rookie21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 παρουσιαζομαι 20 του μηνος στην αυλωνα, διαβιβασεις, πολυ μου λεν να μην το σκεφτομαι για δοκιμος κλπ, αλλοι οτι ειναι καλα και ειναι σχεδον σαν 2ο φοιτητιλικη, λοιπον ορκιστηκα στην σχολη μου πριν 2 μηνες (μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε.) και τωρα μπαινω, λοιπον κατ αρχας δεν με πειραζει οι συν 6 μηνες (ειμαι 8 μηνος) ξερω θα πειτε εισαι τρελος κανεις 8μηνο και 8ες να κανεις 14, αλλα δεν εχω δουλεια, κοπελα, σκυλο, η κατι να με περιμενει εξω, και με την κατασταση της χωρας σκουρα τα πραγματα για να βρω μια δουλεια πανω στο πτυχιο μου, μενω και μακρια απο μεγαλα αστικα κεντρα, λοιπον αξιζει να το κανω? τι ακριβως παιζει στην 4μηνη εκπαιδευση?? εχω ακουσει οτι ειναι χειροτερα και απο λ.ο.κ, ειμαι 24 ετων οποτε τα επιπλεον μορια στα σωματα ασφαλειας δεν ειναι δελεαρ εφοσον εχουν οριο τα 27 χρονια, που παιρνουν μεταθεσεις συνηθως? ποσες μεταθεσεις περνουν κατα την διαρκεια της θητειας τους? τι παιζει με τα λεφτα? και σημαντικοτερο ακουω οτι οι μαυροι δοκιμοι περνανε πολυ πολυ χειροτερα απ τους πεζικαριους, ισχυει? καλυτερα να απαντησουν οσοι εχουν εγκυρες πηγες, και οχι απο τι ακουτε απο 3ους και λοιπα 1
panos2171 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δόκιμος έφεδρος αξιωματικός είναι κανονικά. Αφού φτάσεις στο τέλος της θητείας, κανά δυό βδομάδες πριν την απόλυση γίνεσαι έφεδρος ανθυπολοχαγός. Τώρα όσον αφορά τη θητεία σαν ΔΕΑ προσωπικά δε θα την άλλαζα με τίποτα. Και τώρα να ξαναπήγαινα στρατό πάλι ΔΕΑ θα πήγαινα, δε το μετάνιωσα καθόλου, κι εγώ 8μηνος ήμουν αλλά στην ουσία στρατό κάνεις 5 μήνες, οι υπόλοιποι είναι δουλειά στον Ε.Σ. Πως είναι τα 5μηνα του ΟΑΕΔ, κάτι τέτοιο. Η εκπαίδευση διαρκεί 4 μήνες, τους 2 είσαι αλφάς και διοικήσαι από τους βητάδες που είναι η προηγούμενη σειρά, αν πέσεις στην ΕΣΣΟ μετά τους Κύπριους (μπεις Σεπτέμβριο δηλαδή) θα σε διοικούν για 2 μήνες 17χρονα, γιατί μπαίνουν μόλις τελειώσουν το σχολείο. Οι συγκεκριμένοι είναι η πιο δύσκολη σειρά, δυστυχώς τους έφαγα στη μάπα. Όταν γίνεις όμως βητάς θα είσαι άρχοντας, δε θα κάνεις απολύτως τίποτα παρά μόνο υπηρεσίες. Ξεχνάς δηλαδή αγγαρείες, καθαριότες και οτιδήποτε έχει σχέση με τους φαντάρους. Το ότι είναι κάπως χειρότερα από λοκ ισχύει κατά μια άποψη. Η μετάθεση είναι μια. Από το ΚΕΝ πας στη σχολή για 4 μήνες και μετά παραμεθώριο. Αν έχεις βύσμα εννοείται ότι το βάζεις ή ψάχνεις να βρεις. Αν όχι να ξέρεις θα σε πάνε σε κάποιο άκυρο μέρος και όχι σε κάποια μεγάλη πόλη. Τα λεφτά είναι 520 αν θυμάμαι καλά. Αν βρεις ένα σπίτι με 150€ και λιγότερο και τρως στη λέσχη μια χαρά βγαίνεις. Εγώ επειδή χόρτασα φοιτητιλίκι δεν έβγαινα συχνά οπότε έβαλα και στην τσέπη. Αν δεν έχεις να σε περιμένει κάτι είναι πολύ καλή επιλογή να πας ΔΕΑ, πρέπει να σαι βέβαια και λίγο δυνατός χαρακτήρας, όχι του στυλ φωνακλας, δυναμικός κι έτσι, δυνατός στο να αντέχεις ψυχολογική πίεση.
rookie21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Ενας φιλος που ηταν προβατονα επαιρνε νομιζω κοντα 600, 630, μπορει να κανω και λαθος, βισμα δεν εχω οποτε θα περασω απ την εβρολιγκα σιγουρα, πολυ λιγα παιδια στην ηλικια μου πιστευω ειναι δυνατοι χαρακτηρες οπως το εννοεις, δηλαδη μεγαλωσαμε σε μια ανεκτικη καπως προοδευτικη κοινωνια, και με γονεις συνεχεια απο πισω να βοηθαν οι περισσοτεροι, οποτε πιστευω εκει μεσα παιζετε το ποσο πολυ το θες, μια ερωτηση, εγω θα γινω δοκιμος διαβιβασεων η τεθορακισμενων, αν τελικα παω δοκιμος, υπαρχει σεναριο να με κανουν δοκιμο πεζικου και να παω κρητη?
panos2171 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Πότε έπαιρνε; Γιατί πριν 2 χρόνια κόψαν το επίδομα παραμεθορίου. Κάποτε ναι τόσα ήταν, πλέον όχι. Εϊχαμε στη σχολή όλες τις ηλικιές, από 18 μέχρι 26 και βγάλαν την εκπαίδευση. ΟΚ οι μικροί ρίχναν και κάτι κλάματα αλλά τελικά τα κατάφεραν. Το βασικό είναι να μην παίρνεις στα σοβαρά αυτά που σου λένε, θα είναι και η κούραση όμως πολύ μεγάλη. Για 2 μήνες θα είσαι με 2-3 ώρες ύπνο σε καθημερινή βάση και ορθοστασία γύρω στις 15 ώρες. Τα πόδια μου θυμάμαι ξεπρήστικαν ένα μήνα αφότου έγινα βητάς. To τι θα γίνεις εξαρτάται στο που θα καταταχθείς. Αν μπεις τεθωρακισμένα θα πας αυλώνα, αν πας διαβιβάσεις θα πας Χαιδάρι και ένα μήνα νομίζω Κρήτη, αν πας πεζικό κατευθείαν Κρήτη, για πυροβολικό πας Πέραμο Αττικής και μηχανικό στο Λουτράκι. Μπορεί να ξέχασα και κάποιο. Με βύσμα πάντως μπορείς να αλλάξεις όπλο/σώμα.
rookie21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 παρουσιαζομαι αυλωνα και εχω επιλεχθει για διαβιβασεις λεει το χαρτι, εχω ομως πτυχιο μηχανολογου μηχανικου τ.ε. παιζει ρολο για να με στειλουν μηχανικο-λουτρακι?
Zein Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 αν πας δεα θα εχεις και ενα ωραιο χαρτι απολυσης το οποιο θα σε εχει σε μια μονιμη εφεδρεια...
ca6mio Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Στις μεταθέσεις παίζει ρολο η βαθμολογία της σχολής. Αυτοι που θα αριστευσουν θεωρητικά θα πάνε εκεί που θέλουν. Δεν πάνε όλοι στα σύνορα.
fotaras13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Γνώμη μου οτι δεν αξίζει να πας ΔΕΑ. Καταρχάς τρως το μανίκι της εκπαίδευσης που αν δεν είσαι ικανος να τα υπομεινεις δεν αξιζει και μπορεί να το μετανιώσεις. Δευτερον μιλαμε για + 6 μήνες από τους υπόλοιπους για κάτι που ουτως η αλλως στη ζωή δεν θα σου χρειαστεί. Θα μου πεις ειναι αλλη εμπειρια... Ντάξει και στον Εβρο αν πας ως απλός φαντάρος ειναι επισης εμπειρια αλλά κλαην μαην. Τρίτον λίγα τα λεφτά... Για μια αξιοπρεπή γκαρσονιέρα θες τουλάχιστον ένα 200αρι. +κάνα 70αρι min παγια εξοδα. Αρα βαλτα κατω να δεις ποσα σου μενουν... Αν βρεις ένα σπίτι με 150€ και λιγότερο και τρως στη λέσχη μια χαρά βγαίνεις. Εγώ επειδή χόρτασα φοιτητιλίκι δεν έβγαινα συχνά οπότε έβαλα και στην τσέπη. Τα 150 ευρω για γκαρσονιερα ειναι συνηθως σταβλοι και μονο σε μεγαλες πολεις μπορεις να βρεις κατι αξιολογο σε αυτα τα χρηματα και αν... Σε επαρχιακες περιοχες/χωρια που εχουν στρατα αντε γεια...
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Τα 150 ευρω για γκαρσονιερα ειναι συνηθως σταβλοι και μονο σε μεγαλες πολεις μπορεις να βρεις κατι αξιολογο σε αυτα τα χρηματα και αν... Σε επαρχιακες περιοχες/χωρια που εχουν στρατα αντε γεια... Πολύ σωστό αυτό και το έχω παρατηρήσει σε μικρές επαρχιακές πόλεις που μετακομίζουν φοιτητές για σπουδές και υπάρχουν μεν διαθέσιμες γκαρσονιέρες προς ενοικίαση αλλά ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος, εκεί οι τιμές είναι ακριβότερες από μια γκαρσονιέρα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ενοιικιάζονται σχεδόν όλες και δύσκολα χαλάει η πιάτσα. Επίσης αν είναι βόρεια Ελλάδα το μέρος ή με πολύ περισσότερο κρύο από Αθήνα προσοχή στα έξοδα θέρμανσης στα κοινόχρηστα.
panos2171 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Στις μεταθέσεις παίζει ρολο η βαθμολογία της σχολής. Αυτοι που θα αριστευσουν θεωρητικά θα πάνε εκεί που θέλουν. Δεν πάνε όλοι στα σύνορα. O πρώτος μόνο πάει όπου θέλει.
DDevil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δόκιμος έφεδρος αξιωματικός είναι κανονικά. Αφού φτάσεις στο τέλος της θητείας, κανά δυό βδομάδες πριν την απόλυση γίνεσαι έφεδρος ανθυπολοχαγός. Τώρα όσον αφορά τη θητεία σαν ΔΕΑ προσωπικά δε θα την άλλαζα με τίποτα. Και τώρα να ξαναπήγαινα στρατό πάλι ΔΕΑ θα πήγαινα, δε το μετάνιωσα καθόλου, κι εγώ 8μηνος ήμουν αλλά στην ουσία στρατό κάνεις 5 μήνες, οι υπόλοιποι είναι δουλειά στον Ε.Σ. Πως είναι τα 5μηνα του ΟΑΕΔ, κάτι τέτοιο. Η εκπαίδευση διαρκεί 4 μήνες, τους 2 είσαι αλφάς και διοικήσαι από τους βητάδες που είναι η προηγούμενη σειρά, αν πέσεις στην ΕΣΣΟ μετά τους Κύπριους (μπεις Σεπτέμβριο δηλαδή) θα σε διοικούν για 2 μήνες 17χρονα, γιατί μπαίνουν μόλις τελειώσουν το σχολείο. Οι συγκεκριμένοι είναι η πιο δύσκολη σειρά, δυστυχώς τους έφαγα στη μάπα. Όταν γίνεις όμως βητάς θα είσαι άρχοντας, δε θα κάνεις απολύτως τίποτα παρά μόνο υπηρεσίες. Ξεχνάς δηλαδή αγγαρείες, καθαριότες και οτιδήποτε έχει σχέση με τους φαντάρους. Το ότι είναι κάπως χειρότερα από λοκ ισχύει κατά μια άποψη. Η μετάθεση είναι μια. Από το ΚΕΝ πας στη σχολή για 4 μήνες και μετά παραμεθώριο. Αν έχεις βύσμα εννοείται ότι το βάζεις ή ψάχνεις να βρεις. Αν όχι να ξέρεις θα σε πάνε σε κάποιο άκυρο μέρος και όχι σε κάποια μεγάλη πόλη. Τα λεφτά είναι 520 αν θυμάμαι καλά. Αν βρεις ένα σπίτι με 150€ και λιγότερο και τρως στη λέσχη μια χαρά βγαίνεις. Εγώ επειδή χόρτασα φοιτητιλίκι δεν έβγαινα συχνά οπότε έβαλα και στην τσέπη. Αν δεν έχεις να σε περιμένει κάτι είναι πολύ καλή επιλογή να πας ΔΕΑ, πρέπει να σαι βέβαια και λίγο δυνατός χαρακτήρας, όχι του στυλ φωνακλας, δυναμικός κι έτσι, δυνατός στο να αντέχεις ψυχολογική πίεση. Ειναι μέχρι να βγεις μια καλη μπρδελοτσαρκα ..... ή σε κανα καλο κολάδικο εκει γυρω να δεις για ποτε θα σου φυγουν Ακου εκει να σε διοικει το 17χρονο ρε φιλε .... να μπεις εσυ 25 ξερω γω να το στριμώξεις σε καμια γωνια να το τραμπουκήσεις να σου πω μετά τι θα σε κάνει.
Thaninho Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 90% επειδή είσαι ήδη αυλωνα θα κάτσεις εκεί αν πας για δεα. Η ίλη Υεα είναι απέναντι από το διοικητήριο αναμεσα σε κάτι δεντρα. Να πας 1000% είναι πολύ ωραία αρκεί να καταλάβεις τι παίζει και πως λειτουργούν εκεί σχετικά γρήγορα. Αφού είσαι Α εσσο μετά την ψευτο εκπαίδευση των πεζικάριων που την κάνουν όλοι τα ποιο καλά κορμιά από σας φεύγουν για μεγάλο πεύκο κάθε μέρα για πρόβες μαζί με τους υεα (ΣΠΒ) για την παρέλαση στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμά. Μέτα σιγά σιγά μαθαίνετε το άρμα γίνεστε βιταδες κάνετε το πρώτο σας μπαμ μπουμ με το αρμα, 50ρι, mg3, πιστόλι. Κατά το καλοκαιράκι ονομάζεστε ΔΕΑ και σας περιμένουν οι ΕΜΑ στην γκατζολια. Αν πέσεις σε κάνα τσακάλι εποπ μπορεί να κάνεις και drift με το τανκς και πολλά άλλα που θα τα θυμάσαι για μια ζωή.
DDevil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Θυμαμαι στους αλεξιπτωτιστες ειχε έναν που γκάριζε και προσπαθουσε να φανει άγριος εμενα θα με έπιαναν τα γέλια πάντως ποσο μαλλον να πιστέψω οτι έχω να κερδισω κάτι απο έναν τέτοιο εκπαιδευτη : τον δευτερο δές. Γιατι αργεις? γιατι ετσι γουσταρω θα του έλεγα. Και μη μου φωνάζεις εμενα δεν ψαρώνω. Μετα θα εφευγα βεβαια αυτο ειναι παρωδια δεν ειναι εκπαιδευση. Να νομιζει ο άλλος οτι με φωνες ειναι κάποιος και επιβάλλεται. Τέτοια παιδάκια δεν εχουνε καμια υποσταση εκτος στρατου τα βάλανε εκει μέσα τους δώσανε και ένα ποστο και την ειδανε μάγκες.Και επειδη εγω δεν θα καθομουν να το δεχθω αυτο να με ριξει για κάμψεις ένας τέτοιος θα τους την έσπαγα πρωτα και μετα θα έφευγα. Φαινεται οτι δεν έχουν καμια ιδέα απο διοικηση προσωπικου απο τον τροπο που συμπεριφέρονται. Σε μια στραβή οι πρωτοι που θα λακίσουν ειναι. Τι με φωνες θα μου δειξεις οτι εισαι άντρας και σκληρος? ανατριχιασα. Ένας αξιωματικος που σέβεται τον εαυτο του και τους υφισταμένους του θα ελεγε 2-3 τυπικά πραγματα θα καλοσώριζε (εγω μπορει να μην τους έλεγα και τιποτα) και θα ξεκινουσε το προγραμμα. Δεν θα καθοταν να πει ένα κάρο περιττά πραγματα για να παραστήσει τον κάποιο χωρις λογο. 1
Kyriakos131211 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Θυμαμαι στους αλεξιπτωτιστες ειχε έναν που γκάριζε και προσπαθουσε να φανει άγριος εμενα θα με έπιαναν τα γέλια πάντως ποσο μαλλον να πιστέψω οτι έχω να κερδισω κάτι απο έναν τέτοιο εκπαιδευτη : τον δευτερο δές. Γιατι αργεις? γιατι ετσι γουσταρω θα του έλεγα. Και μη μου φωνάζεις εμενα δεν ψαρώνω. Μετα θα εφευγα βεβαια αυτο ειναι παρωδια δεν ειναι εκπαιδευση. Να νομιζει ο άλλος οτι με φωνες ειναι κάποιος και επιβάλλεται. Τέτοια παιδάκια δεν εχουνε καμια υποσταση εκτος στρατου τα βάλανε εκει μέσα τους δώσανε και ένα ποστο και την ειδανε μάγκες.Και επειδη εγω δεν θα καθομουν να το δεχθω αυτο να με ριξει για κάμψεις ένας τέτοιος θα τους την έσπαγα πρωτα και μετα θα έφευγα. Φαινεται οτι δεν έχουν καμια ιδέα απο διοικηση προσωπικου απο τον τροπο που συμπεριφέρονται. Σε μια στραβή οι πρωτοι που θα λακίσουν ειναι. Τι με φωνες θα μου δειξεις οτι εισαι άντρας και σκληρος? ανατριχιασα. Ένας αξιωματικος που σέβεται τον εαυτο του και τους υφισταμένους του θα ελεγε 2-3 τυπικά πραγματα θα καλοσώριζε (εγω μπορει να μην τους έλεγα και τιποτα) και θα ξεκινουσε το προγραμμα. Δεν θα καθοταν να πει ένα κάρο περιττά πραγματα για να παραστήσει τον κάποιο χωρις λογο. Αδερφέ έχεις μπερδέψει την φοιτητική ζωή με τον στρατό . Να πας ΔΕΑ φίλε . Πήγαινε και ΣΕΑΠ να σε έχω τον Απρίλη Εκπαιδευτή μου !
Προτεινόμενες αναρτήσεις