Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι, με τρώει η περιέργεια όμως, γιατί οπωσδήποτε διακόπτης; Δεν έχει ον-οφ το πλυντήριο; :)

Μ΄αρέσει η τελειομανία σου πάντως, δηλώνω fan :)

• Like 1
Δημοσ.

Μου έχει δοθεί η εντύπωση πως εάν έχουμε καμιά βαρβάτη περίπτωση υπέρτασης, θα μου κάψει ότι συσκευή είναι στο ηλεκτρολογικό grid εάν δεν παρεμβάλλεται κάποιας μορφής διακόπτης.

Δημοσ.

και τι κάνεις, βάζεις διακόπτες σε όλες τις συσκευές σου; Γιατί δεν ξηλώνεσαι λιγουλάκι να βάλεις ένα νταλαβέρι στον πίνακά σου, επιτηρητής τάσης νομίζω λέγεται, και να ησυχάσει το κεφάλι σου;

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς έχω τέτοιο κίνδυνο, όπως αναφέρω ή είναι της φαντασίας μου;

Εάν υπάρχει τέτοια συσκευούλα, φυσικά και να ξηλωθώ, Για τι ξήλωμα μιλάμε;

Δημοσ.

ξέρωγω, θεωρητικά έχεις. Υπάρχουν καναδυοτρείς τέτοιες συσκευούλες, επιτηρητής τάσης, varistor, αντικεραυνικά, το καθένα προστατεύει από κάτι. Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Ίσως σε βοηθήσουν σε κάνα καλό μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό.

πχ, επιτηρητής τάσης,

αντικεραυνικό ραγας

Δημοσ.

διακοπτης για αυτο που θελεις υπαρχη αλλα δεν κανει με την καμια για τοσο ενεργοβόρα συσκευη,

απο την αλλη το να βαλεις επιτηρητή τάσης στον πινακα θελει α) αρκετο χωρο στον πινακα γιατι θελεις εναν επιτηρητή και ενα ρελε ισχύος αν εχεις μονοφασικο και αν εχεις τριφασικο θελεις 3 επιτηρητές και 3 ρελε ισχυος ανεξάρτητα για καθε φαση γιατι αν βαλεις μονο ενα καθε φορα που ο επιτηρητής θα αναγνωρίζει αυξομείωση το ρελε θα κοβει και τις 3 φασης αναγκαστικά πραγμα που δεν θελεις γιατι δεν θα εχει ολο το σπιτι ρευμα. β) θελει παρα πολύ καλη ρύθμιση στην αποκλείσει της τασης γιατι μπορει με το παραμικρο να σου κοβη την ταση και να εχει μεγαλύτερο προβλημα μετα.

αυτα στα λεω γιατι και σε μαγαζι εχω δουλέψει ηλεκτρολογικού υλικου και πτυχίο ηλεκτρολογου τεε εχω και δουλευω πανω σε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε nikos1982 μονοφασικό ρεύμα έχω.

1. Πόσος χώρος χρειάζεται στο πίνακα για έναν τέτοιο επιτηρητή τάσης;

2. Tι ακριβώς κάνει ένας επιτηρητής τάσης και τι ένας ρελέ ισχύος;

Δημοσ.

1)τον χωρο δεν τον θυμαμε ακριβως να σου πω.

2)οταν αναγνορισει καποια αυξηση η μισωση της τασης πχ απο τα 220 βολτ και κατο η τα 240βολτ και πανω αυτοματα κοβη την παροχη ρευματος.αυτο παντα με + - και με καλο συθμησμα.το ρελε υσχιος το θελεις γιατι ο επιτηρητης απο μονος του δεν μπορει να ανταπεξέλθει στο φορτιο που εχει το σπιτι σαν καταναλωση και μπορει να τον καψεις οποτε το ρελε ισχυος παρεμβαίνει οστε να περνει ολο το φορτίο της εγκατάστασης χωρείς να ζορίζεται ο επιτηρητής.

ολες οι συσκευες εχους καποια ανοχη στην ταση.

οποτε η λογικη ειναι αναλογος τι συσκευες εχεις και με τι ανοχη στο ρευμα + - να γινει η ρύθμιση του επιτηρητή οστε να μην εχεις προβλημα και με το παραμικρο εχεις διακοπη ρευματος.

για το αντικεραυνικο που ειπε ο φιλος ποιο πανω το χριαζεσαι κυριος αν στημ περιοχη που εισαι εχει θεματα με κεραυνους αν οχι δεν ειναι τοσο αναγκαίο να το βαλεις.

esc 241 κωδικος ρελε ισχυος hager 40A με 2 NC επαφες που θελει 3 θεσεις στον πινακα

eu 101 κωδικος επιτηρητη hager μονοφασικο που θελει 2 θεσεις στον πινακα

συνολο και για τα 2 (5 θεσεις)

οσο για τον επιτηρητη καλο θα ηταν να ρωτησης και ηλεκτρολογο γιατι υπαρχουν και αλλου τυπου  για ευαίσθητες συσκευές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...