bilya Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Καλα ντοματες δεν εχει ουτε ο ΑΒ το καλοκαίρι καλες θα χει στην Σκωτία
kat kat Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Όταν έμενα Αγγλία φρούτα και λαχανικά έπαιρνα σχεδόν αποκλειστικά απο Μ&S ή τα premium των αλλων
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εδώ Σκωτία 4 μήλα κάνουν £1,5. Αυτά που βλέπω εγώ είναι από Γαλλία. Και για 'κάποιον λόγο' διαρκούν βδομάδες χωρίς να χαλάσουν. Οι ντομάτες είναι σκέτο νερό. Κασέρια και τέτοια θέλει προσοχή, καλό είναι να παίρνεις επώνυμες μάρκες. Εγώ είχα πάρει ένα τριμμένο κασέρι που αποκλείεται να ήταν κασέρι. Σαν ζελατίνη με λάδι ήταν. Κρέατα βρίσκεις αλλά πρέπει να ξέρεις από ποια μάρκα/παραγωγό να πάρεις. Είχα πάρει κιμά για μπιφτέκια και δεν κόβονταν, ήταν σαν λάστιχο και εννοείται απαίσια γεύση. Τα πέταξα μην πάθω τίποτα. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έπεφτες σε τόσο χάλια προϊόντα. Hell, και στο tesco να πας κάτι καλό θα βρεις.
kat kat Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Όταν έμενα Αγγλία φρούτα και λαχανικά έπαιρνα σχεδόν αποκλειστικά απο Μ&S ή τα premium των άλλων s/m. Μόνο οσα χρειαζόμουν δηλ.μικρες ποσότητες. Ντομάτες δεν έπαιρνα μόνο ντοματινια, γιατί πραγματικά, οι ντομάτες τους είναι άγευστες. Όσο για τα lunch sandwiches & wraps, φαίνονται λαχταριστά αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απαίσια στην γευση. Υπήρχε βεβαια και το farmers market αλλα ήταν λίγο μακριά και δεν βόλευε με το ποδηλατο.Το μόνο καλό με το φαγητό στην Αγγλία είναι οτι μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου: κινέζικο, ινδικό, thai, sushi, italian etc, μπεργκεραδικα, κοτοπουλαδικα κτλ. Είναι βέβαια ακριβά αλλα το μεσο εισοδημα ενός Άγγλου είναι πολύ μεγαλύτερο. 1
zio10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Όταν έμενα Αγγλία φρούτα και λαχανικά έπαιρνα σχεδόν αποκλειστικά απο Μ&S ή τα premium των άλλων s/m. Μόνο οσα χρειαζόμουν δηλ.μικρες ποσότητες. Ντομάτες δεν έπαιρνα μόνο ντοματινια, γιατί πραγματικά, οι ντομάτες τους είναι άγευστες. Όσο για τα lunch sandwiches & wraps, φαίνονται λαχταριστά αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απαίσια στην γευση. Υπήρχε βεβαια και το farmers market αλλα ήταν λίγο μακριά και δεν βόλευε με το ποδηλατο.Το μόνο καλό με το φαγητό στην Αγγλία είναι οτι μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου: κινέζικο, ινδικό, thai, sushi, italian etc, μπεργκεραδικα, κοτοπουλαδικα κτλ. Είναι βέβαια ακριβά αλλα το μεσο εισοδημα ενός Άγγλου είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτό πιστεύω ισχύει σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα πχ δεν τα βρίσκεις εύκολα όλα αυτά;
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Αυτό πιστεύω ισχύει σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα πχ δεν τα βρίσκεις εύκολα όλα αυτά; Naah. Θα έχει λίγα στο κέντρο και θα είναι ακριβά. Άσε που σπάνια θα είναι "γνήσια". Εδώ θα βρεις σε κάθε τετράγωνο. 2
zio10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Naah. Θα έχει λίγα στο κέντρο και θα είναι ακριβά. Άσε που σπάνια θα είναι "γνήσια". Εδώ θα βρεις σε κάθε τετράγωνο. Οκ, υποθετικά το είπα γιατί πίστευα ότι υπάρχουν (Για το γνήσια δεν ξέρω, είσαι σίγουρη; Γιατί αν δεις και τα ελληνικά εστιατόρια που είναι έξω τα περισσότερα δεν είναι και τόσο "γνήσια" πιστεύω)
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Οκ, υποθετικά το είπα γιατί πίστευα ότι υπάρχουν (Για το γνήσια δεν ξέρω, είσαι σίγουρη; Γιατί αν δεις και τα ελληνικά εστιατόρια που είναι έξω τα περισσότερα δεν είναι και τόσο "γνήσια" πιστεύω) Σε πληροφορώ πως ένα σουβλατζίδικο έχει η πόλη από Έλληνες, και λέω καμιά π****ια θα είναι. Ε, από γεύση σκίζει, λες κ βρισκόμουν πάλι στην Αθήνα. Ένα ελληνικό εστιατόριο που έχουμε το έχουν Τούρκοι (lol) αλλά από γεύσεις δεεεν... και πανάκριβο. 1 κομμάτι μουσακά, 12£. Τώρα για τα "εξωτικά" φαγητά, αν φας thai στην Αθήνα και thai εδώ, θα καταλάβεις την διαφορά. Άλλο να τρως Ινδικό από Ινδούς και άλλο από Κινέζους πχ. Το ίδιο ισχύει για μεξικάνικα, napalese, etc. 1
zio10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Σε πληροφορώ πως ένα σουβλατζίδικο έχει η πόλη από Έλληνες, και λέω καμιά π****ια θα είναι. Ε, από γεύση σκίζει, λες κ βρισκόμουν πάλι στην Αθήνα. Ένα ελληνικό εστιατόριο που έχουμε το έχουν Τούρκοι (lol) αλλά από γεύσεις δεεεν... και πανάκριβο. 1 κομμάτι μουσακά, 12£. Τώρα για τα "εξωτικά" φαγητά, αν φας thai στην Αθήνα και thai εδώ, θα καταλάβεις την διαφορά. Άλλο να τρως Ινδικό από Ινδούς και άλλο από Κινέζους πχ. Το ίδιο ισχύει για μεξικάνικα, napalese, etc. Εγώ είμαι επιφυλακτικός γενικά με τα έθνικ εστιατόρια. Θα πάω δηλαδή αλλά έχω μια επιφύλαξη για το κατά πόσο έφαγα την κουζίνα της χώρας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικά και αν γίνεται στην τελική να υπάρχει αντιπροσωπευτικό εστιατόριο ενός κράτους ολόκληρου. Πάρε πχ ένα ελληνικό εστιατόριο. Τι θα έπρεπε να έχει; Γύρο; Μακαρόνια με κιμά; Σπανακόρυζο; Λαχανοντολμάδες; Γίγαντες; κλπ. Και σκέφτομαι πόσο αντιπροσωπευτικό μπορεί να είναι πχ ένα κινέζικο εστιατόριο, μια χώρα με δισεκατομμύρια κόσμο και λογικά δισεκατομμύρια διαφορετικά πιάτα!
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εγώ είμαι επιφυλακτικός γενικά με τα έθνικ εστιατόρια. Θα πάω δηλαδή αλλά έχω μια επιφύλαξη για το κατά πόσο έφαγα την κουζίνα της χώρας. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικά και αν γίνεται στην τελική να υπάρχει αντιπροσωπευτικό εστιατόριο ενός κράτους ολόκληρου. Πάρε πχ ένα ελληνικό εστιατόριο. Τι θα έπρεπε να έχει; Γύρο; Μακαρόνια με κιμά; Σπανακόρυζο; Λαχανοντολμάδες; Γίγαντες; κλπ. Και σκέφτομαι πόσο αντιπροσωπευτικό μπορεί να είναι πχ ένα κινέζικο εστιατόριο, μια χώρα με δισεκατομμύρια κόσμο και λογικά δισεκατομμύρια διαφορετικά πιάτα! Έχεις απόλυτο δίκιο. Σε ένα ελληνικό εστιατόριο (του εξωτερικού) συνήθως οι μαγαζάτορες ποντάρουν στα "γνωστά" πιάτα που θα ξέρουν οι τουρίστες όταν πάνε Ελλάδα. Στο κτίριο πχ με ρωτάνε αν φτιάχνω μουσακά ή άλλα ελληνικά φαγητά, λολ. Απλά εδώ η διαφορά είναι πως πχ τα κινέζικα εστιατόρια είναι πολλά, και το καθένα έχει κάτι διαφορετικό που δεν έχει το άλλο. Στο μόνο που είμαι ακόμα επιφυλακτική είναι στα Ινδικά, τα καυτερά για ευνόητους λόγους 1
zio10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Έχεις απόλυτο δίκιο. Σε ένα ελληνικό εστιατόριο (του εξωτερικού) συνήθως οι μαγαζάτορες ποντάρουν στα "γνωστά" πιάτα που θα ξέρουν οι τουρίστες όταν πάνε Ελλάδα. Στο κτίριο πχ με ρωτάνε αν φτιάχνω μουσακά ή άλλα ελληνικά φαγητά, λολ. Απλά εδώ η διαφορά είναι πως πχ τα κινέζικα εστιατόρια είναι πολλά, και το καθένα έχει κάτι διαφορετικό που δεν έχει το άλλο. Στο μόνο που είμαι ακόμα επιφυλακτική είναι στα Ινδικά, τα καυτερά για ευνόητους λίγους Ινδικό μια φορά έφαγα και δεν τρελάθηκα...όλα μέσα στη σάλτσα ήταν και όλα σαν να τα είχαν περάσει στο μπλέντερ!
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ινδικό μια φορά έφαγα και δεν τρελάθηκα...όλα μέσα στη σάλτσα ήταν και όλα σαν να τα είχαν περάσει στο μπλέντερ! Αν δεν γίνει ο κ***ς σου πύραυλος, δεν τρως σωστό Ινδικό. 1
LongTom Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εδώ Σκωτία 4 μήλα κάνουν £1,5. Αυτά που βλέπω εγώ είναι από Γαλλία. Και για 'κάποιον λόγο' διαρκούν βδομάδες χωρίς να χαλάσουν. Οι ντομάτες είναι σκέτο νερό. Κασέρια και τέτοια θέλει προσοχή, καλό είναι να παίρνεις επώνυμες μάρκες. Εγώ είχα πάρει ένα τριμμένο κασέρι που αποκλείεται να ήταν κασέρι. Σαν ζελατίνη με λάδι ήταν. Κρέατα βρίσκεις αλλά πρέπει να ξέρεις από ποια μάρκα/παραγωγό να πάρεις. Είχα πάρει κιμά για μπιφτέκια και δεν κόβονταν, ήταν σαν λάστιχο και εννοείται απαίσια γεύση. Τα πέταξα μην πάθω τίποτα. Aldi/Lidl ή αναλόγου "ποιότητας" καταστήματα; Διότι εκείνα είναι τα " ένας τρώει,επτά πεθαίνουν"... Ακόμη και εδώ,με τρομερά αυστηρούς νόμους στα τρόφιμα, πάλι το ρισκάρεις εάν πάρεις τίποτα "φρέσκο" από αυτά...
the other one Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ινδικό παίζει να ναι η χειρότερη ξένη κουζίνα που έχω δοκιμάσει ( καλά ένα φαγητό ήταν αλλά οκ ). Ελπίζω να μην είναι όλα τα ινδικα έτσι και υποτίθεται μ' αρέσουν και τα καυτερά.
Iris_89 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ινδικό παίζει να ναι η χειρότερη ξένη κουζίνα που έχω δοκιμάσει ( καλά ένα φαγητό ήταν αλλά οκ ). Ελπίζω να μην είναι όλα τα ινδικα έτσι και υποτίθεται μ' αρέσουν και τα καυτερά. Το σημαντικότερο είναι να βρεις το σωστό Ινδικό. Δεν είναι όλα καυτερά ή πνιγμένα σε curry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα