Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι αλείφετε στο ψωμί βούτυρο (ζωικά) η μαργαρίνη (φυτικά); Τα τελευταία χρόνια αγοράζουμε μαργαρίνη Becel. Τώρα αγόρασα το χωριό με ελαιόλαδο(μαργαρίνη) και έχει βαριά γεύση και δεν είμαι σίγουρος αν είναι για μαγειρική η πρωινό αν και γράφει για όλες τις χρήσεις. Από βούτυρο έχετε να προτείνεται κάτι, να έχει απαλή γεύση και μυρωδιά για πρωινό;

  • Like 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

γιατι οχι ταχινι ή φυστικοβουτυρο;

 

τελευταια αγορασα ονλαην ενα κιλο βουτυρο αμυγδαλο κι αλλο ενα φυστικιου για καπου δεκα ευρω εκαστο. 100% ξηρο καρπο, οχι γλυκοζες και ηλιελαια.

 

Οκ θερμιδες φουλ αλλα τουλαχιστον ειναι θρεπτικο και εχει ωραια γευση σε σχεση με μαργαρινες κλπ

  • Like 3
Δημοσ.

lurpak soft, με 50% περίπου ζωικό βούτυρο και 25% φυτικό (το υπόλοιπο 25% με με ρωτάς τι είναι). Το αγνό βούτυρο είναι σαφώς καλύτερο, αλλά δεν αλείφεται με τίποτα στο ψωμί γαμώτο. Τις σκέτες μαργαρίνες τύπου βιτάμ σοφτ κλπ δεν τις χρησιμοποιώ πλέον καθόλου. Ζωικό λίπος φδγ :)

  • Like 2
Δημοσ.

Άμα γίνεται κατανάλωση με μέτρο, το βούτυρο είναι πολύ πιο υγιεινό απο τη μαργαρίνη με τα υδρογονοποιημένα λιπαρά (κοινώς τρανς). Πλασάρονται ως υγιεινή εναλλακτική του βουτύρου, αλλά στην ουσία είναι χειρότερα. Μόνο άμα κάποιος τρώει κάθε μέρα σε τεράστιες ποσότητες βούτυρο, μπορεί να θεωρηθεί "καλύτερη" εναλλακτική η μαργαρίνη. Το βούτυρο με τα ζωικά λιπαρά έχει και κάποια θετικά για τον οργανισμό σε αντίθεση με τη μαργαρίνη που δεν προσφέρει τίποτα. Αυτά με τα μπεσελ για χαμηλή χοληστερίνη είναι καθαρά μάρκετινγκ. Αφού τους ανάγκασαν στις διαφημίσεις να λένε πλέον ότι με περπάτημα και μπεσελ πέφτει η χοληστερίνη. No shit sherlock. Λες και η μαργαρίνη φταίει και όχι το περπάτημα. Κάνε το ίδιο πείραμα με βούτυρο και θα δεις ότι η μόνο η καλή χοληστερίνη (HDL) μπορεί να είναι ανεβασμένη. Κάτι που είναι καλό βέβαια. Η LDL είναι αυτή που πρέπει να μας "φοβίζει".

  • Like 11
Δημοσ.

lurpak soft, με 50% περίπου ζωικό βούτυρο και 25% φυτικό (το υπόλοιπο 25% με με ρωτάς τι είναι). Το αγνό βούτυρο είναι σαφώς καλύτερο, αλλά δεν αλείφεται με τίποτα στο ψωμί γαμώτο. Τις σκέτες μαργαρίνες τύπου βιτάμ σοφτ κλπ δεν τις χρησιμοποιώ πλέον καθόλου. Ζωικό λίπος φδγ :)

Το υπολοιπο ειναι γαλα, βαλε το βουτυρο σε φουρνο μικροκυμματων να γινει υγρο θα δεις οτι το γαλα θα κατσει κατω, ενω το υπολοιπο θα ναι σκετο βουτουρο

Δημοσ.

γιατι οχι ταχινι ή φυστικοβουτυρο;

 

τελευταια αγορασα ονλαην ενα κιλο βουτυρο αμυγδαλο κι αλλο ενα φυστικιου για καπου δεκα ευρω εκαστο. 100% ξηρο καρπο, οχι γλυκοζες και ηλιελαια.

 

Οκ θερμιδες φουλ αλλα τουλαχιστον ειναι θρεπτικο και εχει ωραια γευση σε σχεση με μαργαρινες κλπ

Για πες, απο που το τσιμπησες?

Δημοσ.

Εδώ βρήκα τα βούτυρα της minerva http://www.minervahorio.gr/el/products/voutiro/

Εδω οι μαργαρίνες  http://www.minervahorio.gr/el/products/margarini/

 

Τι να πρωτοδιαλεξεις; Γιατί έχουν τόσο πολλά προϊόντα;

 

Βιταμ https://www.vitam.gr/product/bitam-me-bouturo/

 

 

Τα lurpak ειναι εισαγόμενα και πραγματικά δεν θέλω να δώσω λεφτά σε κάτι που οι Έλληνες έχουν άριστα εργοστάσια και το ίδιο καλά προϊόντα. http://www.lurpak.com/el-gr/our-products/?gclid=CMyKo6WWzcoCFQoOwwodfKQMhw

 

Τα Becel τελικά είναι κατάλληλα για αυτούς που δεν έχουν χοληστερόλη;

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...