Liverpool89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 βαριέσαι ρε παιδιά βαριέσαι! Σ αρεσει ομως να γινεται οταν βαριεσαι εσυ πρωτη; ή αν βαρεθεί αυτός και το κανει λες παλι οκ
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Να κλέψω ταβέρνα? ή να πω ψέμματα? πας καλα? αυτα ειναι ποινικά τουλαχιστον το πρώτο εγω αμα ημουν ταβερνιαρης θα καλουσα την αστυνομια και θα απαιτουσα εξηγησεις απο τον πατέρα του νεαρού (αν ηταν ανηλικος) και μη ξαναγράψεις για τη μάνα μου. Προσεχε γιατι το χοντραινεις. Εγω δεν επιασα τη μαμά σου στο πληκτρολογιο μου. Μαθε να σέβεσαι κάποια πράγματα. Μου κανει δυσαρεστη εντυπωση που και εσυ και η Ιρις υποστηριζετε τέτοιες ενεργειες και δεν δειχνετε την αποστροφη σας. Τελος το οφφ τοπικ απο μένα. Με τέτοιες αποψεις δεν γουσταρω συζητησεις. Κάποια πραγματα πιστευω πρεπει να ειναι κοινως καταδικαστεα.Ενα απο αυτα ειναι η κλοπη και το ψέμμα. Σιγά ρε μεγάλε με τις ηθικές και τις κλεψιές, λαϊκό δικαστήριο θα το κάνουμε εδώ; Τα περι αυτονόητων στην συζήτηση είναι αστεία επιχειρήματα αφού δεν μπορείς να ξέρεις κανέναν που βρίσκεται πίσω από ένα nick και μια οθόνη. Και ναι και εγώ έχω κλέψει. Συγνώμη σε αυτούς που έκλεψα δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω και θεωρώ οτι καλά τους έκανα. Το σημαντικό για μένα είναι να καταβάλλω την μέγιστη προσπάθεια που μπορώ να μην επαναληφθεί η πράξη γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει συνήθειο και κάποια στιγμή πιάνεσαι στην φάκα, με αυτά που λέω δεν προτρέπω κανέναν να κλέβει. Όσο για το ψέμμα απλά γελάμε, ή πήγαινες σε κανένα εκκλησιαστικό σχολείο και μεγάλωσες σε μοναστήρι ή δεν έχεις σχέση με την πραγματικότητα. Χωρίς ψέμματα έστω και λίγα δεν προχωράει κανείς στην ζωή του και στην κοινωνία, δεν αναφέρομαι σε σχέσεις και κέρατα αλλά γενικά, όποιος νομίζει οτι θα προχωρήσει στην κοινωνία με την αξία του την εντιμότητα κτλ είναι χαμμένος από χέρι.
DDevil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Καλα αν νομιζεις εσυ οτι θα πάς μπροστα με ψέμματα τι να σου πω το πιο πιθανο ειναι να μην σε θεωρούν ατομο εμπιστοσυνης πάντως. Οσο για την ιστορια με τα λευκα ψέμματα βρηκα αυτο εδω https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CE%AD%CE%BC%CE%B1 Τα 'λευκά' ψέματα είναι μια υποκατηγορία που φαινομενικά δεν έχουν κανέναν αρνητικό αντίκτυπο. Είναι μικρά ψέματα που κάποιος μπορεί να πει, στη πλειοψηφία για να αποφύγει μια άβολη ή άχαρη κατάσταση. Παράδειγμα: Όταν ένα παιδί δεν έχει φάει για μεσημέρι και η μητέρα του το ρωτάει αν έχει φάει και απαντάει "Ναι, έχω φάει" με σκοπό να βγει να παίξει. Τα λευκά ψέματα στην πραγματικότητα απέχουν πολύ λίγο από τα ψέματα. Η γνώση ότι κάποιος λέει τέτοιου είδους ψέματα τελικά δημιουργεί την ίδια έλλειψη εμπιστοσύνης από το κοινωνικό σύνολο. Θυμαμαι παλιοτερα οταν ειχα πάει να πιάσω δουλεια ειχε αφησει επιτηδες ο εργοδοτης ενα 5ευρο κάπου εκει που ημουν για να δει αμα θα του το πάω ή θα το τσεπώσω φυσικά του το πηγα και εκανε ταχα οτι του έπεσε αποκλειω προσωπικα να του έπεσε σε εκεινο το σημειο οποτε το εκανε για να με ελεγξει.Το 5ευρο απο μονο του δεν ειχε και τοσο μεγαλη αξια αλλα ηθελε να δει τι χαρακτηρας ειμαι. Και επειδη οντως ειμαι εντος πραγματικοτητας και εργαζομαι κιολας και ερχομαι σε επαφη με κοσμο καθημερινα σου συνιστω αμα πιάσεις καπου δουλεια το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτεις να πεις ειναι ψέμματα καλυτερα πες δεν ξέρω ή αφηστε να το ψάξω.Οσο ασημαντο και αν νομιζεις οτι ειναι το ψέμμα διακρισεις σε αυτα δεν υπάρχουν ακομα και αν εσυ λες αθωα ψεμματα οπως λες. Εκτος και αν πας σε τιποτα λαμογια και σου λενε να λες στο κοσμο ψεμματα για να πουλήσεις. Προσεξε και εκει ομως μη πεσεις σε κανα ψαγμένο και κάνει ρομπα ολο το μαγαζι. Μερικοι δε γουσταρουν παραμυθια θέλουν να ακουνε τα πραγματα με το ονομα τους. Φιλικά.
Ishmael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Εγώ πάλι συμφωνώ με τους Mosuo, κατά τους οποίους θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι υπόσχονται ή απαιτούν πίστη. Ο όρκος πίστης θεωρείται απρεπής—μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης ή ανταλλαγής. Η ανοιχτά εκφρασμένη ζήλια, για τους Mosuo, θεωρείται επιθετική στη σιωπηρή εισβολή της στην ιερή αυτονομία του άλλου προσώπου, και έτσι αντιμετωπίζεται με χλευασμό και εξευτελισμό. Η ευτυχία μπορεί σχεδόν να οριστεί ως το να κάνεις ό,τι θέλεις. Αν οι σχέσεις σου περιλαμβάνουν καυγάδες, λογομαχίες, εξηγήσεις - αυτά όλα είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνεις. Πρέπει να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις, με όποιον θέλεις. 2
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Αυτό. Μην κρυβόμαστε και πίσω απ'το δάχτυλό μας. Είναι συνειδητή επιλογή. Και πρέπει νά'χουμε τα @@ να δεχτούμε τις συνέπειες των πράξεών μας. 6
defacer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Όσο για το ψέμμα απλά γελάμε, ή πήγαινες σε κανένα εκκλησιαστικό σχολείο και μεγάλωσες σε μοναστήρι ή δεν έχεις σχέση με την πραγματικότητα. Χωρίς ψέμματα έστω και λίγα δεν προχωράει κανείς στην ζωή του και στην κοινωνία, δεν αναφέρομαι σε σχέσεις και κέρατα αλλά γενικά, όποιος νομίζει οτι θα προχωρήσει στην κοινωνία με την αξία του την εντιμότητα κτλ είναι χαμμένος από χέρι. Ναι δε θα το κάνουμε λαϊκό δικαστήριο και ναι γελάμε προφανώς αλλά τα υπόλοιπα είναι θέμα κοσμοθεωρίας. Νομίζω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει καταφέρει πέντε πράγματα με αξία και εντιμότητα (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα), μη μπερδεύουμε την εντιμότητα με την αφέλεια. Μπορεί να φερθώ στον απατεώνα το ίδιο έντιμα που θα φερθώ και στον καλόγερο, αυτό δε σημαίνει ότι πέρα της εντιμότητας θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Οσο για την ιστορια με τα λευκα ψέμματα βρηκα αυτο εδω https://el.wikipedia.org/wiki/Ψέμα Νομίζω τώρα που έμαθες τι είναι λευκό ψέμα και το διάβασες κι αυτό έχεις ολοκληρώσει τη διατριβή σου στη φιλοσοφία της ηθικής και είσαι έτοιμος για phd στην κοινωνιολογία, αναμένουμε κι άλλα συμπεράσματα. Η ευτυχία μπορεί σχεδόν να οριστεί ως το να κάνεις ό,τι θέλεις. Αν οι σχέσεις σου περιλαμβάνουν καυγάδες, λογομαχίες, εξηγήσεις - αυτά όλα είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνεις. Πρέπει να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις, με όποιον θέλεις. Μόνο που όπως και σε οποιαδήποτε σχέση, το δικαίωμα να κάνεις αυτά τα πράγματα σου δίνεται όχι με θεϊκή εντολή αλλά με τη συναίνεση των άλλων. Διαφορετικά ξέρεις πως λέγεται αυτός που κάνει πράγματα που πειράζουν τους άλλους απλά και μόνο επειδή θέλει χωρίς να σκεφτεί κάτι περισσότερο.
zio10 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Εγώ πάλι συμφωνώ με τους Mosuo, κατά τους οποίους θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι υπόσχονται ή απαιτούν πίστη. Ο όρκος πίστης θεωρείται απρεπής—μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης ή ανταλλαγής. Η ανοιχτά εκφρασμένη ζήλια, για τους Mosuo, θεωρείται επιθετική στη σιωπηρή εισβολή της στην ιερή αυτονομία του άλλου προσώπου, και έτσι αντιμετωπίζεται με χλευασμό και εξευτελισμό. Η ευτυχία μπορεί σχεδόν να οριστεί ως το να κάνεις ό,τι θέλεις. Αν οι σχέσεις σου περιλαμβάνουν καυγάδες, λογομαχίες, εξηγήσεις - αυτά όλα είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνεις. Πρέπει να μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις, με όποιον θέλεις. Ποιοι είναι οι Mosuo; Ευτυχία δεν είναι μόνο να κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν γίνεται να κάνεις πάντα ό,τι θέλεις και καλώς δεν γίνεται!
Ishmael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μόνο που όπως και σε οποιαδήποτε σχέση, το δικαίωμα να κάνεις αυτά τα πράγματα σου δίνεται όχι με θεϊκή εντολή αλλά με τη συναίνεση των άλλων. Διαφορετικά ξέρεις πως λέγεται αυτός που κάνει πράγματα που πειράζουν τους άλλους απλά και μόνο επειδή θέλει χωρίς να σκεφτεί κάτι περισσότερο. Και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι να κάνω εφόσον δεν σε ενοχλώ; Και όχι απλά δεν σε ενοχλώ αλλά περνάω καλά. Διασκεδάζω. Όταν αγαπάς κάποιον χαίρεσαι με τη χαρά του. Όταν όμως βλέπεις τον άλλον σαν ιδιοκτησία σου επειδή τον χρησιμοποιείς για να γεμίσεις το κενό μέσα σου, φοβάσαι μην τον χάσεις και έτσι οδηγείσαι στο κόλλημα και στην κτητικότητα. Αυτό είναι εξάρτηση, διαπροσωπική ηρωίνη. Η δεύτερη πρότασή σου είναι οξύμωρο σχήμα. Πως μπορεί να υπάρξει σχέση μεταξύ ελεύθερου και δεσμευμένου; Διαφορετικές νοοτροπίες, συμπεριφορές, άνθρωποι. Κάθε σχέση απαιτεί μια στοιχειώδη συμβατότητα.
Jethro Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μια σχέση πρέπει να περιέχει εξάρτηση και ανεξαρτησία. Να θες να είσαι με τον άλλον αλλά να θες και τον προσωπικό σου χώρο, τον ανεξάρτητο. Η σχέση σαν λέξη προδιαθέτει μέσα τα δεσμά. Εκεί όμως είναι και η ισορροπία αλληλεξαρτησης και ελευθερίας ως άνθρωπο. Άλλο ελεύθερος άνθρωπος και άλλο δεσμευμενο ταίρι. Εκεί άτυπα νιώθεις το δέσιμο με έναν άνθρωπο με τους άτυπους κανόνες, αν αγαπάς πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο αγαπάς και τιμας από μόνο σου αυτό το δέσιμο χωρίς να το νιώθεις φυλακή και καταπατηση της ελευθερίας σου...
bluesattack Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ποιοι είναι οι Mosuo; Ευτυχία δεν είναι μόνο να κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν γίνεται να κάνεις πάντα ό,τι θέλεις και καλώς δεν γίνεται! http://www.alexiptoto.com/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81/ 1
defacer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι να κάνω εφόσον δεν σε ενοχλώ; Και όχι απλά δεν σε ενοχλώ αλλά περνάω καλά. Διασκεδάζω. Όταν αγαπάς κάποιον χαίρεσαι με τη χαρά του. Όταν όμως βλέπεις τον άλλον σαν ιδιοκτησία σου επειδή τον χρησιμοποιείς για να γεμίσεις το κενό μέσα σου, φοβάσαι μην τον χάσεις και έτσι οδηγείσαι στο κόλλημα και στην κτητικότητα. Αυτό είναι εξάρτηση, διαπροσωπική ηρωίνη. Η δεύτερη πρότασή σου είναι οξύμωρο σχήμα. Πως μπορεί να υπάρξει σχέση μεταξύ ελεύθερου και δεσμευμένου; Διαφορετικές νοοτροπίες, συμπεριφορές, άνθρωποι. Κάθε σχέση απαιτεί μια στοιχειώδη συμβατότητα. "Εγώ" είμαι ο σύντροφός σου. Το σενάριο για το οποίο συζητάμε είναι ότι αυτό που θέλεις να κάνεις με ενοχλεί και μάλιστα πολύ. Άρα νομίζω ότι θα πρέπει και συ είτε να σεβαστείς την επιθυμία μου είτε να αποφασίσεις πως άλλα πράγματα έχουν περισσότερη σημασία για σένα και να βρεις άλλο σύντροφο. Σωστά;
Ishmael Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ποιοι είναι οι Mosuo; Ευτυχία δεν είναι μόνο να κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν γίνεται να κάνεις πάντα ό,τι θέλεις και καλώς δεν γίνεται! Google it, αν και καλύτερα είναι να διαβάσεις την αναφορά του βιβλίου Sex at Dawn στην εν λόγω φυλή. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Εννοείται ότι κάνεις ό,τι θέλεις εφόσον δεν ενοχλείς κανέναν. Σε ενοχλώ όταν εισπνέεις τον καπνό του τσιγάρου μου, όταν ακούς το φυλακισμένο σκυλί μου να γαβγίζει, όταν ακούς τη δυνατή μουσική μου. Πως γίνεται να σε ενοχλεί όμως η οποιαδήποτε συναναστροφή μου με άλλους ανθρώπους που μόνο κέφι και απόλαυση δίνει στους συμμετέχοντες; Προς τι όλος αυτός ο έλεγχος, το δράμα, η ζήλια, η κτητικότητα και οι συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά του στυλ «που ήσουν;» και «που πας;» Να μου λείπουν αυτές οι περιοριστικές σχέσεις, η ελευθερία μου είναι αδιαπραγμάτευτη. "Εγώ" είμαι ο σύντροφός σου. Το σενάριο για το οποίο συζητάμε είναι ότι αυτό που θέλεις να κάνεις με ενοχλεί και μάλιστα πολύ. Άρα νομίζω ότι θα πρέπει και συ είτε να σεβαστείς την επιθυμία μου είτε να αποφασίσεις πως άλλα πράγματα έχουν περισσότερη σημασία για σένα και να βρεις άλλο σύντροφο. Σωστά; Μα πως γίνεται να είσαι σύντροφός μου εφόσον σε ενοχλεί η συμπεριφορά μου; Είτε σου κάνω και με επιλέγεις είτε δεν σου κάνω και με απορρίπτεις. Take it or leave it. Το ότι με επέλεξες σημαίνει ότι αποδέχεσαι τη συμπεριφορά μου. Again, oxymoron.
defacer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μα πως γίνεται να είσαι σύντροφός μου εφόσον σε ενοχλεί η συμπεριφορά μου; Είτε σου κάνω και με επιλέγεις είτε δεν σου κάνω και με απορρίπτεις. Take it or leave it. Το ότι με επέλεξες σημαίνει ότι αποδέχεσαι τη συμπεριφορά μου. Again, oxymoron. Αυτά όλα σε έναν πλανήτη όπου ξέρω τα πάντα για τη συμπεριφορά σου πριν τα φτιάξουμε. Meanwhile on planet Earth.
DDevil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Google it, αν και καλύτερα είναι να διαβάσεις την αναφορά του βιβλίου Sex at Dawn στην εν λόγω φυλή. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Εννοείται ότι κάνεις ό,τι θέλεις εφόσον δεν ενοχλείς κανέναν. Σε ενοχλώ όταν εισπνέεις τον καπνό του τσιγάρου μου, όταν ακούς το φυλακισμένο σκυλί μου να γαβγίζει, όταν ακούς τη δυνατή μουσική μου. Πως γίνεται να σε ενοχλεί όμως η οποιαδήποτε συναναστροφή μου με άλλους ανθρώπους που μόνο κέφι και απόλαυση δίνει στους συμμετέχοντες; Προς τι όλος αυτός ο έλεγχος, το δράμα, η ζήλια, η κτητικότητα και οι συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά του στυλ «που ήσουν;» και «που πας;» Να μου λείπουν αυτές οι περιοριστικές σχέσεις, η ελευθερία μου είναι αδιαπραγμάτευτη. Μα πως γίνεται να είσαι σύντροφός μου εφόσον σε ενοχλεί η συμπεριφορά μου; Είτε σου κάνω και με επιλέγεις είτε δεν σου κάνω και με απορρίπτεις. Take it or leave it. Το ότι με επέλεξες σημαίνει ότι αποδέχεσαι τη συμπεριφορά μου. Again, oxymoron. Άρχισες και εσυ τα αγγλικα ρε φιλε εκει που μιλας ελληνικα? δεν θα αντέξει το φορουμ 2 defacer's 2
anwnymh29 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Άρχισες και εσυ τα αγγλικα ρε φιλε εκει που μιλας ελληνικα? δεν θα αντέξει το φορουμ 2 defacer's if you don't like τα κουβαδακια σου και σε αλλη beach 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις