kathytherion Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μετα απο μια διαρρηξη που συνεβη πριν κανα 9μηνο στο πατρικο μου δεν ειμαι σε ησυχια οποτε φευγω απ το σπιτι καθως η αισθηση του να ειναι ολα σου τα πραγματα ανω κατω και λροφανως να ανακαλυπτεις σιγα σιγα τι σου εχουν κλεψει ειναι εφιαλτικο. Εν παση περιπτωση, θα ηθελα να βρω τροπους να προστατεψω τον μκναδικο υπολογιστη που εχω, που ειναι ενα λαπτοπ 5ετιας. Θα μου πειτε, μα καλα τι σ επιασε τοσο αγχος, πας κ αγοραζεις καινουριο, το θεμα ειναι ομως,περα απ το οικονομικο κοστος, οτι θα διαταραχθει το προγραμμα μου καθως εχω αρχεια μεσα τα οποια δεν μπορω να κοπιαρω καθε φορα που φευγω απ το σπιτι και αυτη την περιοδο ειμαι σε φαση ταξινομησης τους οποτε η δουλεια προχωραει καθημερινα. Πειτε κανενα κολπο η κρυψωνα για το λαπτοπακι μου και αχρειαστο να ναι, γιατι βλεπω οτι αυτος ο φοβος με κραταει πισω και μ επηρεαζει σε πολλα πραγματα.
theoritikos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Για τι όγκο αρχείων μιλάμε; Μπορείς να ανεβάσεις αυτά τα αρχεία σε κάποια υπηρεσία cloud όπως το Dropbox, να τα αντιγραφείς σε κάποιο σκληρό δίσκο και να τον δώσεις να τον φυλάξει κάποιος έμπιστος φίλος . 2
Runner25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 ολα τα λαπτοπ εχουν θεση για κλειδαρια νομιζω, κλειδωσε το καπου 1
cosmos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 πάρε έναν εξωτερικό σκληρό και κάνε backup εκεί τα αρχεία σου και...χαντάκωσε τον κάπου...(τον σκληρό) βάλε το λαπτοπ στην τσάντα του...πάρε και μια αλυσίδα με κλειδαριά..τυλιξε το με την αλυσίδα και κλειδωσε το σε κάποιο σταθερό σημείο που να μην φαίνεται (όπως τα ποδήλατα) βάλε κανα συναγερμό στο σπίτι...κλείδωνε την πόρτα του δωματιου που έχει το λαπτοπ μεσα... και η πιο απλή αλλά και συνάμα η πιο "δύσκολη" λύση.... : να το κουβαλάς πάντα μαζί σου!!! Πάντως αυτό με το backup να ξέρεις ότι σε περίπτωση στραβής θα σε τσούξει πιο πολύ... επίσης θα σε σώσει απο τυχόν βλάβη... edit... στον πάτο της ντουλάπας εσωτερικά...βάλε καμια τάβλα..ωραία βαμμένη..και με μπιχλιμπίδια από πάνω και βάζε το από κάτω...σαν να είναι διπλός πάτος...να μην φαίνεται... εντάξει...δεν νομίζω να φτάσεις στην λύση να ξυλώσουμε πλακάκια ε?? απλά μην αγχώνεσαι...απαξ και μπήκαν μια φορά...δεν ξαναμπαίνουν μετά..
mylo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Η μονη λυση ειναι να το βαζεις στο παταρι οταν λειπεις για ωρα. Αυτο για κρυψωνα, οσον αφορα τα αρχεια σαφως και κανεις back up οπως ειπαν τα παιδια
cosmos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 το θέμα είναι ότι όταν μπουν στα γρήγορα οι κλέφτες...ανοιγουν όλα τα συρταρια..τα αδειαζουν κατω..ανοιγουν όλες τις ντουλαπες /πόρτες και ότι βρουν στα πρόχειρα...κοσμηματα/χρήματα λαπτοπς...για να φύγουν...οπότε κάπου θα πρέπει να το χαντακώνεις καλά καλά...να είναι λίγο δύσκολη η πρόσβαση...αλλά αυτό σίγουρα δεν σε βολεύει καθημερινά...γι αυτό...μπακπακ και πάρτο μαζί σου όπου πας να μην έχεις και άγχος...αλλά κοίτα μην το ξεχάσεις πουθενά!!
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αν υπάρχει αμάξι σε σχετικά ασφαλές μέρος βάλε το λάπτοπ στο πορτ μπαγκάζ!
Liverpool89 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ενα στικακι θες μονο...ποσο ογκος δεδομενων εχεις που ανανεωνεις. Εχε εναν σκληρο οπου θα χεις ολα τα αρχεια κι ενα στικακι που θα χεις τις ενημερωσεις. Αλλιως δεν σωνεσαι. Παντα θα αγχωνεσαι.
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ή ακόμα και cloud backup, τόσοι δίνουν δωρεάν χώρο. Ο συνδυασμός των δύο backup είναι το καλύτερο πιστεύω.
curiositykilledme Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 αγορασε ενα οικονομικο πακετο cloud σε οποια εταιρια σε βολευει αστο μια μερα να τα κανει upload και τελος
kathytherion Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριατω για τις ιδεες παιδια! Καποια δεδομενα που παρελειψα ν αναφερω... δεν μενω στο πατρικο μου πια, οχι οτι εχει ση,ασια γιατι εχω δει περιπτωσεις οπου ανοιγουν σπιτια 2 φορες σε ενα δεκαημερο( συνεβη σε γνωστο μου προσφατα). Προσπαθω να εχω παντα αντιγραμμενα τ αρχεια μου σε σκληρο, σε αλλη θεση απ οπου ειναι το λαπτοπ απλα αυτο το διαστημα κανω μια ταξινομηση- ξεσκαρταρισμα δεδομενων σε αρκετους φακελους οποτε μεχρι να ολοκληρωσω τη διαδικασια αυτη που ισως παρει καποιες βδομαδες θα θελα να ναι ασφαλη τα δεδομενα αυτα. Τη δουλεια αυτη την προχωραω λιγο λιγο καθε μερα στο λαποτπ οποτε πολλες φορες δεν εχω το χρονο να κανω πιστα αντιγραφα σε δισκο( και εχει ψιλοτιγκαρει κι αυτος). Μολις τελειωσω τη δουλεια σκεφτομαι το εμδεχομενου του cloud, οπως επισης αντιγραφα σε σκληρους δισκους και σε dvd( θελω να πιστευω οτι ο κλεφτης δεν θα μου παρει κασετινες με dvd) πάρε έναν εξωτερικό σκληρό και κάνε backup εκεί τα αρχεία σου και...χαντάκωσε τον κάπου...(τον σκληρό) βάλε το λαπτοπ στην τσάντα του...πάρε και μια αλυσίδα με κλειδαριά..τυλιξε το με την αλυσίδα και κλειδωσε το σε κάποιο σταθερό σημείο που να μην φαίνεται (όπως τα ποδήλατα) βάλε κανα συναγερμό στο σπίτι...κλείδωνε την πόρτα του δωματιου που έχει το λαπτοπ μεσα... και η πιο απλή αλλά και συνάμα η πιο "δύσκολη" λύση.... : να το κουβαλάς πάντα μαζί σου!!! Πάντως αυτό με το backup να ξέρεις ότι σε περίπτωση στραβής θα σε τσούξει πιο πολύ... επίσης θα σε σώσει απο τυχόν βλάβη... edit... στον πάτο της ντουλάπας εσωτερικά...βάλε καμια τάβλα..ωραία βαμμένη..και με μπιχλιμπίδια από πάνω και βάζε το από κάτω...σαν να είναι διπλός πάτος...να μην φαίνεται... εντάξει...δεν νομίζω να φτάσεις στην λύση να ξυλώσουμε πλακάκια ε?? απλά μην αγχώνεσαι...απαξ και μπήκαν μια φορά...δεν ξαναμπαίνουν μετά.. Δυστυχως δεν γινεται να βαλω συναγερμο γιατι κοστιζει κ η συγκατοικος δεν θελει κ με το δικιο της γιατι το σπιτι σε γενικες γραμμες ειναι φοιτητικο γιαπι, απλα αυτη εχει σταθερο κ εχω φοβαμαι για το λαπτοπ που ναι φορητο... Επισης τα δωματια μας δεν εχουν κλειδαρια κ η ντιυλαπια μπορει ν ανοινει πανευκολα πιστευω, ειναι αρκετα παλια.
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 dvd? Γιατί όχι; Με σωστή αποθήκευση δεν παθαίνουν τίποτα, είναι φτηνά και έχει λογική αυτό που λέει ότι κανείς δεν θα κλέψει μια στοίβα δισκάκια!
duende Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 αμα αγχωνεσαι τοσο πολυ για τα αρχεια σου, χρησιμοποιησε full disk encryption και στους δυο σκληρους και κανε τακτικα backup 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα