Billo23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα ονομάζομαι Βασίλης και είμαι καινούργιος στο Forum και δεν ξέρω καν αν αυτό που γράφω είναι στο σωστό topic, παρακαλώ διορθώστε με αν έχω κάνει κάτι λάθος . Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής. Στις 23 Αυγούστου αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο κινητό μιας και το παλιό μου ήταν σε άθλια κατάσταση αφού το είχα σε βαριά χρήση για πάνω από 2 χρόνια (Rooted, Custom ROMs, Kernels κλπ) . Έτσι μετά από έρευνα αποφάσισα να αγοράσω το Galaxy A7 (A700F). Μετά από έρευνα αγοράς σε Skroutz και BestPrice πετυχαίνω το κινητό γύρω στα 359€, ήταν η πιο προσιτή τιμή τότε, σε ένα eshop ονόματι BestMobile ( http://www.bestmobile.gr/). Προχωρώ με την παραγγελία και έτυχε να το έχουν σε stock οπότε το κινητό το είχα στα χέρια μου σε βάθος 3 ημερών. Έτσι λοιπόν πάω να το παραλάβω από το κατάστημα με πληρωμή επί τόπου. Καθώς έκανα την αγορά ρωτάω τι γίνεται με την εγγύηση και ο υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι το κινητό είναι Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι καλύπτεται για 2 χρόνια. Το κουτί ήταν σφραγισμένο και ξεκάθαρα πάνω αναγράφεται το σύμβολο CE και ότι είναι ευρωπαϊκό μοντέλο. Όλα τέλεια , το κινητό ταχύτατο όλα καλά μέχρι που στις 26/11 αρχίζει να κάνει κάτι περίεργα του τύπου δεν αναγνωρίζει την SD , άκυρα reboot οπότε στις 27/11 πεθαίνει. Κάνει reboot μόνο του , δεν μπαίνει στο μενού τίποτα. Κάτι σαν bootloop για όσους γνωρίζουν , να σημειωθεί πως δεν είχα παρέμβει καθόλου στο software (1ον γιατί δεν έβρισκα λόγο και 2ον δεν υπήρχε development για αυτό το θέμα εκείνη την περίοδο στο xda) , συνεπώς η εγγύηση έπρεπε να είναι ενεργή. Αποφασίζω να στείλω με τον πατέρα μου (λόγω μαθητικών υποχρεώσεων) στο service της Arvato όπου του λένε ότι το κινητό δεν είναι εντός ευρωπαϊκής εγγύησης καθώς φαίνεται ότι είναι από κάποια Ασιατική χώρα (Δεν θυμάμαι δυστυχώς) και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, έτσι καλούμε το παραπάνω μαγαζί για να βγάλουμε μία άκρη. Τότε ο υπάλληλος μου λέει ότι έχει γίνει λάθος από μέρος του service και ότι θα ήταν καλύτερο να το πάρουν εκείνοι και να το δώσουν σε δικό τους service. Όταν ρώτησα τι ήταν όλα αυτά για την εγγύηση μου λένε ότι δεν είπαν τίποτα για ευρωπαϊκή μα για εγγύηση μαγαζιού... Περίεργο λέω και έτσι τηλεφωνώ στην Samsung όπου μου λένε ότι πιθανόν να έχω αγοράσει προϊόν παρεμπορείου και ότι εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μετά απο συνεχή τηλεφωνήματα στο μαγαζί και πίεση ώστε να δούμε τι θα κάνουμε με το κινητό καθώς έφευγα για 5ήμερη στις 12/12 . Μου έλεγαν ότι θα ήταν έτοιμο μέχρι τότε, όμως εγώ και η μητέρα μου είχαμε ρωτήσει για κάποια αντικατάσταση με κάποιο άλλο μοντέλο ή και με το ίδιο τηλέφωνο αλλά άλλη συσκευή , και οι δυο μας είχαμε θετική απάντηση στο θέμα, αυτά έγιναν στις 16/12. Όμως οι μέρες πέρασαν, πήγα 5ήμερη, ήρθα και πέρασαν άλλες 10 ημέρες και κινητό δεν είχα. Όπως καταλαβαίνεται είχα χάσει την υπομονή μου. Τέλος πάντων , περνάν οι διακοπές των χριστουγέννων και ξαναπαίρνουμε στις 7/1/16 και ο υπάλληλος με ενημερώνει και μου λέει πως το τηλέφωνο μου ήταν έτοιμο και το περιμένουν να έρθει αυτή τη βδομάδα. Η βδομάδα πέρασε και από τότε δεν είχαμε άλλη επικοινωνία με το μαγαζί , έχουμε πάρει αμέτρητα τηλέφωνα , ο Πατέρας μου έχει πάει από εκεί 4 φορές και το μαγαζί είναι κλειστό όμως τα έπιπλα και όλα είναι εκεί( έχει πάει και τις 4 φορές κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας που αναγράφονται στο site), έχουμε στείλει e-mail , τίποτα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στο Skroutz και στο Best Price λένε ότι το δεν συνεργάζονται πλέον. Είναι υστερικό θα έλεγα , αποφάσισα να επικοινωνήσω και με το skroutz για να μου προτείνει κάποια λύση και μου είπαν να γράψω μια αξιολόγηση στην σελίδα του μαγαζιού στο skroutz και έτσι το μαγαζί ήταν υποχρεωμένο να μου απαντήσει. Την αξιολόγηση την έχω καταχωρήσει από τις 18/1/16. Καμία απάντηση. Πλέον δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και αποφάσισα να γράψω εδώ μήπως και μπορεί να μου πει κάποιος κάτι :/ .Link σελίδας μαγαζιού στο Skroutz : https://www.skroutz.gr/m/3018/BestMobile Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 http://www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias http://www.synigoroskatanaloti.gr/
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή. Απειλή Μήνυσης για εξαπάτηση του πελάτη / απάτη , και εαν δεν παρουν με το καλο , καντε τους κιολα. Γεμισαμε "εξυπνους" πια...
Billo23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Απειλή Μύνησης για εξαπάτηση του πελάτη / απάτη , και εαν δεν παρουν με το καλο , καντε τους κιολα. Γεμισαμε "εξυπνους" πια... Ξέρεις τι; Το έχω σκεφτεί όμως αν όντως μπλοφάρουν και αυτοί σε ακραίο σημείο φοβάμαι πως δεν θα μπορώ να κάνω μήνυση λόγω χρημάτων βέβαια , δεν ξέρω άλλωστε αν αξίζει πχ αν η μήνυση πάει πάνω από τα λεφτά που έδωσα για το κινητό.. http://www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias http://www.synigoroskatanaloti.gr/ Ευχαριστώ, θα τα κοιτάξω μόλις βρω λίγο χρόνο.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ξέρεις τι; Το έχω σκεφτεί όμως αν όντως μπλοφάρουν και αυτοί σε ακραίο σημείο φοβάμαι πως δεν θα μπορώ να κάνω μήνυση λόγω χρημάτων βέβαια , δεν ξέρω άλλωστε αν αξίζει πχ αν η μήνυση πάει πάνω από τα λεφτά που έδωσα για το κινητό.. Ευχαριστώ, θα τα κοιτάξω μόλις βρω λίγο χρόνο. Πιστεψε με δεν προκειται να μπλοφαρουν , ασε που δεν ειναι καιροι (οικονομικοι) για μαγκιες απο μερους τους.. Δοκιμασε πρωτα την καταγγελια που ειπε και ο φιλος απο πανω, και εαν δεν γινει τιποτα σε ευλογο χρονικο διαστημα, σκεψου την μηνυση και συμβουλεψου δικηγορο. Μεχρι τοτε , τριξτους τα δοντια γιατι μερικοι ανθρωποι μονο με απειλες και δικηγορους καταλαβαινουν..
Billo23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Πιστεψε με δεν προκειται να μπλοφαρουν , ασε που δεν ειναι καιροι (οικονομικοι) για μαγκιες απο μερους τους.. Δοκιμασε πρωτα την καταγγελια που ειπε και ο φιλος απο πανω, και εαν δεν γινει τιποτα σε ευλογο χρονικο διαστημα, σκεψου την μηνυση και συμβουλεψου δικηγορο. Μεχρι τοτε , τριξτους τα δοντια γιατι μερικοι ανθρωποι μονο με απειλες και δικηγορους καταλαβαινουν.. Τώρα το πρόβλημα είναι να τους βρω στο τηλ ή στο μαγαζί... Το θέμα είναι ότι λόγω σχολείου εγώ δεν μπορώ να πάω στο μαγαζί σε εργάσιμη γιατί εγώ μένω υμηττό και το μαγαζί είναι χολαργό και οι γονείς μου ούτε εκείνοι μπορούν να πηγαινοερχονται εκεί γιατί και οι δυο δουλεύουν ... Γενικά μοιραστείτε και εσείς την εμπειρία μου μπας και σώσει κανένας συνάνθρωπος τα λεφτά του, κρίμα είναι.
Billo23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μήπως έκλεισε το μαγαζί;! Δεν είναι κάπως κουλό ; Δεν ξέρω... και να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να μην το σκέφτομαι...
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δεν είναι κάπως κουλό ; Δεν ξέρω... και να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να μην το σκέφτομαι... Δεν απαντάνε σε mail, τηλέφωνα, αξιολογήσεις, πήγατε από κει τόσες φορές και ήταν κλειστό...δεν το βλέπω κι απίθανο! Πότε ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσατε; Πολλά μαγαζιά που είναι για κλείσιμο κλείνουν τελευταία μέρα του χρόνου, 31/12.
Billo23 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δεν απαντάνε σε mail, τηλέφωνα, αξιολογήσεις, πήγατε από κει τόσες φορές και ήταν κλειστό...δεν το βλέπω κι απίθανο! Πότε ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσατε; Πολλά μαγαζιά που είναι για κλείσιμο κλείνουν τελευταία μέρα του χρόνου, 31/12. 7/1 Και μιλήσαμε κανονικά και μου είπαν ότι από την επόμενη βδομάδα θα το έχουν στα χέρια τους άρα και θα επικοινωνούσαν μαζί μας 1
Billo23 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Update 27/1/2016: Πήρα την Samsung Ελλάδας και μου είπαν ότι το κινητό ,μετά από έλεγχο που έκαναν, έρχεται από το Μαυροβούνιο , δηλαδή χώρας εκτός Ε.Ε . Μου έδωσαν το τηλέφωνο της εταιρίας και μου είπαν να πάρω τηλέφωνο και να μιλήσω μαζί τους μπας και βρω λύση αλλά με βλέπω να στέλνω κάποιο mail. Να σημειωθεί ότι μέσω της δουλείας του πατέρα μου γνωρίσαμε έναν κύριο ο οποίος έχει εξαπατηθεί από το ίδιο μαγαζί και λόγω της θέσης εργασίας του περνά συχνά από το μαγαζί και απ'ότι μας έχει πει είναι ακομα κλειστό αλλά και ανέπαφο. 2η σημείωση πλέον έχουν περάσει ακριβώς 2 μήνες από τότε που άρχισε αυτό το παραμύθι http://www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias http://www.synigoroskatanaloti.gr/ Πήρα στο 1520 και μου είπαν ότι εφόσον δεν έχουμε επαφή με το κατάστημα και δεν τους βρίσκουμε πουθενά δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν για να μας βοηθήσουν. :/
paylidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 αρα δε σου μενει παρα η δικαστικη οδος... πιθανώς να εχει κλεισει το καταστημα με βάση τα γραφόμενα σου... Ηθικο διδαγμα 1: Αγοραζουμε μεν απο σκρουτζομαγαζα αλλα μεγαλα και γνωστά Ηθικό διδαγμα 2: Μολις το αγοράσουμε τσεκάρουμε την εγγυηση με την αντιπροσωπεία Ηθικό διδαγμα 3: βαπορι που αργει σκατα ειναι φορτωμένο - αργησες πολύ να κάνεις τη μανούρα 1
Billo23 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 αρα δε σου μενει παρα η δικαστικη οδος... πιθανώς να εχει κλεισει το καταστημα με βάση τα γραφόμενα σου... Ηθικο διδαγμα 1: Αγοραζουμε μεν απο σκρουτζομαγαζα αλλα μεγαλα και γνωστά Ηθικό διδαγμα 2: Μολις το αγοράσουμε τσεκάρουμε την εγγυηση με την αντιπροσωπεία Ηθικό διδαγμα 3: βαπορι που αργει σκατα ειναι φορτωμένο - αργησες πολύ να κάνεις τη μανούρα Έχεις δίκιο το θέμα είναι ότι ήταν το πρώτο σοβαρό κινητό που πήρα και επιπλέον το κουτί του κινητού πάνω γράφει σε μια άλλη γλώσσα ευρωπαϊκό μοντέλο... Πιάστηκα κορόιδο
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν βρεις άκρη, γίνε μέλος στην εκποιζώ, νομίζω θέλει 50 ευρώ να γίνεις μέλος. Εκεί σίγουρα θα βρεις άκρη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις άκρη.
Billo23 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Αν δεν βρεις άκρη, γίνε μέλος στην εκποιζώ, νομίζω θέλει 50 ευρώ να γίνεις μέλος. Εκεί σίγουρα θα βρεις άκρη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις άκρη. Ευχαριστώ για την απάντηση θα το κοιτάξω σε περίπτωση που δεν βγάλω άκρη. Αν και έχω μια μικρή ελπίδα μέσα μου καθώς μίλησα με το Σκρουτζ περί του θέματος και μου είπαν πως μίλησαν με τον υπεύθυνο του μαγαζιού και αυτός λέει χρεώθηκε στο σκρουτζ να διευθετήσει τα προβλήματα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα