Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

δουλεύω ως ιδιωτικός υπάλληλος και είχα μία πρόταση για μια εξωτερική συνεργασία.

Η εταιρεία αυτή, μου είπε ότι θα μου κόβουν επαγγελματικές δαπάνες.

Θα πάω από Πέμπτη στον λογιστή μου να ρωτήσω αλλά μέχρι τότε επειδή δεν γνωρίζω καθόλου μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει;

Ευχαριστώ,

Βασίλης.

Δημοσ.

Αν εννοούν να δουλεψεις σαν ελεύθερος επαγγελματίας θα εννοούν με μπλοκάκι...

Αυτό με τις επαγγελματικές δαπάνες δεν το έχω ακούσει.

Δημοσ.

Λογικά σημαίνει ότι δε θα κόβεις εσύ αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά η εταιρία θα κόβει αποδείξεις δαπάνης ότι χάλασε λεφτά για να σε πληρώσει για τις παροχές σου.

Αυτό απ' όσο ξέρω μπορεί να γίνει μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο ποσού το χρόνο για σένα, μετά θα χρειάζεσαι μπλοκάκι σίγουρα.

Αλλά ας απαντήσει και κάποιος άλλος με πιο πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα.

Δημοσ.

Η εταιρεία θα το κόβει αυτό προς τα εμένα και υπάρχει ένα όριο το οποίο σίγουρα δεν θα ξεπερνάμε.

Ερωτήσεις:

1. Αυτό θα φαίνεται στην φορολογία μου σαν ένα επιπλέον εισόδημα με ότι συνεπάγεται αυτό. Σωστά;
  2. Η εταιρεία που θα κόβει αυτό το ποσό ας πούμε 1.000 ευρώ τον χρόνο, θα πληρώνει κάποιο ΦΠΑ φαντάζομαι. Αυτό θα το πάρει πίσω;
  3. Με αυτό τον τρόπο είμαστε νόμιμοι και οι 2. Σωστά;

Οτιδήποτε άλλο μπορείτε να προσθέσετε καλοδεχούμενο :)

Δημοσ.

Η εταιρεία θα το κόβει αυτό προς τα εμένα και υπάρχει ένα όριο το οποίο σίγουρα δεν θα ξεπερνάμε.

Ερωτήσεις:

1. Αυτό θα φαίνεται στην φορολογία μου σαν ένα επιπλέον εισόδημα με ότι συνεπάγεται αυτό. Σωστά;
  2. Η εταιρεία που θα κόβει αυτό το ποσό ας πούμε 1.000 ευρώ τον χρόνο, θα πληρώνει κάποιο ΦΠΑ φαντάζομαι. Αυτό θα το πάρει πίσω;
  3. Με αυτό τον τρόπο είμαστε νόμιμοι και οι 2. Σωστά;

Οτιδήποτε άλλο μπορείτε να προσθέσετε καλοδεχούμενο :)

Αν σου χρεωσει αμοιβη με μπλοκακι να προσεξεις γιατι οι κρατησεις και οι ασφαλιστικες εισφορες ειναι παραπανω απο 1000 ευρω το χρονο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...