Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι Μηχανολογος Μηχανικος Τ.Ε.

Δουλευα σε ενα εργοστάσιο, οπου ημουν βοηθος προισταμενου, με κολλουσανε τα ενσημα μηχανικου, πενθημερο, 800€/μηνα.

Εμεινα ανεργος, μετα τα cc. Παραπονο δεν εχω, μου δωσανε οτι επρεπε.

Τωρα βρηκα δυο δουλειες, οπου εχω μπει σε μεγαλο διλλημα.

Πρωτη δουλεια:

Μισθος 400€ συν μερικα εξτρα που θα τυχουν θα φτανω τα 520€/μηνα.

Ενσημα απλα, εφοσον η επιχειρηση δεν δικαιολογει μηχανικο,λ.

Πηγαινω 8:00 με 14:00, καθομαι σε ενα γραφειο, παιρνω τηλεφωνο πελατες και ετοιμαζω τις παραγγελίες για την επομενη μερα.

Αργιες καθομαι και κυριακη.

Βενζινη 20€/ μηνα

Διαρκεια 7 μηνες μετα συνεχιζω το ταμειο.

Δευτερη δουλεια εργιστασιο:

Δεν με κολλαεει ενσημα μηχανικου. Μου δινει 600€/μηνα. Δουλευω πεντε μερες, οπου εχει μεσα αργιες, σαββατοκυριακα, δεν τα πληρωνει εξτρα, σαν οχταωρα.

Οι ευθυνες μου ειναι μηχανικος βαρδιας, υπευθυνος προσωπικου στο 8ωρο, παραγωγης, να διορθωνω τις μηχανες αν για καποιο λογο σταματησαν. Αν καποιος χτυπισει εγω θα παιξω το κεφαλι μου κορωνα γραμματα.

Εξοδα βενζινης 120€ με τα τωρινα δεδομενα.

Μεχρι να μαθω θα κανω μονο την δευτερη βαρδια 15-23, μετα θα κανω και την βραδινη, αλλα οχι την πρωινη, μονο σε σπανιες περιπτωσεις. Εχει μονο δυο ρεπο την εβδομαδα

Διαρκεια δουλειας πανω απο 6 μηνες. Οπου μετα μπορει να το κανει 700/μηνα οπου δεν θα ανεβει ξανα.

Τον προτεινα να μου κολλησει ενσημα μηχανικου, μου ειπε αν δεν με συμφερει θα σου πω να μοιραστουμε τα εξοδα.

Εγω τωρα παιρνω ταμειο 360€/μηνα οπου εχω μονο τα εξοδα διαβιωσεις.

Αν δεν κολλαω τα ενσημα που πρεπει δεν φαινεται η εμπειρια μου, αυτο συνεπάγεται στο να μην μπορω να αναβαθμισω το πτυχιο μου.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα απαντήσω και δημόσια για να με διορθώσει - συμπληρώσει όποιος θέλει. Η άποψή μου είναι να πας για τουλάχιστον 7 μήνες στην δεύτερη δουλειά (όσο κρατάει και η πρώτη δηλαδή).

Αν μετά από αυτό το διάστημα δεν έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα και δεν θέλεις να της δώσεις άλλο χρόνο φεύγεις και βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο που θα βρισκόσουν και αν είχες κάνει την άλλη επιλογή. Άνεργος, αλλά με 7 μήνες παραπάνω προϋπηρεσία στον τομέα σου, που πιθανό να σε βοηθήσουν στην επόμενη δουλειά!

• Like 1
Δημοσ.

Εχω σκεφτει αν μου δωσει τα ενσημα που πρεπει οτι θα πηγαινα. Απλα η κοπελα μου δουλευει μονο πρωι, 7-17 εγω 15-23 σκεφτειτε οτι θ λεμε μια καλημερα και μια καληνυχτα

Εχω βγει για εναν χρονο ταμειο τωρα ειμαι στον τέταρτο. Περιπου ακομα εξι μηνες. Εκτος αν αρχισει καινουργιο οπως μου ειπανε στον οαεδ

Δημοσ.

Οχι γιατι θα φυγω δεν θα απολυθω

Μπορείς να φύγεις και να φανεί απόλυση (το έχω κάνει παλιότερα) αλλά αυτό προϋποθέτει να έχετε πολύ καλή συνεργασία και να θέλει να σε βοηθήσει...

Δημοσ.

στη θέση σου θα επέλεγα την πρώτη 

γιατί ? 

1) λιγότερες αρμοδιότητες/ευθύνες/σκοτούρα στο κεφάλι σου = ποιότητα ζωής up

2) ίδια λεφτά (100 euro παραπάνω αλλα και 100 euro παραπάνω έξοδα μετακίνησης) 

3) σίγουρο ταμείο μετά το τέλος του 7μήνου ενώ στην άλλη ποτέ δεν ξέρεις , με τέτοιες συνθήκες δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε για τους επόμενους 3 μήνες , όχι σε 6-7 τι θα συμβεί 

αν τα χρήματα ήταν διπλάσια ή σου εξασφάλιζε με κάποιο τρόπο οτι θα σε κρατήσει άλλο τόσο +++  τότε ναι να πήγαινες , υπο αυτές τις συνθήκες ούτε καν. 

• Like 5
Δημοσ.

Κοίτα δύσκολη είναι η απάντηση σε αυτά τα δυο......

Με μια πρώτη ματιά στην θέση σου θα επέλεγα την 1η δουλειά διότι η 2η έχει πολύ μικρές αποδοχές για τέτοιες ευθύνες που πρέπει να πάρεις καθώς και τα Σ/Κ.

Με μια δεύτερη σκέψη όμως φαντάσου να είχες εμπειρία στο βιογραφικό που θα ήσουν υπεύθυνος προσωπικού κτλ, δεν είναι και κάτι ασήμαντο αυτό και μπορεί μελλοντικά να σου δώσει πλεονέκτημα στην εύρεση εργασίας, όμως πρέπει να σου βάλει τα ένσημα οπωσδήποτε.

Δημοσ.

Αυτο ειπα και γω αν μου δωσει τα ενσημα.

Χωρις ενσημα και τα δυο ειναι ιδια, απλα η δευτερη θα μου δωσει κίνητρο για να σκεφτομαι, αλλα χωρις αντικρισμα.

Ουτε σκ πληρωνει ουτε αργιες.

Δημοσ.

Δουλειά 1:

400 έως 520 ευρώ ---> 380 έως 500 (βενζίνη 20 ευρώ)

Δουλειά 2:

600 ευρώ ---> 480 (βενζίνη 120 ευρώ)

Από αυτά που γράφεις η δεύτερη δουλειά έχει περισσότερο ρίσκο για σένα (καθόλου ένσημα, θα δουλεύεις βράδυ/αργίες και ρεπό όποτε κάτσει, κτλ). Στη θέση σου θα επέλεγα την πρώτη. Τα 100 ευρώ διαφορά στη καλύτερη δεν είναι σπουδαίο κίνητρο.

Δημοσ.

Δουλειά 1:

400 έως 520 ευρώ ---> 380 έως 500 (βενζίνη 20 ευρώ)

Δουλειά 2:

600 ευρώ ---> 480 (βενζίνη 120 ευρώ)

Από αυτά που γράφεις η δεύτερη δουλειά έχει περισσότερο ρίσκο για σένα (καθόλου ένσημα, θα δουλεύεις βράδυ/αργίες και ρεπό όποτε κάτσει, κτλ). Στη θέση σου θα επέλεγα την πρώτη. Τα 100 ευρώ διαφορά στη καλύτερη δεν είναι σπουδαίο κίνητρο.

Ένσημα θα έχει, απλά δεν θα είναι τα σωστά για την προϋπηρεσία αν κατάλαβα σωστά.

Δημοσ.

Αποψη μου στην δευτερη θα δουλεψεις σε κατι σχετικο με το αντικειμενο σου και εστω αυτοι οι 7 μηνες θα ειναι μια καποια προυπηρεσια για εσενα (ασχετα με το ειδος του ενσημου που θα σου κολαει)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...