LiquidTroll Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Λοιπον , με πήρανε τηλέφωνο απο σταθερό Βορείου Ελλάδος , και ήτανε ένα ηχογραφημένο μύνημα το οποίο έλεγε το εξής : " Επιλεγήκατε να σας καταβληθεί ένα χρηματικό ποσό , χωρίς κλήρωση , και να χτίσετε μία μεζονέτα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ . Πατήστε το 0 για να μάθετε ακριβώς." ΠΑτάω το μηδέν , και συνδέθηκα σε μια εταιρία ( με χρέωση 9011 παρακαλώ) , βγαίνει μια ευγενική κυρία και μου λεει : "Ήμαστε απο την εταιρία http://www.aquoris.com/, και έχετε επιλεχθεί για ένα ποσό να το πάρετε χωρίς κλήρωση , και να σας χτιστεί μια μεζονέτα 115 τκ." Την ρωτάω , γιατί επιλέξατε εμένα? Ποια είναι η παγίδα? Καμία παγίδα , μου λέει, επιλέχθηκε το τηλέφωνο. (στο μεταξύ εγώ googl-άρω....) και βρίσκω αυτό : (προσοχή , το άρθρο έχει γραφτεί το 2010 , και σήμερα έχουμε 2016.....) Εφευρετικότητα, άψογος σχεδιασμός, άρτια οργάνωση. Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μεγάλη «δεξαμενή» ευκολόπιστων πολιτών (που βεβαιωμένα διαθέτει η χώρα) και κυρίως την (προφανή) αδυναμία των αρχών να παρέμβουν ακόμα και σε περιπτώσεις κραυγαλέας απάτης, το κόλπο που φέρεται να εμπνεύστηκαν πατέρας και κόρη από τη Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα συστατικά του τέλειου «εγκλήματος». Εως σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν σηκώσει το σταθερό ή το κινητό τους τηλέφωνο για να ακούσουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τους ενημερώνει ότι «κέρδισαν μια διώροφη μεζονέτα στη Χαλκιδική αξίας 200.000 ευρώ», δώρο κατασκευαστικής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη. Αν «πατήσουμε το ένα», όπως μας προτρέπει η φωνή, θα μιλήσουμε με μια κυρία (υπάλληλο της μισθωμένης εταιρείας Extra Line) που μας «διευκρινίζει» ότι δεν κερδίσαμε ένα σπίτι, παρά μόνο τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε μια κλήρωση με αυτό ως έπαθλο. Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να καλέσουμε σε έναν άλλο τηλεφωνικό αριθμό. Παραλείπεται, ωστόσο, μια λεπτομέρεια: πρόκειται για γραμμή υψηλής χρέωσης (τα πρώην 090). Εκεί, μετά μια σύντομη αναμονή («λυπούμαστε για την καθυστέρηση, παρακαλώ περιμένετε», κατά την οποία σύμφωνα με τις αρχικές καταγγελίες επίσης δεν αναφερόταν το ποσό της χρέωσης), απαντάει μια τηλεφωνήτρια η οποία, αφού ζητάει τα στοιχεία μας -όνομα, αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση, μέχρι και... ΑΦΜ- μας δίνει τον «χρυσό» κωδικό. Και το «ρολόι» γράφει... Τον περασμένο Νοέμβριο, οι καταγγελίες από πολίτες που είδαν φουσκωμένους τους τηλεφωνικούς τους λογαριασμούς άρχισαν να συσσωρεύονται. Ετσι, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα. Οπως αποκαλύφθηκε, πίσω από την απάτη βρίσκονται πατέρας και κόρη, 74 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με δόλωμα την κλήρωση για μια μεζονέτα στο Ποσείδι Χαλκιδικής (δήθεν για τον εορτασμό των δέκατων γενεθλίων της εταιρείας τους, Α. Μυστακίδου και Σία Ο. Ε. «Octapous»), είχαν νοικιάσει γραμμή υψηλής χρέωσης μέσω της οποίας έπειθαν ανυποψίαστους πολίτες να τους αποκαλύψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, άγνωστο για ποια μελλοντική χρήση. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι το Νοέμβριο θύματα είχαν πέσει περισσότερα από 6.700 άτομα, ενώ το ποσό που έχει εισπραχθεί υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως προέκυψε, μεζονέτα δεν υπάρχει, αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ιδιοκτήτριας της κατασκευαστικής εταιρείας, «θα χτιζόταν μετά το τέλος της κλήρωσης» . Από την έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας, επίσης, διαπιστώθηκε ότι η «έδρα» της επιχείρησης ήταν ένα άδειο διαμέρισμα. Εις βάρος των ιδιοκτητών της εταιρείας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών, για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για απάτη. 1
zio10 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ποτέ δεν έχω κάτσει να ακούσω ηχογραφημένο μήνυμα, το κλείνω επί τόπου. Βολεύει το ηχογραφημένο γιατί δεν χρειάζεται να γίνουμε και αγενείς όταν το κλείνουμε 3
Iris_89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τόσο αθώα μυαλά? 1
Porg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τόσο αθώα μυαλά? υγ μισό άκυρο, αθώα μυαλά είπες όχι ηλίθια 9
DDevil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τόσο αθώα μυαλά? Που δινουν προσωπικα στοιχεια σε αγνώστους? εγω ξέρω κάποιοι το κάνουν και με φωτογραφια. Γενικα μολις ακους τσάμπα ειναι απάτη. Απο τη στιγμη που δεν καλεις εσυ κάποιο τηλεφωνο μη φοβασαι παντως μονο αμα σου πουν καλέστε μας εκει ο πονηρος θα ρωτουσε "με τι χρεωση?"
parlapipas25 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 υγ μισό άκυρο, αθώα μυαλά είπες όχι ηλίθια Ποιες οι διαφορες?Πως σκεφτονται οι μεν και πως οι δε? 1
Porg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Επιτέλους θα μάθουμε και κάτι χρήσιμο στο insomnia: αθώος, -α, -ο που δεν είναι υπεύθυνος για πράξη κακή, ανάρμοστη ή εγκληματική Αντώνυμα ένοχος που δεν έχει μέσα του κακία ή υστεροβουλία, αγνός ηλίθιος, ηλίθια / ηλιθία, ηλίθιο που υστερεί νοητικά που δεν έχει λογική που δεν αρμόζει
splashboogie Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ??? ΟΧΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ. Πούλησα το σπίτι για να έχω μέτρητα, χώρησα τη γυναίκα μου και την ΓΚΟΜΕΝΑ και είχα ήδη μισθωσει μεταφορική να πάω στην ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΣΑ να κάνω ζωάρα. Όλο αυτό ήταν μια ΑΠΑΤΗ, ΕΝΑ ΨΕΜΑ?? Ποιος να το πίστευε.
Iris_89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Επιτέλους θα μάθουμε και κάτι χρήσιμο στο insomnia: αθώος, -α, -ο που δεν είναι υπεύθυνος για πράξη κακή, ανάρμοστη ή εγκληματική Αντώνυμα ένοχος που δεν έχει μέσα του κακία ή υστεροβουλία, αγνός ηλίθιος, ηλίθια / ηλιθία, ηλίθιο που υστερεί νοητικά που δεν έχει λογική που δεν αρμόζει Πλέον το αθώο μυαλό χαρακτηρίζεται και ολίγον τι χαζό 1
zio10 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Πάντως και μόνο που ήταν ηχογραφημένο κάνει ακόμα πιο πιθανή την απάτη! Πόσοι θα κέρδιζαν μεζονέτα δηλαδή και άξιζε τον κόπο να κάτσουν να ηχογραφήσουν μήνυμα και να μην πάρουν απευθείας τηλέφωνο αυτόν τον ένα;; 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Τα μέλη του ινσομνια δεν πατάνε πότε το 0, το μηδεν ειναι για τους τελευταίους
arxaggelos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Σοβαρά τώρα, άκουσες ηχογράφηση και μάλιστα με δώρο σπίτι και δεν το έκλεισες σε 2"; Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 1990. 2
anwnymh29 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Σοβαρά τώρα, άκουσες ηχογράφηση και μάλιστα με δώρο σπίτι και δεν το έκλεισες σε 2"; Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 1990. Η μανα μου απανταει κιολας στην ηχογραφημενη φωνη.. 4
DYEL Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ποιοι ειναι αυτοι οι 6.700? Εχω να τους πουλησω μια γεφυρα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις