zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δυστυχώς αυτό ισχύει στη χώρα μας. Αν το πάρει στραβά, δε σου δίνει χαρτί.Αν είναι λογικός, σε απολύει επί τόπου (σοβαρές εταιρίες δεν κρατάνε κανένα που δε θέλει να μείνει.Υπάρχει κίνδυνος να ζημιώσουν εσκεμμένα την εταιρία αν παραμείνουν ή γενικά να κολοβαράνε την ώρα της δουλειάς). Αν θες να φύγεις γιατί να σε απολύσουν και να μην παραιτηθείς;
Lanike71 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Αν θες να φύγεις γιατί να σε απολύσουν και να μην παραιτηθείς; Για να πάρεις αποζημίωση και ταμείο ανεργίας.
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Για να πάρεις αποζημίωση και ταμείο ανεργίας. Θέλει συνεννόηση αυτό γιατί είναι και το θέμα της αποζημίωσης. Προσωπικά το έχω κάνει αλλά είχαμε καλή σχέση, σε άλλη δουλειά δεν ξέρω αν θα μου το κάνανε. Σόρυ, λάθος κατάλαβα. Αποζημίωση γιατί να πάρεις;
AntiCambeR Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εφόσον ο εργοδότης δώσει χαρτί απόλυσης πρέπει να δώσει και την ανάλογη αποζημίωση.Μπορεί άραγε να δώσει άδεια ανευ αποδοχών για να σε αναγκάσει να παραιτηθείς?
Lanike71 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μπορεί άραγε να δώσει άδεια ανευ αποδοχών για να σε αναγκάσει να παραιτηθείς? Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω όχι. Εκτός και αν είναι σε κανένα ειδικό καθεστώς και σας βάλει σε εκ περιτροπής εργασία κλπ κλπ αλλά εκεί πάμε σε άλλα χωράφια.
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγώ αυτό που βλέπω κάπως λογικό (και αυτό που έχω κάνει) είναι να ζητήσεις από τον εργοδότη να σου κάνει εικονική απόλυση, χωρίς να πάρεις αποζημίωση.
AntiCambeR Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εγώ αυτό που βλέπω κάπως λογικό (και αυτό που έχω κάνει) είναι να ζητήσεις από τον εργοδότη να σου κάνει εικονική απόλυση, χωρίς να πάρεις αποζημίωση. Τι εννοείς εικονική?Δεν σου έδωσε χαρτί απόλυσης το οποίο υπέγραψες και λογικά κράτησε αντίγραφο?Για εταιρία μιλάς η για εργοδότη της πλάκας? 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Τι εννοείς εικονική?Δεν σου έδωσε χαρτί απόλυσης το οποίο υπέγραψες και λογικά κράτησε αντίγραφο?Για εταιρία μιλάς η για εργοδότη της πλάκας? Για εταιρεία. Εικονική εννοώ χωρίς αποζημίωση, αφού στην ουσία ήταν παραίτηση.
Speculoos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δυστυχώς αυτό ισχύει στη χώρα μας. Aυτό ισχύει παντού. Αν παραιτηθείς δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για επίδομα ανεργίας...
Lanike71 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Aυτό ισχύει παντού. Αν παραιτηθείς δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για επίδομα ανεργίας... Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εξαρτάται το λόγο που παραιτείσαι, πχ προβλήματα υγείας λόγω της συγκεκριμένης θέσης. 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εξαρτάται το λόγο που παραιτείσαι, πχ προβλήματα υγείας λόγω της συγκεκριμένης θέσης. Με την αποζημίωση τι ισχύει; Υπάρχει περίπτωση να πάρεις αποζημίωση ενώ έχεις παραιτηθεί; Πάντως και με το ταμείο εξαιρέσεις είναι αυτές απ'όσο καταλαβαίνω.
ferongr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν άτομα που τους διώχνουν από τη δουλειά και τα οποία υπογράφουν παραίτηση; Γιατί;
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν άτομα που τους διώχνουν από τη δουλειά και τα οποία υπογράφουν παραίτηση; Γιατί; Εγώ έγραψα το αντίθετο πάντως, να παραιτηθείς αλλά να φανεί σαν απόλυση.
bedazzled Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή αν κωλοβαράς στην δουλειά και δεν θες να παραιτηθείς, τι άλλη εναλλακτική έχει ο εργοδότης εκτός από την απόλυση;
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή αν κωλοβαράς στην δουλειά και δεν θες να παραιτηθείς, τι άλλη εναλλακτική έχει ο εργοδότης εκτός από την απόλυση; Σε αυτό θα έπρεπε να υπήρχε κάποια πρόβλεψη, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα