mad-proffessor Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Άποψη μου είναι αν δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρού εργατικού ατυχήματος στη δεύτερη δουλειά να πας να τεστάρεις τον εαυτό σου αν μπορει να ανταπεξέλθει σε τέτοια καθήκοντα. Φυσικά και εννοείται με ένσημα, ουτε λόγος χωρις, υπευθυνος βάρδιας θα είσαι. 1
Liverpool89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Υπαρχει περιπτωωση ατυχηματος καιι σοβαρος Καθε μηχανη εχει και ενα εργατη μπροστα. Το κακο μπορει να γινει αναπασα στιγμη.
rizla7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Το είχα γράψει και στο άλλο θέμα που είχες ξεκινήσει τη κουβέντα.. Βούτα στα "βαθιά" και κολύμπα... Εφόσον σε ενδιαφέρει το αντικείμενο που σπούδασες και θες να προχωρήσεις σε αυτό...κυνηγάς δουλειά στο αντικείμενο σου.. πέρα από ωράρια, άδειες κτλ. Σίγουρα είναι σημαντικά, αλλά προέχουν άλλα πράγματα.. Το δουλέψεις χ διάστημα στο αντικείμενο σου,θα σου προσφέρει πάρα πολλά , πέρα από μια επιπλέον γραμμή στο βιογραφικό σου. Ουσιαστική εμπειρία σε πολλά επίπεδα.,,Είναι αρκετά δύσκολο να τα συνειδητοποιήσεις από πριν, αλλά όσο περνάει ο καιρός τα αντιλαμβάνεσαι μέσα από τη δουλειά. Και σε τέτοιους κλάδους(μηχανικός κτλ) έχουν τεράστια σημασία...Μέρα με τη μέρα, χτίζεις πράγματα για σένα ...που θα τα βρείς μπροστά σου στο μέλλον. Τα 100 ευρώ(τυχαίο ποσό) που θα χάσεις τώρα..θα μπορέσεις να τα διεκδικήσεις και να τα πάρεις αργότερα, είτε σε αυτή είτε σε άλλη δουλειά στο μέλλον...έχοντας ένα ουσιαστικό background στο αντικείμενο. Το κίνητρο είναι στο πως θα αποκτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για το επόμενο βήμα... Δε ξέρω τι μπορεί να σου προσφέρει η πρώτη επιλογή, για το μέλλον σου... Αν σε 6μήνες/1 χρόνο πχ φύγεις από την πρώτη δουλειά..που θα βρίσκεσαι; τι θα έχεις αποκτήσει; με ποια επιπλέον εφόδια θα διεκδικήσεις μια δουλειά μηχανικού; Νομίζω οτι μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο που όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολεύει τα πράγματα όλο και περισσότερο..για σένα ως μηχανικό.. ΕΚΤΟΣ, αν υπάρχει θέμα επιβίωσης με τα χρήματα που προσφέρει η δεύτερη..και επιλέξεις την πρώτη(λόγω ωραρίου), ώστε κατ ανάγκη να κάνεις και άλλη δουλειά παράλληλα για έξτρα χρήματα.. Προσωπικά, μόνο έτσι θα κοίταζα την πρώτη δουλειά.. Καλή επιτυχία, σε ότι και να διαλέξεις.. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δύσκολο ερωτημα από κάθε άποψη Εγω θα προσθέσω και τον παράγοντα 6ήμερο v.s 5ήμερο. Το 5ήμερο είναι ποιότητα ζωής. Τέλος. Να πας στη δεύτερη δουλειά, να κοιτάξεις να είσαι άψογος όσο γίνεται και κάποια στιγμή στο 6μηνο; στο χρόνο; να πιέσεις για καλύτερα (καλύτερο μισθό ή καλύτερο ωράριο ή καλύτερα ένσημα). ΑΠοτέλεσμα: είτε σε απολύει (ίσον ταμείο, αλλά τουλάχιστον έχεις βάλει κάτι στο βιογραφικό σου) είτε κερδίζεις τις διεκδικήσεις σου και συνεχίζεις μέχρι τις επόμενες. Υ.Γ. και δεν σταματάς να ψάχνεις για καλύτερη δουλειά παράληλλα
Liverpool89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ναι εμπειρια προσσφερει. Απλα γιατι αφου εγω θα κανω υποχωρησεις σε ολα να μην δεχτει απλα το ενσημο. Σαν μηχανικος βαραω το κεφαλι μου οου δεν εχω χρηματα να ανοιξω κατι δικο μου, εχοντας πατερα μηχανικο. Λογο συγκυριών
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Οταν εισαι καλός στη δουλειά σου, σε παίρνει μετά από κάποιο καιρό να βάλεις δικά σου αιτήματα. Σιγά σιγά. Γνώμη μου. Επίσης δες το, αν στεριώνεις σχετικά στη δυολειά αυτή, μήπως μετακομίσεις κοντύτερα.
Liverpool89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σημερα με ειχε πει θα με έπαιρνε να με ενημερωσει, αλλα δεν το εκανε. Τον πηρα εγω, ομως δεν το σηκωσε. Αυριο θα τον ξαναπαρω να μαθω. Κοντητερα δεν γίνεται, ηδη μετακομισα ωστε να γλιτωσω τα πηγαινε ελα απο την δουλεια της κοπελας μου. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2016 από Liverpool89
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Σαν μηχανικος βαραω το κεφαλι μου οου δεν εχω χρηματα να ανοιξω κατι δικο μου, εχοντας πατερα μηχανικο. Λογο συγκυριών Μην βαράς καθόλου το κεφάλι σου, τα χρήματα ακόμα και να τα είχες καλύτερα να τα είχες στην άκρη, γιατί δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα στο θέμα των μελετών, θα βρισκόσουν καταχρεωμένος στον ΟΑΕΕ. Από τους περισσότερους φίλους μου μόνο ένας άνοιξε τεχνικό γραφείο αλλά αυτός είχε ήδη από παλαιότερα δική του επιχείρηση που πήγαινε τζάμι και πλήρωνε ήδη ΟΑΕΕ οπότε το μόνο που χρειάστηκε να κάνει είναι μια επέκταση δραστηριοτήτων. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Σημερα με ειχε πει θα με έπαιρνε να με ενημερωσει, αλλα δεν το εκανε. Τον πηρα εγω, ομως δεν το σηκωσε. Αυριο θα τον ξαναπαρω να μαθω. Κοντητερα δεν γίνεται, ηδη μετακομισα ωστε να γλιτωσω τα πηγαινε ελα απο την δουλεια της κοπελας μου. red flag για μένα αυτό. Φαντάζομαι για χ/ψ λόγο δεν θέλει να δώσει ένσημα.
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Και για μενα ειναι υποπτο που δεν το σηκωσε. Αλλα αν ηταν σωστός, επρεπε τουλαχιστος να μου πει οχι δεν μπορω και τελος. Ποσο αξιοπιστο τον κανει αυτο.
xpapias Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Η πιο εύκολη απάντηση που μου έρχεται ειναι να πας στην 1η δουλειά, να βγαλεις τα χρηματα σου κανοντας χαβαλέ. Και παραλληλα σου δινει χρονο για να ψαχνεις κατι που θα αξιζει στο αντικείμενο σου. Σε 1, 2, 5 μηνες. Οσο χρειαστει. Ισως και ποτε - μετα ομως θα εισαι παλι ταμειο. Ισως κωλοπαιδισμος απο μέρους μου (το να φύγεις) αλλα η ζωή είναι σκληρή.
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ παιδες. Μιλησα μαζι του, εμαθε και απλα δεν με επαιρνε. Μου ειπε τα ενσημα δεν ειναι κατι, απλα θα σαι μισθωτος που δεν το θελω. Τους εχεις ολους με ημερομίσθιο. Δηλαδη χανω αργιες, χανω υπερωρίες, χανω σαββατοκύριακα, κανω μονο την απογευματινη βαρδια και τελος αν με διωξει δεν παιρνω αυτα που πρεπει. Η δουλεια μου φανηκε καλη, αλλα εκτος απο τα πανω, εχω τις ευθυνες. Μονο που δεν θα στηθω. Του ειπα ευχαριστώ αλλα οχι. Αν το κατι προκυψει και αλλαξει γνωμη ας με παρει
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Και για μενα ειναι υποπτο που δεν το σηκωσε. Αλλα αν ηταν σωστός, επρεπε τουλαχιστος να μου πει οχι δεν μπορω και τελος. Ποσο αξιοπιστο τον κανει αυτο. Το μόνο θετικό που βλέπω είναι το relevant experience του μηχανικού. Και αυτό με την οπτική ότι θα είναι το stepping stone για κάτι άλλο καλύτερο στο μέλλον. Ρεαλιστικά τι επιλογές και προοπτικές μπορείς να έχεις αργότερα; Πόσο διαθέσιμες μπορεί να είναι και τι θα σου προσφέρουν; Δεν ξέρω τι επιλογές θα υπάρχουν "στο μέλλον" αν αποφασίσεις για τη δεύτερη δουλειά. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις αν υπάρχουν από τώρα (άσχετα αν μπορείς να τις διεκδικήσεις ή όχι), σε ποιο μέρος θα υπάρχουν (λίγα km μακριά από σένα ή σε άλλη χώρα; ), τι προσφέρουν (μισθολογικά, εμπειρικά, προσωπική ικανοποίηση, κτλ). Δεν είναι δουλειές που υπερκαλύπτουν την διαβίωση και έχεις περιθώρια να κόψεις/θυσιάσεις κάτι για κάτι άλλο (είτε λέγεται μέλλον, είτε εμπειρία μηχανικού, κτλ). Αυτοί οι μισθοί κυμαίνονται γύρω στο βασικό και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκεσαι σε μια οικονομία (χώρα) με 25% ανεργία. Αυτοί είναι οι λόγοι που προσωπικά εγώ δεν μπορώ να σου πω "ακολούθα το πάθος σου". Είναι ωραίο πράγμα να κάνεις κάτι που λατρεύεις αλλά πόσο θα αντέχεις αν αυτό σε "σκοτώνει"; (μεταφορικά αυτό. Εννοώ ότι θα σε αγχώνει σε μεγαλύτερο βαθμό και με αμφίβολο αντίκρυσμα) Η θέση μου είναι να επιλέξεις την πρώτη για 7 μήνες που συνολικά αποδίδει καλύτερα. Αν καίγεσαι για περί μηχανικού, στον ελεύθερο χρόνο που σου προσφέρει, θα μπορείς να διαβάσεις κάποιο σχετικό βιβλίο ή να κάνεις κάποιο project. Για μένα είναι σχεδόν βέβαιο ότι με προκαθορισμένο schedule (6 ώρες κάθε πρωί, κυριακές off, κτλ) τότε θα έχεις περισσότερη ενέργεια να ασχοληθείς. Αυτό βέβαια προαπαιτεί πειθαρχία και self-motivation. Εξάλλου, μετά τους 7 μήνες λογικά θα μπορείς να πας στη δεύτερη (ή κάποια αντίστοιχη). Η περίπτωση της δεύτερης δουλειάς, σου δίνει random ωράριο/βάρδιες, ρεπό όποτε κάτσει (κάτι σαν το τηλέφωνο που είπε ότι θα πάρει και δεν πήρε), 0 ένσημα, μεγαλύτερες ευθύνες (χωρίς βέβαια σημαντικό χρηματικό κίνητρο). Όλα αυτά προσδίδουν περισσότερο άγχος και "σκότωμα". Δεν ξέρω τις αντοχές σου στο άγχος αλλά η γνώμη μου είναι ότι εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου, τις προσδοκίες σου και πόσο καλά σε καλύπτουν αυτές οι δύο δουλειές. Σας ευχαριστώ παιδες. Μιλησα μαζι του, εμαθε και απλα δεν με επαιρνε. Μου ειπε τα ενσημα δεν ειναι κατι, απλα θα σαι μισθωτος που δεν το θελω. Τους εχεις ολους με ημερομίσθιο. Δηλαδη χανω αργιες, χανω υπερωρίες, χανω σαββατοκύριακα, κανω μονο την απογευματινη βαρδια και τελος αν με διωξει δεν παιρνω αυτα που πρεπει. Η δουλεια μου φανηκε καλη, αλλα εκτος απο τα πανω, εχω τις ευθυνες. Μονο που δεν θα στηθω. Του ειπα ευχαριστώ αλλα οχι. Αν το κατι προκυψει και αλλαξει γνωμη ας με παρει Τώρα το είδα αυτό. Γνώμη μου, δεν χάνεις και την ευκαιριάρα της ζωής σου.
Liverpool89 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστω παρα πολυ. Το μονο που χασα ειναι το αγχος αυτη την εβδομαδα όυ με δημιουργησε ολο αυτο. Οσα ειπες τα χω σκεφτει, θα κατσω εφτα μηνες στην πρωτη, συγχρονος θα ξαναψαχνω. Εγωβστην δευτερη δουλεια μονο ρισκο και αγχος θα μουν. Ο ενας μηχανικος που ηταν εκει, ειχε πτυχιο σαν εμενα, μου ειχεωπει αν μπορουσα θα εκανα κατι καλυτερο, ειναι 2,5 χρονια. Μου ανεφερε η κοπελα μου ηρθε να με δει, ειναι σπιτι μου, δουλευα 15-23 υπνο 24-7 7-15 δουλεια 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα