bill999r Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Φιλε zonarb οποιο κ να πάρεις την ιδια δουλειά κανεις. Γενικα για απαιτητικές εργασίες χρειαζεσαι αρκετη ισχύ. Στα δραπανα μπαταρίας η μπαταρία είναι αυτή που καθορίζει την ισχύ. Ενα 14ν δραπανο θα τα βγαλει περα με αρκετες εργασιες. Ενα 18ν θα την παλεψει πολυ πιο ανετα. Πέρα ομως απο την ισχύ μεγαλο ρολο αν οχι τον μεγαλύτερο παίζουν οι φρεζες και οι μύτες που θα χρησιμοποιήσεις. Εκει ριξε το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ σου. Ειμαι υπερ του δρεπάνου με καλώδιο αφενος λόγω χαμηλότερης τιμής αφετέρου λογω μεγαλύτερης ισχύος.
zoranb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Φιλε zonarb οποιο κ να πάρεις την ιδια δουλειά κανεις. Γενικα για απαιτητικές εργασίες χρειαζεσαι αρκετη ισχύ. Στα δραπανα μπαταρίας η μπαταρία είναι αυτή που καθορίζει την ισχύ. Ενα 14ν δραπανο θα τα βγαλει περα με αρκετες εργασιες. Ενα 18ν θα την παλεψει πολυ πιο ανετα. Πέρα ομως απο την ισχύ μεγαλο ρολο αν οχι τον μεγαλύτερο παίζουν οι φρεζες και οι μύτες που θα χρησιμοποιήσεις. Εκει ριξε το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ σου. Ειμαι υπερ του δρεπάνου με καλώδιο αφενος λόγω χαμηλότερης τιμής αφετέρου λογω μεγαλύτερης ισχύος. Κοίτα ήδη έχω ένα Κινέζικο ηλεκτρικό κατσαβίδι το οποίο είναι 4v αλλά δεν έχει αργή η γρήγορη ταχύτητα, μόνο μια speed, όταν λοιπόν η βίδα δεν βιδώνει αρχίσει και περιστρέφεται πάνω στην κεφαλή της καταστρέφοντάς την εάν γίνει πολλές φορές. Οπότε καλό νομίζω κάνει η ύπαρξη δυνατότητας ρύθμισης της ταχύτητας. Όσον αφορά τις μύτες και φρέζες (τι είναι οι φρέζες) που λες πως εκεί καλύτερα να διαθέσω το budget, τι εννοείς; Πώς μπορούν οι καλές μύτες και φρέζες να κάνουν τη διαφορά;
bill999r Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ως φρεζες εννοώ τα τρυπάνια. Και τα τρυπάνια πίστεψε με παίζουν πολυ μεγάλο ρολο, ειδικά αν θες να τρυπήσεις μέταλλο. Το παράδειγμα που αναφέρεις μου εχει συμβεί και μενα άπειρες φορες και εχει χρειάζεται να σταματήσω και να παρω ενα κλειδι ή μοα καστανιά και να συνεχίσω με τα χέρια. Δεν εχω δουλεψει δραπανο ταχυτήτων αλλα νομιζω για ερασιτεχνική χρήση είναι περιττό. Το 4ν παντως ειναι πολυ μικρό και αδύναμο. Γενικ κοιτα απο 14v καο μετα αλλιως ηλεκτρικό με καλωδιο που θα το βρεις κ πιο φθηνά
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 1. Tα καλά τρυπάνια γιατί είναι σημαντικά, εκτός του να μην σπάνε τι άλλο εξυπηρετούν; 2. Έχω ηλεκτρικό δράπανο όπου πάνω εκεί πολλές φορές προσαρμόζω μύτες για βίδωμα, όμως εκεί είναι που στα δύσκολα μπορεί να βρεθείς να τρίβεις με μανία την κεφαλή της βίδας, καταλαβαίνεις! Και φυσικά στη λύση αυτή δεν υπάρχουν ταχύτητες, κάτι που πιστεύω θα βοήθαγε το να μην γίνονται τρυψήματα στην κεφαλή της βίδας!
bill999r Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Τα κακης ποιοτητας τρυπανια απλα σε δυσκολες κατασκευες θα σου βγαλουν το λαδι γτ θα τρώγονται. Μου εχει συμβεί μς τρυπανι για ξυλο. Φαντασου στο μέταλλο τι θα γινόταν. Βέβαια οταν τρυπας μεταλλο χρειάζεται και ταυτόχρονη λίπανση για να μην λιωσει η μύτη. Επισης σε αυτο που λες για φαγωμα της βιδας εκτος του οτι πρέπει να ασκεις πολυ πιεση κατα το βιδωμα ή ξεβιδωμα θα πρέπει να διαλέγεις και τη σωστη μύτη. Οι βιδες που απαιτούν μεγαλη δυναμη συνηθως ειναι εξαγωνες ωστε να κουμπωσουν στην αντίστοιχη μυτη. Εαν η κεφαλη τους ειναι πχ για στραβοκατσαβιδο τοτε και η δυναμη του δραπανου μενει ανεκμετάλλευτη... Στο δεύτερο ερωτημα δεν μπορω να σου απαντήσω μιας και δεν εχω δουλεψει ταχυτητες. Φαντάζομαι όμως πως ενα αρκετα ισχυρο δραπανο δεν θα πολυδυσκολευτει ανεξάρτητα απο το αν εχει ταχύτητες ή οχι
Titus_Labienus_secondo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα του 'φαγώματος' της βίδας έχει λυθεί προ πολλού με τα παλμικά κατσαβίδια. Είναι όμως εργαλεία για επαγγελματίες. 1
lary7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα του 'φαγώματος' της βίδας έχει λυθεί προ πολλού με τα παλμικά κατσαβίδια. Είναι όμως εργαλεία για επαγγελματίες. Με ενα τετοιο http://www.lidl.de/de/parkside-akku-bohrschrauber-pabs-14-4-a1/p145192 στα 35Ε κανεις μια χαρα την δουλεια σου. Εχουν βαθμίδες ροπης, αμα βρουνε κοντρα στην βιδα δεν δινουν αλλο και δεν καταστρεφει την βιδα. Πχ στο δικο μου για απλες ξυλοβιδες στο 5/15 αρκει για να βιδωσει τερμα. Εχουν και μια βαθμιδα διατρησης που εκει δεν σταματαει οσο αντισταση και να εχει. 1
Titus_Labienus_secondo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Με ενα τετοιο http://www.lidl.de/de/parkside-akku-bohrschrauber-pabs-14-4-a1/p145192 στα 35Ε κανεις μια χαρα την δουλεια σου. Εχουν βαθμίδες ροπης, αμα βρουνε κοντρα στην βιδα δεν δινουν αλλο και δεν καταστρεφει την βιδα. Πχ στο δικο μου για απλες ξυλοβιδες στο 5/15 αρκει για να βιδωσει τερμα. Εχουν και μια βαθμιδα διατρησης που εκει δεν σταματαει οσο αντισταση και να εχει. Εκεί έγκειται η διαφορά.
zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα του 'φαγώματος' της βίδας έχει λυθεί προ πολλού με τα παλμικά κατσαβίδια. Είναι όμως εργαλεία για επαγγελματίες. Παλμικά; Πες περισσότερα, τι κάνουν αυτά δηλαδή; Α τώρα διάβασα τις εξηγήσεις των Τitus και Lary7!
thant Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Η μια μπαταρία απο το δραπανοκατσαβιδο που εχω έσπασε και η δεύτερη δεν κρατάει πλέον αρκετά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ενα ηλεκτρικό κατσαβίδι (σαν κι αυτό) εχει την δύναμη να βιδώσει βίδες σε σκληρό ξύλο ή μόνο ενα δραπανοκατσαβιδο κανει αυτη τη δουλειά; Η χρήση που του κανω ειναι να βιδώνω κανα γραφειο, κανα μεντεσέ σε ντουλάπια κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα