Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ τέτοιου ανθρώπους στο περιβάλλον μου! Που τους πετυχαίνετε;; :P

στο ζωολογικο κηπο!και στη δουλεια αλλα ενταξει ξεχασα να πω οτι δουλευω σε ιδρυμα για ψυχικα ανισορροπους... :D  :P  :mrgreen:

Ίσως εγώ να μην το περιέγραψα πολύ σωστά, αλλά το συγκεκριμένο άτομο είναι γενικότερα τοξικό - και δεν είμαι ο μόνος που το λέει.

Άλλο παράδειγμα, την ίδια μέρα με το προηγούμενο περιστατικό και ενώ μια άλλη κοπέλα της πρότεινε να πάνε μαζί γυμναστήριο μετά τις διακοπές, της απάντησε πως γυμναστήριο πάνε μόνο τα π*****άκια και αυτή δεν είναι τέτοια. Το να πετάς συνεχώς έμμεσες μπηχτές σε όλους είναι για μένα ο ορισμός ενός τοξικού ανθρώπου.

που@@@@κια σε γυμναστηριο?!που,σε ποιο ρε παιδια?νομιζω οτι εχω παρει μερικα κιλα.. :ph34r:  :shock:

Επεξ/σία από toshd3000
  • Like 1
  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε νομίζω πως αυτό που αναφέρετε οι περισσότεροι είναι ο ορισμός του τοξικού ανθρώπου.

Τοξικό θα έλεγα ενδεχομένως τον απαισιόδοξο, το μηδενιστή, που βλέπει τα περισσότερα μαύρα, το ποτήρι μισοάδειο, και προσπαθεί να επηρεάσει όσους τα βλέπουν καλύτερα απ' ό,τι εκείνος.

ετσι ..αυτος που επηρεαζει τη ζωη σου,οχι απλα να πεταει μαλακιες..

Δημοσ.

Νομίζω πως μπαίνει χαλαρά στην κατηγορία "τοξικός άνθρωπος". :D

εΓΩ ΕΙΧΑ έναν απο άλλο τμήμα που μου έκανε μια παρατηρηση και μολις τελειωσε του τη φυλουσα και εγω απο ενα εγγραφο που μου χρωστουσε και του κανω οκ. Με το εγγραφο που περιμενω τι γινεται? χαχαχα εγινε πατζαρι ο τυπος πηγε και μου το εφερε αμεσως.

Εντάξει μεγαλε ενα λάθος θα το κάνουμε ηρθες να κανεις και παρατηρηση εχω και εγω μια για σενα!!! Χαρτογιακάδες βάλανε μια γραβατα πηρανε και μια ταμπέλα και την ειδανε αρχηγοι του κοσμου να πουμε. Αυτα σε καμια γκομενιτσα το βραδυ στο δειπνο οχι σε εμας.

• Like 1
Δημοσ.

Μία σκέψη που μου ήρθε. Και η φίλη μου που ανέφερα πιο πριν καθώς και μία κοπέλα που είχα για λίγο καιρό, που τις θεωρώ και τις δύο περιπτώσεις τοξικού ανθρώπου είχαν ένα βασικό κοινό, μεταξύ άλλων. 

Έπαιρναν τα πάντα προσωπικά για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα. Ακόμη και το πιο μικρό πράγμα το τράβαγαν από τα μαλλιά για να σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι κακός, εγωιστής, ψεύτης και το έκαναν συνεχώς με αποτέλεσμα να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Δηλαδή δεν παίζει να ξέχναγα κάτι απλά επειδή το ξέχασα. Το ξέχασα για να την μειώσω, και να της δείξω ποιος έχει το πάνω χέρι και για να βγω με άλλες γκόμενες κλπ κλπ κλπ. Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση το θέμα να ξεχαστεί ποτέ όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικό άτομο. Η φίλη μου συγκεκριμένα μου κοπάναγε 4-5 ΧΡΌΝΙΑ μετά κάτι που της είπα και στράβωσε και προσπαθούσε να με πείσει ότι το έκανα επειδή έχω προβλήματα και ήθελα να την κάνω να νιώσει άσχημα, και επέμενε σε αρρωστημένο βαθμό. Πλύση εγκεφάλου κανονικά! 

Πω, τα θυμάμαι και εκνευρίζομαι!!!   :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Να θυμάστε ότι τέτοια άτομα πάντα έχουν κάποιο πρόβλημα, είτε αληθινό είτε ψεύτικο, και το χρησιμοποιούν για να σας τραβάνε πάλι πίσω. Είτε είναι κάποιο πρόβλημα υγείας, φτώχεια, το παιδί τους, ο πρώην τους που τους κάνει κακό με κάποιον τρόπο κοκ. 

• Like 1
Δημοσ.

SlickNick λες και διαβαζω δικες μου καταστασεις....

Συζηταμε εδω αλλα δεν θελω να σκεφτομαι λεπτομερειες γιατι πραγματικα νιωθω να φορτωνω!

Μιλαμε για πληρη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας, να απορεις ποσο αναποδα μπορει να δει καποιος την πραγματικοτητα, αλλα σε τελικη αναλυση εχεις τα βιτσια σου, μην τα βγαζεις πανω σε αλλους!!!! Μακρια απο τετοια ατομα, μακρια!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει τον ορισμό του τοξικού ατόμου αλλά μαλάκα και κακό συμμαθητή είχα 1η και 2α λυκείου.

Μιλάμε το άτομο δεν παιζόταν, συνέχεια πέταγε κακίες για τους άλλους, το έπαιζε ιστορία και γενικά ήταν ο απόλυτος μαλάκας. Δύο φορές είχε φάει άγριο ξύλο απο έναν άλλο και το είχαν γενικά στην μπούκα.

Αλλά μαζί με άλλους πήραμε εκδίκηση. Με ένα ξυράφι του σκίσαμε την τσάντα, του γεμίσαμε τα βιβλία κιμωλίες, τσίχλες και μύξες και κατουρίσαμε και μετά βουτήξαμε μέσα όλα τα στυλό του τα οποία έβαζε στο στόμα του. Επιπλέον σκουπίσαμε τα παπούτσια μας με το μπουφαν του. Θέλαμε να του βάλουμε και σκατά σκυλου αλλά τελικά δεν το κάναμε.

Τρίτη λυκείου πήγε επαλ και ησυχάσαμε.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι, όλοι όσοι λένε ό,τι λένε για τοξικούς, δηλητηριώδεις κ.λπ., σε τι φάση βρίσκονται στη ζωή τους;

Σε φάση αποτοξίνωσης....

χωρίς πλάκα... έχω αρχίσει και στέλνω κόσμο απο κει που ήρθε

Δημοσ.

Μία σκέψη που μου ήρθε. Και η φίλη μου που ανέφερα πιο πριν καθώς και μία κοπέλα που είχα για λίγο καιρό, που τις θεωρώ και τις δύο περιπτώσεις τοξικού ανθρώπου είχαν ένα βασικό κοινό, μεταξύ άλλων. 

Έπαιρναν τα πάντα προσωπικά για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα. Ακόμη και το πιο μικρό πράγμα το τράβαγαν από τα μαλλιά για να σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι κακός, εγωιστής, ψεύτης και το έκαναν συνεχώς με αποτέλεσμα να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Δηλαδή δεν παίζει να ξέχναγα κάτι απλά επειδή το ξέχασα. Το ξέχασα για να την μειώσω, και να της δείξω ποιος έχει το πάνω χέρι και για να βγω με άλλες γκόμενες κλπ κλπ κλπ. Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση το θέμα να ξεχαστεί ποτέ όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικό άτομο. Η φίλη μου συγκεκριμένα μου κοπάναγε 4-5 ΧΡΌΝΙΑ μετά κάτι που της είπα και στράβωσε και προσπαθούσε να με πείσει ότι το έκανα επειδή έχω προβλήματα και ήθελα να την κάνω να νιώσει άσχημα, και επέμενε σε αρρωστημένο βαθμό. Πλύση εγκεφάλου κανονικά! 

Πω, τα θυμάμαι και εκνευρίζομαι!!!   :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Να θυμάστε ότι τέτοια άτομα πάντα έχουν κάποιο πρόβλημα, είτε αληθινό είτε ψεύτικο, και το χρησιμοποιούν για να σας τραβάνε πάλι πίσω. Είτε είναι κάποιο πρόβλημα υγείας, φτώχεια, το παιδί τους, ο πρώην τους που τους κάνει κακό με κάποιον τρόπο κοκ.

Αδερφέ...

Τα ίδια δεν κάνουν μερικοί και σε αυτό το thread; Δηλαδή, λένε ότι "μου είπε το τάδε για αυτό και αυτό το λόγο".

Οπότε, πως ορίζεται ο τοξικός άνθρωπος; Γιατί μέχρι τώρα έχετε βγάλει τοξικό όποιον σας λέει κάτι και σας πειράζει ή συμπεριφέρεται με κάποιον τρόπο που σας πειράζει.

Εάν ως τοξικό άνθρωπο ορίζουμε αυτόν που μας την δίνει στα νεύρα, τότε γιατί απλά δεν λέτε "ανθρώπους που δεν χωνεύουμε";

Δημοσ.

Δε ξέρω αν είναι όντως τοξικός άνθρωπος που θα περιγράψω, πάντως έκανε την ζωή μου δύσκολη στη δουλειά. 40φεύγα προϊσταμένη (νοσηλεύτρια), Πόντια, υπερβολικά στρουμπουλή, όποτε την έβρισκες όλο και κάτι θα έτρωγε. Anyway, όταν μπαίνει νέο αίμα στη μονάδα, τύποι σαν κι αυτή βλέπουν τις νέες με πολύ σκληρό μάτι, ιδιαίτερα αν κάποιος γιατρός είναι ευγενικός μαζί τους. Ε... δεν έκανε καν τον κόπο να με θάβει πίσω απ την πλάτη μου, ακόμα και μπροστά στους ασθενείς. Όταν ήταν ώρα να φάω, ουσιαστικά δεν με άφηνε και όταν τελείωνα τις αγγαρίες, το φαγητό μου ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί. Μίλαγε άσχημα για μένα χωρίς καν να της δίνω δικαίωμα επειδή την απέφευγα συστηματικά και ουσιαστικά με έκανε να "μισήσω" το επάγγελμα μου.

εννοείς ότι σου έτρωγε το φαγητό;

Αδερφέ...

Τα ίδια δεν κάνουν μερικοί και σε αυτό το thread; Δηλαδή, λένε ότι "μου είπε το τάδε για αυτό και αυτό το λόγο".

Οπότε, πως ορίζεται ο τοξικός άνθρωπος; Γιατί μέχρι τώρα έχετε βγάλει τοξικό όποιον σας λέει κάτι και σας πειράζει ή συμπεριφέρεται με κάποιον τρόπο που σας πειράζει.

Εάν ως τοξικό άνθρωπο ορίζουμε αυτόν που μας την δίνει στα νεύρα, τότε γιατί απλά δεν λέτε "ανθρώπους που δεν χωνεύουμε";

δεν ειναι το ίδιο, γιατί ο τοξικός άνθρωπος σε καταπιέζει χωρίς λόγο. Και καταλαβαίνεις πολύ έντονα τη διαφορά όταν είσαι με εναν τοξικό άνθρωπο και μετά συναντάς κάποιο τύπο χαλαρό και κουλ.. νιώθεις ότι μπορείς να αναπνεύσεις ξανα.

Ο τοξικός μπορει να σου κάνει συνεχως παρατηρήσεις χωρίς λόγο, νιώθεις ότι ασχολείται μαζί σου αλλά με άσχημο τρόπο, γίνεται κριτής σου και νομίζει οτι έχει αυτό το δικαίωμα, έχει μούτρα και άλλα τέτοια τα οποία δεν περιγράφουν μια φυσιολογική και άνετη συμπερίφορα, αλλά μια συμπεριφορά η οποία σε αγχώνει και σε στρεσάρει. Δε νιώθεις ο εαυτό σου μαζί του.

Είχα πάει διακοπές με μια κοπέλα με προβληματικό χαρακτήρα... προσπαθούσα να είμαι όσο πιο χαλαρή γίνεται. Το θέμα είναι όμως ότι είχε και άλλο προβλημα αυτή.. ήταν απο αυτές που ζηλεύει ότι θηλυκό υπαρχει...

ένιωσα τέτοια καταπίεση......αλλά συνεχισα να προσπαθώ όσο μπορώ.. το θέμα είναι ότι ένιωθα οτι κι αυτή καταπιεζόταν απο αυτό που ένιωθε....

σε κανουν να νιώθεις και τύψεις μονο που υπάρχεις

όταν επέστρεψα απο τις διακοπες συναντήθηκα με μια φίλη η οποία είναι πολύ κουλ και δεν ξέρει τη σημαίνει ζήλεια... πραγματικά ενιωσα οτι μπορούσα επιτέλους να αναπνευσω

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό εννοώ. Αλλά να έλεγα τι? Μωρή γιατί μου παίρνεις το φαγητό? Προϊσταμένη αυτή, newbie εγώ τότε.

Δημοσ.

δεν ειναι το ίδιο, γιατί ο τοξικός άνθρωπος σε καταπιέζει χωρίς λόγο. Και καταλαβαίνεις πολύ έντονα τη διαφορά όταν είσαι με εναν τοξικό άνθρωπο και μετά συναντάς κάποιο τύπο χαλαρό και κουλ.. νιώθεις ότι μπορείς να αναπνεύσεις ξανα.

Ο τοξικός μπορει να σου κάνει συνεχως παρατηρήσεις χωρίς λόγο, νιώθεις ότι ασχολείται μαζί σου αλλά με άσχημο τρόπο, γίνεται κριτής σου και νομίζει οτι έχει αυτό το δικαίωμα, έχει μούτρα και άλλα τέτοια τα οποία δεν περιγράφουν μια φυσιολογική και άνετη συμπερίφορα, η οποία σε αγχώνει και σε στρεσάρει. Δε νιώθεις ο εαυτό σου μαζί του.

Αυτό είναι προσωπική εμπειρία και διαπροσωπική σχέση και αλληλεπίδραση. Με τον ίδιο άνθρωπο κάποιος άλλος μπορεί να μην τα νιώθει αυτά. Δηλαδή, εάν ΕΣΥ δεν νιώθεις ο εαυτός σου με κάποιον, τότε (κατά πάσα πιθανότητα) δεν φταίει ο άλλος.

Οπότε, ό,τι έγραψες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντικειμενικό χαρακτηριστικό και άρα πάμε πάλι στο "άνθρωποι που δεν χωνεύουμε" ή "άνθρωποι που δεν ταιριάζουμε".

Έτσι, παραμένει το ερώτημα:

Ποια είναι τα διακριτά, αναγκαία και αντικειμενικά χαρακτηριστικά ενός τοξικού ανθρώπου;

Δημοσ.

Γουστάρανε και οι δύο τον ίδιο γιατρό (αυτόν τον ευγενικό μωρέ) και γίνανε κώλος. Η μια την έλεγε χοντρή και η άλλη πετούσε το φαγητό και καλά κατα λάθος.

Δημοσ.

Αδερφέ...

Νομίζω το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ένα είδος Τοξικού Ανθρώπου γιατί αποτελείται από ένα σύνολο συμπεριφορών. Δεν είναι "τοξικός" οποιοσδήποτε με πειράζει η δεν συμπαθώ. Αναφέρομαι σε άτομα που ολόκληρη η προσωπικότητα τους έχει δομηθεί ώστε να τραβάνε την προσοχή των άλλων και να ελέγχουν τους άλλους με αρνητικό τρόπο. 

Πχ κάποιος που έχει ηλίθια αίσθηση του χιούμορ η κάποιος που δεν μπορεί να μιλήσει με επιχειρήματα μπορεί να με εκνευρίζουν, αλλά δεν είναι τοξικοί άνθρωποι. 

Ούτε ένα χαρακτηριστικό μεμονωμένο κάνει κάποιον "τοξικό". Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να είναι αρνητικός άνθρωπος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τοξικός. Όταν όμως κάποιος είναι αρνητικός, και παράλληλα μειώνει ότι κάνεις, και παράλληλα τσακώνεται συνέχεια μαζί σου για το παραμικρό, και μετά αλλάζει συμπεριφορά και είναι καλός μαζί σου και όταν δεν το περιμένεις λέει κάτι υποτιμητικό για εσένα μπροστά σε όλους και τελικά νιώθεις ότι η επαφή με αυτόν τον άνθρωπο σε αφήνει πάντα κουρασμένο και καταθλιπτικό επειδή ξοδεύεις άπειρη ενέργεια στο να αναλύεις τι μπορεί να συμβαίνει, ε τότε είναι Τοξικός Άνθρωπος.

EDIT: Σε σχέση με αυτό που πρόσθεσες Groot, "Αυτό είναι προσωπική εμπειρία και διαπροσωπική σχέση και αλληλεπίδραση.", πιστεύω ότι μπορείς να ελέγξεις το αν είσαι παράλογος και είναι δικό σου θέμα με έναν απλό τρόπο. Μπορείς να παρατηρήσεις πως είναι οι σχέσεις του με άλλους ανθρώπους, και πως είναι η δική σου σχέση με άλλους. Για παράδειγμα η φίλη για την οποία έγραφα πιο πριν είχε πλακωθεί με τους πάντες, είχε πρόβλημα σχεδόν με όλους και συχνά τσακωνόταν και με ανθρώπους που δεν γνώριζε, εργαζόμενους σε μαγαζιά πχ. Οπότε όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είσαι παράλογος μπορείς να βγάλεις κάποια συμπαγή συμπεράσματα.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό είναι προσωπική εμπειρία και διαπροσωπική σχέση και αλληλεπίδραση. Με τον ίδιο άνθρωπο κάποιος άλλος μπορεί να μην τα νιώθει αυτά. Δηλαδή, εάν ΕΣΥ δεν νιώθεις ο εαυτός σου με κάποιον, τότε (κατά πάσα πιθανότητα) δεν φταίει ο άλλος.

Οπότε, ό,τι έγραψες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντικειμενικό χαρακτηριστικό και άρα πάμε πάλι στο "άνθρωποι που δεν χωνεύουμε" ή "άνθρωποι που δεν ταιριάζουμε".

Έτσι, παραμένει το ερώτημα:

Ποια είναι τα διακριτά, αναγκαία και αντικειμενικά χαρακτηριστικά ενός τοξικού ανθρώπου;

μπααα

με όλους τα ίδια προβλήματα εχουν αυτοί οι άνθρωποι

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ...

Γιατι ρε παικτούρι δε γινεται αυτος ο ένας που θα πειράζει τους περισσοτερους να έχει δικιο και οι άλλοι άδικο. Κάτι δεν κάνει καλά ειτε επιτηδες ειτε απο αμέλεια. Κάπως ειναι αντικοινωνικη η συμπεριφορά του. Απωθει τους ανθρώπους. Δεν θα του βγει σε καλο στο τέλος.

Εγω ο συγκεκριμενος που ανέφερα πριν οτι μου εκανε παρατηρηση (μπροστα σε άλλους) πρώτο φάουλ , και γενικα πιάστηκε να μου κάνει παρατηρηση απο κάτι που δεν ειναι και τρομερο δευτερο φάουλ την ιδια στιγμη που ειναι ασυνεπής οχι μονο προς εμενα αλλα και προς άλλους που ενας αλλος συνάδελφος πηγε και ειπε σε κάποιον προισταμενο οτι δεν θελει να ξανασυνεργαστει με αυτον και γενικα αυτος οταν του ζητουσες κάτι ειρωνευοταν. Οποτε εγω γιατι να του την χαρισω?

Δε γινεται να έρχομαι να σου λεω ξέρεις πρεπει να γινει αυτο και να ειρωνευεσαι επειδη νομιζεις οτι σου δινω εντολή και επειδη νιώθεις παλιος. Και στη τελικη πρεπει να γινει γιατι εχω να κανω δουλειά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...