Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εργάζομαι σε μια εταιρία δημόσιας υγείας (απεντομώσεις, μυοκτονίες κλπ).Ενώ στα φάρμακα που χρεισημοποιούμε γράφει στα δελτία ασφαλείας οτί χρειάζετε να φοράμε μάσκες 3Μ γάντια και στολή δεν τυρούνται.Ακόμα όταν είχα αρχίσει να δουλεύω είχα αναφέρει το θέμα στον υπεύθηνο για μάσκες κλπ.(ακόμα δεν είχα διαβάσει τα δελτία ασφαλείας από τα φάρμακα) Η απάντηση που πήρα ήταν οτί τα φάρμακα δεν είναι επικίνδινα όπως τα φυτοφάρμακα.και εκεί τελείωσε η κουβέντα.Τώρα εγώ πως μπορώ να το χειριστώ: και πως μπορώ να ξερω ποια φάρμακα όντος χρειάζονται έστω μια μάσκα 3M: Καταλαβένω οτί στα δελτία ασφαλείας τον φαρμάκων τα κάνει κάπως πιο (μεγάλα) αλλά φάρμακα που έχουν διαλήτες μέσα και μυριζεί οπως η μπογιά νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το εισπέω χωρίς μάσκα.συγνώμη για τα ορθογραφικά.

Δημοσ.

Καλησπερα, καταρχην για τι ειδους φαρμακα μιλας;

Εννοειται πως οταν χρησιμοποιουμε οποιοδηποτε χημικο χρειαζεται να τηρουνται τα μεσα ατομικης προστασιας, οπως μασκα, γαντια και στολη εργασιας!

Θα μπορουσες να διαβασεις τα δελτια δεδομενων ασφαλειας και να δεις ποια ειναι τα μεσα ατομικης προστασιας που προτεινει ο κατασκευαστης για το καθε χημικο που χρησιμοποιειτε ξεχωριστα και να το δειξεις στον υπευθυνο.

Λογικα ο υπευθυνος για οικονομικους λογους σου ειπε πως δεν χρειαζεται να φορας γαντια και μασκα, πιθανον γιατι απαιτειται αλλος τυπος μασκας σε σχεση με τα φυτοφαρμακα.

Εννοειται πως δεν κανει να εισπνεεις κανενα χημικο ποσο μαλλον αν υπαρχουν διαλυτες μεσα σε αυτα που χρησιμοποιειτε, γιατι αθροιστικα σε μακροχρονια χρηση μπορει να προκαλεσει σοβαρα προβληματα στο αναπνευστικο σου συστημα και οχι μονο.

• Like 3
Δημοσ.

Δες το MSDS (Material Safety Data Sheet) του φαρμάκου, αν γράφει στους κινδύνους πως είναι επικίνδυνο στην εισπνοή τότε χρειάζεται μάσκα για χημικά. Βάζω στοίχημα πως χρειάζεται.

Δημοσ.

Στους 10 εργοδοτες, προισταμενους που συναντησα, μπορω να πω ολοι καυχιοτανε για τα εξοδα τους στην προσωπικη ζωη του, αν ηταν αληθεια κιολας, αλλα στα εξοδα τις εταιριας τους ηταν τοσο τσιγκουνιδες, ειδικα αν ηταν για την ασφαλεια του προσωπικου, ακουγα γιατι αυτο τοσο ακριβο, γιατι χαλασε, ξαναφορα την ιδια μασκα ή πολλα γαντια χαλας.

Ετσι πολλοι κανουν λεφτα. Και φαινονται καλοι κουμανταδοροι ταχα

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς θα πρέπει μόνος σου να φροντίσεις να προστατεύσεις την υγεία σου.

Ότι γράφει στα δελτία ασφαλείας.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε στολή,μάσκα και γάντια.Μπορεί να σου προκάλεσει μόνιμη βλάβη κάποια από τα χημικά.
Εφόσον φύγεις κάποια στιγμή από εκεί τρέχα στην Επ. Εργασίας και θα βγάλουν άκρη αυτοί μετά.

Δημοσ.

Το Θέμα είναι οτι υπάρχει μάσκα στην επειχήριση απλά επειδή το συγκεκριμένο φάρμακο το ψεκάζουμε σε κλειστούς χώρους και έχει και κόσμο μέσα αμα με βλέπουν με μάσκα θα τρέχουν πανικόβλητη...εδώ χωρίς μάσκα και είδη υπάρχουν προβλήματα.

Σας παραθέτω το φάρμακο: http://www.farmachem.gr/Userfiles/image/MSDS/steel%2025%20EC_4.0.pdf

Το θέμα είναι οτί ούτε το πίνω ούτε έρχετε σε επαφή με το δέρμα μου...οι ψεξασμοί γίνονται χαμηλά στο σοβατεπί αλλά το θέμα μου είναι αυτό που εισπνέω.

Δημοσ.

Σε τι χωρους γινεται εφαρμογη αυτου του σκευασματος;

Δεν θα τρεχουν, ειναι απολυτως φυσιολογικο να φορας μασκας για την προστασια σου και εννοειται πως οταν κανεις την εφαρμογη δεν βρισκονται κοντα στον ιδιο χωρο αλλα ατομα, παρα μονο εσυ που κανεις την εφαρμογη.

Και εγω οταν κανω εφαρμογες απεντομωσεων-απολυμανσεων παντα φοραω μασκα, δεν εχει να κανει με το οτι ψεκαζεις στο σοβατεπι, πραγματι ειναι σε πολυ χαμηλο σημειο, αλλα την φορας για να εισαι καλυμμενος απο τυχον σταγονιδια που σιγουρα θα τυχει να εισπνευσεις, ειναι μετρο ασφαλειας που πρεπει να τηρειται για την δικη σου προστασια.

Συγκεκριμενα στο φυλλο δεδομενων ασφαλειας αναφερει πως "χρησιμοποιειτε το προιον σε χωρο με επαρκη εξαερισμο, πρεπει να προηγηθει καλος εξαερισμος πριν την επανεισοδο στον χωρο και να γινεται χρηση μασκας με φιλτρο καταλληλο για σωματιδια  ή οργανικους ατμους."

Επιπλεον πρεπει να φορας γαντια ανθεκτικα σε χημικα, οπως απο νιτριλιο ή απο PVC και γυαλια για προστασια των ματιων σου.

Ολα αυτα αναφερονται στο δελτιο δεδομενων ασφαλειας και για να εισαι απολυτως προστατευμενος, θα πρεπει να φορας τα μεσα ατομικης προστασιας που αναφερονται.

Δημοσ.

Το κειμενο ειναι αρκετα σαφες οτι θελει μασκα και καταλληλα ρουχα. 

Απο κει και περα εγω ξερω ενα πραγμα : Safety first .- 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...