Luxx Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Εκανα μια αγορα απο το ebay που κοστισε 2.27£, τοσο ακριβως μου δειχνει και η winbank, και το paypal χωρις να υπαρχουν επιπλεον εξοδα. Οποτε απο μεριας τραπεζας δεν υπηρξε καποια προμηθεια, περιεργο βεβαια γιατι οταν κανω αγορες με διαφορετικο συναλλαγμα παντα υπαρχουν επιπλεον εξοδα. Το θεμα ειναι ποια ακριβως ισοτιμια υπηρξε μεταξυ Ευρω και Λιρας. Δε μπορω να ξερω ποσα Ευρω εφυγαν απο τον λογαριασμο μου. Επισης ειναι η μοναδικη αγορα που μου την εμφανιζει με GBP στη Winbank, ( Μαζι και με μια χρεωση που ηρθε σημερα 1$, λογικα το confirm για την καρτα απο το paypal ) ολες οι αλλες ειναι με Ευρω, ακομα και εαν γινοταν η αγορα με $ ή £.
Agathoklis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Απο winbank ξερω ☺ θα σου βγαλει αυριο μεθαυριο 2% εξοδα συναλλαγματος, λογω αγορας μεσω ππ Ειναι τα μονα γιατι δεν αφησες την ππ να κανει αλλαγη στο νομισμα. Γενικα συμφερει
Luxx Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Οποτε αργει να τα εμφανισει τα εξοδα; Νομιζα παντα ετσι το ειχα στο paypal, να μην αλλαζει το νομισμα. Μπορει βεβαια και να μη θυμαμαι καλα ή να ειναι η πρωτη παραγγελια που κανω με διαφορετικο νομισμα. Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι ποια επιλογη ειναι προτιμοτερη να κανουμε τις αγορες μας ωστε να πληρουνουμε τις λιγοτερες προμηθειες σε τραπεζες και συναλλαγμα. Ειναι καλυτερα να μετατρεπουμε τα $,£ σε Ευρω μεσα απο το αντιστοιχο site που θελουμε να αγορασουμε, ή να αφηνουμε την τραπεζα ή το paypal ( Αν και διαβασα οτι το paypal εχει αθλιες ισοτιμιες ) να κανουν αυτοι την αλλαγη; Βεβαια καποια site εχουν αθλια ισοτιμια, οπως με το Αγγλικο amazon που εχω παρατηρησει. Τι γινεται πχ με ebay ( εαν υπαρχει η δυνατοτητα για αλλαγη νομισματος ) ή με το iherb για παραδειγμα; Επισης δε θυμαμαι σε ποιες περιπτωσεις κρατανε οι τραπεζες προμηθεια.. Καθε τραπεζα διαφερει. Αυτες που με ενδιαφερουν ειναι οι alpha bank και Πειραιως. UPDATE Διαβασα ενα αλλο θεμα σχετικο στο insomnia και καταλαβα πως η Πειραως δε χρεωνει καμια προμηθεια για αγορες σε Λιρες! Κουφο, αλλα ισχυει! Επισης συμφωνα με τον χρηστη makfil : Όταν αγοράζουμε σε συνάλλαγμα, η μετατροπή γίνεται με βάση την ισοτιμία του οργανισμού που εκδίδει την κάρτα μας (Visa/MasterCard) και όχι την τραπεζική. Οποτε η ισοτιμια για συναλλαγμα που εχει η καθε τραπεζα λογικα αφορα οταν θελουμε να μετατρεψουμε πραγματικα λεφτα και οχι μεσω ιντερνετ.Τελος η Πειραιως για οποιαδηποτε αγορα εκτος Ευρω και Λιρας, πρεπει να χρεωνει ενα επιπλεον 1,96-1,99% προμηθεια, αλλα θα το επιβεβαιωσω. << Επιβεβαιωθηκε>> Με μεγιστη χρεωση τα 5 ευρω συμφωνα με οσα λεγονται σε ενα αλλο θεμα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2016 από Luxx
makfil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Έχω απαντήσει και στο άλλο παρόμοιο θέμα και επαναλαμβάνω και εδώ ότι οι τράπεζες, εκτός της ΕΤΕ, χρεώνουν και προμήθεια στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, που αναγράφεται στα τιμολόγια βασικών εργασιών που αναπροσαρμόζουν συχνά (προσπαθώ να ενημερώνω με τα τελευταία ισχύοντα στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου). Η προμήθεια αυτή είναι εκτός από την ισοτιμία που χρησιμοποιούν των οργανισμών (Visa/MasterCard) που εκδίδουν τις κάρτες μας. Η τραπεζική ισοτιμία έχει σχέση με την αγορά/πώληση τραπεζογραμματίων και όχι αγορές σε συνάλλαγμα μέσω διαδικτύου. Εκτός από την αμερικάνικη και αγγλική αμαζόνα που χρησιμοποιούν δική τους (δυσμενέστερη) ισοτιμία, όταν ζητήσουμε να πληρώσουμε σε € και όχι στο νόμισμά τους, γενικά, όλοι οι πωλητές ορίζουν το νόμισμα αγοράς και σ' αυτό πληρώνουμε, ανεξάρτητα αν έχουν κάποιο μετατροπέα για €.
giorgos_25 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά καλησπέρα σας.Θα ήθελα τη βοήθεια σας έκανα αγορές κανονικά με prepaid card μέσω paypal.Και τώρα λογικά λόγο των capital controls δέν γίνεται.Δοκίμασα και με τη χρεωστική μου αλλά πάλι με απέρριψε.Τί μπορώ να κάνω? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Agathoklis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά καλησπέρα σας.Θα ήθελα τη βοήθεια σας έκανα αγορές κανονικά με prepaid card μέσω paypal.Και τώρα λογικά λόγο των capital controls δέν γίνεται.Δοκίμασα και με τη χρεωστική μου αλλά πάλι με απέρριψε.Τί μπορώ να κάνω? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ διαλεγεις και παιρνεις ή βγαζεις καρτα εξωτερικου http://www.insomnia.gr/topic/595603-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE/ ή κανεις το πιο κατω κολπο για να γεμισεις την pp http://www.insomnia.gr/topic/579289-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-paypal-ebay-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-request-money/
makfil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχει και η λύση του top up στο paypal με εμβάσματα (500€/μήνα και χρέωση 1€) μέσω συνδεδεμένου τραπεζικού λογαριασμού στο paypal.
Luxx Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχει και η λύση του top up στο paypal με εμβάσματα (500€/μήνα και χρέωση 1€) μέσω συνδεδεμένου τραπεζικού λογαριασμού στο paypal. Αυτο ομως προϋποθετει να ειχαμε κανει top up πριν τα cc, σωστα; Γενικοτερα η πιο οικονομικη λυση ειναι μια καρτα τυπου revolut και φορτιση της καρτας με Ευρω; Το μονο που κραταει η τραπεζα ειναι 1 ευρω συνηθως το εμβασμα και ο,τι ισοτιμιες εχει η revolut, που απ'οτι διαβαζω εχει απο τις καλυτερες. Αμεσως επομενη λυση ειναι προπληρωμενη απο την ΕΤΕ, αλλα και παλι δε συγκρινεται με την revolut, εκτος αν θελεις τα λεφτα αμεσα.
makfil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μπερδεύεις μάλλον τις έννοιες, μεταξύ top up και συνδεδεμένου λογαριασμού στο paypal. Top up σημαίνει φόρτωμα χρημάτων που σήμερα γίνεται στο paypal μόνο με έμβασμα (και προμήθεια 1€/έμβασμα στην τράπεζα) και αφού έχεις συνδέσει τραπεζικό λογαριασμό στο paypal. Μπορείς να συνδέσεις οποτεδήποτε τραπεζικό λογαριασμό στο paypal είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε με βήματα που έχω περιγράψει σε post. Καθένας αποφασίζει, με δικά κριτήρια, με ποιο τρόπο θα κάνει τις αγορές του από το εξωτερικό.
Luxx Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Εσυ με ποιον τροπο κανεις τι αγορες; Γνωριζεις αρκετα πραγματα και σιγουρα θα εχεις διαλεξει τον πιο οικονομικο και ασφαλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα