Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Μενω σε σπιτι καπου στα 60τμ, και το δωματιο μου δεν ξεπερναει τα 10. Επειδη δεν βαλαμε πετρελαιο φετος και οι χωροι δεν εχουν κλιματιστικο, ψαχνω εναν οικονομικο τροπο θερμανσης για το δωματιο μου κυριως.

Αρχικα πηρα μια σομπα αλογονου 1200w οπου εχει 3 σκαλες(400 400 και 400w) και ρυθμιζεις.

Η συγκατοικος εχει σε σαλονι κ δωματιο θερμοπομπο που βγαζει ζεστο αερα που ειναι στα 2000w.

Τι απ τα 2 ειναι πιο οικονομικο και αποδοτικο? Δανειζομαι συχνα τον θερμοπομπο και βλεπω οτι ζεσταινει καπως ολο το δωματιο(οχι τελεια ομως) ενω η σομπα κυριως ζεσταινει οπου χτυπαει μονο.

Αξιζει να παω ν αγορασω θερμοπομπο? Υπαρχει καποιο αλλο συστημα θερμανσης, φορητο, που ναι μην καιει πολυ ρευμα?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλοριφέρ λαδιού και εγώ προτείνω...τα watt θα κοιτάζεις...η αλογόνου που έχεις όπως σωστά είπες πάει 400 η αντίσταση...όμως θερμαίνει εκει που "κοιτάει" και όταν την σβήσεις πάπαλα η ζέστη...

του λαδιού μπορεί να καιει τα ίδια ή λιγότερα ή περισσότερα (ανάλογα πόσα watt θα πάρεις) όμως η ζέστη είναι πιο ποιοτική...διαχέεται στον χώρο και στον ζεσταίνει...όταν το κλείσεις κρατάνε ακόμα οι φέτες λίγο καυτές....αν πάρεις και με θερμοστάτη..θα κλείνει και μόνο του όταν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα που του χεις ορίσει..

• Like 1
Δημοσ.

Όλα αυτά τα συστήματα με εξαίρεση το κλιματιστικό, το 1W ηλεκτρικής κατανάλωσης που αναγράφουν αντιστοιχεί σε 1W θερμότητας στον χώρο. Οπότε να κοιτάς την ισχύ σε W που αναγράφεται σε κάθε συσκευή. Όσο περισσότερα γράφει τόσο περισσότερο καταναλώνει.

Το δωμάτιό σου πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει; Από πάνω υπάρχει ταράτσα ή άλλο διαμέρισμα;

• Like 2
Δημοσ.

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό οι ίδιες συζητήσεις. Σε λίγο θα αρχίσουν και οι «διαφημιζόμενοι» του τύπου «εγώ πήρα το τάδε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θερμοπομπό και κάνει και καφε».

Με λίγα λόγια (γιατί εχουν γίνει πολλές αναλυτικές συζητήσεις:

1.Για όλες τις αντιστάσεις ρεύματος όσο ρεύμα καίνε (W), τόση θερμότητα παράγουν. Άρα δεν υφίσταται οικονομία, δηλαδή μια συσκευή των 1000W θα ζεστάνει όσο 2 συσκευες των 500W.

2.Η μόνη συσκευή που ξεφευγει από το παραπάνω είναι τα κλιματιστικά και μάλιστα τύπου inverter όπου καίνε πολύ λιγοτερο από όσο θερμαίνουν (ΤΥΧΑΙΟ νουμερο : για 500W κατανάλωσης, ζεσταίνουν σαν 750W). Άρα απο αποψη οικονομίας κατανάλωσης ειναι η μοναδική επιλογή. Μειονεκτήματα το κόστος αγοράς και οτι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι τοσο αποδοτικά. 

3.Όσον αφορά τις συσκευές αντίστασης, υπάρχει και η παράμετρος «ποιοτική θέρμανση χώρου» και αυτό το επιτυγχάνουν οι convertors και οι φέτες λαδιου (βλ spoiler). οπου και τα δυο εχουν ίδιο ποιοτικό αποτελεσμα. Το πρώτο ζεσταίνει πολύ γρήγορα το χώρο (ειδικά αν εχει ανεμιστήρα), ενω στο δευτερο μπορείς να βάλεις πάνω και ένα ρουχαλάκι (π.χ. να στεγνώσει). 

4.Τέλος υπάρχουν και άλλες λύσεις, όπως π.χ. kerosun καυσης ή αν υπάρχει η δυνατότητα θερμοαντλία. Ειδικά η θερμοαντλία σε σπίτι/πολυκατοικία (ολόκληρο, όχι μονο διαμέρισμα) είναι μακροχρόνια μακράν η πιο οικονομική λύση. 

@ts. Για την περιπτωση σου, αν δεν μπορείς να βάλεις κλιματιστικό, επικεντρώσου σε convertor με ανεμιστήρα ή καλοριφέρ λαδιου (και τα δυο ισχύος 2000+ watt)

argo_HiFloor-classic.jpg

12423.jpg

• Like 6
Δημοσ.

...

Το δωμάτιό σου πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει; Από πάνω υπάρχει ταράτσα ή άλλο διαμέρισμα;

Σωστά και τα δύο ερωτήματα και προσθέτω άλλο ένα: είναι στοιχειωδώς καλά μονωμένο το σπίτι σας;

Προσωπικά προτιμώ θερμοπομπό, με χρονοδιακόπτη και πολλές σκάλες για να μπορεί να καίει σε σχετικά χαμηλή ένταση ψιλο-διαρκώς. Νομίζω οτι έτσι αποδίδουν καλύτερα και οικονομικότερα, ιδίως άμα δεν υπάρχει καθόλου κεντρική θέρμανση. Μου αρέσει που προκαλούν κίνηση του αέρα από χαμηλά, έχω την αίσθηση οτι έτσι αφαιρούν την υγρασία αποτελεσματικά χωρίς να ξεραίνουν την ατμόσφαιρα.

Με τα καλοριφέρ λαδιού ποτέ δεν είχα καλή τύχη. Εμπειρικά κατέληξα ότι προτιμότερο είναι ένα μεγάλο, 7 φέτες και πάνω, ακόμη και για μικρούς χώρους, με δυο-τρεις σκάλες και ρύθμιση έντασης ει δυνατόν, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί η λειτουργία ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Κάπου πήρε το μάτι μου ένα με αερόθερμο μαζί, κάτι τέτοιο θα μ' έψηνε να το δοκιμάσω. Τώρα ακόμη μελετάω την απόδοση του θερμοπομπού μας. :rolleyes:

Σε κάθε περίπτωση οφελούν οι κλειστές πόρτες, όσο μεγαλύτερη επιφάνεια τόσο μεγαλύτερα τα ζόρια για την συσκευή. Η τελική επιλογή θέλει ψάξιμο γιατί και ισχύει το <<ό,τι πληρώνεις παίρνεις>> αλλά μαζί και δεν ισχύει πάντοτε. Τέλος, θεωρητικά τουλάχιστον, ευελιξία και ισχύς παρέχουν περισσότερες δυνατότητες για ικανοποιητική απόδοση στην θέρμανση απο το να μην υπήρχαν. Απο την άλλη, όσο πιο πολλές οι μεταβλητές τόσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα πράγματα... :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Καλοριφέρ λαδιού. Πήρα ένα πέρυσι και δεν το εχω μετανιωσει καθολου. Ποιοτική ζέστη. Αθόρυβο. Δεν βρωμαει. Δεν παράγει φως. Κοιμασαι και το αφήνεις άφοβα αναμμένο.

• Like 1
Δημοσ.

...................

Με τα καλοριφέρ λαδιού ποτέ δεν είχα καλή τύχη. Εμπειρικά κατέληξα ότι προτιμότερο είναι ένα μεγάλο, 7 φέτες και πάνω, ακόμη και για μικρούς χώρους, με δυο-τρεις σκάλες και ρύθμιση έντασης ει δυνατόν, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί η λειτουργία ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Κάπου πήρε το μάτι μου ένα με αερόθερμο μαζί, κάτι τέτοιο θα μ' έψηνε να το δοκιμάσω. Τώρα ακόμη μελετάω την απόδοση του θερμοπομπού μας.............. 

Θα πρότεινα μάλιστα ένα καλοριφέρ λαδιού με 13 φέτες στα 2500 watt [3 σκάλες (1000-1500-2500watt) θερμοστάτη έχουν όλα] που θα μπορείς να ζεσταίνεις γρήγορα το χώρο στην αρχή βάζοντας το στο φουλ και μετά συντηρείς την θερμοκρασία στο χώρο σε χαμηλή βαθμίδα.

Εγώ έχω διαπιστώσει ότι ένα καλοριφέρ λαδιού με 13 φέτες ζεσταίνει καλύτερα τον χώρο από ένα με 7 φέτες όταν λειτουργούν και τα δύο π.χ. στα 1000 watt προφανώς λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας που διαθέτει και έρχεται σε επαφή με περισσότερο αέρα.  

Επιπλέον τα καλοριφέρ λαδιού είναι και αθόρυβα σε αντίθεση με τα αερόθερμα και δεν φωτίζουν τον χώρο όταν κοιμάσαι όπως οι θερμάστρες αλογόνου.  

Δημοσ.

Όλα αυτά τα συστήματα με εξαίρεση το κλιματιστικό, το 1W ηλεκτρικής κατανάλωσης που αναγράφουν αντιστοιχεί σε 1W θερμότητας στον χώρο. Οπότε να κοιτάς την ισχύ σε W που αναγράφεται σε κάθε συσκευή. Όσο περισσότερα γράφει τόσο περισσότερο καταναλώνει.

Δυστυχως ειναι γωνιακο οποτε 2 τοιχοι ειναι εξωτερικοι, αλλα εχω κ αλλους οροφους απο πανω.

Δεν ειμαι κρυουλιαρα η κατι τετοιο, και ισως πχ να μη με βολευε οικονομικα να αναψουμε πετρελαιο γιατι εχουμε κεντρικη θερμανση εδω,θελω μια απλη συσκευη για το δωματιο μου ομως οταν διαβαζω και γενικα ειμαι ακινητη.

Ακουγεται καλη εναλλακτικη το καλοριφερ λαδιου, αλλα ακουω απο παμτου οτι καιει πολυ, πως εχει βγει αυτη η φημη αν καιει πχ οσο ενας θερμοπομπος?

Δημοσ.

Ακουγεται καλη εναλλακτικη το καλοριφερ λαδιου, αλλα ακουω απο παμτου οτι καιει πολυ, πως εχει βγει αυτη η φημη αν καιει πχ οσο ενας θερμοπομπος?

Σου εξήγησα παραπάνω γιατί καίνε το ίδιο για τη θερμότητα που παράγουν. Αυτός που θα σου πει οτι καει πολύ, ρώτησες τον ποια συσκευή καιει λιγοτερο και ζεσταίνει το ίδιο και αν σου απαντήσει οτιδήποτε αλλο από το κλιματιτικό, τότε ειναι άσχετος ή μπλέκει τη γρήγορη θέρμανση με την κατανάλωση. Αυτό το λεω γιατί πολλοί μπερδεύουν την άμεση θερμανση από σόμπες αλογόνου (κάθονται απεναντι και ζεσταίνονται αμεσως με τη θέρμανση του χώρου) με τη θέρμανση του χώρου. 

Ενα μειονεκτημα για τα καλοριφερ λαδιου-φέτες ειναι οτι ειναι αρκετά ογκωδη και βαριά, άρα δύσκολα στη μεταφορά και αποθήκευση. 

Δημοσ.

Δυστυχως ειναι γωνιακο οποτε 2 τοιχοι ειναι εξωτερικοι, αλλα εχω κ αλλους οροφους απο πανω.

Δεν ειμαι κρυουλιαρα η κατι τετοιο, και ισως πχ να μη με βολευε οικονομικα να αναψουμε πετρελαιο γιατι εχουμε κεντρικη θερμανση εδω,θελω μια απλη συσκευη για το δωματιο μου ομως οταν διαβαζω και γενικα ειμαι ακινητη.

Κοιτα το καλοριφερ λαδιου καθυστερη να αποδωση μεχρι να ζεσταθει.. οπως καθυστερη και να κρυωση οταν απενεργοποιηθει..

Εγω στην πραξη εχω δει οτι ο θερμοπομπος αποδιδει καλυτερα απ οτι ενα καλοριφερ λαδιου(ιδια watt).

Σου προτεινω θερμοπομπο mica γιατι ακτινοβολει και στα πλαινα.. θεωρω οτι κανει καλυτερη δουλεια για τα watt του..

Εχω κανει χρηση αυτον https://www.skroutz.gr/s/61305/Rohnson-R062.html#js_reviews

Παλιο μοντελο αλλα δεν ξερω γιατι το εχουν τοσο ακριβα.. Μηπως επειδη ειναι λεπτος.. ή πουλαει το συγκεκριμενο και κρατανε την τιμη..

υ.γ καποια θελουν ει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...