ktm_gr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων Καλησπέρα. Σκέφτομαι πολύ έντονα να ανοίξω γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων καθώς ασχολούμαι ήδη με τον κλάδο τον εμπόρων με μεταχειρισμένα. Έχω ακούσει πολλά αλλά περίπου ένα πλάνο η μια σοβαρή εμπειρία δεν έτυχε να ακούσω. Θα ήθελα εάν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία να μου πει την άποψη – εμπειρία του σχετικά με τς ενοικιάσεις εάν αξίζει να κάνω μια τέτοια κίνηση. Να αναφέρω πως είμαι από επαρχία με περίπου 60.000 χιλιάδες κατοίκους και μόλις 40χιλ από Θεσσαλονίκη. Επίσης στον κλάδο τον ενοικιάσεων υπάρχουν ήδη στην περιοχή 3 γραφεία και βλέπω ότι δουλεύουν αρκετά . Πρόσφατα ήθελα να εξυπηρετήσω έναν πελάτη μου μέχρι να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο και δεν υπήρχε διαθέσιμο αυτοκίνητο προς ενοικίαση. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώνω ξανά ασφάλεια (ΤΕΒΕ) διότι πληρώνω ήδη για την ατομική μου επιχείρηση και ίσως να μπορώ να κάνω έναρξη για αρχή στον ίδιο χώρο που είμαι τώρα. Περιμένω γνώμες / εμπειρίες / απόψεις.Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2016 από ktm_gr
haris013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 αν δεν είσαι σε μεγάλο τουριστικό μέρος (να μαζεύει κόσμο σταθερά, γιορτές κλπ) δεν αξίζει με την καμία, πολύ μεγάλο κόστος και μηδαμηνό κέρδος.
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Κι εγώ πιστεύω ότι αν δεν έχει τουρισμό δεν αξίζει το ρίσκο... Εκτός αν σκέφτεσαι να μην αγοράσεις αυτοκίνητα και να χρησιμοποιήσεις από αυτά που ήδη έχεις, τότε ίσως αξίζει. Σε τι πελάτες απευθύνεσαι; Τι κόσμο έχει εκεί;
ktm_gr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σε καμία περίπτωση δεν είναι τουριστική η περιοχή μου (Γιαννιτσα). Όσο για τα αυτοκινητα δεν είναι πρόβλημα διότι μπορώ να τα πουλήσω αργότερα εαν δεν πάει καλα. Δεν με απασχολεί άμεσα εαν πάει καλα η όχι γιατί πιστεύω είναι μικρό το ρίσκο στην περίπτωση μου απλώς δεν ξέρω εαν αξίζει η κίνηση με βάση το κέρδος φυσικά. Δλδ εαν τα βάλεις κάτω ασφάλεια, τέλη κυκλοφοριας, servis, φθορές ... ( τα λειτουργικά έξοδα δεν με απασχολούν διότι θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο όποτε δεν θα έχω έξτρα έξοδα για ρεύματα, ενοίκια, τηλέφωνα κτλ Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2016 από ktm_gr
haris013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 οχι φίλε μου μην το επιχειρήσεις καν, στο λέω καθώς συγκενικό μου πρόσωπο έχει ενικοιαστικό στην κρήτη και συγκεκριμένα σε ένα απο τα ποιο πολυσύχναστα και τουριστικά μέρη και βγάζει με το ζόρι τη σεζόν. Γενικά όποιον και να ρωτήσεις με rent a car θα σου επιβεβαιώσει αυτό που λέω, πολύ λίγοι νοικιάζουν πλέον σε σχέση με παλιώτερα χρόνια. Αν έχει επιχειρήσεις-γραφεία εταιριών η περιοχή ίσως να δείς για leasing και "επαγγελματικά" αυτοκίνητα. 1
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μπορείς να ξεκινήσεις με 2-3 αυτοκίνητα τότε κι αν δεν πάει καλά τα πουλάς. Ένα από κάθε κατηγορία ας πούμε για να δεις τι ζήτηση θα έχει. Ή αν νομίζεις ότι ζητάνε μικρά πάρε 2-3 μικρά μόνο. 2
ktm_gr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Θα προσπαθήσω να μαζέψω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ και βλέπουμε. Σας ευχαριστώ πολύ για την συμβολή σας στο θέμα που με απασχολεί. Φυσικά όποιος θέλει να μοιραστεί κάποια εμπειρία ... αναμένω.
gregdel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Τσέκαρε και λίγο τα νέα ΕΣΠΑ... ... εχω την εντύπωση ότι θα βγει και για τουρισμό Ίσως να εχει γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων μέσα 1
4saken Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Κανω αυτη την δουλεια χρονια.Δεν υπαρχει κανενας λογος να μπλεχτεις ειδικα σε μια πολη οπως τα Γιαννιτσα. Παντως σιγουρα θα μπορεις να κανεις εναρξη, εχει ανοιξει το επαγγελμα (υπηρχε οριο 15 αυτοκινητων και τμ γραφειου) και μπορεις να συστεγαζεσαι ακομα και με χασαπικο και στολο ενος αυτοκινητου. 2
sugata Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αν ασχολείσαι ήδη με εμπορία, λογικά θα έχεις δικό σου, ή θα συνεργάζεσαι με συγκεκριμένο συνεργείο. Οπότε πάνω κάτω, θέλω να πιστεύω ότι ξέρεις τι παίζει από θέμα συντήρησης των αυτοκινήτων, πριν τα βγάλεις στο δρόμο. Εφόσον δεν έχει τουρισμό η πόλη σου, αναγκαστικά θα στραφείς στο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά και στις γύρω πόλεις. Η απόσταση των 60 περίπου χλμ που έχεις από Θεσσαλονίκη δεν είναι μεγάλη. Εφόσον έχεις ήδη μαγαζί, θα χρειαστεί η αλλαγή στο μητρώο για προσθήκη δραστηριότητας, καθώς και έγκριση/άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ. Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι μια πιθανή συνεργασία με κάποιον που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη (αν είναι και δικός σου άνθρωπος, ακόμα καλύτερα), ο οποίος ουσιαστικά θα τρέχει τα αυτοκίνητα σου εκεί, χωρίς να χρειάζεται να πηγαινοέρχεσαι εσύ συνέχεια. 1
ktm_gr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Τα έξοδα για τα φυσιολογικά σέρβις δεν είναι τίποτα ( λάδια , φρένα , φίλτρα ). Επίσης το θέμα με ΕΣΠΑ θα βοηθούσε αρκετά διότι θέλω να κάνω κάτι σωστό δλδ να στήσω και site για online κρατήσεις, εξοπλισμό για gps, παιδικό κάθισμα και τα σχετικά. Θα μιλήσω και με τον λογιστή μου αυτές τς μέρες για να ενημερωθώ τι παίζει με τα προγράμματα. Σας ευχαριστώ και πάλι συμφορουμιτες!!
sugata Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Κάνε ένα search π.χ. "rent a car thessaloniki". Θα σου βγάλει και τοπικά, καθώς και τις μεγάλες εταιρείες. Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις πώς πρέπει να είναι στημένο, είναι να δεις των υπολοίπων. Απλά κράτα το όσο πιο εύκολο και κατανοητό για τον υποψήφιο πελάτη
4saken Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Επαναλαμβανω ως επαγγελματιας του χωρου οτι δεν αξιζει τον κοπο...Ποσα αυτοκινητα θα χεις και σε τι πληροτητα στοχευεις?
black85 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Κανω αυτη την δουλεια χρονια.Δεν υπαρχει κανενας λογος να μπλεχτεις ειδικα σε μια πολη οπως τα Γιαννιτσα. Παντως σιγουρα θα μπορεις να κανεις εναρξη, εχει ανοιξει το επαγγελμα (υπηρχε οριο 15 αυτοκινητων και τμ γραφειου) και μπορεις να συστεγαζεσαι ακομα και με χασαπικο και στολο ενος αυτοκινητου. φιλε μου μπορεις να μου πεις που μπορω να βρω τον νομο που οριζει πλεον οτι μπορεις να εχεις εστω και ενα αυτοκινητο?οσα φεκ εχω βρει λενε για παραπανω οπως λες κ εσυ απο 10 και πανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα