Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα τοπαζάκι μικρό σε σχήμα καρδιάς (8 * 7 * 5.5 mm) το οποίο θέλω να κάνω κόσμημα για την κοπέλα μου. Ξέρουμε πως γίνεται, ποιο το κόστος, σε τι μαγαζιά απευθύνομαι, οτιδήποτε σχετικό;

Πιο συγκεκριμένα θέλω να φτιάξω μια "βάση" που να κρατάει την πέτρα (όσο πιο διακριτική γίνεται) και ένα αλυσιδάκι για να περνιέται στο λαιμό. Από ατσάλι (δε της αρέσουν χρυσά ή ασημένια).

post-190405-0-43682500-1453313656_thumb.jpg

Δημοσ.

Είχα κάνει ενα παρόμοιο πετράδι κάμποσο καιρό πριν. 20 ευρώ μου πήρε ένας κοσμηματοπώλης.

Δημοσ.

Είχα κάνει ενα παρόμοιο πετράδι κάμποσο καιρό πριν. 20 ευρώ μου πήρε ένας κοσμηματοπώλης.

Σε απλό κοσμηματοπωλείο πήγες, κάνουν όλοι; Ή πρέπει να ψαχτώ για κοσμηματοποιό;

Δημοσ.

Εγώ πήγα σε κάποιον που μου τον πρότεινε ένας φίλος μου. Ο οποίος εκτός του ότι πουλούσε διάφορα κοσμήματα, είχε και μερικά handmade. Έφτιαχνε δηλαδή και δικά του και πούλαγε οπότε ήξερε και μου το έκανε. Δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις. Την τιμή πρόσεχε μην σε γδάρουν. Αν ειναι ακριβά καλύτερα παρτης ένα έτοιμο. Κοσμηματοπώλης ηταν κυρίως αυτός αλλα δρούσε και ως κοσμηματοποιός

Δημοσ.

Ωραίo σχήμα πάντως. Φέρνει ελάχιστα στο Coeur de la Mer :)

Το κόσμημα του τιτανικού που πέταξε η γρια στην θάλασσα λες? (long shot αλλα είπα να ρισκάρω).

Δημοσ.

Το κόσμημα του τιτανικού που πέταξε η γρια στην θάλασσα λες? (long shot αλλα είπα να ρισκάρω).

Ξεφτέρι μου!

• Like 1
Δημοσ.

Ξεφτέρι μου!

*rolls over, cries silently *

Ε φτου μου ! Αισθάνομαι υπερήφανος:)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δυσκολο να ασχοληθει καποιος για να κανει το δεσιμο σε ατσαλι. Σε ασημι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες και σε λευκοχρυσο ακομα πιο πολλες.

Πηγαινε σε κοσμηματοπωλη και αυτος θα σε κατευθυνει. Το θεμα ειναι πως βλεπω οτι το τοπαζι ειναι 3D, δεν ειναι flat οποτε διακριτικο δυσκολα να γινει, με τη λογικη πως θα πρεπει να το κραταει καπως. 

Απο κει και περα ισως σου προτεινει δεσιμο κατι οπως ειναι αυτα σε σχημα δακρυ (δες την πρασινη λιθο στην πρωτη φωτο) αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτο που θεωρεις διακριτικο. Υπαρχει και η λογικη δεσιματος της δευτερης φωτο, αλλα εικαζω πως δε θα στο αναλαβουν ευκολα διοτι η πετρα ειναι δικη σου, το σχημα της δεν το λες και ευκολο και αν στη χαλασουν θα ειναι κακο. 

Παιζει και το δεσιμο της πεταλουδας της τριτης φωτο παρεμπιπτοντως αν η πετρα το επιτρεπει.

Εξαρταται ομως και απο την ποιοτητα της πετρας, ειναι καλη? Ειδικα αν ειναι καλη ειναι κριμα να πας σε ατσαλι, οσο καλυτερη πετρα τοσο πιο καλο το μεταλλο που την αγκαλιαζει συνηθως...

Κοστος εξαρταται απο το μεταλλο αφενος, και απο το καταστημα αφετερου. 

img_2796.jpg

yaaqpq1434072658490.jpg

PF00008_041.jpg

Δημοσ.

ειναι ενα μαγαζακι κοσμηματοπωλειο στην Μητροπολεως 11 και απ οτι εχω δει ασχολουνται πολυ με πετρες. πηγαινε να ρωτησεις εκει.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι αυτο που λεει η ΕυαΜπιΜπι ειναι καλο και ισως σε εξυπηρετησει. Γενικα στη Μητροπολεως εχει πολλα κοσμηματοπωλεια οποτε αν βρεθεις ρωτα σε ολα.

Εκτος αν ισχυει η τοποθεσια που εχεις στο προφιλ σου οποτε... :)

Δημοσ.

Η τοποθεσία ισχύει. Κρήτη μένω. :P

Πήρα σβάρνα τα μαγαζιά σήμερα. Πήγα σε κοσμηματοπωλεία, και σε αυτά τα άλλα που φτιάχνουν χειροποίητα φτηνοκοσμήματα, κλπ. Γενικά σ' ότι βρήκα.

Έβγαλα άκρη μόνο σε έναν (κοσμηματοπώλης, αλλά έχει κι εργαστήριο)...

Θα μου φτιάξει βάση από λευκόχρυσο (αφού πρώτα δω & εγκρίνω το σχέδιο) και θα το συνδυάσουμε με αλυσιδάκι, πάλι λευκόχρυσο. Το δέσιμο θα είναι με τρία "δοντάκια" που θα κρατάνε την πέτρα περιμετρικά. Δε θα τρυπηθεί εννοείται. Ατσάλι μου είπε δεν δουλεύει καν που τον ρώτησα. Και ταυτόχρονα δήλωσε ότι είναι κρίμα να μπει το τοπάζι σε ατσάλινο κόσμημα. :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καιιι... έτοιμο! 

Ακριβώς αυτό που ήθελα (και ήθελε κι εκείνη). Από μπροστά δε φαίνεται τίποτα σχεδόν, πέρα απ' τα τρία δοντάκια. Από πίσω έκανε μια βάση στο σχήμα της πέτρας για να "βολευτεί" το κομμάτι που εξείχε. Όλο από λευκόχρυσο. 

:D

Το μαλλάκι; Στα 190€ συνολικά, μαζί με την πέτρα.

post-190405-0-03179800-1454962024_thumb.jpg

post-190405-0-52950200-1454962024_thumb.jpg

post-190405-0-05294900-1454962025_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...