Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες, αν κάποιοι δεν γνωρίζετε, έφτιαξα ένα ερωτηματολόγιο για κάποια εργασία και το κοινοποίησα και εδώ και σε κοινωνικά δίκτυα. Αρκετοί ζητήσατε να δώσω τις απαντήσεις, και γιατί να μη το κάνω άλλωστε, δεν ήταν μυστική δημοσκόπηση :-D. Να πω μόνο εξ αρχής ότι είναι κυρίως νεανικός κόσμος και προφανώς τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αν δε βαριέστε, ρίξτε μια ματιά:

Ψήφισαν συνολικά 318 άτομα. (περίοδος: 12 έως 14 Ιανουαρίου)

Φύλο ερωτηθέντων: 50% άνδρες, 50% γυναίκες.

Ηλικία: 54,7% 19-24 ετών, 18,6% 25-29 ετών, 17% 30-39 ετών, 4,7% 40-49 ετών, 4,1% έως 18 ετών, και 0,9% 50 και άνω.

Περιοχή διαμονής: 86,2% αστικά κέντρα, 13,8% επαρχία.

Επίπεδο μόρφωσης: 65,4% ΑΕΙ-ΤΕΙ, 19,2% μεταπτυχιακό-διδακτορικό, 10,7% απόφυτοι Λυκείου, 3,8% ΙΕΚ και 0,9% απόφυτοι Γυμνασίου.

Στην ερώτηση "αυτή την περίοδο εργάζεστε;": το 46,5% είπε "όχι, απασχολούμαι αλλού (φοιτητές, εθελοντική εργασία), το 39,9% είπε "ναι, εργάζομαι", και το 13,6% είπε "όχι, είμαι άνεργος/η".

Σεξουαλικότητα: 84,6% ετεροφυλόφιλοι, 7,9% αμφισεξουαλικοί (bisexual), και 7,5% ομοφυλόφιλοι. Κανείς δεν απάντησε "διεμφυλικός (transexual)".

Στην ερώτηση "έχετε αποκαλύψει το σεξουαλικό σας προσδιορισμό σε άλλον" (απάντησαν μόνο όσοι δεν ήταν ετεροφυλόφιλοι): το 60,7% απάντησε "ναι, σε φίλο/ους μου", το 17,9% "ναι στην οικογένειά μου", το 16,1% "όχι σε κανέναν", και το 5,4% "ναι σε κάποιο γνωστό μου". Πρέπει να πω ότι ξαφνιάστηκα με τις απαντήσεις αυτές, φαίνεται ότι αρκετοί είναι αυτοί που δεν το κρατούν κρυφό τελικά.

"Ποια είναι η γνώμη σας για τους μη ετεροφυλόφιλους ανθρώπους;": 72,6% "τους θεωρώ σαν όλα τα υπόλοιπα άτομα", 20,1% "υπάρχει μια μικρή ενόχληση", 5% "δεν συμφωνώ με την ομοφυλοφιλία", 1,3% Δξ/Δα, 0,9% "απεχθάνομαι οποιονδήποτε δεν είναι ετεροφυλόφιλος". Να πω ότι το "υπάρχει μια μικρή ενόχληση" το επέλεξαν και κάποια ομοφυλόφιλα και αμφισεξουαλικά άτομα".

"Αν κάποιος από το οικογ. σας περιβάλλον σας έλεγε ότι είναι ή ομοφυλόφιλος, ή αμφισεξουαλικός, ή διεμφυλικός, πώς θα αντιδρούσατε;": 56% "δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα", 28,9% "θα αισθανόμουν σχετικά άβολα", 9,4% "θα με πλήγωνε πολύ, θα κρατούσα επαφή μαζί του/της", 3,5% Δξ/Δα, και 2,2% "θα με πλήγωνε πολύ, δεν θα κρατούσα επαφή μαζί του/της".

"Αν κάποιος από το φιλικό σας περιβάλλον, σας έλεγε ότι είναι ή ομοφυλόφιλος....κτλ": 71,4% "δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα", 21,1% "θα αισθανόμουν σχετικά άβολα", 3,5% "θα με πλήγωνε πολύ, δε θα κρατούσα επαφή", 2,5% "θα με πλήγωνε πολύ, θα κρατούσα επαφή", και 1,6% Δξ/Δα.

"Συμφωνείτε με τη ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια;": το 84,9% απάντησε "ναι", το 11,6% "όχι", το 2,5% Δξ/Δα και "άλλο" το 0,9%.

"Η ψήφιση του συμώνου, ήταν κάτι αναγκαίο να γίνει;": 58,5% "ναι, ήταν κάτι πολύ σημαντικό", 16,4% "όχι, υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα", 14,8% "ναι, αλλά θα μπορούσε να ψηφιστεί αργότερα", 6,3% "δεν θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί ποτέ" και 4,1% Δξ/Δα.

"Με τη ψήφιση, η Ελλάδα έγινε πιο δημοκρατική χώρα;": 44,7% "ναι", 43,4% "όχι", 8,5% Δξ/Δα και 3,5% "άλλο", από το οποίο είπαν ότι χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να γίνει πιο δημοκρατική χώρα και να πλησιάσει το δυτικό κόσμο. Ένα έγραψε αυτολεξί: "δημοκρατια δεν ειναι να την χωνει ενας αντρας στον κωλο ενος αλλου" χεχεχε!

"Θα συμφωνούσατε στους γάμους ομοφυλοφίλων;" 59,7% "ναι", 19,2% "ναι, έχω κάποιες ενστάσεις", 11,9% "όχι, εξευτελίζεται η έννοια του γάμου", 7,9% "θεωρώ το γάμο ιερό πράγμα, μόνο ένας άνδρας και μια γυναίκα δύναται να παντρευτούν" και 1,3% Δξ/Δα. Κάποια ομοφυλόφιλα και αμφισεξουαλικά άτομα, απάντησαν "όχι".

"Θα συμφωνούσατε στη υιοθεσία παιδιώ από ομόφυλα ζευγάρια;" (εδώ οι απόψεις διίστανται): 34,3% "ναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός", 25,8% "ναι, έχω κάποιες ενστάσεις", 16,7% "όχι, θα επηρεάσει αρνητικά το χαρακτήρα του παιδιού", 16,7% "όχι, θεωρώ αυτή την άποψη παράλογη και μη φυσιολογική", 5% Δξ/Δα και 1,6% "άλλο", όπου έγραψαν πως αν δεν κάνει κακό στη ψυχολογία του παιδιού, τότε ναι, να υιοθετούν. Μάλιστα, μια νέα γυναίκα είπε πως "όχι, γιατί πάμε κόντρα στη φύση".

Τέλος, "πόσο ενεργή είναι η σεξουαλική σας ζωή;" (απάντησαν μόνο μη ετεροφυλόφιλα άτομα): το 46% είπε "δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα με τη σεξουαλική μου ζωή", το 25% είπε "δεν έχω κάνει ποτέ σεξ", το 21% "είναι δύσκολο να συναντάς άτομα με την ίδια σουαλικότητα, όμως έχω ενεργή σεξουαλική ζωή", και το 8% "οι φορές που έχω κανει σεξ είναι λιγοστές". Κανείς δεν απάντησε Δξ/Δα.  Τα άτομα που απάντησαν "δεν εχω κάνει ποτέ σεξ" είναι κυρίως έως 18 ετών και 19-24 ετών.

Να πω επίσης ότι πριν κοινοποιήσω το ερωτηματολόγιο αλλού, εκτός από το ινσομνια, τα αποτελέσματα ήταν ότι οι περισσότεροι είναι άνδρες (κοντά 95%), είναι ηλικίας 19-24 και 25-29 ετών, ζουν σε αστικά κέντρα (90%+), είναι μορφωμένοι (ΑΕΙ-ΤΕΙ και μεταπτυχιακό-διδακτορικό σχεδόν ίδιο ποσοστό) και ετεροφυλόφιλοι (97%+).

Αυτάααα! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...