Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

A Japanese world view:

b240eebc02a4c8416f1a149d6cf022f8.gif

Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η οπτική και με το πέρασμα του χρόνου έχω καταλήξει να την υιοθετώ όλο και περισσότερο.
Για πολύ καιρό κυνηγούσα την τελειότητα στα πάντα...αλλά τελικά είναι κάτι που μου έβαζε παρωπίδες και αγνοούσα την ομορφιά της ατέλειας, την ομορφιά του να μην ξέρεις που θα σε βγάλουν οι επιλογές σου, την ομορφιά της ίδιας της ζωής.

Κάαατι ξέρουν οι Ιάπωνες ;)

Και οι πολυαγαπημένοι Tool:
'Finding beauty in the dissonance.'

Ποιά η δική σας γνώμη;

• Like 7
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν και από φυσικού μου είμαι τελειομανής (*γκουχ*νευρωτικός*γκουχ*) και σε μικρότερες ηλικίες δεν μπορούσα να δεχτώ τίποτα που δεν είναι "ιδανικό", τώρα στα 30+ αυτή η φιλοσοφία με αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο. 

Δημοσ.

A Japanese world view:

b240eebc02a4c8416f1a149d6cf022f8.gif

Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η οπτική και με το πέρασμα του χρόνου έχω καταλήξει να την υιοθετώ όλο και περισσότερο.

Για πολύ καιρό κυνηγούσα την τελειότητα στα πάντα...αλλά τελικά είναι κάτι που μου έβαζε παρωπίδες και αγνοούσα την ομορφιά της ατέλειας, την ομορφιά του να μην ξέρεις που θα σε βγάλουν οι επιλογές σου, την ομορφιά της ίδιας της ζωής.

Και οι πολυαγαπημένοι Tool:

'Finding beauty in the dissonance.'

Ποιά η δική σας γνώμη;

Ως θέση ζωής, την έχουν ξαναπεί καιρό πριν τους Γιάπωνες.

Εάν μερικοί την ανακαλύπτουν μέσα από τους προσφιλείς ανιμοπαρακευαστές λόγω μόδας, τότε κάπου βοηθάνε και οι μόδες.

Αλλιώς, περί ορέξεως

Δημοσ.

Ε; Σε χάνω... Είπε κανείς ότι το ανακάλυψε μέσα από 'ανιμοπαρασκευαστές λόγω μόδας';

Κι έτσι κι αλλιώς, τί σημασία έχει πώς ανακάλυψε κάποιος το wabi-sabi; Το θέμα είναι να συζητήσουμε γι'αυτή την θέση, αν μας εκφράζει στις διάφορες πτυχές της ζωής μας κλπ.

Δημοσ.

Οι Ιάπωνες είναι αρκετά τελειομανής λαός. Πόσοι από αυτούς το ακολουθούν άραγε?

Στερεοτυπα ALERT.

Ποιά η δική σας γνώμη;

Ειναι αδυνατο να ταυτιστω με οποιαδηποτε οπτικη που προωθει παθητικη αποδοχη.

Δημοσ.

Στερεοτυπα ALERT.

Ειναι αδυνατο να ταυτιστω με οποιαδηποτε οπτικη που προωθει παθητικη αποδοχη.

Υπάρχει και η ενεργητική αποδοχή.

Δημοσ.

Στερεοτυπα ALERT.

Πως μπορείς να κρίνεις το ότι είναι στερεότυπο η τελειομανία τους? Έχω εντρυφήσει αρκετά στην Ιαπωνική κουλτούρα, πέρα από τα όρια των anime/manga.

Σε κάθε πτυχή της ζωής τους έχουν πολλές κατηγορίες με διαφορετικά επίπεδα, τα οποία ξεκινάνε από την παιδική τους ηλικία.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω τους θεωρω λαο με ιδιαιτερη κουλτουρα.Με βαθιες ριζες στην παραδοση αλλα και με υπερκαταναλωτικο προφιλ.Με εμμονη στην τελειοτητα αλλα και στην ματαιοτητα των πραγματων.

Οι δυτικοι εχουν αλλο στυλακι.Για αυτο κατι τετοια μπορουν να τα δουν κυριως σαν μοδατα τσιτατα-''κινηματα''.Δηλαδη του στυλ ''μην κανετε botox , ανακαλυψτε την ομορφια της ατελειας ''  :-D

Δημοσ.

η γνώμη μου είναι πως βρήκαν μια δικαιολογία για το μικρή τους μπέρδα 
δεν τους κρίνω, δικαίωμα τους
δεν είμαι ρατσιστής , αυτοί κάνουν τσόντες 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...