nikosdim1987 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Γεια σε όλους Το θέμα που με απασχολεί είναι η φορολογία εισοδήματος για κατοίκους εξωτερικού και έπεσα πάνω στο insomnia. Τα τελευταία 2 χρόνια μένω Αγγλία και δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα ούτε κάποιο εισόδημα. Οπότε δεν κάνω φορολογική δήλωση κτλ. και είμαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού. Το τελευταίο διάστημα μου μπήκε η ιδέα στο μυαλό να αγοράσω κάποιες μετοχές στο χρηματηστήριο Αθηνών. Δεν μιλάμε για κανα μεγάλο ποσό. Απ' ότι διάβασα το να έχεις μετοχές στην Ελλάδα θεωρείται εισόδημα και φορολογέιται. Ξέρετε τι παίζει με αυτήν την περίπτωση? Πόσο τοις εκατό είναι η φορολόγηση? Για παράδειγμα αν αγοράσω 10 μετοχές με 100 ευρώ πώς θα φορολογήθώ? Ευχαριστώ Νίκος
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δεν παει ετσι, δηλαδη 100 ευρω 1 ευρω φορος, παει ανάλογα με τα εισοδηματα σου τα περιουσιακά σου στοιχεια κλπ σε εντάσσουν σε μια κλιμακα και βγανει ο συνολικος φορος
nikosdim1987 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Καταρχάς NikosKalithea σε ευχαριστώ για την απάντηση Η κυρίως απορία μου είναι πως υπολογίζεται το εισόδημα απο τις μετοχές. Αν αυτή την στιγμή αγοράσω έναν όγκο μετοχών συνολικής αξίας €100 τότε ξαφνίκα το εισόδημα μου για το έτος 2015-2016 θα είναι €100 και θα επιβληθεί φορολογία με το ποσοστό της πρώτης κλίμακας ει του ποσού? Αν οι μετοχές σε 1 μήνα αποκτήσουν αξία €500 τότε το εισόδημα μου γίνεται €500 και θα φορολογηθώ στα 500? Και τι γίνεται στο έτος 2016-2017 αν οι μετοχές δεν έχουν ρευστοποιηθεί? Θα ξαναφορολογηθούν σαν εισόδημα?
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Οχι οι κατοχή μετοχών ανήκουν στα πάγια περιουσιακά στοιχειά υπολογισμένες με την τιμή αγοράς εννοείται(δεν ανεβοκατεβαίνει) Αυτο που φορολογείται στην πηγή είναι το κέδρος (διαφορά αγορας πώλησης) το οποίο και μετα μεταβιβάζεται στην εφορεία απο την χρηματιστηριακή, αν πουλήσεις με χασούρα ή στα ίσα δεν φορολογήσει (εκτος βεβαια τις κλασικές κρατήσεις-προμήθειες κλπ)
Agathoklis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Το θεμα το ειχα δει απο υο πρωι αλλα δεν ηθελα να απαντησω γιατι απλα δεν υπαδχει απαντηση... Τα μερισματα φορολογουνται στη πηγη, οποτε δεν εχουν επιπλεον φορολογια θεωρητικα... Ωστοσο μπορει να "ξυπνησουν" τεκμηρια που να σου δημιουργησουν τεκμαρτο εισοδημα και κατ επεκταση φορολογια.... Δυστυχως το ιδιο μπορει να γινει και με τοκους απο ξεχνασμενους τοκους λογαριασμων Εκτος αυτου θεωρητικα τωρα και ειδικα απο κατοικους εξωτερικου, η αγορα μετοχων δεν εχει τεκμηριο αλλα αν αγορασεις καποιο πολυ μεγαλο ποσο μπορει να δημιουργησει θεμα αδικαιολογιτου πλουτισμου... και να δημιουργησει θεμα τεκμηριου... Ολες αυτες οι απαντησεις ειναι θεωρητικες, εφοσον δεν γνωριζουμε πως θα φορολογηθουμε του χρονου... Σε συνδιασμο με το οτι το χαα παει κατα διαολου φατα καλυτερα σε διακοπες τα χρηματα... Για να φορολογηθεςι για υπεραξια απο μεταβιβαση πρεπει να εχεις πανω απο το 0,5% τβς εισηγμενης http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20353
nikosdim1987 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Χρήσιμες οι πληροφορίες. Θα το ψάξω λίγο ακόμα βάσει των απαντήσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα