johnbond Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Πολύ ακριβό δεν είναι; Αξίζει σε σχέση με ένα κλιματιστικό ας πούμε; Εμένα η θέρμανση από ac μια χαρά μου φαίνεται πάντως, δεν ξέρω γιατί το λένε πολλοί αυτό. Όντως είναι πολύ ακριβό..Εγώ το πήρα απο σπόντα,μαζί με κάτι άλλα πράγματα για λεφτά που μου χρώσταγαν. Είναι πιο πολύ για επαγγελματική χρήση αυτά. Απλά το παρέθεσα για να τονίσω οτι δεν είναι μόνο τα watt που μετράνε.Συσκευή απο συσκευή διαφέρει. 2
BritGreek Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Με τα κλιματιστικά, μπορεί να ζεσταίνεται ένα δωμάτιο, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι καίνε λίγο ούτε ότι μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα θέρμανσης που παράγουν, με αυτή ενός convector, ή ενός καλοριφέρ λαδιού. Προσωπικά, φέτος χρησιμοποιώ κλιματιστικά για θέρμανση, όμως ενώ το δωμάτιο είναι ζεστό, τα πόδια μου είναι κρύα (η θερμότητα πηγαίνει ψηλά), συν ότι με πιάνει πονοκέφαλος από την ξηρότητα του αέρα, υποθέτω. Επίσης, χωρίς θερμοσίφωνο, ή κουζίνα, σε ένα μικρό χώρο που περνάω 4-5 ώρες την ημέρα, βάζοντας το κλιματιστικό (απλό, 12000btu, Yokohama, συντηρημένο και με σωστό φρέον), στους 28 βαθμούς, πλήρωσα λογαριασμό ΔΕΗ 170 ευρώ. Σημείωση, τα φώτα που έχω είναι led και το μόνο που έχω στην πρίζα είναι ένα λάπτοπ. Επίσης, αυτό που με ενοχλεί με το κλιματιστικό είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι, όταν πιάσει τη θερμοκρασία που ορίζω (εικονικά, σίγουρα), βγάζει κρύο αέρα για λίγο. Πέρυσι το χειμώνα που χρησιμοποιούσα convector με θερμοστάτη, δεν ήρθε ποτέ η ΔΕΗ πάνω από 110 ευρώ. Αυτό το συγκεκριμένο Rohnson που παρέθεσε κάποιος φίλος πριν, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει από απόδοση και κατανάλωση ρεύματος. Πρόπερσι είχαμε αγοράσει δύο, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Η κατανάλωση ρεύματος είναι αστεία, και η απόδοση απλά απίστευτη, ακόμα και στο μικρό. Το ξέρω γιατί το έχω στο σπίτι μου, και ειλικρινά δεν καίει σχεδόν τίποτα, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε δοκιμάσει. Χαλάλι τα 150 και τα 110 ευρώ που έδωσα. Κλάσεις ανώτερα και από τον convector που έχω.
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Με τα κλιματιστικά, μπορεί να ζεσταίνεται ένα δωμάτιο, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι καίνε λίγο ούτε ότι μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα θέρμανσης που παράγουν, με αυτή ενός convector, ή ενός καλοριφέρ λαδιού. Προσωπικά, φέτος χρησιμοποιώ κλιματιστικά για θέρμανση, όμως ενώ το δωμάτιο είναι ζεστό, τα πόδια μου είναι κρύα (η θερμότητα πηγαίνει ψηλά), συν ότι με πιάνει πονοκέφαλος από την ξηρότητα του αέρα, υποθέτω. Επίσης, χωρίς θερμοσίφωνο, ή κουζίνα, σε ένα μικρό χώρο που περνάω 4-5 ώρες την ημέρα, βάζοντας το κλιματιστικό (απλό, 12000btu, Yokohama, συντηρημένο και με σωστό φρέον), στους 28 βαθμούς, πλήρωσα λογαριασμό ΔΕΗ 170 ευρώ. Σημείωση, τα φώτα που έχω είναι led και το μόνο που έχω στην πρίζα είναι ένα λάπτοπ. Επίσης, αυτό που με ενοχλεί με το κλιματιστικό είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι, όταν πιάσει τη θερμοκρασία που ορίζω (εικονικά, σίγουρα), βγάζει κρύο αέρα για λίγο. Πέρυσι το χειμώνα που χρησιμοποιούσα convector με θερμοστάτη, δεν ήρθε ποτέ η ΔΕΗ πάνω από 110 ευρώ. To βάζεις πολύ ψηλά! 1
BritGreek Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 To βάζεις πολύ ψηλά! Αν το βάλω στους 26, κάνει κρύο, και ο αέρας είναι χλιαρός.
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Αν το βάλω στους 26, κάνει κρύο, και ο αέρας είναι χλιαρός. Κάτι δεν δουλεύει σωστά. Κανονικά στους 22-23 έπρεπε να είναι υπεραρκετό για ένα δωμάτιο!
Tmark Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Καλοριφερ λαδιου με 3 σκαλες. http://www.skroutz.gr/c/1504/Kalorifer-Ladioy.html Δυστυχώς δεν κάνουν τίποτα, έχω 2 στο σπίτι. Ζεσταίνουν εντελώς τοπικά και παρότι έχουν θερμοστάτη + το λάδι αργεί να κρυώσει, η ΔΕΗ τσούζει..
isay Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Αν το βάλω στους 26, κάνει κρύο, και ο αέρας είναι χλιαρός. βαλε το 22 χαμηλη σκαλα ανεμιστηρα και να φυσα προς τα κατω
nickmanak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δυστυχώς δεν κάνουν τίποτα, έχω 2 στο σπίτι. Ζεσταίνουν εντελώς τοπικά και παρότι έχουν θερμοστάτη + το λάδι αργεί να κρυώσει, η ΔΕΗ τσούζει..Πιθανον να πηρες κακο μοντελο. Της aeg ειναι πολυ καλα, εχω το ra-5522.
patrickdrd Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Τα πιο Έξυπνα και Οικονομικά Tips για να Κρατήσετε το Κρύο Έξω από το Σπίτι http://spirossoulis.com/ta-pio-eksypna-kai-oikonomika-tips-gia-na-kratisete-to-kryo-eksw-apo-to-spiti/
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Με τα κλιματιστικά, μπορεί να ζεσταίνεται ένα δωμάτιο, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι καίνε λίγο ούτε ότι μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα θέρμανσης που παράγουν, με αυτή ενός convector, ή ενός καλοριφέρ λαδιού. Προσωπικά, φέτος χρησιμοποιώ κλιματιστικά για θέρμανση, όμως ενώ το δωμάτιο είναι ζεστό, τα πόδια μου είναι κρύα (η θερμότητα πηγαίνει ψηλά), συν ότι με πιάνει πονοκέφαλος από την ξηρότητα του αέρα, υποθέτω. Επίσης, χωρίς θερμοσίφωνο, ή κουζίνα, σε ένα μικρό χώρο που περνάω 4-5 ώρες την ημέρα, βάζοντας το κλιματιστικό (απλό, 12000btu, Yokohama, συντηρημένο και με σωστό φρέον), στους 28 βαθμούς, πλήρωσα λογαριασμό ΔΕΗ 170 ευρώ. Σημείωση, τα φώτα που έχω είναι led και το μόνο που έχω στην πρίζα είναι ένα λάπτοπ. Επίσης, αυτό που με ενοχλεί με το κλιματιστικό είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι, όταν πιάσει τη θερμοκρασία που ορίζω (εικονικά, σίγουρα), βγάζει κρύο αέρα για λίγο. Πέρυσι το χειμώνα που χρησιμοποιούσα convector με θερμοστάτη, δεν ήρθε ποτέ η ΔΕΗ πάνω από 110 ευρώ. Αυτό το συγκεκριμένο Rohnson που παρέθεσε κάποιος φίλος πριν, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει από απόδοση και κατανάλωση ρεύματος. Πρόπερσι είχαμε αγοράσει δύο, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Η κατανάλωση ρεύματος είναι αστεία, και η απόδοση απλά απίστευτη, ακόμα και στο μικρό. Το ξέρω γιατί το έχω στο σπίτι μου, και ειλικρινά δεν καίει σχεδόν τίποτα, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε δοκιμάσει. Χαλάλι τα 150 και τα 110 ευρώ που έδωσα. Κλάσεις ανώτερα και από τον convector που έχω. Ε αν το βάζεις 28 μην σου κάνει εντύπωση γιατί ήρθε τόσο η ΔΕΗ. Για την ακρίβεια 28 δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει η θερμοκρασία σε έναν χώρο έτσι αναγκάζεις τον συμπιεστή να λειτουργεί συνεχώς όσο το έχεις ανοιχτό για να επιφέρει την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία στην θέρμανση πρέπει να είναι 19 με 21 βαθμούς, το πολύ 22. Αν δεν σε ζεσταίνει τότε προφανώς έχετε επιλέξει λάθος μηχάνημα για τα τετραγωνικά και τον χώρο που βρίσκεσαι. Η ποιότητα θέρμανσης μεταξύ κλιματιστικό και convector είναι ακριβώς η ίδια και σε αυτό δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Και στις 2 περιπτώσεις έχουμε έναν ανεμιστήρα που κυκλοφορεί βεβιασμένα τον αέρα από ένα στοιχείο θέρμανσης, στο κλιματιστικό το στοιχείο είναι ο εξατμιστής με το φρέον, στο convector το μέσον είναι μια αντίσταση που διαρρέται από ηλεκτρικό ρεύμα. Τα πόδια σου μέναν παγωμένα και λογικό είναι αυτό διότι δεν είχες τις περσιδες του κλιματιστικού να κατευθύνουν τον θερμό αέρα προς τα κάτω, ο θερμός αέρας λόγος χαμηλότερης πυκνότητας από τον ψυχρό κάθεται προς την οροφή του δωματίου και δεν πηγαίνει στο δάπεδο για αυτό και παγώνουν τα πόδια σου. Το κλιματιστικό είναι αναμφίβολα οικονομικότερο από οτι το convector, πέρα από αυτό που ανέφερα με την θερμοκρασία, για να σας ήρθε η ΔΕΗ χαμηλότερη με το convector μπορεί η ισχύς του convector να ήταν χαμηλότερη από την ηλεκτρική ισχύ του κλιματιστικού. Όταν λέμε οτι το κλιματιστικό κάνει την υψηλότερη οικονομία μιλάμε πάντα για μηχανήματα ίδιας ισχύος. Τα 2.5kW ηλεκτρικής αντίστασης αντιστοιχούν σε 9αρι κλιματιστικό, ε με έναν SCOP/SEER σίγουρα > 2 το κλιματιστικό θα έχει ισχύ 1.25kW ή και χαμηλότερη, ακόμα και 12αρι κλιματιστικό να είχατε πάλι χαμηλότερη ισχύ από 2.5kW έχει. Για την ποιότητα της ατμόσφαιρας ισχύει οτι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ενοχλητικό, αν δεν υπάρχει θέμα καθαρισμού του στοιχείου τότε οφείλεται στην μεταβολή της σχετικής υγρασίας και του βαθμού ξηρότητας της ατμόσφαιρας, αυτά τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στις συνθήκες θερμικές άνεσης στον χώρο, επίσης άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο παρελθόν μπορεί να αντιμετωπίσουν θέματα με τον κλιματισμό και την αλλαγή της υγρασίας, η λάθος επιλογή μηχανήματος για αρκετούς χώρους και συνήθως η επιλογή μονάδας υψηλότερων απαιτήσεων για έναν χώρο μεταβάλλει ταχέως την υγρασία πέρα από τα ανεκτά όρια και δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Η σχετική υγρασία πρέπει να κυμαίνεται από 40% ως 60%.
Tmark Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Πιθανον να πηρες κακο μοντελο. Της aeg ειναι πολυ καλα, εχω το ra-5522.Ενα της Delonghi ειναι, 96ε το χα παρει.
Dare-Devil Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Με τα κλιματιστικά, μπορεί να ζεσταίνεται ένα δωμάτιο, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι καίνε λίγο ούτε ότι μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα θέρμανσης που παράγουν, με αυτή ενός convector, ή ενός καλοριφέρ λαδιού. Προσωπικά, φέτος χρησιμοποιώ κλιματιστικά για θέρμανση, όμως ενώ το δωμάτιο είναι ζεστό, τα πόδια μου είναι κρύα (η θερμότητα πηγαίνει ψηλά), συν ότι με πιάνει πονοκέφαλος από την ξηρότητα του αέρα, υποθέτω. Επίσης, χωρίς θερμοσίφωνο, ή κουζίνα, σε ένα μικρό χώρο που περνάω 4-5 ώρες την ημέρα, βάζοντας το κλιματιστικό (απλό, 12000btu, Yokohama, συντηρημένο και με σωστό φρέον), στους 28 βαθμούς, πλήρωσα λογαριασμό ΔΕΗ 170 ευρώ. Σημείωση, τα φώτα που έχω είναι led και το μόνο που έχω στην πρίζα είναι ένα λάπτοπ. Επίσης, αυτό που με ενοχλεί με το κλιματιστικό είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι, όταν πιάσει τη θερμοκρασία που ορίζω (εικονικά, σίγουρα), βγάζει κρύο αέρα για λίγο. Πέρυσι το χειμώνα που χρησιμοποιούσα convector με θερμοστάτη, δεν ήρθε ποτέ η ΔΕΗ πάνω από 110 ευρώ. Αυτό το συγκεκριμένο Rohnson που παρέθεσε κάποιος φίλος πριν, είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει από απόδοση και κατανάλωση ρεύματος. Πρόπερσι είχαμε αγοράσει δύο, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Η κατανάλωση ρεύματος είναι αστεία, και η απόδοση απλά απίστευτη, ακόμα και στο μικρό. Το ξέρω γιατί το έχω στο σπίτι μου, και ειλικρινά δεν καίει σχεδόν τίποτα, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε δοκιμάσει. Χαλάλι τα 150 και τα 110 ευρώ που έδωσα. Κλάσεις ανώτερα και από τον convector που έχω. 1) Γιατί δεν μπορείς να δεχτείς ότι καίνε λίγο ; Αυτό που λές δεν υφίσταται . Ενα σύγχρονο κλιματιστικό τελευταίας 5ετίας καίει μέχρι και 5 φορές λιγότερο απο οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης του χώρου . 2) Η θέρμανση με κλιματιστικό κάποιους τους ενοχλεί πολύ κάποιους άλλους λίγο κάποιους άλλους καθόλου . Συμφωνούμε όμως στο ότι δεν είναι "γλυκιά" θέρμανση. 3) Aυτό με το κρύο αέρα που λες έχει να κάνει με το κλιματιστικό σου όπου δεν κόβει ο εσωτερικός ανεμιστήρας για να μην βγάζει κρύο αέρα. Σε ένα σύγχρονο κλιματιστικό όσο φθηνιάρικο και αν είναι αυτή η λειτουργία ειναι standard . 4) Είναι λάθος να συγκρίνεις το λογαριασμό της Δεή για να δεις πιο είναι πιο οικονομικό . Μου συγκρίνεις τώρα κλιματιστικό που ζεστάινει το χώρο με συναγωγή και κονβέκτορα που ζεσταίνει τον χώρο ΚΑΙ με ακτινοβολία . Προφανώς αν δεν έχεις καλή αεροστεγανότητα στον χώρο σου να έχεις περισσότερο θέμα με το κλιματιστικό αλλά σε καμία περίπτωση να είναι φθηνότερη η θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις . Η μέθοδος που ακολουθείς για να δεις τί είναι πιο οικονομικό είναι τελείως λάθος γεμάτη μετρητικά σφάλματα και χωρίς να υπολογίζεις άλλους παράγοντες .
BritGreek Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ε αν το βάζεις 28 μην σου κάνει εντύπωση γιατί ήρθε τόσο η ΔΕΗ. Για την ακρίβεια 28 δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει η θερμοκρασία σε έναν χώρο έτσι αναγκάζεις τον συμπιεστή να λειτουργεί συνεχώς όσο το έχεις ανοιχτό για να επιφέρει την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία στην θέρμανση πρέπει να είναι 19 με 21 βαθμούς, το πολύ 22. Αν δεν σε ζεσταίνει τότε προφανώς έχετε επιλέξει λάθος μηχάνημα για τα τετραγωνικά και τον χώρο που βρίσκεσαι. Η ποιότητα θέρμανσης μεταξύ κλιματιστικό και convector είναι ακριβώς η ίδια και σε αυτό δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Και στις 2 περιπτώσεις έχουμε έναν ανεμιστήρα που κυκλοφορεί βεβιασμένα τον αέρα από ένα στοιχείο θέρμανσης, στο κλιματιστικό το στοιχείο είναι ο εξατμιστής με το φρέον, στο convector το μέσον είναι μια αντίσταση που διαρρέται από ηλεκτρικό ρεύμα. Τα πόδια σου μέναν παγωμένα και λογικό είναι αυτό διότι δεν είχες τις περσιδες του κλιματιστικού να κατευθύνουν τον θερμό αέρα προς τα κάτω, ο θερμός αέρας λόγος χαμηλότερης πυκνότητας από τον ψυχρό κάθεται προς την οροφή του δωματίου και δεν πηγαίνει στο δάπεδο για αυτό και παγώνουν τα πόδια σου. Το κλιματιστικό είναι αναμφίβολα οικονομικότερο από οτι το convector, πέρα από αυτό που ανέφερα με την θερμοκρασία, για να σας ήρθε η ΔΕΗ χαμηλότερη με το convector μπορεί η ισχύς του convector να ήταν χαμηλότερη από την ηλεκτρική ισχύ του κλιματιστικού. Όταν λέμε οτι το κλιματιστικό κάνει την υψηλότερη οικονομία μιλάμε πάντα για μηχανήματα ίδιας ισχύος. Τα 2.5kW ηλεκτρικής αντίστασης αντιστοιχούν σε 9αρι κλιματιστικό, ε με έναν SCOP/SEER σίγουρα > 2 το κλιματιστικό θα έχει ισχύ 1.25kW ή και χαμηλότερη, ακόμα και 12αρι κλιματιστικό να είχατε πάλι χαμηλότερη ισχύ από 2.5kW έχει. Για την ποιότητα της ατμόσφαιρας ισχύει οτι σε αρκετές περιπτώσεις είναι ενοχλητικό, αν δεν υπάρχει θέμα καθαρισμού του στοιχείου τότε οφείλεται στην μεταβολή της σχετικής υγρασίας και του βαθμού ξηρότητας της ατμόσφαιρας, αυτά τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στις συνθήκες θερμικές άνεσης στον χώρο, επίσης άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο παρελθόν μπορεί να αντιμετωπίσουν θέματα με τον κλιματισμό και την αλλαγή της υγρασίας, η λάθος επιλογή μηχανήματος για αρκετούς χώρους και συνήθως η επιλογή μονάδας υψηλότερων απαιτήσεων για έναν χώρο μεταβάλλει ταχέως την υγρασία πέρα από τα ανεκτά όρια και δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Η σχετική υγρασία πρέπει να κυμαίνεται από 40% ως 60%. Καταλαβαίνω τι μου γράφεις, αλλά στην πράξη δεν αποδεικνύεται αυτό στην δική μου περίπτωση. Θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Έχω 2 τέτοια κλιματιστικά, 12άρια και τα δύο. Το ένα το έχω σε ένα δωμάτιο 10τμ, και αν το βάλω στο 22, απλά βγάζει κρύο αέρα. Έχω κάνει συντήρηση τον Ιούλιο, ο ψυκτικός δεν βρήκε πρόβλημα, και λειτουργεί κανονικά, αν εξαιρέσεις τον πολύ θόρυβο που κάνουν και τα 2 στη θέρμανση. Δεν παραπονιέμαι, γιατί τα έχω 10+ χρόνια, αν και έχουν δουλέψει πραγματικά ελάχιστες ώρες. Το άλλο το έχω σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο χώρο, και δεν το χρησιμοποιώ συχνά, γιατί δεν κάθομαι ποτέ εκεί. Αντίστοιχη περίπτωση, στο σπίτι των δικών μου, που έχω βάλει inverter 12άρια στα υπνοδωμάτιά τους. Στους 22 βαθμούς, ο αέρας είναι δροσερός, και σε καμία περίπτωση ζεστός. Αν δεν είναι τουλάχιστον στους 26, απλά δεν ζεσταίνουν. Τις περσίδες τις έχω ρυθμίσει να στέλνουν τον αέρα στο πάτωμα, και πάλι τα πόδια μας είναι κρύα. Για την ακρίβεια, οι δικοί μου, επειδή κρύωναν, πήραν τους Rohnson, και έλυσαν το πρόβλημά τους, με ελάχιστη διαφορά στη ΔΕΗ. Να σημειώσω ότι και στις δύο περιπτώσεις, μιλάω για σπίτια/χώρους με διπλά τζάμια σε καινούργια αλουμίνια, μόνωση στους τοίχους και μοκέτες στα πατώματα. 1) Γιατί δεν μπορείς να δεχτείς ότι καίνε λίγο ; Αυτό που λές δεν υφίσταται . Ενα σύγχρονο κλιματιστικό τελευταίας 5ετίας καίει μέχρι και 5 φορές λιγότερο απο οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης του χώρου . 2) Η θέρμανση με κλιματιστικό κάποιους τους ενοχλεί πολύ κάποιους άλλους λίγο κάποιους άλλους καθόλου . Συμφωνούμε όμως στο ότι δεν είναι "γλυκιά" θέρμανση. 3) Aυτό με το κρύο αέρα που λες έχει να κάνει με το κλιματιστικό σου όπου δεν κόβει ο εσωτερικός ανεμιστήρας για να μην βγάζει κρύο αέρα. Σε ένα σύγχρονο κλιματιστικό όσο φθηνιάρικο και αν είναι αυτή η λειτουργία ειναι standard . 4) Είναι λάθος να συγκρίνεις το λογαριασμό της Δεή για να δεις πιο είναι πιο οικονομικό . Μου συγκρίνεις τώρα κλιματιστικό που ζεστάινει το χώρο με συναγωγή και κονβέκτορα που ζεσταίνει τον χώρο ΚΑΙ με ακτινοβολία . Προφανώς αν δεν έχεις καλή αεροστεγανότητα στον χώρο σου να έχεις περισσότερο θέμα με το κλιματιστικό αλλά σε καμία περίπτωση να είναι φθηνότερη η θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις . Η μέθοδος που ακολουθείς για να δεις τί είναι πιο οικονομικό είναι τελείως λάθος γεμάτη μετρητικά σφάλματα και χωρίς να υπολογίζεις άλλους παράγοντες . Όχι, το δέχομαι. Στη δική μου, όμως περίπτωση, τα κλιματιστικά δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας και δεν νομίζω ότι κανείς αλλάζει κλιματιστικά κάθε λίγα χρόνια. Συγκρίνω το λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί σε ένα χώρο που η μόνη κατανάλωση είναι το κλιματιστικό ή όποιο θερμαντικό σώμα χρησιμοποιείται (ούτε θερμοσίφωνο, ούτε ψυγείο σε λειτουργία, όλες οι λάμπες led), η διαφορά είναι εμφανής και μάλιστα μεγάλη. Το ξέρω ότι η μέθοδος που ακολουθώ είναι τελείως λάθος, αλλά στην τελική, εγώ κοιτάζω τι πληρώνω, με τα εργαλεία που έχω για να ζεσταθώ, και τι μου κοστίζει λιγότερο. Φαντάζομαι αυτό ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο.
Dare-Devil Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Καταλαβαίνω τι μου γράφεις, αλλά στην πράξη δεν αποδεικνύεται αυτό στην δική μου περίπτωση. Θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Έχω 2 τέτοια κλιματιστικά, 12άρια και τα δύο. Το ένα το έχω σε ένα δωμάτιο 10τμ, και αν το βάλω στο 22, απλά βγάζει κρύο αέρα. Έχω κάνει συντήρηση τον Ιούλιο, ο ψυκτικός δεν βρήκε πρόβλημα, και λειτουργεί κανονικά, αν εξαιρέσεις τον πολύ θόρυβο που κάνουν και τα 2 στη θέρμανση. Δεν παραπονιέμαι, γιατί τα έχω 10+ χρόνια, αν και έχουν δουλέψει πραγματικά ελάχιστες ώρες. Το άλλο το έχω σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο χώρο, και δεν το χρησιμοποιώ συχνά, γιατί δεν κάθομαι ποτέ εκεί. Αντίστοιχη περίπτωση, στο σπίτι των δικών μου, που έχω βάλει inverter 12άρια στα υπνοδωμάτιά τους. Στους 22 βαθμούς, ο αέρας είναι δροσερός, και σε καμία περίπτωση ζεστός. Αν δεν είναι τουλάχιστον στους 26, απλά δεν ζεσταίνουν. Τις περσίδες τις έχω ρυθμίσει να στέλνουν τον αέρα στο πάτωμα, και πάλι τα πόδια μας είναι κρύα. Για την ακρίβεια, οι δικοί μου, επειδή κρύωναν, πήραν τους Rohnson, και έλυσαν το πρόβλημά τους, με ελάχιστη διαφορά στη ΔΕΗ. Να σημειώσω ότι και στις δύο περιπτώσεις, μιλάω για σπίτια/χώρους με διπλά τζάμια σε καινούργια αλουμίνια, μόνωση στους τοίχους και μοκέτες στα πατώματα. Όχι, το δέχομαι. Στη δική μου, όμως περίπτωση, τα κλιματιστικά δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας και δεν νομίζω ότι κανείς αλλάζει κλιματιστικά κάθε λίγα χρόνια. Συγκρίνω το λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί σε ένα χώρο που η μόνη κατανάλωση είναι το κλιματιστικό ή όποιο θερμαντικό σώμα χρησιμοποιείται (ούτε θερμοσίφωνο, ούτε ψυγείο σε λειτουργία, όλες οι λάμπες led), η διαφορά είναι εμφανής και μάλιστα μεγάλη. Το ξέρω ότι η μέθοδος που ακολουθώ είναι τελείως λάθος, αλλά στην τελική, εγώ κοιτάζω τι πληρώνω, με τα εργαλεία που έχω για να ζεσταθώ, και τι μου κοστίζει λιγότερο. Φαντάζομαι αυτό ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο. Το γιατί πλήρωσες παραπάνω μην είσαι σίγουρος ότι είναι εξαιτίας του κλιματιστικού . Όσο παλιό και αν είναι δεν παύει να καίει λιγότερο . Αν θες να δεις τι πραγματικά συμβαίνει τότε αυτό θα το κάνεις με μετρητή κατανάλωσης. Αν δεις ότι σε διάστημα π.χ 5 ωρών η συνολική κατανάλωση του κλιματιστικού είναι περισσότερη απο τον κονβεκτορα τότε ναι αυτό που λες ότι πλήρωσες περισσότερα ισχύει . Υπάρχουν πολλοί παραγοντές που μπορεί να πλήρωσες παραπάνω που δεν έχουν να κάνουν με το κλιματιστικό το συγκεκριμένο στον συγκεκριμένο χώρο. Εγώ αμφιβάλλω ότι στην δικιά σου περίπτωση δεν συμφέρει να καις κλιματιστικό . Θεωρώ ότι πληρωσες παραπάνω εξαιτίας άλλου παράγοντα. Αν έχεις μετρητή κατανάλωσης τότε κάνε ενα πείραμα να δεις . Αυτό είναι αξιόπιστο.
BritGreek Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δεν σε αμφισβητώ, αλλά τι εννοείς όταν λες "εξαιτίας άλλου παράγοντα", από τη στιγμή που τα μόνα που χρησιμοποιώ είναι το κλιματιστικό, το λάπτοπ (και το ρούτερ) και 3 λάμπες led; Σκέψου ότι στον πίνακα του συγκεκριμένου κτίσματος, οι υπόλοιπες ασφάλειες είναι κατεβασμένες το χειμώνα, εκτός από αυτές του συγκεκριμένου δωματίου και της τουαλέτας. Θα πάω να πάρω μετρητή κατανάλωσης έτσι από περιέργεια, για να μετρήσω. Σημείωση: ο μικρός Rohnson που λέμε, είναι 1500w, και οι convectors 2000. Αυτός ο μετρητής κάνει; http://www.skroutz.gr/s/4509710/HQ-EL-EPM-02HQ.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα