Mikeasdf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα! Οπως λεει ο τιτλος, θελω να κανω μια εργασία στο word για τη σχολη, την οποια εχω ετοιμη σε texts και το μονο που χρειαζεται ειναι μια επικολληση και ενα συμμαζεμα σε γραμματοσειρες, κενα στοιχιση κλπ.Εκανα ομως τη βλακεια να μη βαλω τονους (γιατι ειναι στα Ελληνικα) και τωρα ειναι λιγο μανικι να καθομαι να βαζω τονους σε μια-μια λεξη ξεχωριστα για 10 σελιδες. Υπαρχει καποιο προγραμμα που θα βαλω τα κειμενα μου και θα τα κανει αυτοματη διορθωση με τους τονους ωστε να τα κανω επικολληση απο εκει ή μπορω να το κανω και με το word? Αν ναι, πως? Δεν εχω ιδεα απο αυτα γιατι εχω να ασχοληθω με word 7 χρονια, help!
Mikeasdf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Το word έχει ορθογραφικό έλεγχο Δηλαδη θα βαλω το κειμενο και θα το αλλαξει αυτοματα με τονους κλπ? Απο που το ενεργοποιω αυτο? Το word που εβαλα ειναι στα αγγλικα btw.
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ακριβώς, το ίδιο το πρόγραμμα σου προσφέρει διορθώσεις. Π.χ. στο Word 2013, πας καρτέλα 'Review' και μετά 'Spelling & Grammar'. Και μετά θα διαλέγεις τί θες να διορθωθεί και τί όχι.
Mikeasdf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ακριβώς, το ίδιο το πρόγραμμα σου προσφέρει διορθώσεις. Π.χ. στο Word 2013, πας καρτέλα 'Review' και μετά 'Spelling & Grammar'. Και μετά θα διαλέγεις τί θες να διορθωθεί και τί όχι. Το εκανα αυτο και δε μου αλλαζει τιποτα.Απλα βγαζει spelling & grammar checking complete και δε γινεται τιποτα. Παιζει να χρειαζεται να περασω κανα language pack ελληνικων γιατι το εχω στα αγγλικα?
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μάλλον. Καρτέλα File--> Options--> Proofing--> Custom Dictionaries και ψάξε εκεί τί γλώσσες έχεις ήδη κλπ.
Speculoos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Κάτω στην μαύρη μπάρα που λέει Page/Words/English πάτα το Εnglish (έχοντας επιλέξει πρώτα όλο το κείμενο) και άλλαξέ το σε Greek. Σιγούρεψε ότι δίπλα στο Greek έχει ένα τικ με ABC και δεν είναι τικαρισμένο το Do not check spelling or grammar. Αν δεν υπάρχει το τικ ABC κατέβασε από το site του office το greek language pack (free).
groot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ή, που κατά 99% δεν θα έχεις αυθεντικό word, κατεβάζεις το oppenoffice, βάζεις το greek spell checker, σου διορθώνει τα πάντα, κάνεις pdf το αρχείο και το στέλνεις. Ούτε να κατεβάζεις cracks, ούτε να ανοίξεις το αθλιότερο τέρας της τυπογραφίας που λέγεται word ούτε τίποτα.
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 https://www.microsoft.com/el-gr/download/details.aspx?id=35400 για να κατεβάσεις το ελληνικό λεξικό
Mikeasdf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μάλλον. Καρτέλα File--> Options--> Proofing--> Custom Dictionaries και ψάξε εκεί τί γλώσσες έχεις ήδη κλπ. Αυτο εδω μου βγαζει Εκανα και εγκατασταση το greek proof package και λεει "the update is already installed on this system". Κάτω στην μαύρη μπάρα που λέει Page/Words/English πάτα το Εnglish (έχοντας επιλέξει πρώτα όλο το κείμενο) και άλλαξέ το σε Greek. Σιγούρεψε ότι δίπλα στο Greek έχει ένα τικ με ABC και δεν είναι τικαρισμένο το Do not check spelling or grammar. Αν δεν υπάρχει το τικ ABC κατέβασε από το site του office το greek language pack (free). Δεν εχει κατι τετοιο φιλε μου.Το word μου ειναι το 2007. Ή, που κατά 99% δεν θα έχεις αυθεντικό word, κατεβάζεις το oppenoffice, βάζεις το greek spell checker, σου διορθώνει τα πάντα, κάνεις pdf το αρχείο και το στέλνεις. Ούτε να κατεβάζεις cracks, ούτε να ανοίξεις το αθλιότερο τέρας της τυπογραφίας που λέγεται word ούτε τίποτα. Δεν εχω εγω το κολλημα, η καθηγητρια θελει word δυστυχως.Και οχι, δεν εχω αυθεντικο word. Θα δοκιμασω και αυτο που ειπες με το openoffice παντως αν δε βγαζω ακρη με το word και θα τα κανω c/p μεσα. Επειδη πρεπει να φυγω για σχολη, το απογευμα που θα γυρισω θα δω τις απαντησεις σας στο θεμα και θα το πιασω ξανα. Καλο μεσημερι!
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Mike αφού λες ότι είναι already installed το greek dictionary, κλείσε και ξανάνοιξε το Word και δοκίμασε πάλι να κάνεις check στο ελληνικό κείμενο και πες μας. [Εμένα έτσι δούλεψε πάντως.]
zio10 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ή, που κατά 99% δεν θα έχεις αυθεντικό word, κατεβάζεις το oppenoffice, βάζεις το greek spell checker, σου διορθώνει τα πάντα, κάνεις pdf το αρχείο και το στέλνεις. Ούτε να κατεβάζεις cracks, ούτε να ανοίξεις το αθλιότερο τέρας της τυπογραφίας που λέγεται word ούτε τίποτα. Σου αρέσει κάποιο προϊόν της ms, hardware ή software; Σοβαρά ρωτάω, από περιέργεια. Ts, αν το κάνεις pdf που λέει κι ο groot δεν έχει σημασία αν είναι word ή openoffice. Άσε που δεν πρόκειται να χαλάσει με τίποτα η μορφοποίηση που έχεις κάνει.
Mikeasdf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Mike αφού λες ότι είναι already installed το greek dictionary, κλείσε και ξανάνοιξε το Word και δοκίμασε πάλι να κάνεις check στο ελληνικό κείμενο και πες μας. [Εμένα έτσι δούλεψε πάντως.] Το δοκιμασα και τιποτα.Παιζει να τα κανει απλα διορθωση ορθογραφικα και οχι να βαζει τονους. Θα δοκιμασω αυτο με το openoffice που ειπε ο groot και θα τα κανω c/p μεσα στο word με τους τονους.
groot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Θες και αυτό: http://extensions.openoffice.org/en/project/hellenic-greek-dictionary-spell-check-and-hyphenation με το oppenoffice. Αδερφέ... άσε τα like και κοίτα να στηρίζεις ενεργά την κοινότητα που σου δίνει τέτοια λογισμικά. Δεν έχει κόπο. Μόνο να τα χρησιμοποιείς αυτά αντί να προσπαθείς να σπάσεις άλλα (π.χ. Word) και όταν βρεις πρόβλημα "submit report". Πιο ωραία θα νιώθεις να είσαι μέρος της κοινότητας, δεν θα καταπατάς τα δικαιώματα των ανθρώπων που σχεδίασαν τα αγοραστά λογισμικά, θα στηρίζεις την δουλειά ανθρώπων που προσφέρουν ελεύθερο λογισμικό και θα έχεις το 95% των λογισμικών που παίζουν αγοραστά σε free alternatives. Τι προτιμάς; VLC ή Media player; Internet explorer ή Chrome/Firefox/Opera; Winzip ή 7zip; Είναι στάση ζωής να μην παίρνεις πειρατικά αντίγραφα αλλά τα free ή/και open source λογισμικά. 1
Mikeasdf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Αραξε, αν βρω προβλημα θα πατησω report και θα το αναφερω. Οσο για τα support, τα πειρατικα κλπ, καλυτερα να μην κανουμε hijack το θεμα, για αλλο σκοπο το ανοιξα. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα