Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει το ιεκ πληροφορικής και συγκεκριμένα η ειδικότητα τεχνικός υπολογιστών. Επαρκεί ενα τέτοιο πτυχίο για την αγορά εργασίας; Ποσο είναι πανω κάτω τα δίδακτρα;

Μιλάω παντα για ιδιωτικά ιεκ

Δημοσ.

Απ' ότι ξέρω για την αγορά εργασίας από καθηγητές και άλλους φοιτητές, δεν παίζει μεγάλο ρόλο το πτυχίο, αλλά περισσότερο οι γνώσεις που έχεις για το αντικείμενο και το πόσο έχεις ασχοληθεί. Βέβαια, αφού είμαι ακόμα φοιτητής, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Όσο για τα δίδακτρα, μου φαίνεται με μια έρευνα στο Google, θα βρεις ότι χρειάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει το ιεκ πληροφορικής και συγκεκριμένα η ειδικότητα τεχνικός υπολογιστών. Επαρκεί ενα τέτοιο πτυχίο για την αγορά εργασίας; Ποσο είναι πανω κάτω τα δίδακτρα;

Μιλάω παντα για ιδιωτικά ιεκ

Δεν αξίζει. Αντί να σπαταλήσεις τα λεφτά των γονιών σου, κάτσε στρώσου και διάβασε να περάσεις σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Δημοσ.

Και αν θες απλώς ΙΕΚ, διάλεξε αλλη ειδικότητα, πχ εκπαιδευτής οδηγών, τουριστικά, κλπ

Για το 'εκπαιδευτής οδηγών' δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, αν εννοείς αυτό που ανοίγεις σχολή οδηγών. Και να τελειώσεις το ΙΕΚ έχεις πολύ μακρύ και δύσβατο δρόμο μπροστά σου.

Δημοσ.

Απ' ότι ξέρω για την αγορά εργασίας από καθηγητές και άλλους φοιτητές, δεν παίζει μεγάλο ρόλο το πτυχίο, αλλά περισσότερο οι γνώσεις που έχεις για το αντικείμενο και το πόσο έχεις ασχοληθεί. Βέβαια, αφού είμαι ακόμα φοιτητής, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Όσο για τα δίδακτρα, μου φαίνεται με μια έρευνα στο Google, θα βρεις ότι χρειάζεσαι.

Ευχαριστώ φιλε

Δεν αξίζει. Αντί να σπαταλήσεις τα λεφτά των γονιών σου, κάτσε στρώσου και διάβασε να περάσεις σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Καλησπέρα. Ναι αλλά έχω ακουσει οτι απο αεί/ΤΕΙ δεν βγαίνεις τεχνικός

Και αν θες απλώς ΙΕΚ, διάλεξε αλλη ειδικότητα, πχ εκπαιδευτής οδηγών, τουριστικά, κλπ

Πληροφορική θέλω. Θες καλυτερα δημόσιο;

Τζαμπα λεφτα.

Καλυτερα δημόσιο λοιπον;

Για το 'εκπαιδευτής οδηγών' δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, αν εννοείς αυτό που ανοίγεις σχολή οδηγών. Και να τελειώσεις το ΙΕΚ έχεις πολύ μακρύ και δύσβατο δρόμο μπροστά σου.

Μπα δεν το έχω τόσο με τα αμάξια. :ρ οδηγαω αλλά όχι και δάσκαλος. :ρ
Δημοσ.

Πληροφορική θέλω. Θες καλυτερα δημόσιο;

Πληροφορική ειναι προγραμματιστής και ειναι άλλο από το τεχνικός υπολογιστών. Αν τώρα θες τεχνικός υπολογιστών, τότε πήγαινε τεχνικός δικτύων (και οχι τεχνικός υπολογιστών). Τέλος για ειδικότητες που απαιτούν πολύ πρακτική γνώση (π.χ. τεχνικός δικτύων, μαγειρικής, μηχανοτρονική, κλπ) ειναι καλύτερα ιδιωτικό ΙΕΚ (εξαίρεση ελάχιστα δημόσια ΙΕΚ)

Ενώ οι άλλες ειδικότητες ειναι σφαίρα και στο χαλαρό. 

Η αλήθεια ειναι οτι ειναι μανίκι να βγάλεις όλα τα διπλώματα (άλλωστε κάποια έχουν και ελάχιστο ηλικίας) αλλά επαγγελματικά απέχει (ακόμα) μακρά απο κορεσμό. 

Δημοσ.

Ενώ οι άλλες ειδικότητες ειναι σφαίρα και στο χαλαρό. 

Η αλήθεια ειναι οτι ειναι μανίκι να βγάλεις όλα τα διπλώματα (άλλωστε κάποια έχουν και ελάχιστο ηλικίας) αλλά επαγγελματικά απέχει (ακόμα) μακρά απο κορεσμό. 

Μετά τα διπλώματα έχει και άλλες εξετάσεις για να βγάλεις την άδεια, πιο δύσκολες και με τη γνωστή διαφάνεια του υπουργείου συγκοινωνιών. 

Δημοσ.

Εντάξει παιδιά υπερβάλλετε λίγο, πεταμένα λεφτά δεν είναι!

Σίγουρα θα πάρεις μια βασική ιδέα γύρω απο τους υπολογιστές, τον τρόπο που λειτουργούν και διάφορα άλλα.

Λογικά θα μάθεις και λίγο HTML & CSS και απο κει και πέρα, εχει να κάνει με το πόσο θα ασχοληθείς εσυ.
Δεν εχω προσωπική εμπειρία, αλλά πιστεύω οτι θα σου δώσει βασικά εφόδια για να συνεχίσεις περαίτερω!

Δημοσ.

μην πας σε ειδικοτητα που υπαρχει σε ΤΕΙ/ΑΕΙ , πανε σε κατι αλλο , πραγματικα απο οτι εχω δει, δεν μαθαινουν τιποτα σοβαρο στην πληροφορικη σε ΙΕΚ , δεν υπαρχει λογος στην Ελλαδα να σε προτιμοιση καποιος απο εναν αποφοιτο ΤΕΙ/ΑΕΙ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...