ilektronakias Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σας είμαι νέο μέλος και θέλω να σας γράψω με αυτό το θέμα, για την απαράδεκτη και εντελώς αντι-επαγγελματική συμπεριφορά του πλαισίου, στο υποκατάστημα Θεσσαλονίκης στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Τη Παρασκευή και ενώ βρισκόμουν εκεί, γιατί δεν μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αντιμετώπισα πρόβλημα με το κινητό μου, μάρκας turbox, για δεύτερη φορά. Άρχισε να κολλάει εντελώς, να μη δουλεύει καμία εφαρμογή εκτός από το viber, να μη λαμβάνει sms και να μην λειτουργεί ακόμα και το ρολόι του κινητού. Ύστερα από ανεπιτυχείς προσπάθειες να το επαναφέρω μόνος μου, κάνοντας επανεκκίνηση και reset, αφαιρώντας τη μπαταρία του, αποφάσισα να απευθυνθώ στο πλαίσιο ώστε το υποτίθεται εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό να επιλύσει το πρόβλημα. Έτσι πήγα στο κατάστημα τους στις 11 το πρωί. Αρχικά τους ενημέρωσα πως δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και επειδή θα τους άφηνα τη συσκευή, τους έδωσα έναν άλλο αριθμό επικοινωνίας από μια δεύτερη συσκευή που είχε ένα ακόμα άτομο που ήταν μαζί μου. Κράτησαν το τηλέφωνο και μου είπαν πως θα με ενημερώσουν πότε να το παραλάβω, μέσα στην ίδια μέρα και έφυγα. Ενώ είχε σχεδόν νυχτώσει και δυο ώρες πριν κλείσει, δεν είχα πάρει ακόμα καμία ενημέρωση και αποφάσισα να επισκεφτώ και πάλι το κατάστημα, ώστε να δω τι συμβαίνει. Με ενημέρωσαν πως είναι έτοιμο, αλλά δεν είχαν ενημερώσει καν στο νούμερο που τους άφησα, παρόλο πως τους είχα εξηγήσει το πρόβλημα μου, και όπως αποδείχτηκε τελικά είχαν στείλει μόνο ενημερωτικό sms στον αριθμό που ήταν κλειστός, δηλαδή στη sim του τηλεφώνου που είχα αφήσει για επισκευή... Αφού παρέλαβα τελικώς το τηλέφωνο και έδωσα αρχικά τόπο στην οργή για την "ενημέρωση" τους, άρχισα να εγκαθιστώ από την αρχή όλες τις εφαρμογές. Απλές εφαρμογές όπως το facebook, messanger κτλ. Αρχικά όλα εντάξει, όμως ύστερα από λίγη ώρα το τηλέφωνο άρχισε πάλι να κολλάει και να έχει τα ίδια συμπτώματα ακριβώς και χειρότερα ακόμα, όπως πριν το πάω στο σερβις. Την επομένη μέρα, αφού πλέον ήταν δέκα το βράδυ και το κατάστημα ήταν κλειστό, επέστρεψα πάλι ώστε να το δουν για ακόμα μια φορά. Ο πωλητής ισχυρίστηκε πως με ένα 1gb ram το κινητό δε μπορεί να "σηκώσει" την εφαρμογή του fb, ενώ εγώ ήδη το χρησιμοποιώ 2 χρόνια. Και πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαγράψει την εφαρμογή γιατί ήταν "βαριά" και δε μπορούσε να τη σηκώσει το τηλέφωνο και για αυτό το λόγο κολλούσε όλο το τηλέφωνο και οι υπόλοιπες εφαρμογές. Και να την εγκαταστήσει χωρίς το Playstore. Ενώ του εξηγούσαμε πως έχουν τα δεδομένα, επέμενε στην άποψη του πως φταίω εγώ που έβαλα όλες τις εφαρμογές στην αρχική οθόνη. Και μου είπε να τις σβήσω και να τις εγκαταστήσω εγώ χωρίς το Playstore... Επίσης επέμενε πως αυτός γνώριζε καλύτερα από εμάς και πως οποιοδήποτε κινητό με 1gb ram είναι αδύνατον να "σηκώσει" αυτή την εφαρμογή. Και μπήκε στη διαχείριση εργασιών για να μας αποδείξει πως η ram ήταν απασχολημένη πάνω από 50% (που δεν ήτανε) και επέμενε πως αυτό είναι φυσιολογικό και πως για αυτό κολλάει το τηλέφωνο. Το γεγονός πως τα προϊόντα τους turbox είναι γενικώς ότι χειρότερο υπάρχει, δεν υπήρχε λόγος να το συζητήσουμε καν... Τότε τους ενημέρωσα πως αφού είναι smartphone όπως ισχυρίζονται όταν το πουλάνε, πως είναι δυνατόν να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις εφαρμογές, και αυτός επέμενε πως το συγκεκριμένο δεν μπορεί να πάρει τις καινούργιες εκδόσεις των εφαρμογών. Τώρα βέβαια πως γίνεται εγώ να τις είχα ήδη εγκαταστήσει πριν το πρόβλημα και να τις χρησιμοποιούσα, ακόμα περιμένω να μου λύσει την απορία. Δεν έκανε τίποτα παραπάνω για να λύσει το πρόβλημα μου, αρνήθηκε να το δει, παρά μόνο επέμενε να λέει πως αυτοί έκαναν ότι μπορούσαν και δε μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Κοινώς με άφησε με ένα άχρηστο πλέον τηλέφωνο που δεν μπορώ να το φτιάξω μόνος μου και αναγκάστηκα να πάω να αγοράσω άλλο τηλέφωνο ώστε να κάνω τη δουλειά μου. Εννοείται άλλη μάρκα και φυσικά ΟΧΙ από το πλαίσιο και οποιοδήποτε προϊόν turbox... Ο τεχνικός λεγότανε Καρυπίδης και η συμπεριφορά του ήταν το λιγότερο αγενέστατη, το ύφος του απαράδεκτο και ειρωνικό. 1
Baator Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Για το Πλαίσιο γνωστά όλα αυτά και δεν θα κάτσω να τους υπερασπιστώ, αλλά από την άλλη δυστυχώς ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Εδώ παίρνεις κινητό των 700 ευρώ και μετά από 1.5 χρόνο είναι για πέταμα, σέρνεται, με τα Turbo-X απλά κάνεις τον σταυρό σου και εύχεσαι να σου βγάλει 6 μήνες. Δυστυχώς, το "smartphone είναι, πως γίνεται να μην σηκώνει τις εφαρμογές;" δεν είναι επιχείρημα, με 1 GB μνήμη λογικό να κολλάει η συσκευή. Το "παλιά μου δούλευε, τώρα τι έπαθε και κολλάει" επίσης δυστυχώς δεν στέκει. Όλα, μα όλα, σε κάποια φάση από το πουθενά και χωρίς να αλλάξεις τίποτα εσύ, θα αρχίσουν να κολλάνε, να σέρνονται, να κάνουν restart μόνα τους, κτλ. Δεν θα μπω σε θεωρίες συνωμοσίας (ή μήπως όχι;; ) που πιστεύουν πολλοί και λένε ότι επίτηδες συμβαίνει αυτό και το κάνουν συνειδητά οι εταιρίες για να αλλάζεις συνέχεια συσκευές, αλλά είναι απίστευτο το ότι συμβαίνει σε όλες μα όλες τις συσκευές. Παλιά παίρναμε μια συσκευή και την είχαμε για 15 χρόνια και δεν χαλούσε, τώρα σε 1-1.5 χρόνο σου σπάει τα νεύρα. Πιο πολύπλοκες συσκευές θα πει κανείς, λογικό να υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά, αλλά και πάλι...Με μαθηματική ακρίβεια, εκεί που δούλευε ρολόι, ξαφνικά 10 ώρες να ανοίξει μια εφαρμογή. 1
andreapaog328 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Παλιά παίρναμε μια συσκευή και την είχαμε για 15 χρόνια και δεν χαλούσε, πόσο παλιά? 3310 φάση? ts ποιο μοντελο ειναι. μονο το fb δε παιζει? γιατι με το τελευταιο update εχω δει και γω θεματα σε αλλο κινητο
mary Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Sorry αλλά το οτι εχει 1GB RAM και θες και fb, ε το βρισκω λιγο αντιφατικο... Χιλιες φορες ανοιγε το απο τον browser του κινητου, για να μη σου σπανε και τα νευρα οι ειδοποιησεις. 5 χρονια τωρα και 3 smartphones, δεν εχω βαλει το fb στο κινητο ουτε για πλακα. Εχουν βγει τοσες και τοσες ερευνες που λενε οτι η εφαρμογη του fb και του messenger ειναι αυτες που καταναλωνουν περισσοτερη μπαταρια και καταλαμβανουν μπολικη μνημη ram. 3
ca6mio Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 <p>ό,τι πληρώνεις παίρνεις.</p> <p>Εδώ παίρνεις κινητό των 700 ευρώ και μετά από 1.5 χρόνο είναι για πέταμα, σέρνεται.</p> Γενικά εγραψες ανακρίβειες αλλά εδώ φασκεις και αντιφασκεις. 1
Swimmer21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.lite&hl=el 3
ilektronakias Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στην εφαρμογή του facebook. Ήτανε σε όλες ανεξαιρέτως τις εφαρμογές εκτός από το viber. Επίσης το τηλέφωνο ακόμα και χωρίς να λειτουργεί καμία εφαρμογή, από την ώρα που ξεκίνησε το πρόβλημα, κολλούσε γενικώς. Δεν μπορούσε να δεχτεί ούτε sms και δεν δούλευε ούτε καν το ρολόι που έμενε κολλημένο να δείχνει ακόμα και δυο ώρες πίσω. Σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι η μνήμη που είναι 1gb γιατί αν ήταν αυτό θα το έκανε εξαρχής, ενώ όπως είπα μέχρι να συμβεί αυτό το κόλλημα το τηλέφωνο λειτουργούσε κανονικότατα. Ακόμα και χωρίς τις εφαρμογές το τηλέφωνο παραμένει κολλημένο και κάνει ότι θέλει και επειδή το πλαίσιο δε μου δίνει λύση, αναγκάστηκα να αγοράσω νέα συσκευή γιατί ουσιαστικά είναι πλέον ένα άχρηστο τηλέφωνο που δεν μπορείς να κάνεις ούτε τα βασικά. Δηλαδή sms και τέτοια, ρολόι, ξυπνητήρι κτλ... Επίσης για το φίλο που λέει να μπω στο fb από το browser, θα το έκανα αλλά δεν ανοίγει ούτε ο browser... Γενικά το τηλέφωνο δε λειτουργεί καθόλου πλέον...
SlickNick Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Αυτά είναι βλακείες... Έχω Galaxy SII εδώ και κάτι χρόνια, με 1gb μνήμη και είναι τίγκα φορτωμένο με facebook, viber, skype, παιχνίδια, messenger, ebook reader, efood κλπ κλπ κλπ. Η μόνη φάση που αργεί λίγο είναι άμα μείνει λιγότερο από 1gb αποθηκευτικός χώρος. Το Πλαίσιο είναι απαράδεκτο για πολλούς λόγους, και ακόμη περισσότερο τα Turbo-X σκουπίδια που πουλάει φίλε. Βαριέμαι να γράφω τι τράβηξα με λαπτοπ παλιότερα και τις "εγγυήσεις" τους συν διάφορα άλλα σκηνικά. ΟΥΣΤ!!! 11
ilektronakias Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Εγώ έγραψα αναλυτικά τι πέρασα για να πω και εγώ την άποψη μου πάνω σε αυτό το θέμα. Με 1gb ram όντως όπως πολύ σωστά λες δεν κολλάει το τηλέφωνο. Και το δικό μου δεν κολλούσε μέχρι να αρχίσει το πρόβλημα, αλλά και το lg l90 του φίλου μου που δώσαμε ως νούμερο επικοινωνίας με επίσης 1gb ram και πολλές εφαρμογές περασμένες δεν έχει κολλήσει ποτέ μέσα σε ένα χρόνο τώρα... Ο τεχνικός του πλαισίου απλώς επειδή δεν μπορούσε και δεν είχε διάθεση να λύσει το πρόβλημα ισχυρίστηκε το συγκεκριμένο αστείο και άτοπο επιχείρημα. Αλίμονο, τα περισσότερα smarτphones με 1gb δουλεύουν. Τουλάχιστον στις σχετικά πιο προσιτές τιμές 200-300 ευρώ... Όταν το αναφέραμε αυτό στον τεχνικό, με συγκεκριμένο παράδειγμα το lg δεν απάντησε καν αφού δεν είχε απάντηση... Απλώς ήθελε να πει κάτι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα... Άλλωστε όπως έγραψα και παραπάνω το τηλέφωνο δεν λειτουργεί πλέον και χωρίς τις εφαρμογές και όταν άνοιξε αυτός τη διαχείριση εργασιών η ram δεν ήταν καν πάνω από 50%. 2
georgesteiros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 καλα δεν εχει σχεση ποσο τις εκατο ειναι η μνημη ραμ. να φανταστεις το note 4 που εχω μου την δειχνει 75% χωρις να εχω ανοιχτες εφαρμογες .μαλλον θα ηρθε η ωρα του τηλεφωνου. το lg l5 ii του αδερφου μου εκανε τα ιδια με σενα και μετα απο λιγο του καηκε η μητρικη και του την αλλαξαν αφου το τηλεφωνο βρισκοταν στην εγγυηση. ενα ειναι σιγουρο...πως κινητο με 1 Gb ram μπορει να σηκωσει το fb και το messenger. βεβαια μην ξεχναμε και τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων που αυτα τραβανε το περισσοτερο ζορι. 1
Belisarius Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Το πρόβλημα ξεκινάει από την στιγμή που αγόρασες turbo x. Όποιος έχει πάρει σοβαρή συσκευή και δεν εννοώ απαραίτητα ακριβή δεν αντιμετωπίζει θέμα. Το Πλαίσιο απαράδεκτο και ακόμα πιο απαράδεκτοι όσοι αγοράζουν turbo x. 1
Razor_7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ηθελες τουβλο-x. Ε ακομα και να σου brickαρε δικαιολογια δεν εχεις, ηξερες οτι παιρνεις τουβλο. 1
ilektronakias Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 @Belisarius Δεν αντιλέγω σε όσα λέτε και οι δυο για τα turbox, αλλά όταν το αγόραζα, πραγματικά δεν μπορούσα να πάρω κανένα άλλο smartphone με αυτή τη τιμή. Συμφωνώ απόλυτα για τα turbox αλλά θα μπορούσες να το θέσεις λίγο πιο ευγενικά όσον αφορά εμένα και τους χαρακτηρισμούς προς το άτομο μου..
xpapias Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδια βάζετε ενα καρο εφαρμογές. Και εγω με note2 και 2 gb ram εχω τελευταία προβλήματα. Δεν ειχα ποτε fb. Ειχα whatsapp και viber ταυτόχρονα. Το Viber εφυγε αερα γιατι ετρωγε ολη τη μπαταρια. Εχω μονο εφαρμογές που μου χρειάζονται στη δουλειά μου και παλι ψιλοκολλουσε. Διεγραψα και πολλα πράγματα απο τη μνημη του τηλεφώνου και πλεον την παλεύω για κανένα 8 μηνο ακομα. Λυπαμαι, αλλά πάρω το μέρος του Πλαισίου.
dollyyy19 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 δλδ εμείς που έχουμε φορτωμένα τα μόνοπυρήνα σμαρτφωνια μας,με 512 Ραμ,και δουλεύουν viber ,fb,skype κλπ,να τα πεταξουμε; 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα