Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτσε να δεις ποιός νόμος γράφει ότι απαγορεύεται να πουλήσεις μισθωμένο ακίνητο.... Α ναι, κανένας!!!

εαν το προστατευει ο νομος μπορει να πει απλα εγω φιλε πριν τα 3 χρονια δεν το κουναω και εννοειται πως οσο νοικιαζει δεν εχει κανενα δικαιωμα να μπει μεσα στο σπιτι χωρις την αδεια του ενοικιαστη.

Αυξηση στο νοικι υπαρχει παλι απο τον νομο προβλεπομενο μεγιστο οποτε δεν μπορει να πει κανω το νοικι 500 ευρω εαν δεν μπορεις φυγε.

Οσο νοικιαζεις κατι συμφωνα με τον νομο σου "ανοικει" μετα το τελος της ενοικιασης επιστρεφει στον ιδιοκτητη δεν λεω μαλακας που το πουλησε αλλα θα επρεπε να εξηγησει στους αγοραστες οτι το νοικιαζω σε καποιον και θα πρεπει να συνενοηθειται μαζι του για το ποτε μπορειτε να ερθετε

Ελπιζω να βρειτε λυση σαν ανθρωποι και να μην πεσεις σε μαλακες και τσαμπουκαδες.

• Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και ο νομος γραφει οτι αν το πουλήσεις θα πετάξεις τον άλλον απο μεσα?

Ό,τι ίσχυε με τον παλιό ιδιοκτήτη, ισχύει και με τον καινούριο. Δεν αλλάζει κάτι.

Δημοσ.

Ό,τι ίσχυε με τον παλιό ιδιοκτήτη, ισχύει και με τον καινούριο. Δεν αλλάζει κάτι.

Φιλε μου ορισμένοι αγνοουν κατι σημαντικο. Υπογραψανε ιδιωτικο συμφωνητικο για 2-3 χρονια. Μετα για να το σπάσουν θα πρέπει να δώσουν αποζημιωση τουλαχιστον εγω επειδη εχω τα ιδια προβληματα ειμαι αποφασισμενος αμα το ξεκινησει ο ιδιοκτητης να συνεχισουμε δικαστικά. Αρκετοι μου ειπαν σηκω και φυγε αλλα εγω δεν θα φυγω. Υπογραψαμε ενα συμβολαιο και ξαφνικα ο άλλος θελει να υπαναχωρησει ωραια δωσε μια αποζημιωση και μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν θα διεκδικησεις κάτι στο μελλον και οτι ηταν επιλογη σου να με ξεφορτωθεις. Διαφορετικα εγω δεν φευγω και το ιδιο προτεινω και στον θεματοθέτη.

Δυστυχως αρκετοι δεν ηταν έτοιμοι να συνεργαστουν σε τέτοιο επιπεδο και αυτο το έχω πει και στον δικο μου ιδιοκτητη με τον οποιο εκανα τα συμβολαια που αν τον ηξερα τι βλακας ειναι δεν θα εμπλεκα μαζι του αλλα στην αρχη μου έκανε τον καλό και τον ευγενικο. Με κοροιδεψε δηλαδη. Θυμαμαι χαρακτηριστικα που κοντοσταθηκα και του ειπα ασε με να το σκεφτω 2-3 μέρες και μου ειπε οχι τι να σκεφτεις θα πάμε τωρα γιατι μετα εγω θα λειπω και που θα βρεις τετοιο σπιτι κτλπ και τωρα θελει να σπάσει το συμβολαιο. Τον φορτώνεις με φάπες ή οχι? το νοικι αυτο το μηνα το πηρε 30 ουτε καν πρωτη του μηνος.

εαν το προστατευει ο νομος μπορει να πει απλα εγω φιλε πριν τα 3 χρονια δεν το κουναω και εννοειται πως οσο νοικιαζει δεν εχει κανενα δικαιωμα να μπει μεσα στο σπιτι χωρις την αδεια του ενοικιαστη.

Αυξηση στο νοικι υπαρχει παλι απο τον νομο προβλεπομενο μεγιστο οποτε δεν μπορει να πει κανω το νοικι 500 ευρω εαν δεν μπορεις φυγε.

Οσο νοικιαζεις κατι συμφωνα με τον νομο σου "ανοικει" μετα το τελος της ενοικιασης επιστρεφει στον ιδιοκτητη δεν λεω μαλακας που το πουλησε αλλα θα επρεπε να εξηγησει στους αγοραστες οτι το νοικιαζω σε καποιον και θα πρεπει να συνενοηθειται μαζι του για το ποτε μπορειτε να ερθετε

Ελπιζω να βρειτε λυση σαν ανθρωποι και να μην πεσεις σε μαλακες και τσαμπουκαδες.

Κανεις δεν μπαινει στο σπιτι ειναι ιδιωτικος χωρος θα ενημερωθει η αστυνομια για τα περαιτερω. Θα μαθουν να ειναι σοβαροι και σωστοι οταν κάνουν συμβολαια. Λήξις.

Δημοσ.

Το σπιτι ειναι νοικιασμένο αδερφέ. Ξενοικιασε το πρωτα και μετα πουλησε το. Ο αλλος δεν ειναι ζωο που σε ταιζε 2.5 χρονια με ενοικιο καθε μηνα. Να σεβομαστε κάποια πραγματα οχι μονο να κοιτάμε την τσεπη μας.

Κατα τα αλλα μπορουμε να τα βρουμε και τωρα θα του ελεγα εγω... δωσε μου 2 ενοικια αποζημιωση και έφυγα σε 1 εβδομάδα.

Έτσι όπως τα λες είναι σαν να κάνει χάρη ο ενοικιαστής στον σπιτονοικοκύρη επειδή πληρώνει τα ενοίκια.

Δημοσ.

Φιλε μου ορισμένοι αγνοουν κατι σημαντικο. Υπογραψανε ιδιωτικο συμφωνητικο για 2-3 χρονια. Μετα για να το σπάσουν θα πρέπει να δώσουν αποζημιωση τουλαχιστον εγω επειδη εχω τα ιδια προβληματα ειμαι αποφασισμενος αμα το ξεκινησει ο ιδιοκτητης να συνεχισουμε δικαστικά. Αρκετοι μου ειπαν σηκω και φυγε αλλα εγω δεν θα φυγω. Υπογραψαμε ενα συμβολαιο και ξαφνικα ο άλλος θελει να υπαναχωρησει ωραια δωσε μια αποζημιωση και μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν θα διεκδικησεις κάτι στο μελλον και οτι ηταν επιλογη σου να με ξεφορτωθεις. Διαφορετικα εγω δεν φευγω και το ιδιο προτεινω και στον θεματοθέτη.

Δυστυχως αρκετοι δεν ηταν έτοιμοι να συνεργαστουν σε τέτοιο επιπεδο και αυτο το έχω πει και στον δικο μου ιδιοκτητη με τον οποιο εκανα τα συμβολαια που αν τον ηξερα τι βλακας ειναι δεν θα εμπλεκα μαζι του αλλα στην αρχη μου έκανε τον καλό και τον ευγενικο. Με κοροιδεψε δηλαδη. Θυμαμαι χαρακτηριστικα που κοντοσταθηκα και του ειπα ασε με να το σκεφτω 2-3 μέρες και μου ειπε οχι τι να σκεφτεις θα πάμε τωρα γιατι μετα εγω θα λειπω και που θα βρεις τετοιο σπιτι κτλπ και τωρα θελει να σπάσει το συμβολαιο. Τον φορτώνεις με φάπες ή οχι? το νοικι αυτο το μηνα το πηρε 30 ουτε καν πρωτη του μηνος.

Κανεις δεν μπαινει στο σπιτι ειναι ιδιωτικος χωρος θα ενημερωθει η αστυνομια για τα περαιτερω. Θα μαθουν να ειναι σοβαροι και σωστοι οταν κάνουν συμβολαια. Λήξις.

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ. Προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αν πουληθεί ένα ακίνητο που νοικιάζεται συνεχίζει να ισχύει το συμβόλαιο που έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης! Ξέρω ότι είναι έτσι, απλά λέω ότι σε μένα δε φαίνεται λογικό.

Δημοσ.

Φιλε μου ορισμένοι αγνοουν κατι σημαντικο. Υπογραψανε ιδιωτικο συμφωνητικο για 2-3 χρονια.

Απ' ό,τι ξέρω, αν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο συμφωνητικό, ισχύει για την ιδιοκατοίκηση ό,τι ίσχυε και για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Εφόσον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορούσε να ζητήσει το διαμέρισμα για ιδιοκατοίκηση, μπορεί και ο επόμενος. Άρα το ερώτημα είναι: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πληρούνται οι προϋποθέσεις για έξωση του μισθωτή από τον εκμισθωτή με σκοπό την ιδιοκατοίκηση του ακινήτου (που αν δεν κάνω λάθος, είναι μέσα σε αυτές να μην έχει άλλο ακίνητο); Αν ναι, φεύγεις. Δε γνωρίζω αν δικαιούσαι αποζημίωση, ρωτήστε δικηγόρο.

Δημοσ.

Απ' ό,τι ξέρω, αν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στο συμφωνητικό, ισχύει για την ιδιοκατοίκηση ό,τι ίσχυε και για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Εφόσον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορούσε να ζητήσει το διαμέρισμα για ιδιοκατοίκηση, μπορεί και ο επόμενος. Άρα το ερώτημα είναι: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πληρούνται οι προϋποθέσεις για έξωση του μισθωτή από τον εκμισθωτή με σκοπό την ιδιοκατοίκηση του ακινήτου (που αν δεν κάνω λάθος, είναι μέσα σε αυτές να μην έχει άλλο ακίνητο); Αν ναι, φεύγεις. Δε γνωρίζω αν δικαιούσαι αποζημίωση, ρωτήστε δικηγόρο.

Δυσκολα σε διώχνει με ιδιοκατοικιση. Άμεσα φευγεις μονο αμα το θέλει για εμπορικη στεγη κατι το οποιο θα κληθει να αποδειξει φυσικα στο δικαστηριο.Στη τελικη ειναι θέμα του ιδιοκτητη θα βρει ενα δικηγορο με το καλο θα τον πληρώσει θα στειλει το εξωδικο θα κάνει και την έξωση και μετα απο ενα 6μηνο βλέπουμε.

Έτσι όπως τα λες είναι σαν να κάνει χάρη ο ενοικιαστής στον σπιτονοικοκύρη επειδή πληρώνει τα ενοίκια.

Χαρη δεν του κάνει αλλα θα πρέπει να σεβομαστε και λιγο αυτον που μας δινει χρηματα σε τοσο δυσκολους καιρους θα μου πεις υψηλα γραμματα αυτα για κάποιους που δεν έχουν ουτε αισθηματα και απλα σε αντιμετωπιζουν σαν ένα τεράστιο χαρτονομισμα με ποδια. Εντάξει δεν πειράζει μην ζητησει κανεις ευθυνες ομως μετά αμα ξηγηθουν οι ενοικιαστες με τη σειρα τους ψυχρά και ανέντιμα.

Να σεβομαστε και λιγο διοτι αμα μεινει το σπιτι ξενοικιαστο για κανα χρονο μετα λυσάνε κάποιοι και κατεβάζουν εκτος απο τις τιμές και άλλα πραγματα και παριστανουν τους ευγενικους και τους καλους στους ενοικιαστες καλυτερα να δειχνει ο άλλος εξαρχης το αληθινο του προσωπο να ξέρει και ο ενοικιαστης που πάει να μπλέξει. Θες να εισαι απο την αρχη ξηγημενος? κανενα προβλημα προειδοποιησε. Διαφορετικα ειναι εξαπατηση και εκμεταλευση λες ψεμματα στον ενοικιααστη για να κανεις τη καβατζα σου και μολις βρεις τον πωλητη ζητας απο τον άλλο να φυγει. Δεν θα γινει έτσι λυπαμαι.

Δημοσ.

Στην περίπτωση που δεν έχει άλλο ακίνητο (παίζει ρόλο αν έχει αν είναι νοικιασμένο ή ξενοίκιαστο;  ) σε πόσο διάστημα πρέπει ο ενοικιαστής να φύγει από το σπίτι;

Δημοσ.

Χαρη δεν του κάνει αλλα θα πρέπει να σεβομαστε και λιγο αυτον που μας δινει χρηματα σε τοσο δυσκολους καιρους θα μου πεις υψηλα γραμματα αυτα για κάποιους που δεν έχουν ουτε αισθηματα και απλα σε αντιμετωπιζουν σαν ένα τεράστιο χαρτονομισμα με ποδια. Εντάξει δεν πειράζει μην ζητησει κανεις ευθυνες ομως μετά αμα ξηγηθουν οι ενοικιαστες με τη σειρα τους ψυχρά και ανέντιμα.

Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση και από τις δύο μεριές. Το ψυχρά το καταλαβαίνω, το ανέντιμα δεν το καταλαβαίνω. Αν κάποιος έχει ένα σπίτι και θέλει για χ, ψ λόγους να το πουλήσει. Που είναι το ανέντιμο? Το να μη πληρώσεις το ενοίκιο είναι ανέντιμο.

Δημοσ.

Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός και αλληλοκατανόηση και από τις δύο μεριές. 

Δεν την βλέπω. Εγω βλέπω εναν πανικοβλητο ενοικιαστη στα καλα του καθουμενου να έχει αγχωθει και στεναχωρεθει επειδη ο άλλος πουλησε το σπιτι στο οποιο μένει. Βάλε το χέρι στη τσέπη να πληρώσεις τη χασουρα που μου προκαλεις και εγω θα δειξω κατανοηση.

Δημοσ.

Έτυχε μόλις να ρωτήσω δικηγόρο, μου είπε ότι η 3ετία σε προστατεύει και πολύ δύσκολα να σπάσει (στα οικιστικά, στα επαγγελματικά αλλάζει).

• Like 2
Δημοσ.

Πάλι μερικοί βγαίνετε offtopic απλά για να δημιουργήσετε εκνευρισμό. Kirileman δεν μας νοιάζει αν ο ιδιοκτήτης ρώτησε το insomnia ή τον κολλητό του για να πουλήσει το σπίτι. Αυτό που ενδιαφέρει τον TS απ'ότι κατάλαβα είναι αν μπορεί να τον πετάξει έξω στα καλά καθούμενα εφόσον πλέον το πούλησε. Και όχι ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Το γεγονός οτι άλλαξε ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει και πολύ, γιατί πολύ απλά εσυ συνεχίζεις να είσαι ο ενοικιαστής αυτού του σπιτιού με συμβόλαιο έως να λήξει. Αφήστε λοιπόν τις ειρωνείες γιατί δεν είναι εύκολο να νιώθει κάποιος οτι κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, ακόμα και αν εν τέλη δεν κινδυνεύει και είναι απλά στο μυαλό του.

PS. Νόμοι υπάρχουν και θα υπάρξουν και άλλοι πολλοί. Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι δίκαιοι και δεν υπάρχουν  περιθώρια αλλαγής. Μη μπερδεύουμε το δίκαιο με τον νόμο λοιπόν και ας μη μιλάμε σαν απρόσωπα robot πίσω από μια οθόνη.

PS 2. Kirileman ξέρεις καλά οτι μπορείς να παίξεις αρκετές π***τιες μέσα απο παραθυράκια του νόμου και να είσαι "νόμιμος".Αυτό δεν σημαίνει οτι είσαι αυτόματα  δίκαιος και σωστός.

Έτυχε μόλις να ρωτήσω δικηγόρο, μου είπε ότι η 3ετία σε προστατεύει και πολύ δύσκολα να σπάσει (στα οικιστικά, στα επαγγελματικά αλλάζει).

Απορώ πως δεν το ήξερες καθώς είσαι μεσίτης απ'ότι κατάλαβα.

Δημοσ.

Απορώ πως δεν το ήξερες καθώς είσαι μεσίτης απ'ότι κατάλαβα.

Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να δίνω επαγγελματικές συμβουλές τέτοιου τύπου. Οφ δι ρέκορντ, ό,τι μου λένε οι δικηγόροι λέω. Και δε λένε όλοι και πάντοτε τα ίδια. Πχ, δες εδώ τί λέει το μεγαλύτερο site αγγελιών.

http://www.spitogatos.gr/gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/1

4. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από τον ενοικιαστή να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου;

Με βάση τη νομοθεσία το min διάστημα ενοικίασης ακινήτου είναι η 3ετία ακόμα και αν το μισθωτήριο αναφέρει μικρότερη διάρκεια από αυτή των 3 ετών. Εάν όμως συντρέχει σοβαρός λόγος όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου ή η αλλαγή χρήσης του χώρου ίσως να υπάρξει πιθανότητα αποχώρησης του ενοικιαστή. Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για ιδιοκατοίκηση, η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και προβλέπει ότι τέτοια απαίτηση μπορεί να προβάλει μόνο εάν δεν υπάρχει άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δίνει ένα ποσό στον ενοικιαστή ως αποζημίωση ενώ εάν ζητήσει το ακίνητο για ιδιοκατοίκηση και στο τέλος δεν το χρησιμοποιήσει έτσι, μπορεί να πληρώσει επιπλέον αποζημίωση.

Όπως και να έχει, αυτό που έχω μάθει ότι όλα λύνονται στα δικαστήρια και την τελική απόφαση την έχει ο δικαστής.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα εδώ. Προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αν πουληθεί ένα ακίνητο που νοικιάζεται συνεχίζει να ισχύει το συμβόλαιο που έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης! Ξέρω ότι είναι έτσι, απλά λέω ότι σε μένα δε φαίνεται λογικό.

Είναι λογικότατο καθώς πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Σου φαίνεται λογικό να πουληθεί το σπίτι που εσύ νοικιάζεις και έχεις συμβόλαιο και ο νέος ιδιοκτήτης να σε πετάξει έξω πριν λήξει το συμβόλαιο; 

Δημοσ.

Είναι λογικότατο καθώς πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Σου φαίνεται λογικό να πουληθεί το σπίτι που εσύ νοικιάζεις και έχεις συμβόλαιο και ο νέος ιδιοκτήτης να σε πετάξει έξω πριν λήξει το συμβόλαιο; 

Θα μου φαινόταν πιο λογικό σε αυτή την περίπτωση να γίνει νέο συμβόλαιο μεταξύ του ενοικιαστή και του καινούργιου ιδιοκτήτη. Άλλη συμφωνία δηλαδή, εφόσον φυσικά συμφωνήσουν. Ή να πρέπει να λυθεί το συμβόλαιο πριν πουληθεί το ακίνητο, ώστε να μην υπάρχει κάποια δέσμευση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...