Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οριστε και κοντεψαν να με καψουν..στο προτειναν και αλλοι :P

Εχεις δει αγγελιες απο χρυση ευκαιρια ? εχει πολλες για ταμιες.. Εχεις ριξει κανενα τηλεφωνο ?

Παραδεξουτο εγκληματησες... :-D

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Υπομονή συνάνθρωποι, θα γυρίσει ο τροχός. Σε 100 χρόνια θα έχουμε ανακάμψει. Οι απόγονοι μας θα είναι κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.

Τα κανανε σκατα και τωρα εμεις να βασανιζομαστε για ψιχουλα.

Κλεψανε με 100 χερια ο καθενας,διορισαν ολο τους το σοι και επαιρναν 10-10 τις μιζες και τα κανανε σκατα και τωρα να ειμαστε σε τετοια κατασταση και τα λαμογια να ειμαι free με τα εκατομμύρια τους.

Τεσπα sorry για το offtopic αλλα τα εβγαλα απο μεσα μου :)

Sorry ts

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σας είμαι νέο μέλος ! Είμαι άνεργη 32 ετών και είναι δύσκολο να απορροφηθώ στην αγορά εργασίας . Σκέφτηκα λοιπόν αν είναι καλή ιδέα σε αυτή την ηλικία να ξεκινήσω σπουδές ζαχαροπλαστικής σε Ι.Ε.Κ. έχω όμως αμφιβολίες ...καθότι καταλαβαίνω πως για να εξελιχθεί κάποιος σ αυτό το επάγγελμα χρειάζεται χρόνια προυπηρεσίας και μετεκπεύδευσης είναι καλύτερο κάποιος να το έχει ξεκινήσει από μικρή ηλικία πιστεύω . Ωστόσο όμως πιστεύω ότι είναι μια εναλλακτική λύση που θα μου ταίριαζε γιατί είμαι πολυ δημιουργικό άτομο . Από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης δεν μπορω να προβλέψω πως μπορεί να πάει .. ποιά είναι η γνώμη σας ?

Απο αποψη επαγγελματικης καταστασης τα παντα ολα και τιποτα απολυτως.Με την σημερινη ανεργια η παραμικρη προβλεψη-συμβουλη φανταζει εντελως αστεια.Υπαλληλος σε ζαχαροπλαστειο-φουρνο-εργοστασιο-ξενοδοχειο ειναι καποια στα οποια μπορει να μετρησει ως απλο (περα του απολυτηριου) χαρτι.Μπορει να εχεις ταλεντο.Καποια φτανουν (σταδιακα) και στην κορυφη του επαγγελματος.Υπαρχουν επιδοτησεις για νεους επιχειρηματιες.Μπορει να συνεταιριστει καποιος με αλλους , με αλλες γυναικες που φτιαχνουν παραδοσιακα γλυκα ξερω γω..

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σας είμαι νέο μέλος ! Είμαι άνεργη 32 ετών και είναι δύσκολο να απορροφηθώ στην αγορά εργασίας . Σκέφτηκα λοιπόν αν είναι καλή ιδέα σε αυτή την ηλικία να ξεκινήσω σπουδές ζαχαροπλαστικής σε Ι.Ε.Κ. έχω όμως αμφιβολίες ...καθότι καταλαβαίνω πως για να εξελιχθεί κάποιος σ αυτό το επάγγελμα χρειάζεται χρόνια προυπηρεσίας και μετεκπεύδευσης είναι καλύτερο κάποιος να το έχει ξεκινήσει από μικρή ηλικία πιστεύω . Ωστόσο όμως πιστεύω ότι είναι μια εναλλακτική λύση που θα μου ταίριαζε γιατί είμαι πολυ δημιουργικό άτομο . Από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης δεν μπορω να προβλέψω πως μπορεί να πάει .. ποιά είναι η γνώμη σας ?

Επειδή είναι 90% art και 10% γνώσεις, τα χέρια σου πιάνουν; Είσαι καλή ζαχαροπλάστης ήδη, ακόμα και σε μικρή κλίμακα στο σπίτι;

Γιατι αν όχι, και περιμένεις από ΙΕΚ ξέχνα το.

Αυτό το επάγγελμα, όπως και πολλά άλλα, θέλουν να έχεις την καλλιτεχνική κλίση. Αν την έχεις, δεν χρειάζεται ούτε καν ΙΕΚ.

Αν όχι, και 100 πτυχία, και 200 πιστοποιήσεις να έχεις, αν δεν μπορείς να δημιουργήσεις δικές σου ιδέες από το μηδέν, άστο. Θα ταλαιπωριέσαι και θα το βλέπεις ως σκλαβιά. Θέλει δημιουργικό μυαλό και έμπνευση.

Και αυτό να το ακολουθήσεις αν θες να κάνεις κάτι μόνη σου. Υπάλληλοι δεν υπάρχουν πλέον, γιατί δεν υπάρχουν και λεφτά για να κινηθεί η Ελληνική αγορά.

• Like 2
Δημοσ.

εντάξει, δεν ειναι απολυτα τα ποσοστά. Θές γνώσεις, τεχνικές για να εφαρμόσεις τις καλλιτεχνικές σου τάσεις. Μιας και ειμαι της δουλειας, μην περιμένεις πολλά πολλά, ειδικά στην ελλάδα. Εργαστήρια/ζαχαροπλαστεία, αν σε παρουν θα σου πιουν το αίμα για πολύ λίγα λεφτά. Τουλάχιστν δεν θα βρωμάς λαδίχλα απο την κουζίνα αλλά ζαχαροπλαστικίχλα :D

Δημοσ.

Επειδή είναι 90% art και 10% γνώσεις, τα χέρια σου πιάνουν; Είσαι καλή ζαχαροπλάστης ήδη, ακόμα και σε μικρή κλίμακα στο σπίτι;

Γιατι αν όχι, και περιμένεις από ΙΕΚ ξέχνα το.

Αυτό το επάγγελμα, όπως και πολλά άλλα, θέλουν να έχεις την καλλιτεχνική κλίση. Αν την έχεις, δεν χρειάζεται ούτε καν ΙΕΚ.

Αν όχι, και 100 πτυχία, και 200 πιστοποιήσεις να έχεις, αν δεν μπορείς να δημιουργήσεις δικές σου ιδέες από το μηδέν, άστο. Θα ταλαιπωριέσαι και θα το βλέπεις ως σκλαβιά. Θέλει δημιουργικό μυαλό και έμπνευση.

Και αυτό να το ακολουθήσεις αν θες να κάνεις κάτι μόνη σου. Υπάλληλοι δεν υπάρχουν πλέον, γιατί δεν υπάρχουν και λεφτά για να κινηθεί η Ελληνική αγορά.

Nαι δεν έχω θέμα με το να φτιάχνω γλυκά βέβαια ότι φτιάχνει όλος ο κόσμος κεικ μελομακάρονα κουραμπιέδες σοκολατόπιτες μπιστκότα ..όχι κάτι τρελό π.χ. καζαν ντιπί !! πολύ δύσκολο γλυκό !!! ακόμα και τα συνηθισμένα κοκάκια ! θέλουν την τέχνη τους όσο κοινά και αν μας φαίνονται ..αλλά είναι διαφορετικός ο τρόπος σκέψης και εκτέλεσης των συνταγών για κάθε σπίτι και διαφορετικός της επαγγελματκής κουζίνας που απαιτεί ακρίβεια σε γραμμάρεια , κινήσεις , θερμοκρασία , ανακάτεμα το κάθετι μετράει λίγο να σου ξεφύγει πχ. έκοψες την σαντιγύ .. στο μίξερ .. στο σπίτι είναι πανεύκολο να κάνεις ότι θέλεις ... δυο κούπες λες αλεύρι 3 αυγά .. στις συνταγές τις επαγγελματικές μιλάμε με κιλά γραμμάρεια πχ. 85 γραμμάρεια αυγά , 250 γραμμάρεια αλεύρι ... το μείγμα στην τάδε θερμοκρασία .. ωστόσο κάνεις κάτι άλλο αν κάτι πάει στραβά πετάς υλικά και φαντάζομαι ακούς και διάφορα γιατί πάει η παραγωγή πίσω αν πχ. έχεις παραγγελείες για πολλές τούρτες στη σειρά .. και χάσεις ασπούμε τη σαντιγύ ... Βασικά είναι πολυ αγχωτικό .. 24 χρονών το είχα ξανασκεφτεί εδώ που είμαι υπήρχε σχολή μόνο δημόσια που έπαιρνε μαθητές έως 23 ετών τώρα μόλις έχουμε τέτοιο τμήμα σε Ι.Ε.Κ. τότε ήταν λύση για μ ένα αλλά .. οι σπουδές θα ήταν σε άλλη πόλη ..δεν με έπαιρνε..το καλλιτεχνικό το βρίσκω όλα τα υπόλοιπα με αγχώνουν τρόπος παρασκευής , κουζίνες υγραερίου , έλλειψη εμπειρίας άλλοι στην ηλικία μου είναι ήδη φτασμένοι ζαχαροπλάστες όχι φοιτητές διάφορα ..

εντάξει, δεν ειναι απολυτα τα ποσοστά. Θές γνώσεις, τεχνικές για να εφαρμόσεις τις καλλιτεχνικές σου τάσεις. Μιας και ειμαι της δουλειας, μην περιμένεις πολλά πολλά, ειδικά στην ελλάδα. Εργαστήρια/ζαχαροπλαστεία, αν σε παρουν θα σου πιουν το αίμα για πολύ λίγα λεφτά. Τουλάχιστν δεν θα βρωμάς λαδίχλα απο την κουζίνα αλλά ζαχαροπλαστικίχλα :D

αυτό είναι ένα άλλο θέμα δεν φτάνει που θα πάω 34 και θα σπουδάζω θα κάνω απλώς πρακτική μετά ! για λίγα λεφτά και αν βρω κάπου μετά το συζητάμε όχι βέβαια για το βασικό λόγο έλλειψης εμπειρίας ! :( κατ άλλα είναι ένα αντικείμενο ενδιαφέρον αν ήμουν μικρότερη δεν θα μπαινα σε σκέψεις .. σε ότι αφορά τις αγγελίες δυστηχώς έχω ψάξει πολύ και δεν βρίσκω κάτι και αν ναι για πόσο .. και σκέφτομαι τουλάχιστον με ένα χαρτί είναι ένα ακόμα εφόδιο ..

Μην το λες! Μπορείς να εξασκηθείς και μόνη σου, υπάρχουν εκατοντάδες tutorials στο youtube.

Επίσης, δες εδώ μια γνωστή μου τι τούρτες έμαθε να κάνει https://www.facebook.com/madeleine.d.donnelly/media_set?set=a.601742870690.2152661.38912130&type=3

Μόνο λίγα μαθήματα ζαχαροπλαστικής έκανε και μετά εξασκήθηκε μόνη της. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική :P

φοβερή η φίλη !!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...