mylo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 τελικά το ερωτημα ποιο είναι? α)πως θα αποφύγεις τη στράτευση? β)το πως θα πας εξω για εργασία? ή γ)αν είναι καλύτερο το τει απο το ιεκ?
vasioula1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 ΤΕΙ. καμιά σχέση με ΙΕΚ. Κάτσε τελείωσέ το και φύγε μετά
Dare-Devil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Εννοειται ΤΕΙ . Μην ξεχνάς κάτι σημαντικό . Αλλα δικαιώματα με το χαρτί ΤΕΙ και άλλα πολύ λιγότερα με το χαρτί ΙΕΚ στην Ελλάδα. Πέρα απο αυτό να ξέρεις ότι το Πτυχιο ΤΕΙ στο εξωτερικό είναι επιπέδου bachelor και του IEK επιπέδου diploma . bachelor ανανγωρίζονται τα πτυχία ΤΕΙ και Πανεπιστημίου (στο εξωτερικό δηλαδή δεν υπάρχει διαχωρισμός ΤΕΙ πανεπσιτήμιο. ΤΕΙ έξω είναι Πανεπιστήμιο για αυτούς.) . Ελπίζω να καταλαβάινεις τι σημαίνει αυτό για τα εργασιακά σου δικαιώματα και τον ελάχιστο μισθό σου έξω . Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος !
Flaoutistas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Φυσικά και το ΤΕΙ τι συγκρίνουμε; Δηλαδή σου φαίνεται λογικό το ένα να είναι 4 και το άλλο 2 και να έχει ίδια δικαιώματα και τις ίδιες γνώσεις; Επίσης κανένα από τα δύο δε θα σε γλιτώσει από φανταριλίκι, αν το τρέμεις κοπάνα την για έξω ή πάρε τρελόχαρτο.. επίσης έξω το ΙΕΚ δεν είναι τίποτα, μόνο ΤΕΙ και ΑΕΙ αναγνωρίζονται ως κάτι και αν θές κάνεις και μεταπτυχιακό και ανεβαίνεις κατηγορία.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Τελος πάντων, o ts σκέφτηκε για τα 2 επιπλέον χρόνια και για αυτό ρώτησε. Μείνε στο ΤΕΙ και κάτσε να το τελειώσεις, το ΙΕΚ σε αυτό το αντικείμενο σου είναι παντελώς άχρηστο, στο εξωτερικό απλά θα γελάνε, αν μου έλεγες για τίποτα ψυκτικός να πω οκ.
nikosma Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 ΤΕΙ να μείνεις. ΤΕΙ οσο δυσκολη και αν ειναι η κατασταση στην αγορας εργασιας, μετραει σιγουρα περισσοτερο από ένα πτυχίο ΙΕΚ, το οποιο δεν κανει καν για να το κρεμας στο τοιχο, αλλα για να το βαλεις σε κανα μπαουλο μονο. Επίσης αξίζει περισσότερο και για το λόγο που το θες. ΤΕΙ. καμιά σχέση με ΙΕΚ. Κάτσε τελείωσέ το και φύγε μετά Εννοειται ΤΕΙ . Μην ξεχνάς κάτι σημαντικό . Αλλα δικαιώματα με το χαρτί ΤΕΙ και άλλα πολύ λιγότερα με το χαρτί ΙΕΚ στην Ελλάδα. Πέρα απο αυτό να ξέρεις ότι το Πτυχιο ΤΕΙ στο εξωτερικό είναι επιπέδου bachelor και του IEK επιπέδου diploma . bachelor ανανγωρίζονται τα πτυχία ΤΕΙ και Πανεπιστημίου (στο εξωτερικό δηλαδή δεν υπάρχει διαχωρισμός ΤΕΙ πανεπσιτήμιο. ΤΕΙ έξω είναι Πανεπιστήμιο για αυτούς.) . Ελπίζω να καταλαβάινεις τι σημαίνει αυτό για τα εργασιακά σου δικαιώματα και τον ελάχιστο μισθό σου έξω . Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος ! Φυσικά και το ΤΕΙ τι συγκρίνουμε; Δηλαδή σου φαίνεται λογικό το ένα να είναι 4 και το άλλο 2 και να έχει ίδια δικαιώματα και τις ίδιες γνώσεις; Επίσης κανένα από τα δύο δε θα σε γλιτώσει από φανταριλίκι, αν το τρέμεις κοπάνα την για έξω ή πάρε τρελόχαρτο.. επίσης έξω το ΙΕΚ δεν είναι τίποτα, μόνο ΤΕΙ και ΑΕΙ αναγνωρίζονται ως κάτι και αν θές κάνεις και μεταπτυχιακό και ανεβαίνεις κατηγορία. Τελος πάντων, o ts σκέφτηκε για τα 2 επιπλέον χρόνια και για αυτό ρώτησε. Μείνε στο ΤΕΙ και κάτσε να το τελειώσεις, το ΙΕΚ σε αυτό το αντικείμενο σου είναι παντελώς άχρηστο, στο εξωτερικό απλά θα γελάνε, αν μου έλεγες για τίποτα ψυκτικός να πω οκ. Ρε παιδια δηλαδη απεχει τοσο πολύ το ΤΕΙ με το ΙΕΚ στην αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικο;; Εμενα μου εχουν πει οτι τα χαρτια ειναι σχεδον ιδια, και ενας μου ειπε οτι το ιδιωτικο ΙΕΚ ειναι και πιο ανωτερο με το ΤΕΙ , δεν ξερω τι να πιστεψω!
Flaoutistas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδια δηλαδη απεχει τοσο πολύ το ΤΕΙ με το ΙΕΚ στην αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικο;; Εμενα μου εχουν πει οτι τα χαρτια ειναι σχεδον ιδια, και ενας μου ειπε οτι το ιδιωτικο ΙΕΚ ειναι και πιο ανωτερο με το ΤΕΙ , δεν ξερω τι να πιστεψω! Να Πιστέψεις τα ΦΕΚ. Μη χαμπαριάζεις σε πολλούς κλάδους τα ΙΕΚ το παίζουν και καλά ανώτερα αλλά δεν είναι. Ειδικά τώρα που τα ΤΕΙ έχουν γίνει ΑΤΕΙ και που συζητίεται και ορισμένα να γίνουν Πανεπιστήμια. Το βρίσκω φοβερή χαζομάρα να το αφήσεις για ένα ΙΕΚ. Φοβερή όμως. Το ΙΕΚ ίσως σου πει συνεργαζόμαστε με τον τάδε φορά του εξωτερικού και θα σου πει βλακείες ότι και καλά με το τάδε πανεπιστήμιο γίνεται bachelor.. μην ασχοληθείς απλά.
Dare-Devil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδια δηλαδη απεχει τοσο πολύ το ΤΕΙ με το ΙΕΚ στην αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικο;; Εμενα μου εχουν πει οτι τα χαρτια ειναι σχεδον ιδια, και ενας μου ειπε οτι το ιδιωτικο ΙΕΚ ειναι και πιο ανωτερο με το ΤΕΙ , δεν ξερω τι να πιστεψω! Για την ανωτερότητα των ΙΕΚ απο τα ΤΕΙ το έχω ακούσει μόνο απο άτομο που δουλεύει σε ΙΕΚ που προσπαθούσε να με πείσει τηλεφωνικός (κάπου βρήκαν το τηλέφωνο μου και ψάχναν για σπουδαστές) ότι είναι καλύτερα να αφήσω το ΤΕΙ για ΙΕΚ που είναι ανώτερο και το χειρότερο του λέω ότι σπουδάζω στο μηχανικών ενεργειακής τεχνολογίας και μου λέει "ααα τέλεια .έχουμε αντιστοιχο τμήμα....ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...". Τα άκουσε κανονικότατα με το δούλεμα της . ΜΠΟΥΡΔΕΣ .Ποιός σου πε αυτή την χαζομάρα; ΝΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε γνώσεις και ακόμα περισσότερο στα εργασιακα δικαιώματα στην ευκολία ευρεσης δουλειάς στον κατώτερο μισθό και άλλα πολλά ! Στο εξωτερικό τα πτυχια ΙΕΚ αναγνωρίζονται ως diploma κατώτερη βαθμίδα . Τα ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι επιπέδου bachelor .
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 και ενας μου ειπε οτι το ιδιωτικο ΙΕΚ ειναι και πιο ανωτερο με το ΤΕΙ , δεν ξερω τι να πιστεψω! Θέλω να πιστεύω οτι δεν τρολλάρεις. Εκτός αν αυτός που στο είπε ήταν εργαζόμενος σε ΙΕΚ στην εξυπηρέτηση πελατών, τότε πάω πάσο. Στο εξωτερικό ειδικά για τον τομέα που μιλάς το χαρτί του ΙΕΚ είναι χαρτί υγείας, και να ξέρεις οτι και από ΤΕΙ ή ΑΕΙ να προέρχεσαι πάλι είναι δύσκολο να καταφέρεις κάτι στο εξωτερικό αν δεν έχεις σημαντικά επιπλέον προσόντα και δεξιότητες, αλλά μιλώντας συγκριτικά πάντα, πιο πολύ σε συμφέρει να πας στο ΤΕΙ.
vasioula1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδια δηλαδη απεχει τοσο πολύ το ΤΕΙ με το ΙΕΚ στην αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικο;; Εμενα μου εχουν πει οτι τα χαρτια ειναι σχεδον ιδια, και ενας μου ειπε οτι το ιδιωτικο ΙΕΚ ειναι και πιο ανωτερο με το ΤΕΙ , δεν ξερω τι να πιστεψω! όποιος σου το είπε δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλά έχει συμφέρον να σε κάνει να το πιστέψεις ίσως (και λέω ίσως γιατί προσφανώς δεν ξέρω την ύλη που καλύπτεται σε όλες τις αντίστοιχες σχολές) κάποιο ΙΕΚ έχει καλύτερη ποιότητα σπουδών από ένα αντίστοιχο ΤΕΙ. Λίγο δύσκολο βέβαια σε 2 χρόνια να καλύπτει καλύτερη και ποιοτικότερη ύλη σε σχέση με τα 4 του ΤΕΙ αλλά σαν χαρτί/πτυχίο όταν τελειώσεις το ΤΕΙ μετράει πολύ περισσότερο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό 2
alan2 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 το ΤΕΙ αξίζει. @nikosma το οτι παίρνεις απαλλαγή απο το πρώτο εξάμηνο στο ΙΕΚ το ίδιο άτομο στο είπε?
groot Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν: 1. Ανυπότακτος κρίνεσαι όταν έχει τελειώσει η αναβολή σου. Αν αυτό συμβεί όταν δε βρίσκεσαι στην Ελλάδα και υπάρχει λόγος για να παραμείνεις στο εξωτερικό (είτε σπουδάζεις, είτε δουλεύεις) τότε με μια διαδικασία στο ελληνικό προξενείο κρίνεσαι ανυπότακτος εξωτερικού και μπορείς να έρχεσαι στην Ελλάδα για 30 ημερολογιακές μέρες το χρόνο. Αν δε σπουδάζεις/δουλεύεις, πχ έχεις πάει στην χώρα για να βρεις δουλειά, δεν μπορείς να μπεις σε αυτό το καθεστώς και πρέπει να υπηρετήσεις αλλιώς κατηγορείσαι για λιποταξία. 2. Από τη στιγμή που θα κριθείς ανυπότακτος μπαίνει το πρόστιμο των 6000 ευρώ. Δε γίνεται να το αποφύγεις μόνο να κάνεις διακανονισμό. Αυτό που είναι αρκετά γκρίζο νομοθετικά είναι κατά πόσο έχεις δικαίωμα να διεκδικήσεις πίσω τα λεφτά σου αν τελικά παρουσιαστείς. Πάντως δε γίνεται να μην τα πληρώσεις. 3. Το καθεστώς του μόνιμου κάτοικου εξωτερικού δε σε απαλλάσσει από την υποχρέωση στράτευσης. Η θητεία της μειώνεται στους 6 μήνες και η διάρκεια που μπορείς να επισκέπτεσαι την Ελλάδα πάει από τον ένα μήνα στους 6. 4. Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού γίνεσαι αν μπορείς να αποδείξεις ότι δουλεύεις 7 χρόνια στο εξωτερικό ή μένεις για 10 χρόνια εκτός Ελλάδας χωρίς την υποχρέωση να δώσεις δικαιολογητικά εργασίας. 5. Μόνιμη απαλλαγή παίρνεις όταν συμπληρώσεις το 45ο έτος της ηλικίας σου. 6) Εάν έχεις επιστημονικό έργο όντας στο εξωτερικό, μπορείς να διεκδικήσεις μείωση θητείας/αναβολή/απαλλαγή ως εξέχων επιστήμων εξωτερικού.
nikosma Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 το ΤΕΙ αξίζει. @nikosma το οτι παίρνεις απαλλαγή απο το πρώτο εξάμηνο στο ΙΕΚ το ίδιο άτομο στο είπε? Οχι δεν ειναι ο ιδιος αυτος που μου ειπε για την απαλλαγη στο πρωτο εξαμηνο, ειναι ενας φιλος μου στο λυκειο και επειδη δεν περασε πουθενα πανελληνιες πηγε ΙΕΚ. Πριν κατι μερες που συζητησαμε μου λεει οτι μπορει να προτεινει ατομα απο ΤΕΙ να πανε ΙΕΚ χωρις να κανουν το 1ο εξαμηνο αφου το εχουν ήδη κανει στο ΤΕΙ.
Speculoos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 6) Εάν έχεις επιστημονικό έργο όντας στο εξωτερικό, μπορείς να διεκδικήσεις μείωση θητείας/αναβολή/απαλλαγή ως εξέχων επιστήμων εξωτερικού. Πριν μια δεκαετία ήταν πολύ πιο απλό, πλέον είναι πιο εύκολο να υπηρετήσεις τη θητεία σου στο γραφείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες παρά να κηρυχθείς εξέχον επιστήμονας.
groot Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Πριν μια δεκαετία ήταν πολύ πιο απλό, πλέον είναι πιο εύκολο να υπηρετήσεις τη θητεία σου στο γραφείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες παρά να κηρυχθείς εξέχον επιστήμονας. Τσου. Έχει λίγο τρέξιμο, λόγω του ότι βρίσκεσαι στο εξωτερικό, αλλά μία χαρά εύκολο και απλό είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα