xpapias Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Θα χρειαστεί να πάω για ένα 3μηνο σαν επισκέπτης στην Ολλανδία και ήθελα να ρωτήσω κάποια πρακτικά πράγματα - θυμάμαι οτι υπαρχουν εκεί κάποια μέλη. Μολις φθάνει κανείς χρειάζεται να δηλωθεί στο δημαρχείο, όπως γινόταν παλιότερα; Αυτη τη στιγμή είμαι ήδη εξωτερικό. Απο το καλοκαίρι θα κάνω διακοπή της ασφαλειας υγείας που πληρωνω (όλες ιδιωτικές). Στην Ολλανδία οι ασφαλειες υγείας/ατυχήματος είναι δημόσιες ή ιδιωτικές; Θα μπορέσω να ασφαλιστω για το 3μηνο που θα μεινω ή να κάνω αυτασφαλιση στην Ελλαδα και να βγάλω κάρτα για την ΕΕ; Το πιο πιθανο ότι θα νοικιάσω με airbnb οπότε φοβάμαι ότι δε θα έχω σταθερή διεύθυνση για όλα αυτά ή ότι τη διεύθυνση αυτή δε θα μπορέσω να τη χρησιμοποιησω επίσημα.
totem_lost Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Κανονικά στο δήμο πρέπει να πας και να δηλώσεις τη διεύθυνση σου. Θα σου αποσταλεί το BSN σου (social security number) που θα χρησιμοποιείς στην εργασία σου κτλ. Είναι πολλοί στο airbnb που δεν έχουν το δικαίωμα από το συμβόλαιό τους/δάνειο να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους. Εκεί θα ξινίσουν γιατί θα φοβούνται μη φάνε πρόστιμο. Καλύτρερα να το συζητήσεις εξ' αρχής. Η ασφάλεια είναι φυσικά ιδιωτική (γύρω στα 70-80 το μήνα) οπότε κάνε οτι σε βολεύει. Που θα είσαι ρε χπάπια;
ktiniatros Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Αν γραφτείς πάντως στο δήμο, έχε υπόψη σου ότι είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστείς, αλλιώς τρως πρόστιμο από τo ινστιτούτο για τις ασφάλειες (Zorginstituut, πρώην CVZ). Η εγγραφή στο δήμο δεν είναι απαραίτητη αν μείνεις κάτω από 4 μήνες. Το αν θα σου χρησιμεύσει εξαρτάται από τι ακριβώς θα κάνεις εκεί κατά την παραμονή σου.
ask Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 δωσε ιο πολλες πληροφοριες για το λογο που θα πας να σου πουμε. σαν τουριστας δε θα εχεις προβλημα
xpapias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Χμ. Λοιπόν είναι πολύ περίεργη φάση. Θα πάω Nijmegen σαν vrijwilliger να κάνω ένα observership στο αντικείμενο μου (είναι φημισμενοι). Το θέμα είναι ότι παλιότερα είχα βγάλει - απο Ελλαδα - άδεια ασκησεως στην Ολλανδία, την οποία μου είπαν ότι είναι καλό να ανανεώσω. Και φυσικά ελπίζω να τα καταφέρω να μεινω! Edit: Τώρα που το ξανάσκέφτομαι μάλλον θα πρέπει να κάνω τ(ο/η)ν πάπια. Γιατί κάπου η τύπισσα στην airbnb (το νοικιάζει κάτι λιγότερο από 600 το μήνα και είναι το μοναδικό μάλλον σ αυτή την τιμή) λέει ότι είναι student house. Ολλανδία ίσως κολλάει και το χάπιας πάντως! 1
ribo7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Χμ. Λοιπόν είναι πολύ περίεργη φάση. Θα πάω Nijmegen σαν vrijwilliger να κάνω ένα observership στο αντικείμενο μου (είναι φημισμενοι). Το θέμα είναι ότι παλιότερα είχα βγάλει - απο Ελλαδα - άδεια ασκησεως στην Ολλανδία, την οποία μου είπαν ότι είναι καλό να ανανεώσω. Και φυσικά ελπίζω να τα καταφέρω να μεινω! Edit: Τώρα που το ξανάσκέφτομαι μάλλον θα πρέπει να κάνω τ(ο/η)ν πάπια. Γιατί κάπου η τύπισσα στην airbnb (το νοικιάζει κάτι λιγότερο από 600 το μήνα και είναι το μοναδικό μάλλον σ αυτή την τιμή) λέει ότι είναι student house. Ολλανδία ίσως κολλάει και το χάπιας πάντως! 600Ε/μήνα για δωμάτιο σε student house στο Nijmegen μου φαίνονται πάρα πολλά!! Διεύθυνση θα χρειαστείς αν θέλεις BSN (Social Security Number φάση) για να το χρησιμοποιήσεις στη δουλειά σου. Παλιότερα θυμάμαι έδιναν ένα προσωρινό αριθμό που μετά από κάποιους μήνες μετατρεπόταν σε BSN. Δε ξέρω αν ισχύει ακόμα κάτι τέτοιο. Αν είναι για λίγους μήνες, μπορείς να κρατήσεις την Ευρωπαϊκή κάρτα Ασφάλισης (που κανονικά είναι για προσωρινή λύση, άσχετα αν αρκετοί τη κρατάνε για πολύ καιρό).
xpapias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Κι όμως! Είναι το φθηνότερο που βρίσκω με airbnb! Και η κοπελα που το εχει δε μου εχει απαντησει ακομα. Ξέρεις καποιο αλλο site?
Chrisxxx Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δεν πολυσυμφέρει η airbnb για μηνα και πανω, μονο για λιγες μέρες ή αν εχουν εβδομαδιαια προσφορά. Ψαξε ισως για επιπλωμένα διαμερίσματα στο google μηπως σου βγάλει καποιο site, ετσι είχα κανει και εγω όταν εψαχνα δουλεια στο εξωτερικο.
ribo7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Κι όμως! Είναι το φθηνότερο που βρίσκω με airbnb! Και η κοπελα που το εχει δε μου εχει απαντησει ακομα. Ξέρεις καποιο αλλο site? Αν έχεις fb, ψάξε για groups σαν "International (students) Nijmegen", "Find a room(mate) in Nijmegen", "Kamers Nijmegen", "Greeks in Nijmegen". Θα βρεις πολλές αγγελίες για δωμάτια. Αν όμως θες να βρεις κάτι μόνος σου, θα είναι ίσως πιο δύσκολο.
xpapias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Ναι ψάχνω για κάποιο μικρό διαμέρισμά/studio μόνος μου. Η τυπισσα με τα 600ε δε μου απαντησε. Και το επόμενο ειναι στα 800κατι ευρω... Θα κοιτάξω και στο fb. Αλλες ιδέες; Επίσης: παλιότερα είχα κάνει αρκετά μαθήματα για τη γλώσσα. Εδω δυστυχώς μου βγαίνει γυρω στα 50ε η ώρα οπότε δε συμφέρει. Αν συνεχισω τα μαθήματα έξω δε θα μου βγει πολύ πιο φτηνά; Off topic Προσοχη στα τραμ εκει Ναι, ναι! Είδες, πρώτο πράγμα που κοιτάζω η ασφάλεια υγείας!
stavi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Χμ. Λοιπόν είναι πολύ περίεργη φάση. Θα πάω Nijmegen σαν vrijwilliger να κάνω ένα observership στο αντικείμενο μου (είναι φημισμενοι). Το θέμα είναι ότι παλιότερα είχα βγάλει - απο Ελλαδα - άδεια ασκησεως στην Ολλανδία, την οποία μου είπαν ότι είναι καλό να ανανεώσω. Και φυσικά ελπίζω να τα καταφέρω να μεινω! Edit: Τώρα που το ξανάσκέφτομαι μάλλον θα πρέπει να κάνω τ(ο/η)ν πάπια. Γιατί κάπου η τύπισσα στην airbnb (το νοικιάζει κάτι λιγότερο από 600 το μήνα και είναι το μοναδικό μάλλον σ αυτή την τιμή) λέει ότι είναι student house. Ολλανδία ίσως κολλάει και το χάπιας πάντως! εγώ κατάλαβα τι θα κάνεις εκεί γιατί μιλάω γερμανικά οι άλλοι κατάλαβαν με τα Nijmegen και τα vrijwilliger που έγραψες; απορώ
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Με τόσα λεφτά δεν μπορείς να βρεις κανένα φτηνό ξενοδοχείο, να έχεις και καθαριότητα κλπ; Δεν ξέρω τι γίνεται με τις τιμές, απλά μια ιδέα λέω.
xpapias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Με τόσα λεφτά δεν μπορείς να βρεις κανένα φτηνό ξενοδοχείο, να έχεις και καθαριότητα κλπ; Δεν ξέρω τι γίνεται με τις τιμές, απλά μια ιδέα λέω. Ξενοδοχείο πάει πολύ παραπανω (1400+). Και δεν μπορώ να κλείσω για 3μηνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα