Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι δουλειά εννοείς ότι μπορείς να έχεις μετά το μεταπτυχιακό;;; Με τι βίζα; J; Ξέρεις κάποιον που όντως έμεινε;

Βασικά, τα άτομα που ξέρεις σε τι εταιρειεσ δουλεύουν;

Ναι, ξέρω πάρα πολλούς. Κρατάς την φοιτητική βίζα F-1. Μπορείς να δουλέψεις σε πεδίο σχετικό με το αντικείμενο σπουδών σου (αυτό πολύ χαλαρά, απλά δεν μπορείς π.χ. να δουλέψεις ως ταμίας σε σουπερ μαρκετ). Για το δικό μου πρόγραμμα που ήταν Finance, οι απόφοιτοι που ξέρω δουλεύουν σε non-profits, government, startups ή ως business analysts ή bankers ή consultants, δηλ. στο 90% των μεγάλων εταιριών.

Όπως είπα ο εργοδότης δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κρατώντας την F, θεωρείσαι πρακτικαριος, όχι εργαζόμενος, υπάρχουν διαφορές που ειναι σημαντικές σε νομικό επίπεδο.

Επίσης, αυτό πρέπει να ναι πρόσφατο, 2 πολύ καλοί μου φίλοι μετά το διδακτορικό, 2012 και 13, τους έδωσαν 90 ημέρες διορία να φύγουν.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τί θεωρείσαι αλλά το πως χρησιμοποιείται η OPT. Όλοι οι φίλοι μου δουλεύουν full-time σε κανονικές θέσεις (όπως και ένας αμερικανός δηλαδή) και όπως είπα, στους περισσότερους ο εργοδότης κάνει παράλληλα αιτήσεις για H1-B. Αυτό που λες για νομικό επίπεδο εκτός αν έχεις κάτι συγκεκριμένο υπόψιν δεν ξέρω πως μεταφράζεται.

Υπάρχει σίγουρα από το 2008, ίσως και νωρίτερα.

Δημοσ.

1 χρονο OPT και 2 χρονια STEM extension

προφανως βεβαια αυτα δεν ισχυουν αν εχεις Phd Θεατρολογιας ... αλλα σ'αυτη την περιπτωση ακομα  και H-1B ειναι δυσκολο, δινουν και εκει προταιρεοτητα στο STEM

Δημοσ.

Καλή τύχη σε όλους.

1. Με F, δε θεωρείσαι εργαζόμενος και φαίνεται απο τη φορολογική δήλωση. Φαίνεται να είναι παρόμοια κατάσταση με αυτους που έρχονται με J για «εκπαίδευση» ένω έχουν 15 χρόνια εμπειρία και έχουν 2 χρόνια που υποχρεωτικά πρέπει να φύγουν απο τη χώρα.

2. Πια το μεταπτυχιακό, με μόνο εργασιακή εμπειρία την πρακτική δεν επαρκεί να σου δώσει H1b, υπάρχουν εξαιρέσεις που βασίζονται στην πολυετή εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, καλή τύχη σε όλους και πολλή υπομονή αν μπείτε στη διαδικασία να μετανάστευσετε στις ΗΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα, αν επιμένεις δεν έχω κάτι να πω. Οι θεωρητικές σου απόψεις μάλλον έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από την πραγματικότητα.

Ίσως οι χιλιάδες entry-level εργαζόμενοι που ξεκινούν να δουλεύουν μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους με αυτόν τον τρόπο, να έχουν επαγγελματική εμπειρία από την προηγούμενη ζωή τους.

Δημοσ.

Οι «θεωρητικές» μου απόψεις προέρχονται από 6 χρόνια στις ΗΠΑ, έχοντας περάσει από τη διαδικασία μεταναστευσής και έχω δει πολύ κόσμο να επαναπατρίζεται ή να υποφέρει σε συγκεκριμένους εργοδότες οι οποίοι ποτέ δεν έκαναν αίτηση ούτε καν για το labor certificate.

Καλή τύχη και πολλή υπομονή και επιμονή σε όλους όσους προσπαθήσουν να έρθουν.

Δημοσ.

Μετα το χθεσινο περιστατικο εδω περα, ανετα ο Trumpass μπορει να ληξει το Lottery.

Ειδικα μετα την ανακοινωση οτι ο ''terrorist'' ειχε ερθει εδω μεσω του Lottery.  :X

και να που θα γινει τελικα......  :X

https://www.youtube.com/watch?v=aWodQiZR06E

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αλλά αν ζητάνε κάθε χρόνο πρόσφατη φωτογραφία δεν είναι κι εντελώς δωρεάν η αίτηση. 15 ευρώ την φορά η φωτογραφία που θέλουνε.

το 2ο σάιτ που παρέθεσες είναι απάτη γιατί ζητάει χρήματα

Eχμ, δεν ειναι απατη, απλα πολλοι που θελουν να ερθουν εδω, δεν ξερουν που και τι να κανουν και δεν εχουν διαθεση να το ψαξουν πολυ , οποτε τετοιες σελιδες (εναντι αμοιβης παντα) σε καθοδηγουν. Στην ουσια προσφερουν καποια υπηρεσια.

Ακομα και στο UK για να βγαλεις ΝΙΝ(που ειναι free) αν ψαξεις, υπαρχουν τετοια websites που προσφερουν τις υπηρεσιες τους για να το παρεις πιο γρηγορα, να κανεις την αιτηση online κλπ.

Eιναι πολυ συνηθισμενο ακομα και για τα πιο απλα πραγματα (αν βαριεσαι να ψαχνεις) 

:-)

Δημοσ.

Δεν σε κατάλαβα, εννοείς σε περίπτωση επιλογής σε καθοδηγούν για τα περαιτέρω;

Oχι, οχι..... δεν εχει σχεση με την περιπτωση, να σε επιλεξουν. Αναφερομαι στο part για να κανεις apply. 

Αnyway, εφοσον εχεις ψαξει τα παντα γυρω απο το θεμα, δεν υπαρχει λογος να οδηγηθεις στην βοηθεια των παραπανω websites.  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...