Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα το πω στα ίσα και αν οι moderator έχουν πρόβλημα, δεκτόν

τι τρόποι προστασίας/απόκρυψης στοιχείων υπάρχουν για επικοινωνίες μέσω facebook, linkedin, email κτλ; ή μάλλον τι δυνατότητες έχουν να σε βρουν πίσω από ένα ψευδώνυμο; δεν μιλάω για την nsa ή τη google αλλά για πιο προσγειωμένα πράγματα

το θέμα έχει ως εξής

γνωστός μου web designer κάνει επαφές με πελάτες μέσω internet αλλά φοβάται, γιατί μόλις ξεκίνησε, και δεν είναι νόμιμος, αφού για να γίνει νόμιμος χρειάζεται χρήματα, και που θα τα βρει...

δεν νομίζω ότι οι αρχές θα κυνηγήσουν τον κάθε κακομοίρη αλλά θα μπορούσε κάποιος άλλος να του κάνει καταγγελία

και σωστά αφού είναι παράνομος και στο κάτω κάτω μπορεί να πάρει τη δουλειά από κάποιον ανταγωνιστή που ασκεί το επάγγελμα νόμιμα και πληρώνει, άρα εύλογα μπορεί να αισθανθεί αδικημένος και να τον καταγγείλει

καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά ρωτάω πως να παρανομήσει κάποιος... πιστεύετε ότι είναι τραγικό αυτό που συζητάω; δηλαδή νιώθετε ότι αυτοί οι άνθρωποι (που φοροαποφεύγουν) είναι που μας έφεραν μέχρι εδώ και επομένως δεν πρέπει να τον στηρίξω; γιατί μου εξήγησε το σύστημα και πραγματικά, ενώ υπάρχει τρόπος να γίνει σωστά, δεν το κάνουν, δηλαδή όντως είναι δύσκολο να δουλέψεις νόμιμα, χωρίς να υπάρχει λόγος

αν κατάλαβα καλά από όσα άκουσα από υπουργούς, αντί να διορθωθεί αυτό με το νέο νόμο, θα γίνει ακόμη χειρότερο...

τι θα μπορούσε να κάνει για να προστατευτεί σε ηλεκτρονικό επίπεδο μέχρι να μπορέσει να εργαστεί νόμιμα; δηλαδή έστω πως στέλνει ένα μήνυμα με τις υπηρεσίες του και έστω πως δεν περιλαμβάνει στοιχεία μέσα στο μήνυμα

εξετάζοντας μόνο δεδομένα που μπορούν να βγουν ηλεκτρονικά, δηλαδή ip κτλ, υπάρχει τρόπος να καλυφθεί, και πώς θα το ξέρει;

Δημοσ.

Το πρωτο θεμα θα ειναι με τους πελατες γιατι αν μιλαμε για επιχειρησεις τοτε θα του ζητανε καποια αποδειξη για να τα περασουν στα εξοδα.

Περα απο αυτο, και να καλυφθει η ανωνυμια που ζητας (με καποιο vpn πχ), που ξερεις ποιος ειναι και τι ρολο βαραει ο καθε "πελατης";

Τροποι προστασιας/αποκρυψης στοιχειων ειναι ανταλλαγη τηλεφωνου μονο μεσω e-mail και η υπολοιπη συνομιλια/συνεννοηση απο κοντα.

Δημοσ.

Το πρωτο θεμα θα ειναι με τους πελατες γιατι αν μιλαμε για επιχειρησεις τοτε θα του ζητανε καποια αποδειξη για να τα περασουν στα εξοδα.

δεν τον ρώτησα αλλά από όσους ελεύθερους επαγγελματίες ξέρω, νομίζω πως απόδειξη θα βγαίνει

απλά υποθέτω ότι θα βγαίνει από άλλον, στον οποίο θα πληρώνει τον φπα ή κάτι τέτοιο

Περα απο αυτο, και να καλυφθει η ανωνυμια που ζητας (με καποιο vpn πχ), που ξερεις ποιος ειναι και τι ρολο βαραει ο καθε "πελατης";

Τροποι προστασιας/αποκρυψης στοιχειων ειναι ανταλλαγη τηλεφωνου μονο μεσω e-mail και η υπολοιπη συνομιλια/συνεννοηση απο κοντα.

όχι, όχι δεν μιλάμε για αυτό παιδιά

για αυτό ρώτησα συγκεκριμένα για τα ηλεκτρονικά, πως να το πω, τεχνικά δικτυακά δεδομένα

δεν μιλάμε για κίνδυνο να τον βρει κάποιος διαβάζοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που περιέχει τα πραγματικά του στοιχεία, δηλαδή να ξέρει κάποιος, ποιος είναι

αυτό είναι δικό του θέμα πως θα το χειριστεί και δεν με απασχολεί κιόλας

εγώ ρωτάω συγκεκριμένα, αν μπορούν να βρουν την φυσική πηγή κάποιου μηνύματος, ανεξάρτητα από το τι περιέχει το κείμενο και τι στοιχεία γνωρίζει κάποιος πελάτης

συζητάμε αυστηρά για τοπ αν μπορούν/έχουν δικαίωμα οι αρχές ψάχνοντας για τέτοιας κατηγορίας παρανομία να βρουν ip/τοποθεσία για παράδειγμα

σε αυτό που λες για παράδειγμα, ρωτάω κατά πόσο μπορεί κάποιος από τις αρχές να εντοπίσει το φυσικό πρόσωπο, πίσω από το email, μιλώντας για παρανομία αυτής της τάξης

ακόμη και αν το email δεν γράφει καμμία σχετική πληροφορία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...