρα ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει οπου θέλει και δε χρειάζεται δώσει αναφορά σε κανένα ουτε χρειάζεται να νοιωθει τύψεις. Οπως ομολογήθηκε αλλωστε, το σπιτι δεν πουλιέται τώρα αλλα εδώ και χρόνια. Μην πέφτουμε απο τα σύννεφα αλλα και μην πανικοβαλόμαστε απο κάτι που δεν μας αφορά μιας και η μίσθωση ειναι σε ισχύ. Μαγκια του αμα θέλει να το πουλησει και μακαρι ο άνθρωπος. Ωστοσο οπως εγραψες και εσυ ενα ποσο οφειλει να το δωσει διοτι πχ ο ανθρωπος δεν προλαβαινει να μαζεψει για την επομενη εγγυηση.
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Το καλυτερο απο ολα ειναι να κοψεις τον τύπο απο πριν και αμα ειναι στραβάδι να σηκωθεις και να φυγεις ξέρεις την οικογενεια που βρηκα στο δρομο που ειχε ερθει να νοικιάσει το σπιτι στις αρχες το πάνω οχι αυτο που μενω γυρισαν και μου ειπαν "εμεις δεν το νοικιασαμε διοτι καταλαβαμε οτι ο ιδιοκτητης ειναι ένα ατομο που δεν προκειται να βγάλεις ακρη μαζι του." μονο σε μενα επαιξε τον καλο ο πονηρος και αυτο επειδη στον σπιτογατο ηταν 3 μηνες ανοικιαστο. Σε μενα δεν εκανε παρατηρησεις μολις με ειδε ηταν ολα μελι γαλα σε αυτους αρχισε τις παρατηρησεις και θα κανετε αυτο και θα κανετε εκεινο ρε αι γμσου. Γλιτωσαν οι άνθρωποι τους ζηλευω ως ενα βαθμο. Εσύ τώρα αν θέλεις να φύγεις τι γίνεται; Τυπικά δεν μπορείς, ούτε αν τον ενημερώσεις 2-3 μήνες νωρίτερα ας πούμε;
kraken92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Θα μου φαινόταν πιο λογικό σε αυτή την περίπτωση να γίνει νέο συμβόλαιο μεταξύ του ενοικιαστή και του καινούργιου ιδιοκτήτη. Άλλη συμφωνία δηλαδή, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν. Ή να πρέπει να λυθεί το συμβόλαιο πριν πουληθεί το ακίνητο, ώστε να μην υπάρχει κάποια δέσμευση. Να στο πω αλλιώς. Όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι δεν ρώτησε τον ενοικιαστή και καλά έκανε. Το πουλάει λοιπόν ενω έχει ήδη συμβόλαιο με ενοικιαστή στον νέο ιδιοκτήτη. Ο ενοικιαστής εφόσον έχει το συμβόλαιο στα χέρια του δεν τον ενδιαφέρει σε ποιόν και αν θα πουληθεί το σπίτι. Αυτός έχει κάνει το συμβόλαιο του και θα παραμείνει μ'αυτό μέχρι να λήξει. Με τη λογική σου θα ήταν σωστό να πουλήσει ο άλλος το σπίτι ενώ έχει κάνει συμβόλαιο με τον ενοικιαστή και μετά ο ενοικιαστής που δεν έφταιξε σε τίποτα ούτε ήταν δικιά του απόφαση να πουληθεί το σπίτι να τρέχει να βρεί τον νέο ιδιοκτήτη και να τον παρακαλέσει να κάνουν νέο συμβόλαιο. Seems legit. Το δεύτερο που λές να πουληθεί το σπίτι εφόσον λήξει το συμβόλαιο δεν είναι και τόσο λογικό καθώς δεσμεύει τον ιδιοκτήτη. Ενω στη κατάσταση που ισχύει τώρα κανένας δεν δεσμεύεται. Αν τώρα ο αγοραστής πάει και αγοράσει ένα σπίτι και δεν καταλάβει οτι νοικιάζεται κακό του κεφαλιού του. Σπίτι πήγε να αγοράσει όχι σακί με πατάτες.
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εσύ τώρα αν θέλεις να φύγεις τι γίνεται; Τυπικά δεν μπορείς, ούτε αν τον ενημερώσεις 2-3 μήνες νωρίτερα ας πούμε; Και σημερα μπορω να φυγω αλλα θα κρατηθει η εγγυηση. Διαφορετικα 2-3 μηνες πριν ωστε να παρω την εγγυηση και να βρει και αυτος αλλον ενοικιαστη οπως αρχικα συμφωνησαμε δηλαδη. Ωστοσο προσεξε αν αυτος δεν βρει αλλο ενοικιαστη μπορει μετα να μου κανει αγωγη και να μου ζητησει τα ενοικια του υπολοιπου καιρου για αυτο τον βάζεις να υπογραψει μια ΥΔ οτι ο ιδιος επιθυμει να φυγεις και δεν θα ζητησει στο μέλλον τιποτα δεν φευγεις ετσι οπως και με τον φιλο μας εδω του ειπε οτι σκοπευει να πουλησει το σπιτι ελα εδω κυριε θα πρεπει να με κατοχυρωσεις θα βαλεις προσθετο ορο στο συμβολαιο οτι δεν θα ζητησεις την αποβολη μου απο το σπιτι πριν την παρέλευση της 3ετιας ασχετα αν το σπιτι πουληθει. Δεχεσαι? οκ δεν δεχεσαι? δεν κανουμε συμβολαια. Απλά. Ξαναλεω δεν ειμαι τυπος που κάνει συμβολαια με σουργελα αλλα ο συγκεκριμενος δεν μου εδειξε εξαρχης το χαρακτηρα του το ειχε το σπιτι ξενοικιαστο 2-3 μήνες το έδινε και πιο ακριβα δεν το επαιρνε κανεις εριξε την τιμή και επειδη ειχε μεινει μολις βρηκε εμενα εκανε χαρές αμα μου εκανε εξαρχης παρατηρησεις και μου εκανε αυτες τις εξηγησεις θα έφευγα. Ειχα παει πιο πριν σε έναν αλλον και μου ειπε σε κάποια φαση χωρις να του εχω δωσει καποιο δικαιωμα "εγω αμα δεν μου δωσεις το ενοικιο εχω και αλλους τροπους να το πάρω." και γελουσε το ζωο. Καταρχην με ξέρει? τι ειμαστε φιλαράκια? νομιζει οτι μιλάει στο κολλητο του. Εφυγα χωρις δευτερη σκέψη. Ουτε που εκατσα να αναλωθω και να του πω κατι.
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Να στο πω αλλιώς. Όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι δεν ρώτησε τον ενοικιαστή και καλά έκανε. Το πουλάει λοιπόν ενω έχει ήδη συμβόλαιο με ενοικιαστή στον νέο ιδιοκτήτη. Ο ενοικιαστής εφόσον έχει το συμβόλαιο στα χέρια του δεν τον ενδιαφέρει σε ποιόν και αν θα πουληθεί το σπίτι. Αυτός έχει κάνει το συμβόλαιο του και θα παραμείνει μ'αυτό μέχρι να λήξει. Με τη λογική σου θα ήταν σωστό να πουλήσει ο άλλος το σπίτι ενώ έχει κάνει συμβόλαιο με τον ενοικιαστή και μετά ο ενοικιαστής που δεν έφταιξε σε τίποτα ούτε ήταν δικιά του απόφαση να πουληθεί το σπίτι να τρέχει να βρεί τον νέο ιδιοκτήτη και να τον παρακαλέσει να κάνουν νέο συμβόλαιο. Seems legit. Το δεύτερο που λές να πουληθεί το σπίτι εφόσον λήξει το συμβόλαιο δεν είναι και τόσο λογικό καθώς δεσμεύει τον ιδιοκτήτη. Ενω στη κατάσταση που ισχύει τώρα κανένας δεν δεσμεύεται. Αν τώρα ο αγοραστής πάει και αγοράσει ένα σπίτι και δεν καταλάβει οτι νοικιάζεται κακό του κεφαλιού του. Σπίτι πήγε να αγοράσει όχι σακί με πατάτες. Οκ, είναι θέμα του καινούργιου ιδιοκτήτη καθαρά δηλαδή αν θέλει να αγοράσει ένα δεσμευμένο ακίνητο. Δεν ξέρω, εμένα κάτι δεν μου κολλάει σ'αυτή τη διαδικασία αλλά τέλος πάντων
petrosvolos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώπολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Με βοηθήσανε πολύ. Απ ότι κατάλαβα χοντρικά η 3ετία είναι ισχυρή,οπότε έχω μέχρι τον σεπτέμβριο που κλείνω 3ετία για να φύγω. Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε από κάποιον, είναι αν είχα ήδη κλείσει 3 χρόνια, ποιο είναι το περιθώριο που μου δίνει ο νόμος για να φύγω? Δηλ μπορεί να μου πει αύριο φύγε? Η σε μια εβδομάδα? Επίσης ένα άλλο ερώτημα που με απασχολεί. Αν στραβώσει κάτι και δεν πουληθεί το σπίτι τελικά σε αυτον τον υποψήφιο αγοραστή, μπορώ να αρνηθώ να ξαναμπεί κάποιος να το δει μέχρι να κλείσουμε 3ετία? Να πω στον ιδιοκτήτη δηλ, μετά τον Σεπτέμβριο θα ξαναφέρεις κόσμο να το βλέπει. Ευχαριστώ παίδες
kirileman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ναι το έχω ξαναδιαβάσει. Αναρωτήθηκα πως και δεν το ξέρεις, καθώς με όσους μεσίτες έχω μιλήσει το γνωρίζουν και το έχουν αναφέρει και κατα τη διάρκεια του συμβολαίου. Δεν είμαι καλός μεσίτης. Πάμε παρακάτω.
kraken92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δεν είμαι καλός μεσίτης. Πάμε παρακάτω. Δεν το είπα για να σε προσβάλλω. Απλά έκανα ένα συνειρμό οτι επειδή το γνώριζαν κάποιοι μεσίτες που έχω μιλήσει λογικά θα το ήξερες και εσύ. Thats all. Ευχαριστώπολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Με βοηθήσανε πολύ. Απ ότι κατάλαβα χοντρικά η 3ετία είναι ισχυρή,οπότε έχω μέχρι τον σεπτέμβριο που κλείνω 3ετία για να φύγω. Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε από κάποιον, είναι αν είχα ήδη κλείσει 3 χρόνια, ποιο είναι το περιθώριο που μου δίνει ο νόμος για να φύγω? Δηλ μπορεί να μου πει αύριο φύγε? Η σε μια εβδομάδα? Επίσης ένα άλλο ερώτημα που με απασχολεί. Αν στραβώσει κάτι και δεν πουληθεί το σπίτι τελικά σε αυτον τον υποψήφιο αγοραστή, μπορώ να αρνηθώ να ξαναμπεί κάποιος να το δει μέχρι να κλείσουμε 3ετία? Να πω στον ιδιοκτήτη δηλ, μετά τον Σεπτέμβριο θα ξαναφέρεις κόσμο να το βλέπει. Ευχαριστώ παίδες 1ο ερώτημα: Ρώτα δικηγόρο για να μάθεις πόσο μπορείς να κάτσεις αφότου περάσει η 3τια. 2ο ερώτημα: Ούτε τώρα θα έπρεπε αν δεν θέλεις, να τον αφήνεις να μπαίνει μέσα στο σπίτι και να το δείχνει.
DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μπορουν να συμφωνήσουν κάποιες συγκεκριμένες ωρες και μέρες διοτι αυτος θα φυγει κάποια στιγμη να το δειχνει το σπιτι. Διοτι ετσι μπορει να ισχυριστει ο άλλος οτι θα εχει ζημια.
kirileman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 επειδή το γνώριζαν κάποιοι μεσίτες που έχω μιλήσει λογικά θα το ήξερες και εσύ. Να ήξερα ποιό; Αυτό που μου είπε ο δικηγόρος ή αυτό που λέει ο σπιτόγατος; Που είναι 2 διαφορετικές απαντήσεις; Αν σε ρωτήσουν αύριο το πρωί εσένα μετά από αυτή την κουβέντα, τί θα απαντήσεις; Μπορεί ή δεν μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να τον πετάξει έξω πριν το πέρας της 3ετίας; Μήπως υπό προϋποθέσεις μπορεί; Και ποιός είσαι εσύ (ή εγώ) που θα πεις με βεβαιότητα ότι μπορεί ή δεν μπορεί; Δικαστής; Γιατί από το "σπάει πολύ δύσκολα" μέχρι το "δεν σπάει ποτέ και με τίποτα", υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά.
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μπορουν να συμφωνήσουν κάποιες συγκεκριμένες ωρες και μέρες διοτι αυτος θα φυγει κάποια στιγμη να το δειχνει το σπιτι. Διοτι ετσι μπορει να ισχυριστει ο άλλος οτι θα εχει ζημια. Νομίζω αυτό είναι το πιο σωστό. Κάποιες φορές έχω την εντύπωση ότι μπορεί να μπει και στο συμβόλαιο.
kraken92 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να δίνω επαγγελματικές συμβουλές τέτοιου τύπου. Οφ δι ρέκορντ, ό,τι μου λένε οι δικηγόροι λέω. Και δε λένε όλοι και πάντοτε τα ίδια. Πχ, δες εδώ τί λέει το μεγαλύτερο site αγγελιών. http://www.spitogatos.gr/gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/1 4. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από τον ενοικιαστή να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου; Με βάση τη νομοθεσία το min διάστημα ενοικίασης ακινήτου είναι η 3ετία ακόμα και αν το μισθωτήριο αναφέρει μικρότερη διάρκεια από αυτή των 3 ετών. Εάν όμως συντρέχει σοβαρός λόγος όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου ή η αλλαγή χρήσης του χώρου ίσως να υπάρξει πιθανότητα αποχώρησης του ενοικιαστή. Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για ιδιοκατοίκηση, η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και προβλέπει ότι τέτοια απαίτηση μπορεί να προβάλει μόνο εάν δεν υπάρχει άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δίνει ένα ποσό στον ενοικιαστή ως αποζημίωση ενώ εάν ζητήσει το ακίνητο για ιδιοκατοίκηση και στο τέλος δεν το χρησιμοποιήσει έτσι, μπορεί να πληρώσει επιπλέον αποζημίωση. Όπως και να έχει, αυτό που έχω μάθει ότι όλα λύνονται στα δικαστήρια και την τελική απόφαση την έχει ο δικαστής. Να ήξερα ποιό; Αυτό που μου είπε ο δικηγόρος ή αυτό που λέει ο σπιτόγατος; Που είναι 2 διαφορετικές απαντήσεις; Αν σε ρωτήσουν αύριο το πρωί εσένα μετά από αυτή την κουβέντα, τί θα απαντήσεις; Μπορεί ή δεν μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να τον πετάξει έξω πριν το πέρας της 3ετίας; Μήπως υπό προϋποθέσεις μπορεί; Και ποιός είσαι εσύ (ή εγώ) που θα πεις με βεβαιότητα ότι μπορεί ή δεν μπορεί; Δικαστής; Γιατί από το "σπάει πολύ δύσκολα" μέχρι το "δεν σπάει ποτέ και με τίποτα", υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Ποιες είναι οι 2 διαφορετικές απαντήσεις ρε συ; Είπες πριν ότι μίλησες με δικηγόρο και σου είπε πως ισχύει η 3ετία. Μετά παραθέτεις απόσπασμα από σπιτόγατο που σου λέει ακριβώς το ίδιο λέγοντας σου συμπληρωματικά κάποιες εκδοχές που μπορεί να επηρεάσουν το νόμο της τριετίας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας λέει με τα εάν, ίσως, πιθανόν. Λοιπόν, εάν συντρέχει σοβαρός λόγος όπως μη καταβολή ενοικίου κλπ τότε υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και μετά από πολλούς μήνες σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα να δώσεις πόδι στον ενοικιαστή. Μετά " Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης...άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του" , δηλαδή ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης χτυπιέται ενώ έχετε συμβόλαιο να σε ξεσπιτώσει για να μείνει ο ίδιος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και όλα αυτά αν αποδείξει ότι δεν έχει άλλο ακίνητο, πληρώνοντας έπειτα και μια ωραία αποζημίωση στον ενοικιαστή. Και ΕΑΝ αποδειχτεί ότι μπλόφαρε πληρώνει και επιπλέον αποζημίωση. Η απάντηση μου λοιπόν θα ήταν πως αν είσαι σωστός και καταβάλεις το ενοίκιο στην ώρα σου, τυπικός στις υποχρεώσεις σου και με το συμβόλαιο στο χέρι άσε τον ιδιοκτήτη να κουρεύεται. End of story.
kage Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πάντα νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του.Εξακολουθεί όμως η ιδιόχρηση να συνιστά νόμιμο λόγο αποβολής του μισθωτή από την κατοικία όταν αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον εκμισθωτή ή τον κύριο του σπιτιού ή το σύζυγο του ή τέκνα τους για επαγγελματική στέγη. Η καταγγελία της μίσθωσης για ιδιόχρηση, επιτρέπεται πλέον μόνο στις εμπορικές μισθώσεις, με τους όρους που θέτει το π.δ. 34/1995, καθώς και στις μισθώσεις κατοικιών, με τους όρους που θέτει ο Ν. 2235/1994 και ειδικότερα υπό δύο μόνο προϋποθέσεις: α) η κατοικία να πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη του εκμισθωτή ή του κυρίου του μισθίου, ή του συζύγου, ή του τέκνου τους και β) να μην έχουν αυτοί ιδιόκτητο χώρο στην ίδια πόλη ή σε προάστιο της, που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. ----- Εφόσον έχει παρέλθει η τριετία και ο συμβατικός χρόνος, καταγγέλεις σύμφωνα με τις προθεσμίες του 609 ΑΚ, προσέχοντας μήπως συντρέχουν και οι προϋποθέσεις του 612Α . http://www.eanda.gr/forum/lysi-astikis-misthosis-logo-idiokatoikisis http://www.pasype.gr/e-exose-gia-idiokatoikese http://www.taxlaw.gr/el/idika-themata/353-complaint-for-residential-rental-housing ------------------ οποτε κατι μου λεει οτι αν θελουν να φυγεις αμεσα πρεπει να σε αποζημιωσουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις