zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 το προβλημα ξερεις ποιο ειναι; οτι χρειαζομαι τουλαχιστον 1tb τον χρονο εξτρα για τα δεδομενα που παραγω/μαζευω. So, πως μπορεις να προστατεύσεις αυτα τα δεδομενα; να παρω σκληρους και να τους βαλω σε safe? Σε safe δεν θα το πρότεινα γιατί το safe τραβάει την προσοχή και ένα οικιακό safe ανοίγει σχετικά εύκολα αν τραβήξει την προσοχή του άλλου...(ενώ λογικά τα δεδομένα είναι σημαντικά μόνο για σένα ή τέλος πάντων δεν είναι σημαντικά για κάποιον υποψήφιο διαρρήκτη). Δεν σβήνεις τίποτα απ'αυτά; Δηλαδή κάθε χρόνο προσθέτεις 1tb χωρίς να σβήσεις κάτι από τα παλιά; 1
vaggospat13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Προσωπικά έχω γύρω στα 100gb προσωπικά αρχεία και κάνω 3 bacup: σε laptop, desktop και εξωτερικό δίσκο. Χρησιμοποιώ πρόγραμμα συγχρονισμού δεδομένων το οποίο κάνει συγχρονισμό δεδομένων αυτόματα. όταν λέω σημαντικά αρχεία εννοώ προσωπικές φωτογραφίες έγραφα και βίντεο τα οποία δε μπορώ να ξαναβρώ. Ταινίες σειρές κτλ δεν παίρνω back up Okay, ερωτησηΈτσι και εχεις πολλά αρχεία (πες 20tb) πως μπορείς να τα προστατέψεις απο κλοπή ή βανδαλισμό στον χώρο σου?Πείτε καμία ιδέα γιατι δεν θέλω να οργωσω το net σήμερα.Thanks 20tb αρχεία; και είναι όλα σημαντικά; Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2016 από vaggospat13
stelios18120 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 20tb σημαντικα αρχεια; Εχεις τα οικονομικα στοιχεια της αμερικης απο το 1970 σε αρχειο και ειναι τοσο σημαντικο και μεγαλο σε μεγεθος; Πιστευω αν κατσεις και ξεσκαρταρεις θα ειναι πολυ πολυ λιγοτερα τα σημαντικα αρχεια...
scullyist Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Ήμαρτον, σε τεχνολογικό φόρουμ και το μυαλό να φτάνει μόνο μέχρι τα 4κ pr0n και τα οικονομικα στοιχεια της αμερικης απο το 1970... Σημαντικά αρχεία, πρωτίστως και αντικειμενικά, είναι τα αρχεία δουλειάς. Yπάρχουν επαγγέλματα που η δουλειά στον η/υ, δεν έχει να κάνει με word και excel των 50-100-200 kilobytes και κανα powerpoint των 50-150mb. Mόνο διάφορες ειδικότητες στο χώρο του -εν γένει- design και media να σκεφτείς, όπου τα συνολικά αρχεία π.χ. ενός εντύπου, ή ενός web template/σάιτ ή ενός motion graphics / βίντεο / αρχιτεκτονικό ,ή ένα πρότζεκτ φωτογράφησης, ή, ή.... να είναι από 1-5-10-20-100-500gb-1tb, ή... Που δεν πετιούνται ποτέ και δεν επιδέχονται παραπέρα "ξεσκαρτάρισμα", που οφείλεις να κρατάς και για σένα και για τον πελάτη εις τον αιώνα τον άπαντα. *Ένα* πρόζεκτ, *ενός* πελάτη. Και τώρα πολλαπλασιάστε τα πιθανά μεγέθη με Χ πιθανούς πελάτες, επί Ψ πιθανές δουλειές, επί Ω πιθανά χρόνια εργασίας. Τα 20tb που έχει και το 1tb νέο data που λέει ο Viper ότι παράγει και μαζεύει κάθε χρόνο, είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά σε αλλωνών. 1
nomikarios Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Εκτός από το χρηματοκιβώτιο, υπάρχει και η λύση της τραπεζικής θυρίδας, αν μιλάμε για όγκο δεδομένων που θα χρειαστεί αρκετούς σκληρούς δίσκους για backup.
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Ήμαρτον, σε τεχνολογικό φόρουμ και το μυαλό να φτάνει μόνο μέχρι τα 4κ pr0n και τα οικονομικα στοιχεια της αμερικης απο το 1970... Σημαντικά αρχεία, πρωτίστως και αντικειμενικά, είναι τα αρχεία δουλειάς. Yπάρχουν επαγγέλματα που η δουλειά στον η/υ, δεν έχει να κάνει με word και excel των 50-100-200 kilobytes και κανα powerpoint των 50-150mb. Mόνο διάφορες ειδικότητες στο χώρο του -εν γένει- design και media να σκεφτείς, όπου τα συνολικά αρχεία π.χ. ενός εντύπου, ή ενός web template/σάιτ ή ενός motion graphics / βίντεο / αρχιτεκτονικό ,ή ένα πρότζεκτ φωτογράφησης, ή, ή.... να είναι από 1-5-10-20-100-500gb-1tb, ή... Που δεν πετιούνται ποτέ και δεν επιδέχονται παραπέρα "ξεσκαρτάρισμα", που οφείλεις να κρατάς και για σένα και για τον πελάτη εις τον αιώνα τον άπαντα. *Ένα* πρόζεκτ, *ενός* πελάτη. Και τώρα πολλαπλασιάστε τα πιθανά μεγέθη με Χ πιθανούς πελάτες, επί Ψ πιθανές δουλειές, επί Ω πιθανά χρόνια εργασίας. Τα 20tb που έχει και το 1tb νέο data που λέει ο Viper ότι παράγει και μαζεύει κάθε χρόνο, είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά σε αλλωνών. Σωστός. Εσύ αν ήσουν επαγγελματίας με τέτοιας αξίας αρχεία, θα ρωτούσες σε φόρουμ για λύσεις; Ή θα πήγαινες σε cloud λύση χωρίς πολλά-πολλά; 1
scullyist Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Θα υποθέσω ότι το γενικά αφοριστικό "σε φόρουμ για λύσεις" ως σχετιζόμενο με την ιδιότητα του επαγγελματία και την λήψη της πιθανής ζητούμενης πληροφορίας μέσω μιας διαδικτυακής μορφής κοινότητας, εν έτη 2016, ήταν απλά λάθος τρόπος διατύπωσης αυτού -του πιο συγκεκριμένου και εξειδικευμένου- που πραγματικά ήθελες να πεις. Γιατί αν δεν το υποθέσω αυτό, δεν ξέρω από που να το πρωτοπιάσω και που να το τελειώσω, τα λανθασμένα συνεπαγόμενα "άρα", που αποπνέει το ερώτημα έτσι όπως έχει διατυπωθεί. Κι αν ορθώς υποθέτω, ήδη αναφέρθηκε το "πριν αλωνίσω το ιντερνετ", + αν και δεν είμαστε το professionalsafestoragesolutionsociety.ινφο, σίγουρα δεν είμαστε στο "μητέρα και παιδί" αλλά σε τεχνολογικό φόρουμ, οπότε ο χώρος για μια πρώτη bullet-εξιχνίαση (έστω και στο λάθος section), δεν είναι και ντιπ άτοπος. Εσύ αν ήσουν επαγγελματίας με τέτοιας αξίας αρχεία, θα ρωτούσες σε φόρουμ για λύσεις; Ή θα πήγαινες σε cloud λύση χωρίς πολλά-πολλά; Εξαρτάται, την cloud λύση / πληροφορία, για πρώτη φορά πως την έμαθα; θα μου την υποννοούσε κάποιος χωρίς πολλά-πολλά μέσα σε "φόρουμ για λύσεις;"…; Πλάκα κάνω (almost =p) αλλά με το παραπάνω, αυτό λες, έτσι; Ότι η επόμενη λύση για τον επαγγελματία με τους τόνους data, είναι το cloud; Εγώ επί του παρόντος δεν χρειάστηκε και δεν έχω ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις παραπάνω πιθανές εναλλακτικές και το κόστος τους, για να σου απαντήσω στα σίγουρα. Γενικά, αν υπάρχει άλλη ικανοποιητική εναλλακτική λύση, δεν θα πήγαινα σε cloud, διαταρράσει θεμελιακά τις αρχεια-κές control freak ευαισθησίες μου =p Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2016 από scullyist 1
Sorath Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Αν υπάρχει αμάξι σε σχετικά ασφαλές μέρος βάλε το λάπτοπ στο πορτ μπαγκάζ! Όχι... όχι... όχι...!!!! Το χειρότερο σημείο για να προστατέψεις κάτι απο κλοπή. Σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες διάρηξης ή και κλοπής του αυτοκινήτου απο ότι στο σπίτι. Συγκεκριμένα, την έπαθε συνάδελφος την προηγούμενη βδομάδα. Όλες τις οικονομίες τις σήκωσε απο την τράπεζα και τις έβαλε στο αμάξι, το οποίο το κλέψανε..... 1
zio10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Όχι... όχι... όχι...!!!! Το χειρότερο σημείο για να προστατέψεις κάτι απο κλοπή. Σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες διάρηξης ή και κλοπής του αυτοκινήτου απο ότι στο σπίτι. Συγκεκριμένα, την έπαθε συνάδελφος την προηγούμενη βδομάδα. Όλες τις οικονομίες τις σήκωσε απο την τράπεζα και τις έβαλε στο αμάξι, το οποίο το κλέψανε..... Τι να σου πω, εγώ πιο συχνά ακούω να ανοίγουν σπίτια παρά να παίρνουν αυτοκίνητα πάντως Και όπως είπα να είναι σε σχετικά ασφαλές μέρος. Τέλος πάντων, εννοείται ότι δεν είναι 100% λύση!
mentoras99 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Κι εγω πιστευω οτι πιο συνηθισμενος στοχος ειναι το σπιτι, παρα το αμαξι.
Sorath Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Χοντρικά βάση στατιστικής οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ~20.000/χρόνο, ενώ το άνοιγμα σπιτιών γύρω στα 1000/χρόνο.
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Θα υποθέσω ότι το γενικά αφοριστικό "σε φόρουμ για λύσεις" ως σχετιζόμενο με την ιδιότητα του επαγγελματία και την λήψη της πιθανής ζητούμενης πληροφορίας μέσω μιας διαδικτυακής μορφής κοινότητας, εν έτη 2016, ήταν απλά λάθος τρόπος διατύπωσης αυτού -του πιο συγκεκριμένου και εξειδικευμένου- που πραγματικά ήθελες να πεις. Γιατί αν δεν το υποθέσω αυτό, δεν ξέρω από που να το πρωτοπιάσω και που να το τελειώσω, τα λανθασμένα συνεπαγόμενα "άρα", που αποπνέει το ερώτημα έτσι όπως έχει διατυπωθεί. Κι αν ορθώς υποθέτω, ήδη αναφέρθηκε το "πριν αλωνίσω το ιντερνετ", + αν και δεν είμαστε το professionalsafestoragesolutionsociety.ινφο, σίγουρα δεν είμαστε στο "μητέρα και παιδί" αλλά σε τεχνολογικό φόρουμ, οπότε ο χώρος για μια πρώτη bullet-εξιχνίαση (έστω και στο λάθος section), δεν είναι και ντιπ άτοπος. Εξαρτάται, την cloud λύση / πληροφορία, για πρώτη φορά πως την έμαθα; θα μου την υποννοούσε κάποιος χωρίς πολλά-πολλά μέσα σε "φόρουμ για λύσεις;"…; Πλάκα κάνω (almost =p) αλλά με το παραπάνω, αυτό λες, έτσι; Ότι η επόμενη λύση για τον επαγγελματία με τους τόνους data, είναι το cloud; Εγώ επί του παρόντος δεν χρειάστηκε και δεν έχω ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις παραπάνω πιθανές εναλλακτικές και το κόστος τους, για να σου απαντήσω στα σίγουρα. Γενικά, αν υπάρχει άλλη ικανοποιητική εναλλακτική λύση, δεν θα πήγαινα σε cloud, διαταρράσει θεμελιακά τις αρχεια-κές control freak ευαισθησίες μου =p Είπαμε, εξαρτάται από το τι είδους πληροφορία θες να προστατεύσεις.Και το ποσό που διαθέτεις για την προστασία της θα πρέπει να είναι ανάλογο της αξίας της.Αν είναι τσόνδες που είπε κάποιος παραπάνω, για προσωπική ευχαρίστηση, ε και να χάσεις κάποιες δεν έγινε κάτι.Τώρα αν αυτές τις τσόνδες τις νοικιάζεις ή βγάζεις λεφτά κάπως, πρέπει να επενδύσεις σε πιο σίγουρο μέσο αποθήκευσης.Ψάξε λίγο στο νετ να δεις τι προβλήματα είχαν εταιρίες που είχαν γραφεία στους Δίδυμους Πύργους και πόσα χρήματα και πληροφορία χάθηκαν.
mentoras99 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Χοντρικά βάση στατιστικής οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ~20.000/χρόνο, ενώ το άνοιγμα σπιτιών γύρω στα 1000/χρόνο. Εγω ομως γιατι εμπειρικα ξερω στην περιοχη μου, να εχουν ανοιξει σε ενα χρονο δεκαδες σπιτια, ενω για κλοπες αυτοκινητων δεν εχω ακουσει σχεδον τιποτε; 1
zio10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Χοντρικά βάση στατιστικής οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ~20.000/χρόνο, ενώ το άνοιγμα σπιτιών γύρω στα 1000/χρόνο. Σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν μόνο 1000 σπίτια το χρόνο; Δηλαδή ούτε 3 σπίτια τη μέρα;! Ενώ αντίστοιχα κλέβουν 50-60 αυτοκίνητα; Μου κάνει μεγάλη εντύπωση! Εγω ομως γιατι εμπειρικα ξερω στην περιοχη μου, να εχουν ανοιξει σε ενα χρονο δεκαδες σπιτια, ενω για κλοπες αυτοκινητων δεν εχω ακουσει σχεδον τιποτε; Συμφωνώ, την ίδια εμπειρία έχω κι εγώ.
ALLisCHAOS Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδιά νομίζω πως αγγίζουμε τα όρια παράνοιμιας μερικές φορές. Ποτέ μα ποτέ δε θα είσαι για κάτι σίγουρος στη ζωή σου. Αν φοβάσαι τόσο πολύ ότι θα σου κλέψουν το λαπτοπ τους εξωτερικούς κλπ, τι να πω πάρτα μαζί σου κάθε φορά μου βγαίνεις έξω και ζώσου και με εκρηκτικά να μη σε ακουμπάει κανείς. Η μόνη σίγουρη λύση για τα αρχεία είναι το cloud αλλά άν μιλάμε για 20tb...Μόνο τις κλοπές σκέφτεστε το να χτυπήσεις κανένας σκληρός απλα, δεν?Backup ΠΑΝΤΑ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα