Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 αν ήταν apple μπορεί να ψαχνόμουν μηπως με περιβάλει κανα μαγνητικό πεδιο, αλλά για το turbo-x δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει μεγάλη εντύπωση Αν ήταν apple θα σου έλεγα ότι η λύση είναι να μην περνάτε από μπροστά! 2
kfyros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Αν είναι software το θέμα με μια επαναφορά το κινητό πρέπει να δουλεύει σωστά άδειο. Μετά βάζεις μία μία εφαρμογές για να δεις ποια δεν σηκώνει και δημιουργεί το πρόβλημα. Αν σου κάνει τα ίδια και μετά από επαναφορά το πας πάλι και τους λες να το δουν γιατί μάλλον έχει σοβαρότερο πρόβλημα (αν είσαι στην εγγύηση, αλλιώς μάλλον δεν αξίζει). Πάντως οκ, τα κατηγορούμε τα turbo x αλλά το συγκεκριμένο πιστεύω ότι τα έβγαλε τα λεφτά του! Για τη συμπεριφορά του καταστήματος, δεν την βρίσκω τραγική προσωπικά, είναι η άποψή τους, μπορεί να κάνουν και λάθος αλλά είναι αυτή. Ειδικά αν δεν σε χρεώσανε εγώ την βρίσκω αποδεκτή. (Για το ύφος που λες δεν ξέρω, δεν ήμουν μπροστά και δεν το σχολιάζω). Τέλος, κινητά με 1gb ram παίζουν ακόμα μια χαρά, δεν είναι για πέταμα! ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!! Έλεος, τι τρελά έχω διαβάσει στο thread!!! Ξεκινώντας από τον topic starter!! Αν το κινητό δουλεύει σωστά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μάλλον είναι πρόβλημα λογισμικού. Κάποια εφαρμογή το γονατίζει. Αν αυτή η εφαρμογή δούλευε παλιά, αυτό μπορεί να συμβαίνει από κάποια έκδοση της εφαρμογής και μετά. Μπορεί να προστέθηκε κάποιο feature, ή να έγινε μια αλλαγή που να βελτιώνει κάτι σε μια επόμενη έκδοση του λειτουργικού, αλλά να δημιουργεί πρόβλημα σε μια παλιότερη, ή σε κάποιες εκδόσεις. Πχ. η εφαρμογή του Facebook (που είναι από τις πιο βαριές στην κατανάλωση πόρων), από την πρώτη έκδοση μέχρι την τωρινή , μόνο στο όνομα είναι ίδιες. Δυστυχώς αν αυτό είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να βρεις παλιότερη έκδοση και να την εγκαταστήσεις manually, και να μην την αναβαθμίσεις ποτέ . Για να δούμε λίγο τα βασικά όταν έχουμε προβλήματα δυσλειτουργίας : Α. Software Όλα τα Android αρχίζουν και σέρνονται όσο περνάει ο καιρός. Μένουν σκουπίδια, μεγαλώνουν system αρχεία, υπάρχουν αστοχίες στο File System κλπ. Ειδικά αν εγκαθιστούμε - απεγκαθιστούμε εφαρμογές συχνά, αυτό επιταχύνεται. Επίσης, αρκετές εφαρμογές είναι κακογραμμένες με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα σε συσκευές . Οπότε : 1. Προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιες εφαρμογές εγκαταστήσαμε ή κάναμε update όταν ξεκίνησε να σέρνεται. Τις απεγκαθιστούμε αφού κάνουμε Clear data - Clear Cache στο System Settings -->Apps (για καθεμιά). 2. Αν δεν στρώσει. Κάνουμε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις (factory data reset) με ERASE του χώρου αποθήκευσης (ένα checkbox κάτω κάτω είναι) . 3. Αν στρώσει, τις εγκαθιστούμε μία μία (ξεκινώντας από τις πιο βασικές) και βλέπουμε αν αλλάζει το performance. Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν εφαρμογές που γονατίζουν έτσι κι αλλιώς με τον καιρό λόγω προβλημάτων διαχείρισης του λειτουργικού. Πχ. το MAIL. Αν δεν σβήνεις mails, μετά από κάποιους μήνες σκάει ή δεν συγχρονίζει (Σε MS exchange mailbox , σε 3 διαφορετικές συσκευές , σε jellybean και kitkat είχα σχετικά προβλήματα). Πανηγύρι λειτουργικό.. Αν δεν παίξουν όλα αυτά, πάει για Service. Όταν το στέλνουμε για service, αφαιρούμε τις κάρτες, και το κάνουμε factory data reset ΠΑΝΤΑ.. Είναι δυνατόν να δίνει κάποιος το κινητό με όλα τα δεδομένα και τη SIM σε αγνώστους; Αν για κάποιον είναι σημαντικό να έχει κάποια δεδομένα, έχει 2 συσκευές. Τώρα για τον τσαμπουκά με τον τεχνικό , κανείς δεν μπορεί να έχει άποψη. Αν του είπες κιόλας ότι τα turbo-x είναι ότι χειρότερο πολύ που θα σε πήρε στα σοβαρά. Το ότι γράφεις το όνομα του δεν είναι υπέρ σου. Γράψε και το δικό σου, για να ξέρουν πού θα στείλουν τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Παλιότερα είχαν γίνει αγωγές για αντίστοιχα ποστς, και παρόλο που ο πελάτης είχε δίκιο τον τρέχανε στα δικαστήρια με υπέρογκες απαιτήσεις αποζημίωσης για δυσφήμιση (εδώ δε νομίζω ότι έχει πειστεί κανείς ότι χάλασε μόνο του το κινητό σου, ή ότι δεν είναι πρόβλημα software από κάποια εφαρμογή, ή κάποια έκδοση εφαρμογής ).. 7
ilektronakias Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 @kfyros Λες ότι διαβάζεις τρέλα, αλλά μάλλον δεν διάβασες σωστά το αρχικό μου ποστ. Έγραψα ξεκάθαρα πως παρέδωσα το κινητό χωρίς sim πάνω και αυτό ήταν και το πρώτο θέμα που αντιμετώπισα γιατί αντί να επικοινωνήσουν σε άλλο αριθμό που τους έδωσα, για να με ενημερώσουν για το πέρας της επισκευής, αυτοί απλώς έστειλαν sms στο νούμερο που είχε αφαιρεθεί από το κινητό που είχα αφήσει. Και μάλιστα όπως ανέφερα δεν μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ήμουν εκεί ως επισκέπτης για δουλειές και αν δεν πέρναγα μόνος μου να δω τι συμβαίνει, θα έπρεπε να φύγω από τη πόλη χωρίς το κινητό μου... Το reset έγινε και ακόμα και χωρίς τις εφαρμογές το κινητό κολλάει ακόμα και στο ρολόι. Και δεν δέχεται ούτε καν sms και ο "τεχνικός" επέμενε πως το κινητό συμπεριφέρεται έτσι επειδή δεν επαρκεί η ram του. Δηλαδή αυτό είναι νορμάλ; Ακόμα και άδειο από εφαρμογές να μη μπορεί να δουλέψει καθόλου; Ωστόσο αυτός επέμενε πως και έτσι είναι φυσιολογική η λειτουργία του και δεν έχει πρόβλημα... Επίσης το κινητό δεν έγραψα πως δούλευε καλά πριν δύο χρόνια, αλλά μέσα στα δυο χρόνια. Το πρόβλημα ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ εντελώς ξαφνικά, χωρίς να γίνει καμιά αναβάθμιση σε καμία εφαρμογή. Οπότε δεν τίθεται θέμα ξαφνικά να μη μπορεί να σηκώσει ότι σήκωνε λίγη ώρα πριν... Και δεν είναι μόνο το facebook, αλλά οποιαδήποτε εφαρμογή. Εδώ δεν ανοίγει και δεν δουλεύει ούτε καν ο browser του τηλεφώνου.. Θα μου πεις εδώ δε δουλεύει ούτε το ρολόι... τι περιμένω; Το όνομα του τεχνικού το γράφω, γιατί στο κάτω κάτω με αυτόν είχα να κάνω και δε τα βάζω με όλο το πλαίσιο... Η συμπεριφορά του δε μου άρεσε και ο τρόπος του και η άρνηση του να μου λύσει το πρόβλημα... Το ότι τα turbox είναι ότι χειρότερο, που είναι και μια πραγματικότητα, του το είπα στο τέλος, αφού δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και είχε αρνηθεί πως το τηλέφωνο είχε πρόβλημα και επέμενε πως είναι φυσιολογικό. Εγώ δεν γράφω ούτε τρέλες ούτε τίποτα ανακρίβειες έτσι για να περνάει η ώρα. Παραθέτω μόνο γεγονότα και αν θέλει ο οποιοσδήποτε και μπορεί να πει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα ας το ισχυριστεί. Έχω την αίσθηση πως εδώ πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό φόρουμ και για αυτό απευθύνομαι εδώ, αφενός μεν για να ακούσω απόψεις τι μπορεί να έχει το κινητό, αφού σύμφωνα με το πλαίσιο είναι μια χαρά ενώ δεν δουλεύει και αφετέρου δε για να διαβάσουν όλοι, πως συμπεριφέρονται εκεί. 1
ca6mio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Ok καποτε λέγαμε πως τα turbo-x γενικά είναι χαλια αλλα τώρα αμφισβητουμε εναν χρήστη που επιχειρηματολογεί για την κακή του εμπειρία με τέτοια συσκευή. Προφανώς ο άνθρωπος επι δυο χρόνια δεν είχε λογο και διάθεση να κατηγορήσει το προϊόν αλλά κάτι προέκυψε και η αντιμετωπιση του τον έκανε να έχει πλεον παράπονα. Δεν μιλάει υποθετικά αλλά έχει ζησει μια κατασταση που θα ενοχλούσε τον οποιοδήποτε. 1
liakjim Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Το πλαίσιο δεν είναι κατασκευαστής. Εισάγει τηλέφωνα / λαπτοπ κτλ από Κινέζους κατασκευαστές με την στάμπα του. Ότι ακριβώς θα αγόραζες απευθείας από τον κινέζο το ίδιο ακριβως θα είναι του πλαισίου. Το ίδιο ακριβώς με το barebone Clevo που αγόρασα το 9/2008 και από το οποίο πληκτρολογω.... Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν πάνω λέει Turbo-X ή οποιοδήποτε από αυτούς. Το ότι λέει πάνω Turbo-X δεν το κάνει να έχει"χειρότερη διαχείρηση πόρων" , όπως ισχυρίζονται οι τεχνικοί του καναπέ. Εφόσον το hardware είναι το ίδιο , τότε στο ίδιο software θα συμπερθούν ακριβώς το ίδιο. Κλείνω την παρένθεση. Για τον TS , τί θα έκανα : Reset too factory Χωρίς memory card μεσα. Εγκατάσταση του AnTuTu , σύγκριση με τα κινητά με την ίδια CPU. Αν είναι οκ, δεν φταίει το κινητό ως hardware αλλά κάποιο utility της ROM που φοράει = εύρεση κ εγκατάσταση άλλης ROΜ από σένα. Αν δεν είναι οκ, φταίει το κινητό. Πάμε παρακάτω -> Έχεις εγγύηση? Αν ναι τότε πάλι reset και ζητάς τον υπεύθυνο απειλώντας για συνήγορο καταναλωτή κτλ. Αν δεν έχει εγγύηση στην ανακύκλωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Θε Δεν πρέπει να ήσουν κ πολύ καλός με αυτά που γράφεις... Θες να το παίξεις έξυπνος και απλά το πετάς έτσι η με έχεις δει σε κάποιο κατάστημα. ;; δικαιολόγησε το επιχείρημα σου αλλιώς μην ασχολείσαι..... Το πλαίσιο δεν είναι κατασκευαστής. Εισάγει τηλέφωνα / λαπτοπ κτλ από Κινέζους κατασκευαστές με την στάμπα του.Ότι ακριβώς θα αγόραζες απευθείας από τον κινέζο το ίδιο ακριβως θα είναι του πλαισίου. Το ίδιο ακριβώς με το barebone Clevo που αγόρασα το 9/2008 και από το οποίο πληκτρολογω....Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν πάνω λέει Turbo-X ή οποιοδήποτε από αυτούς.Το ότι λέει πάνω Turbo-X δεν το κάνει να έχει"χειρότερη διαχείρηση πόρων" , όπως ισχυρίζονται οι τεχνικοί του καναπέ.Εφόσον το hardware είναι το ίδιο , τότε στο ίδιο software θα συμπερθούν ακριβώς το ίδιο. Κλείνω την παρένθεση. Για τον TS , τί θα έκανα : Reset too factory Χωρίς memory card μεσα. Εγκατάσταση του AnTuTu , σύγκριση με τα κινητά με την ίδια CPU. Αν είναι οκ, δεν φταίει το κινητό ως hardware αλλά κάποιο utility της ROM που φοράει = εύρεση κ εγκατάσταση άλλης ROΜ από σένα. Αν δεν είναι οκ, φταίει το κινητό. Πάμε παρακάτω -> Έχεις εγγύηση? Αν ναι τότε πάλι reset και ζητάς τον υπεύθυνο απειλώντας για συνήγορο καταναλωτή κτλ. Αν δεν έχει εγγύηση στην ανακύκλωση. Δεν λες κάτι διαφορετικό...... Απλά διαβάζεις αυτό που θες να διαβάσεις ώστε μετά να μας την πεις για τεχνικούς του καναπέ και άλλες τέτοιες παπαριες..... Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι τεχνικοί σαν εσένα έξω...... Είμαι ο καλύτερος και όλοι οι άλλοι είναι του καναπέ...... Και rom να αλλάξει μέρα από λίγο θα έχει το ίδιο πρόβλημα..... Ξανά......
liakjim Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Θε Θες να το παίξεις έξυπνος και απλά το πετάς έτσι η με έχεις δει σε κάποιο κατάστημα. ;; δικαιολόγησε το επιχείρημα σου αλλιώς μην ασχολείσαι..... Δεν λες κάτι διαφορετικό...... Απλά διαβάζεις αυτό που θες να διαβάσεις ώστε μετά να μας την πεις για τεχνικούς του καναπέ και άλλες τέτοιες παπαριες..... Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι τεχνικοί σαν εσένα έξω...... Είμαι ο καλύτερος και όλοι οι άλλοι είναι του καναπέ...... Και rom να αλλάξει μέρα από λίγο θα έχει το ίδιο πρόβλημα..... Ξανά...... Δεν φταίω εγώ. Εσύ τα γράφεις αυτά που γράφεις. Αν θες ανέλυσε τα κατωτέρω: "Γενικά τα turbox έχουν την χειρότερη διαχείριση πόρων. αυτή σημαίνει πως και 4 GB ram να είχε το turbox και ένα Sony η LG 1 GB πάλι το turboX θα λειτουργούσε χειρότερα." και "δεν έχω δει γενικά συσκευή turbox να αντέχει τόσο" ->( μη ξεχνάς τον φορητό μου, αν θες σου βγάζω φωτό το ταμπελάκι που λέει 9/2008. Ή είναι από τις εξαιρέσεις?)
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 @kfyros Λες ότι διαβάζεις τρέλα, αλλά μάλλον δεν διάβασες σωστά το αρχικό μου ποστ. Έγραψα ξεκάθαρα πως παρέδωσα το κινητό χωρίς sim πάνω και αυτό ήταν και το πρώτο θέμα που αντιμετώπισα γιατί αντί να επικοινωνήσουν σε άλλο αριθμό που τους έδωσα, για να με ενημερώσουν για το πέρας της επισκευής, αυτοί απλώς έστειλαν sms στο νούμερο που είχε αφαιρεθεί από το κινητό που είχα αφήσει. Και μάλιστα όπως ανέφερα δεν μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ήμουν εκεί ως επισκέπτης για δουλειές και αν δεν πέρναγα μόνος μου να δω τι συμβαίνει, θα έπρεπε να φύγω από τη πόλη χωρίς το κινητό μου... Το reset έγινε και ακόμα και χωρίς τις εφαρμογές το κινητό κολλάει ακόμα και στο ρολόι. Και δεν δέχεται ούτε καν sms και ο "τεχνικός" επέμενε πως το κινητό συμπεριφέρεται έτσι επειδή δεν επαρκεί η ram του. Δηλαδή αυτό είναι νορμάλ; Ακόμα και άδειο από εφαρμογές να μη μπορεί να δουλέψει καθόλου; Ωστόσο αυτός επέμενε πως και έτσι είναι φυσιολογική η λειτουργία του και δεν έχει πρόβλημα... Επίσης το κινητό δεν έγραψα πως δούλευε καλά πριν δύο χρόνια, αλλά μέσα στα δυο χρόνια. Το πρόβλημα ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ εντελώς ξαφνικά, χωρίς να γίνει καμιά αναβάθμιση σε καμία εφαρμογή. Οπότε δεν τίθεται θέμα ξαφνικά να μη μπορεί να σηκώσει ότι σήκωνε λίγη ώρα πριν... Και δεν είναι μόνο το facebook, αλλά οποιαδήποτε εφαρμογή. Εδώ δεν ανοίγει και δεν δουλεύει ούτε καν ο browser του τηλεφώνου.. Θα μου πεις εδώ δε δουλεύει ούτε το ρολόι... τι περιμένω; Το όνομα του τεχνικού το γράφω, γιατί στο κάτω κάτω με αυτόν είχα να κάνω και δε τα βάζω με όλο το πλαίσιο... Η συμπεριφορά του δε μου άρεσε και ο τρόπος του και η άρνηση του να μου λύσει το πρόβλημα... Το ότι τα turbox είναι ότι χειρότερο, που είναι και μια πραγματικότητα, του το είπα στο τέλος, αφού δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε και είχε αρνηθεί πως το τηλέφωνο είχε πρόβλημα και επέμενε πως είναι φυσιολογικό. Εγώ δεν γράφω ούτε τρέλες ούτε τίποτα ανακρίβειες έτσι για να περνάει η ώρα. Παραθέτω μόνο γεγονότα και αν θέλει ο οποιοσδήποτε και μπορεί να πει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα ας το ισχυριστεί. Έχω την αίσθηση πως εδώ πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό φόρουμ και για αυτό απευθύνομαι εδώ, αφενός μεν για να ακούσω απόψεις τι μπορεί να έχει το κινητό, αφού σύμφωνα με το πλαίσιο είναι μια χαρά ενώ δεν δουλεύει και αφετέρου δε για να διαβάσουν όλοι, πως συμπεριφέρονται εκεί. Σχετικά με τους πόρους του κινητού.... Αν το κινητό το πήρες από το plaisio αν θυμάμαι το plaisio έχει εγκατεστημένο μια δική της rom με δικές της εφαρμογές που πιθανών να οφείλονται για τα κολλήματα.... Η turbox δεν έχει δική της υποστηρίξει τουλάχιστον μέχρι πριν κάποιο καιρό. Γι αυτό είπα ότι άλλες συσκευές με 1 GB ram μπορεί να δουλεύουν καλύτερα.. Είναι θέμα υποστήριξης.... Και να αλλάξεις rom κατά την άποψη μου μετά από κάποιο διάστημα θα κάνει τα ίδια..... Δεν φταίω εγώ. Εσύ τα γράφεις αυτά που γράφεις. Αν θες ανέλυσε τα κατωτέρω: "Γενικά τα turbox έχουν την χειρότερη διαχείριση πόρων. αυτή σημαίνει πως και 4 GB ram να είχε το turbox και ένα Sony η LG 1 GB πάλι το turboX θα λειτουργούσε χειρότερα." και "δεν έχω δει γενικά συσκευή turbox να αντέχει τόσο" ->( μη ξεχνάς τον φορητό μου, αν θες σου βγάζω φωτό το ταμπελάκι που λέει 9/2008. Ή είναι από τις εξαιρέσεις?) Τι δες καταλαβαίνεις ή τι δεν θες να καταλάβεις από αυτά που γράφω.... Το λέω ξεκάθαρα.... Τα turbox έχουν μέσα μια rom που δεν είναι διαμορφωμενη σωστά ώστε να δουλέψει με την συσκευή. Βάλε σε αυτό ότι γενικά το Android σαν λειτουργικό είναι σχετικά κακογραμμένο και έχεις το αποτέλεσμα που αναφέρουμε..... Κάνε σύγκριση ίδια συσκευή σε hardware ένα turbox και Sony, LG Samsung η ότι άλλο θες και θα δεις ότι με το ίδιο hardware θα έχουν διαφορά στς επιδόσεις...... Στο τέλος λες για το φορητό σου.... Πιθανών laptop ..τι σχέση έχει αυτό;;;;; δεν είπα ότι η turbox είναι χάλια εταιρία..... Είπα ότι δεν κατέχει το θέμα στα κινητά..... Έχω 3 laptop το ένα είναι turbo X 8ετιας και λειτουργεί...... Είναι άσχετο όμως με το θέμα μας..
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Στο τέλος λες για το φορητό σου.... Πιθανών laptop ..τι σχέση έχει αυτό;;;;; δεν είπα ότι η turbox είναι χάλια εταιρία..... Είπα ότι δεν κατέχει το θέμα στα κινητά..... Έχω 3 laptop το ένα είναι turbo X 8ετιας και λειτουργεί...... Είναι άσχετο όμως με το θέμα μας.. Μια διευκρίνιση (αν και το είπε και ο liakjim) η turbox δεν κατασκευάζει, για να πεις ότι φτιάχνει καλύτερα λάπτοπ από κινητά. Τη στάμπα της βάζει. Μπορείς να πεις ότι διαλέγει καλύτερα λάπτοπ να βάλει τη στάμπα της ίσως.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Μα εννοείται, γι αυτό δεν το ανέφερα. Εννοείται την στάμπα βάζει απλά είναι διαφορετικό το τι κάνει σε λαπτοπ και τι σε κινητά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα