SethFaded Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα, μιας και τελειώνω φέτος τη σχολή μου(Ιστορίας-Αρχαιολογίας), αρχίζω και ψάχνω για μεταπτυχιακά με ειδίκευση στην Ιστορία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βγάζω μέσο όρο 6.5( χωρίς τα 8 μαθήματα που δίνω). Τρία πρώτα 6μηνα, κλασικά πετούσα χαρταετό, και κυριαρχούσαν τα 5αρια. Μετά όμως, έσκυψα κεφάλι και άρχιζα να βγάζω βαθμούς (κυρίως 7αρια κ 8αρια), αλλά όσο και αν στρώνωμαι στο διάβασμα, αυτά τα 10 μαθήματα των πρώτων εξαμήνων, συνεχίζουν να κρατάνε χαμηλά τον μ.ο. και να τον ανεβάζουν μόνο λίγα δέκατα. Δυστυχώς στο ανάποδο τμήμα μου ο βαθμός πτυχίου βγαίνει με απλή αναλογική (προσθεση βαθμών δια το σύνολο μαθημάτων). Ούτε πτυχιακή, ούτε τίποτα, μπας και φτάσω το 7αρι. Έχω κοιτάξει για πανεπιστήμια στην Ολλανδία, αλλά δε ζήτησα πληροφορίες γιατί το κόβω για απόρριψη και κοιτάω κυρίως προς Αμερική σαν (fee waiver ή οτιδήποτε). Τέλος, αν χάσω κάθε ελπίδα για εξωτερικό και κάνω μεταπτυχιακό Ελλάδα (ΑΠΘ-ΕΚΠΑ), αξίζει ή θα πάρουν οι καθηγητές τα λεφτά και θα ψάχνομαι για ιδιαίτερα των 2.5 € ;
defacer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δε μας είπες με ποιό σκοπό θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό -- τι περιμένεις να αποκομίσεις από αυτό. Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα, με το πτυχίο που θα έχεις προφανώς δεν πρόκειται να βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου οπότε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια... 1
Pa0ki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Φίλος μου μηχμηχ με παρόμοιο βαθμό κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία Βέβαια η τιμή είναι στο θεό οπότε σιγά μην του έλεγαν όχι Για Ελλάδα, δεν πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα το μεταπτυχιακό 1
SethFaded Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δε μας είπες με ποιό σκοπό θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό -- τι περιμένεις να αποκομίσεις από αυτό. Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα, με το πτυχίο που θα έχεις προφανώς δεν πρόκειται να βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου οπότε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια... Ειδίκευσης στην Αρχαία-Κλασική Ιστορία έχω κοιτάξει, κυρίως σαν ιστορικός ερευνητής. Το ξέρω ότι τα πτυχία στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Ελλάδα έχουν αξία όσο ένα σακί φασόλια, αλλά αμα δε το κυνηγούσα καλύτερα να έδενα μια πέτρα και να έπεφτα. Φίλος μου μηχμηχ με παρόμοιο βαθμό κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία Βέβαια η τιμή είναι στο θεό οπότε σιγά μην του έλεγαν όχι Για Ελλάδα, δεν πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα το μεταπτυχιακό Τρόποι όπως για παράδειγμα fee waiver ή γενικά εργασία στο πανεπιστήμιο, για να μειωθεί το συνολικό κόστος παίζουν; Ή πρέπει να δώσεις μόνο απ'τη τσέπη σου;
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Βλακείες είναι αυτά με τους βαθμούς, ψάξε για μεταπτυχιακά και δες τι απαιτήσεις έχουν, μέχρι στιγμής σε ελάχιστα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα θυμάμαι να έχουν βαθμολογικό όριο. Στα περισσότερα απλά παίρνουν ως κριτήρια τα προσόντα που έχεις και την εμπειρία και μετά από μοριοδότηση σας παίρνουν με φθήνουσα σειρά μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις.
defacer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ειδίκευσης στην Αρχαία-Κλασική Ιστορία έχω κοιτάξει, κυρίως σαν ιστορικός ερευνητής. Το ξέρω ότι τα πτυχία στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Ελλάδα έχουν αξία όσο ένα σακί φασόλια, αλλά αμα δε το κυνηγούσα καλύτερα να έδενα μια πέτρα και να έπεφτα. Εννοώ, το ψάχνεις επειδή π.χ. θα σε βοηθήσει να αποκατασταθείς επαγγελματικά; Κάτι άλλο; Όλα μαζί; Γιατί ανάλογα με το τι περιμένει κανείς (ή με το τι θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένει) πάει και το σχέδιο. Αν π.χ. πεις το θέλω καθαρά για δουλειά τότε ίσως με μια cost/benefit analysis να προκύψει ότι κακώς το θέλεις, κλπ. 1
fotaras13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα, μιας και τελειώνω φέτος τη σχολή μου(Ιστορίας-Αρχαιολογίας), αρχίζω και ψάχνω για μεταπτυχιακά με ειδίκευση στην Ιστορία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βγάζω μέσο όρο 6.5( χωρίς τα 8 μαθήματα που δίνω). Kαι το 6.5 ειναι ασχημος βαθμος δλδ; Για Ελλαδα ειναι μια χαρα και για εξωτερικο ενας φιλος μου πηγε Ολλανδια με βαθμο πτυχιου γυρω στο 6 (οχι παραπανω) αμεσα τον δεχτηκαν σε σοβαρο κιολας πανεπιστημιο. Και για να το πω και αντιστροφα... Ξερω και καμποσους τενεκεδες με πτυχια 7+ που δεν ξερουν που πανε τα 4... Τωρα αν θες Cambridge ή Yale αλλαζουν τα δεδομενα οσον αφορα το βαθμο προφανως...
ParhsG Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Τι πιστεύετε για τα μεταπτυχιακά σε πληροφορική;Για πιο λόγο είναι ορθό να κάνει κάποιος;
dritan90 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Τι πιστεύετε για τα μεταπτυχιακά σε πληροφορική;Για πιο λόγο είναι ορθό να κάνει κάποιος; μαλλον για να βρει δουλεια-να ζησει εξω-για διασυνδεση
LongTom Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Στην Δανία που είμαι είναι αρκετά (πολύ καλά θα πρόσθετα)πανεπιστήμια που δεν κοιτάν καθόλου τον βαθμό σου,μόνο το τι μαθήματα έκανες-πέρασες και τι γνώσεις έχεις στα αγγλικά. Στην Σουηδία από όσο ξέρω το ίδιο. Αμφότερα είναι τζάμπα για πολίτες της ΕΕ και στην Δανία εάν δουλεύεις πάνω από 10ώρες/εβδομάδα δικαιούσαι και παχυλό επίδομα από το κράτος. Τώρα εάν θα βρεις στο εξωτερικό δουλειά με το πτυχίο που θα πάρεις δεν ξέρω,αυτό πρέπει να το ψάξεις ο ίδιος και σίγουρα δεν πρέπει να βασιστείς στις απαντήσεις που θα πάρεις εδώ ή στην Ελλάδα γενικότερα. Δες στα φόρα του εξωτερικού,ρώτα παλαιούς μαθητές του τμήματος που σε ενδιαφέρει(υπάρχουν λινκ σε κάθε σελίδα πανεπιστημίου για τέτοιους "βοηθούς"),κοίτα απευθείας τις αγγελίες κ.ο.κ. Τέλος ποτέ να μην λες: "Θα φάω σίγουρα άκυρο και έτσι δεν ρωτάω", το χειρότερο που μπορείς να κάμεις και τι στον βρούτσο, ένα email δεν σου κοστίζει τίποτα,ούτε θα σε κρεμάσουν επειδή ρώτησες.... Btw:Μεγάλη προσοχή στα deadline.
Papakaliati Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Τι πιστεύετε για τα μεταπτυχιακά σε πληροφορική;Για πιο λόγο είναι ορθό να κάνει κάποιος; Εξασκηση γλωσσας αμα πιστευει οτι χρειαζεται. Αμα το κοστος ειναι μικρο, τοτε παραλληλα θα ξεκινησει να ψαχνει και για δουλεια. Θεωρω οτι ενα ρεαλιστικο χρονικο οριο για ευρεση εργασιας απο εναν αποφοιτο μιας σχολης που εχει προοπτικες στην χωρα, ειναι μερικοι μηνες. Εξαρταται απο την χωρα βεβαια. Αρα καθως παραλληλα ψαχνεις να κανεις ενα μεταπτυχιακο δεν ειναι κακο, με την εννοια οτι αμα στην Ελλαδα το ιδιο διαστημα πηγαινες απο καφετερια σε καφετερια, τοτε σιγουρη ειναι μια πολυ καλυτερη επιλογη. Αλλα το δεχομαι μονο αμα θελεις να μεινεις στην εκαστοτε χωρα για εργασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα