iLam Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα Insomnia. Εδω και κάποιους μήνες εχω μετακομίσει σε μια μικρή πολυκατοικία με πολλαααα κοινόχρηστα. Καθώς τα κοινόχρηστα τα εχει αναλαβει μια ηλικιωμένη απο τον άντρα της που πέθανε και εχει βάλει λογιστή να τις τα κανει, φαίνεται να πληρώνουμε παρα πολλα χρήματα και θελω να τα αναλάβω για να τα ρίξω σε πιο χαμηλά επίπεδα. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ειναι μαζι μου στο να τα αναλάβω καθώς και οι υπόλοιποι ένοικοι. Ο λογιστής που τα βγάζει, τα υπολογίζει σε ενα excel δεν βλέπουμε ποτε αποδείξεις και παίρνει 50 ευρω τον μηνα αμοιβή γι αυτο. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν υποχρεούμαστε απο τον νόμο να έχουμε λογιστή η να κάνουμε κάποιου είδους δήλωση, καθώς εχω σκοπό να τον κόψω και να γλιτώσουμε τουλάχιστον το 50ρικο του, αφού μιλάμε για απλές πράξεις σε ένα excel. Ευχαριστω.
DDevil Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα Insomnia. Εδω και κάποιους μήνες εχω μετακομίσει σε μια μικρή πολυκατοικία με πολλαααα κοινόχρηστα. Καθώς τα κοινόχρηστα τα εχει αναλαβει μια ηλικιωμένη απο τον άντρα της που πέθανε και εχει βάλει λογιστή να τις τα κανει, φαίνεται να πληρώνουμε παρα πολλα χρήματα και θελω να τα αναλάβω για να τα ρίξω σε πιο χαμηλά επίπεδα. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ειναι μαζι μου στο να τα αναλάβω καθώς και οι υπόλοιποι ένοικοι. Ο λογιστής που τα βγάζει, τα υπολογίζει σε ενα excel δεν βλέπουμε ποτε αποδείξεις και παίρνει 50 ευρω τον μηνα αμοιβή γι αυτο. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν υποχρεούμαστε απο τον νόμο να έχουμε λογιστή η να κάνουμε κάποιου είδους δήλωση, καθώς εχω σκοπό να τον κόψω και να γλιτώσουμε τουλάχιστον το 50ρικο του, αφού μιλάμε για απλές πράξεις σε ένα excel. Ευχαριστω. Δεν πληρώνεις τιποτα χωρις αποδειξη. Εγω το κανω βεβαια αυτο αλλα εγω δινω 10 ευρω το μήνα και για καθαριστρια και για το κοινοχρηστο φως στη σκαλα αρα αποκλειεται να με κλεβει ειναι μικρο το ποσο.Οποτε και δεν μπηκα στη διαδικασια να το κουράσω διχως λογο. Να τους προσέχεις τους λογιστες ειναι λαμογια ορισμένοι και μπορει να σε ριξουν.
Ultimategr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Ειμαι διαχειριστης με πολλα χρονια πειρα. Όχι από τον νομο δεν ειστε υποχρεωμένοι να εχετε λογιστη.Εφοσον η πλειοψηφια των ενοικων σε στηριζει μπορεις να αλαβεις την διαχειριση.Βαση νομου έαν εχετε πινακα ανακοινώσεων ο διαχειριστης είναι υποχρεωμένος να αναρτα φωτοτυπιες ολων των αποδειξεων,εαν δεν εχετε πινακα τοτε πρεπει σε κάθε ενοικο ξεχωριστα να δινει φωτοτυπιες αποδείξεων. Αν δεν αναρτα αποδειξεις τοτε δεν εισαι υποχρεωμένος να πληρωνεις κοινόχρηστα. Αγορανομική Διάταξη 02/8.4.2013Νέα Αγορανομική Διάταξη σχετικά με την υποχρέωση ανάρτησης των παραστατικών που αναφέρονται στα κοινόχρηστα των πολυκατοικιώνΚατηγορία: ΛοιπάΑριθμ. Α4 −333Αγορανομική Διάταξη 02/2013(ΦΕΚ Β' 874/11-04-2013)Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝΈχοντας υπόψη:Α. Τις διατάξεις:1. Του Ν.Δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κωδικός», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 298), και ιδίως το άρθρο 1.2. Το Ν. 3668/2008 «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του Ν.Δ. 136/1946 “Περί Αγορανομικού Κώδικα” και άλλες διατάξεις» όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 115/2008) και ιδιαίτερα το άρθρο 8α όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 236 του Ν. 4072/2012 «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α΄ 86/11.4.2012)».3. Την υπ’ αριθμ. Α.Δ. 7/2009 Αγορανομική Διάταξη «Τροποποίηση και νέα κωδικοποίηση Αγορανομικών Διατάξεων, εκδοθεισών μέχρι και την 14−5−09» (ΦΕΚ Β΄ 1388) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.4. Του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α΄ 98/2005).5. Το Π.Δ. 397/88 «Οργανισμός τού Υπουργείου Εμπορίου» (ΦΕΚ Α΄ 185/1988) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.6. Το Π.Δ. 185/2009 «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε “Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας”, μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας − Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας − Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας − Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», (ΦΕΚ Α΄ 213/2009).7. Το Π.Δ. 189/09 «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων» (ΦΕΚ Α΄ 221/2009).8. Του Π.Δ. 83/2012 «Διορισμός Αντωνίου Σαμαρά του Κωνσταντίνου ως Πρωθυπουργού» (ΦΕΚ 140/Α΄/20−6−2012).9. Του Π.Δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών.» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 141/2012).10. Του Π.Δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 141/2012).11. Την με αρ. 30376/Δ106 721/05−07−2012 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά». (Φ.Ε.Κ Β΄ 2094/2012).12. Την ανάγκη θέσπισης μέτρων αναφορικά με την ανάρτηση των νομίμων παραστατικών στοιχείων κατά την έκδοση κοινοχρήστων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.13. Το γεγονός ότι από τις ρυθμίσεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,αποφασίζουμε:«Άρθρο 1Ανάρτηση παραστατικών που αναφέρονται στα κοινόχρηστα πολυκατοικιών.1. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων, οφείλουν να αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας, μαζί με τον μηνιαίο κατάλογο κοινοχρήστων, και αντίγραφα των νόμιμων παραστατικών εγγράφων, από τα οποία αποδεικνύονται οι δαπάνες που αναφέρονται σε αυτά. Στην περίπτωση έλλειψης πίνακα ανακοινώσεων, οφείλουν, μαζί με το ειδοποιητήριο πληρωμής των κοινοχρήστων να επισυνάπτουν σε αυτό και απλές φωτοτυπίες των παραστατικών των ανωτέρω δαπανών.Άρθρο 2Κυρώσεις2. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.Άρθρο 3Ισχύς της παρούσαςΗ παρούσα τίθεται σε ισχύ σε όλη την Χώρα από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Η απόφαση αυτή να ανακοινωθεί στον Ημερήσιο Τύπο και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Αθήνα, 8 Απριλίου 2013Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ 3
gregdel Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Μια απλή εταιρεία κοινοχρήστων θα πάρει 1€ το διαμέρισμα... Με κάτι παραπάνω θα κάνει και διαχείριση... Τα 50€ είναι πάρα πολλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα