Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβαίνει κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω..Βάζω το ethernet καλώδιο στο PC και δεν έχει πρόσβαση στο internet. Του έχω βάλει και έξτρα PCI Ethernet(Realtek) κάρτα, και πάλι τίποτα. Οι οδηγοί έχουν εγκατασταθεί κανονικά, έκανα και format πριν λίγο με Windows 10 και πάλι μου βγάζει ''Unindentified network''. Βάζω το ethernet σε ένα HP laptop που έχει Marvell controller και παίρνει αμέσως..WTF ???

Δημοσ.

Στο PC πριν κάποιο καιρό, δούλευε κανονικά..Ξαφνικά άρχισαν οι διακοπές και τελικά δεν το αναγνώριζε καν το καλώδιο. Το router έχει αλλαχτεί πρόσφατα, ένα άλλο laptop πάλι που δοκίμασα δεν έπαιρνε ούτε εκείνο..Μόνο αυτό το συγκεκριμένο HP παίρνει και μάλιστα αμέσως..Η IP είναι στο αυτόματο, δοκίμασα και manual IP στο PC αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Κάτι τέτοια κουφά μου έκανε όταν είχα ένα δεύτερο router που το χρησιμοποιούσα για repeater. Μετέφερε το μήνυμα σου στα δίκτυα μπας και το δει ο poulinos

Δημοσ.

Βάλε άλλο καλώδιο και δοκίμασε όλες τις θύρες του ρούτερ.

Το άλλο λάπτοπ που δοκίμασες και δεν παίρνει έχει και αυτό win 10?

To HP τι win έχει?

Οι Realtek αναγνωρίζονται αμέσως χωρίς drivers.

Πριν την αλλαγή του ρούτερ ήταν όλα οκ?

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έβαλες το νέο ρούτερ?

Δημοσ.

Καταρχήν το ρούτερ είναι στο πάνω σπίτι και ο φίλος μένει από κάτω και του έρχεται με καλώδιο στο δικό του το σπίτι. Το laptop το άλλο που δεν παίρνει έχει Win8.1, αυτό που παίρνει έχει Win7 αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό καθώς και στο δικό του το PC μέχρι πριν λίγες ώρες είχε Win7 και δεν γινόταν τίποτα. Στο μεταξύ το LAN της μητρικής δεν αναγνωρίζει καθόλου το καλώδιο. Μόνο το έξτρα το PCI το αναγνωρίζει αλλά ως εκεί, μετά απλά γράφει ''Unidentified network'' και τέλος μένει εκεί. Η αλλαγή του ρούτερ έγινε γιατί ο φίλος πίστευε ότι ίσως ευθύνεται αυτό, αλλά τελικά δεν υπήρχε εκεί το πρόβλημα. Θα έλεγα ότι υπάρχει θέμα στο καλώδιο που πάει από το πάνω σπίτι στο κάτω, αλλά αν ίσχυε αυτό, ούτε το HP θα έπαιρνε δίκτυο, εφόσον αυτό παίρνει κανονικά και χωρίς διακοπές τι μπορεί να 'ναι ; Μου φαίνεται πάρα πολύ κουλό το όλο θέμα και δεν μου 'χει ξανατύχει κάτι παρόμοιο..

Δημοσ.

Κάντε ipconfig /release και ipconfig /renew όλα τα pc αλλά πριν από αυτό δείτε όλα τα pc τι δείχνουν με το ipconfig.

Δείτε επίσης τις ρυθμίσεις του router. Τι ip έχει και αν είναι σωστά ρυθμισμένο το dhcp.

Ασύρματα συνδέονται τα pc?

Κλείστε επίσης firewall και antivirus.

Τσεκάρετε επίσης την καρτέλα security στο ρούτερ μήπως έχει κάτι ρυθμιστεί.

Το νέο ρούτερ είναι ίδιο μοντέλο με το παλιό ή άλλο? Του παρόχου και τα δύο? Ποια είναι?

Ότι είναι λίγο περίεργο ναι. Αλλά σίγουρα κάπου υπάρχει λάθος.

Δημοσ.

Ασύρματα συνδέοντα τα πάντα κανονικά, firewall και AV είναι απενεργοποιημένα. Θα δούμε και τις ρυθμίσεις του ρούτερ..Δεν ξέρω αν το νέο είναι ίδιο με το παλιό, πάντως το ίδιο πρόβλημα ακριβώς υπήρχε και με το προηγούμενο ρούτερ και ναι είναι του παρόχου(HOL) και τα δύο. Επίσης, το laptop που δεν συνδέεται από το σπίτι του κάτω, δοκιμάσαμε να το πάμε στο πάνω σπίτι που είναι το ρούτερ, βάλαμε το καλώδιο(Απευθείας από το ρούτερ στο λάπτοπ) και πήρε internet κανονικά εκεί.

Δημοσ.

Τώρα δεν αναγνωρίζει καθόλου το καλώδιο, είτε στο port της μητρικής, είτε στο έξτρα PCI ethernet..Έκανα και restart το router, τίποτα..Το καλώδιο δίνει κανονικά όμως γιατί το τέσταρα και με μηχάνημα. Δοκίμασα και άλλους drivers, τίποτα..Έχετε καμία άλλη ιδέα ή να πάρω τηλέφωνο στην HOL ; Αλλά κι' αυτοί τα ίδια θα μου πουν..

Δημοσ.

Επικοινώνησε με τη HOL αλλά πρώτα αν βρείτε ένα άλλο ρούτερ όχι παρόχου π.χ. ένα TP-LINK. Δοκιμάστε το με διαφορετικά καλώδια και αν υπάρχει πάλι πρόβλημα με όλα τα pc τότε το πρόβλημα είναι στη HOL ή γενικότερο πρόβλημα στη γραμμή του σπιτιού. Όλα τα pc τρελά δεν μπορεί να είναι.

Δημοσ.

Πήρα την HOL και μου λέει αυτή που μίλησα ότι δεν έχουν ξανασυναντήσει τέτοιο πρόβλημα, συνήθως λέει ''παρόμοιες περιπτώσεις'' όπου έβγαζε ''Unidentified network'' φτιαχνόταν με καρφωτή IP..Στην δική μου περίπτωση η καρφωτή IP δεν δούλεψε..Χτες, έβαλα ένα άλλο Realtek PCI και αναγνώρισε το καλώδιο, αλλά κλασικά παρέμεινε στο ''Unidentified network''..Βάζω και το δεύτερο Realtek PCI(Το δοκίμασα κι' αυτό για να αποκλείσω την πιθανότητα ότι μπορεί να 'χει και αυτό πρόβλημα), το αναγνώρισε κι' αυτό αλλά πάλι τα ίδια. Πως γίνεται μία να αναγνωρίζει το καλώδιο και μία όχι ; Στο port της μητρικής πάντως όσες φορές και αν το δοκίμασα, δεν το αναγνώρισε ποτέ..Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, το πρόβλημα είναι εντελώς περίεργο..Στο router μπήκα όλα κομπλέ ήταν, δοκίμασα να κλείσω και το firewall αλλά τίποτα..

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε τα ποστ μου..Και να τα έφτυσε η θύρα(Της μητρικής γιατί του ρούτερ δουλεύει κομπλέ), έχω βάλει 2 έξτρα PCI ethernet επάνω..Ούτε με αυτά έχει πρόσβαση στο internet..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...