Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην οικογένεια έχουμε 15 στρέμματα και 150 ελιές και συνήθως κατα μέσο όρο βγάζουμε γύρω στον 1.5 τόνο λάδι(αναλόγως την χρονιά). Σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ με το επάγγελμα του αγρότη. 

Για να βγάζω αξιοπρεπές εισόδημα θέλω τουλάχιστον αλλα 30 στρέμματα με 500-600 ρίζες. Ως νέος αγρότης θα έχω κάποια επιδότηση για αγορά χωραφιών ή έστω άτοκων δανείων; Το στρέμμα στο χωριό μου πουλιέται γύρω στα 1000ε.

Όποιος έχει κάνει αντίστοιχες διαδικασιες αν θέλει ας μου στέιλει pm. Μετρητά έχω γυρω στα 5000ε και μηχανήματα έχω(ραβδιστικά,πάγκο συγκομιδής, λιόπανα κ.τ.λ)

• Like 1
Δημοσ.

Πριν 2 χρόνια σαν νεός αργότης έπαιρνες χέρι ένα 20ρικο+ με προϋπόθεση τα επόμενα 10 νομίζω χρόνια το 50% + 1  των εισοδημάτων σου να προέρχονται από αγροτικές εργασίες. 

Και άτοκο δάνειο για αγορά γης μέχρι ένα ποσό αρκετά μεγάλο(δεν το θυμάμαι). Τώρα όμως παίζει έσπα 2014-2020 το οποίο άνοιξε τέλη του 2015 οπότε για το τι νέο υπάρχει πρέπει να ρωτήσεις λογιστή για τα προγράμματα κλπ.

Δημοσ.

Στην οικογένεια έχουμε 15 στρέμματα και 150 ελιές και συνήθως κατα μέσο όρο βγάζουμε γύρω στον 1.5 τόνο λάδι(αναλόγως την χρονιά). Σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ με το επάγγελμα του αγρότη. 

Για να βγάζω αξιοπρεπές εισόδημα θέλω τουλάχιστον αλλα 30 στρέμματα με 500-600 ρίζες. Ως νέος αγρότης θα έχω κάποια επιδότηση για αγορά χωραφιών ή έστω άτοκων δανείων; Το στρέμμα στο χωριό μου πουλιέται γύρω στα 1000ε.

Όποιος έχει κάνει αντίστοιχες διαδικασιες αν θέλει ας μου στέιλει pm. Μετρητά έχω γυρω στα 5000ε και μηχανήματα έχω(ραβδιστικά,πάγκο συγκομιδής, λιόπανα κ.τ.λ)

Ψάχνεις να βρεις τρόπο να αυτοκτονήσεις οικονομικά;

Στο προβλημά σου μια είναι η λύση.

Να βρεις τρόπο να πουλάς τον 1,5 τόνο λαδιού σε τιμές τουλάχιστον 30 ευρώ το λίτρο.

Να το κάνεις εξαγωγή σε πλούσιες αγορές (π.χ. Ντουμπάι,Κίνα,Αμερική).

Διαφορετικά είσαι καταδικασμένος ειδικά αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους αγρότες

• Like 1
Δημοσ.

Μιλούσα με φίλο μου πριν 3 ημέρες για αγροτικά θέματα με ελιές και παραγωγή λαδιού.

Στην Ηλεία το λάδι πωλείται 3 ευρώ/κιλό.

Οντως τοσο παει στην Ηλεια 3ε στην Αιτωλοακαρνανια και Αχαια εχω μαθει οτι το δινουν 4 ευρω

Δημοσ.

Ξερεις πολλους αγροτες που ζουν αποκλειστικα απο ελιες?

Αν πάρει άλλα 30 στρέμματα που λέει στην αρχή δεν μπορεί να ζήσει απ'αυτά; Αν πούμε ότι βγάζει 5 τόνους λάδι και το πουλάει προς 3-4€/το κιλό, δηλαδή κάπου 15-20 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Πόσα έξοδα θα έχει περίπου;

Δημοσ.

ΟΧΙ δεν μπορείς. Δεν έχει κανένα κέρδος ή παραγωγή, που να δικαιολογεί το ρίσκο εμπλοκής με την διαδικασία. Το κέρδος είναι στο εμπόριο. εμπόριο όλοι θέλουν να κάνουν- λίγοι μπορούν. Ειδικά στο Ελλάδα θέλει δουλειά να είσαι εξαγωγέας, δεν τον νοιάζει το Βέλγο αν αργεί το φορτίο επειδή το δημόσιο είναι πιο αργό και απο ταινία του Αγγελοπούλου. Απλά θέλει το φορτίο του (αν έχεις το know how και το cash flow να ρίξεις τα πρώτα deals)
Δημοσ.

Ξερεις πολλους αγροτες που ζουν αποκλειστικα απο ελιες?

Εξαρτάται από τα στρέμματα.

Αλλά δύσκολα ζεις αποκλειστικά από αυτό, γιατί μου είπε ο φίλος μου οτι τον έναν χρόνο μπορεί π.χ να βγάλεις 2.5 τόνους λάδι από τις ελιές αλλά τον επόμενο χρόνο μόνο 0.5-1 τόνο, οι ελιές δεν δίνουν κάθε έτος στάνταρ ποσότητα λαδιού.

Δημοσ.
Θα σας δώσω μια συμβουλή.Όποιοι έχετε ελιές και παράγετε λάδι,καβατζάρετε μεγάλες ποσότητες λαδιού

για προσωπική κατανάλωση.

Κάποια στιγμή γνωρίζουμε οτι το σύστημα θα καταρρεύσει και όπως πολύ καλά γνωρίζετε το εντεράκι σας

χωρις λαδάκι δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Το λαδάκι είναι το νούμερο ένα τρόφιμο.
Δημοσ.

Θα σας δώσω μια συμβουλή.Όποιοι έχετε ελιές και παράγετε λάδι,καβατζάρετε μεγάλες ποσότητες λαδιού
για προσωπική κατανάλωση.

Κάποια στιγμή γνωρίζουμε οτι το σύστημα θα καταρρεύσει και όπως πολύ καλά γνωρίζετε το εντεράκι σας
χωρις λαδάκι δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Το λαδάκι είναι το νούμερο ένα τρόφιμο.

Βρήκαμε και τον wannabe μαυραγορίτη!

ΥΓ Το λάδι χαλάει ξέρεις μετά από μερικούς μήνες.

Δημοσ.

Να βρεις τρόπο να πουλάς τον 1,5 τόνο λαδιού σε τιμές τουλάχιστον 30 ευρώ το λίτρο.

30 ευρώ το λίτρο; Με τίποτα όμως. Εδώ τα καλά λάδια σε καταστήματα του εξωτερικου πωλούνται 8-10 ευρώ το λίτρο. Το 30 απέχει πάρα πολύ ακόμα κι αν ειναι 100% πιστοποιημένα βιολογικό και το πάει και ο ίδιος (να κάνει μόνος του το εμποριο λιανικης)

Βρήκαμε και τον wannabe μαυραγορίτη!

ΥΓ Το λάδι χαλάει ξέρεις μετά από μερικούς μήνες.

Το λάδι κάνει χρόνια να χαλάσει, ώστε να μην τρώγεται. Απλά ανεβαίνουν τα οξέα και πέφτει η ποιοτητα και η γευση του. Αν είναι να φτάσουμε σε καταστάσεις πείνας, μια χαρά τρώγεται ακόμα κι αν ειναι 2-3 ετών. Για τη μαυρη αγορά με βρίσκεις σύμφωνο. Καβατζώνουμε για πάρτυ μας. 

Δημοσ.

Αν είναι σε γυάλινο μπουκάλι κρατάει γύρω στον ένα χρόνο χωρίς να το χτυπάει φως...μετά αρχίζει να πέφτει κατακόρυφα η ποιότητα του και να αλλοίωνεται η γεύση του. Αν είναι σε μεταλλική συσκευασία είναι 18 μήνες ο χρόνος ζωής του. Μετά αρχίζει κατακόρυφη αλλοίωση. Και αυτά σε ιδανικές θερμοκρασίες φύλαξης με θερμοκρασίες 20-22 βαθμούς και χωρίς φως.

Άρα αν όπως λέτε κάποιος κρατήσει τέτοιες τεράστιες ποσότητες για τον ίδιο και την οικογένεια του(5 άτομα σας λέω εγώ) δεν θα προλάβουν να το καταναλώσουν. Πόσο λάδι να φάνε σε 2-3 χρόνια το πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο λάδι να φάνε σε 2-3 χρόνια το πολύ.

Τεράστιες ποσότητες! έχει απαντηθεί αυτό το ερώτημα, παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...