Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβαίνει κάτι περίεργο τις τελευταίες μέρες.
Αγόρασα ένα iPhone 6 από τον Κωτσόβολο πέρσι τα Χριστούγεννα το οποίο επειδή το είχα κάνει ασφάλεια support360 μετά από βλάβη στην οθόνη θα μου το αντικαταστήσουν με καινούργιο σφραγισμένο.
Τελικά πήρα το 6s και σκέφτηκα να πουλήσω το καινούργιο όσο πιο καλή τιμή πιάσει για να μειώσω τη χασούρα. Βάζω λοιπόν αγγελία στα 600. Και ενώ από Ελλάδα αρχίζουν να το παζαρεύουν όπως περίμενα, μου στέλνουν και 2 από εξωτερικό! Συγκεκριμένα ο ένας από Καναδά (Jim Roy) θέλει να το κάνει δώρο στην ανίψια του στη Νιγερια και αν τον εξυπηρετήσω μου δίνει 650€ αντί για 600€ μου είπε για αποστολή μέσω ΕΛΤΑ. Να του στήλω φωτογραφίες και να του δώσω ένα λογαριασμο να με πληρώσει. Ευγενέστατος άνθρωπος αλλά αναρωτιέμαι γιατι να θέλει να πάρει κινητό από Ελλάδα ενώ από Αμερική με free sim θα του κοστίσει πιο φθηνά και χωρίς εγγύηση γιατι είναι αγορασμένο από άλλη χώρα ?γιατι να θέλει το 6 και όχι το 6s?Για την καναδεζο τι είναι 200$ να πάρει το καινούργιο που βγήκε ?Δεν έχουν 400€ μηνιάτικο! Και επίσης του είπα οτι το κινητό θα το έχω σε 20 μέρες για να του το στήλω γιατι δεν υπάρχουν αποθέματα στον Κωτσόβολο και περιμένω και δεν είχε κανένα πρόβλημα να περιμένει.
Την επόμενη μέρα μου στέλνει μια (Georgina gina)
Της οποίας το Mail είχε την λέξη ginaki που στο εξωτερικό δεν υπάρχουν καταλήξεις -ακι από όσο ξέρω. Την ρώτησα αν μιλάει ελληνικά η από που είναι και απέφευγε να μου απαντήσει . Με ρώτησε μόνο γιατι το πουλάω και μου είπε οτι και εκείνη ήθελε να το κάνει δώρο στο αγόρι της στο Τέξας και μου εστηλε τα στοιχεία του αγοριού της. Ζητώντας από εμένα πάλι στοιχεία λογαριασμού και αποδείξεις αποστολής.Όταν την ρώτησα γιατι δεν το αγοράζει από Αμερική μου έδωσε ασαφές λόγους επίσης τα Mail της ήταν επίσημα γραμμένα στην αρχή με κενό παραγράφου εισαγωγή και επίλογο που μου έκανε εντύπωση. Έμοιαζε σαν αυτοματοποιημενο μήνυμα ρομπότ.τελικα της είπα οτι δεν το πουλάω αλλά ο Jim δεν μου φάνηκε τόσο ψεύτικος. Σκέφτομαι με τι τροπο θα μπορούσα να του στήλω το τηλέφωνο χωρίς να της πατήσω?
Να του πω να μου κάνει πρώτα κατάθεση ? και αυτός πως θα ξέρει αν δεν τον εξαπατησω εγώ ?
Από την άλλη φοβάμαι αν δώσω IBAN και με τα στοιχεία αποστολής μου πάρει ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μου οπουδήποτε στο Ίντερνετ ? να με βάλει συνδρομητρια πχ κάπου?
Μετά σκέφτηκα την PayPal αλλά και από εκεί δεν μπορεί να φανούνε τα χρήματα και ακυρώνοντας την μεταφορά να τα πάρει πίσω ?? η κάτι τέτοιο ? Και δεν θα μπορώ να τραβήξω τα λεφτά στον λογαριασμό γιατι λόγω capital control δεν μπορώ να συνδέσω λογαριασμό παρά μόνο κάρτες με την PayPal . Μετά σκέφτηκα κατευθείαν μια χρεωστική που τη φόρτιζω όποτε και αν χρειαστεί για αγορές στο Ίντερνετ αλλά φοβάμαι να δώσω τα στοιχεία μου.
Δεν ξέρω τι να κάνω ειλικρινά... Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος μέσω ΕΛΤΑ ?
Μετά σκέφτηκα οτι επειδή κάνει 7 μέρες να φτάσει να το στήλω κανονικά και αν μέσα σε 3 μέρες δεν φανούν τα λεφτά να κάνω εντοπισμό αντικειμένου και να τους πάρω τηλ. να ακυρωθεί ο προορισμός και να επιστρέψει στον αποστολέα? γίνεται κάτι τέτοιο ?
Βοηθήστε με παρακαλώ ...

Δημοσ.

να τους πάρω τηλ. να ακυρωθεί ο προορισμός και να επιστρέψει στον αποστολέα? γίνεται κάτι τέτοιο ?

Αν είναι ακόμη Ελλάδα μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες, υπάρχουν πιθανότητες να γίνει. Αν δεν είναι, πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να γυρίσει πίσω.

Πάντως, είναι απάτες και τα 2. Μην προχωρήσεις.

Δημοσ.

Με το που βλέπεις εξωτερικό (και ειδικά Νιγηρία) μακρυά. 

Με κάποιο τρόπο γίνεται η κατάθεση τους, φαίνονται τα λεφτά οτι έχουν κατατεθεί και μετά τα τραβάνε και προφανώς δεν τα παίρνεις ποτέ και χάνεις το κινητό (ή οτιδήποτε).

Δημοσ.

Ευχαριστώ βρε παιδιά. Βρήκα τώρα και άλλες παρόμοιες ιστορίες!
Μα μύριζε μπαρούτι ... Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό!
Να ρωτήσω κάτι άλλο ? επειδή τα Mail ήρθαν από xe μπορώ να κάνω κάτι με τα Mail που μου έστελναν για να προστατέψω άλλους να μην την πατήσουνε ??

Δημοσ.

Όπως πιθανά θα ενημερώθηκες, εκ των υστέρων, η μέθοδος αυτή είναι πολύ παλιά αλλά εξακολουθεί να βρίσκει θύματα γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ενημερωθεί , αν και στην εποχή μας, πλέον, δεν δικαιολογείται η μη ενημέρωση με την τόσο πλατιά διάδοση του ίντερνετ.

Μην ασχολείσαι με τα μηνύματα που σου έστειλαν  γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μπλέξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...