Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα μου ήρθε η νέα ψήκτρα μαζί με ένα 12αρι ανρμιστηρακι που είχα παραγγείλει, τα εγκατέστησα άνοιξα το pc όλα κομπλέ άνοιξε.

Το ανεμιστηρακι αυτό έχει led αλλά δεν είχε ανάψει έτσι είδα πως εκτός από το 3πινο καλωδιακι τροφοδοσίας που έχει είχε ένα ακόμα 2πινο που μάλλον αναβε το led απ ότι θεώρησα έτσι πήγα να το συνδέσω και αυτό σε μια υποδοχή 4πινη της μητρικής που έγραφε pled1 (είχα ανοιχτό το pc) με το που ακουμπαω το καλώδιο αυτό στα κερατάκια της υποδοχής έσβησε το pc και από εκείνη την ώρα δεν ανάβει.

Παίζει να έχει καεί κάτι επειδή πήγα ενώ ήταν ανοιχτό να συνδέσω αυτό το καλωδιακι;

Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν να βάζω και να βγάζω από το ρεύμα έναν ανεμιστήρα ενώ είναι ανοιχτό το pc και δεν είχε πάθει τπτ.

Έχω απελπιστει καθώς μόλις 2 βδομάδες έχω το σύστημα και δεν θέλω να παιδευτω με επιστροφές στο κατάστημα που τα πήρα για να δουν τι γίνεται.

Δημοσ.

Σήμερα μου ήρθε η νέα ψήκτρα μαζί με ένα 12αρι ανρμιστηρακι που είχα παραγγείλει, τα εγκατέστησα άνοιξα το pc όλα κομπλέ άνοιξε.

Το ανεμιστηρακι αυτό έχει led αλλά δεν είχε ανάψει έτσι είδα πως εκτός από το 3πινο καλωδιακι τροφοδοσίας που έχει είχε ένα ακόμα 2πινο που μάλλον αναβε το led απ ότι θεώρησα έτσι πήγα να το συνδέσω και αυτό σε μια υποδοχή 4πινη της μητρικής που έγραφε pled1 (είχα ανοιχτό το pc) με το που ακουμπαω το καλώδιο αυτό στα κερατάκια της υποδοχής έσβησε το pc και από εκείνη την ώρα δεν ανάβει.

Παίζει να έχει καεί κάτι επειδή πήγα ενώ ήταν ανοιχτό να συνδέσω αυτό το καλωδιακι;

Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν να βάζω και να βγάζω από το ρεύμα έναν ανεμιστήρα ενώ είναι ανοιχτό το pc και δεν είχε πάθει τπτ.

Έχω απελπιστει καθώς μόλις 2 βδομάδες έχω το σύστημα και δεν θέλω να παιδευτω με επιστροφές στο κατάστημα που τα πήρα για να δουν τι γίνεται.

Αυτά τα δίπινα είναι για λεντάκια του κουτιού. Κοινώς μάλλον κάτι έκαψες.

Αν δεν ανάψει μετά απο CMOS ή και έξω απο το κουτί, μάλλον θα πας για επιστροφή.

(Και εγώ βάζω βγάζω ανεμιστήρες όταν είναι στο ρεύμα αλλά δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος.)

• Like 3
Δημοσ.

Να σαι καλά......... ειχα καιρο να γελάσω ετσι.......αχχ....!! απλα μου ηρθε η εικονα να το κουμπωνεις με το pc ανοιχτό και να κλεινουν τα φωτα!!!!! χαχαχαχα.

περα απο την πλακα... αφου εισαι καλα και δεν εγινε καμια χοντρη ζημια ολα καλά. (εμαθες και κατι για την επομενη φορα)

Στο προβλημα τωρα.

Μπορεις να δεις-να εκτιμησεις αν τωρα η μητρικη παίρνει ρευμα;

επισης μπορεις να Διαβασεις το μανουαλ απο την μητρικη να δεις που το κουμπωσες. και σε ποια pin; (volt και +/-)

Επισης μπορεις να δεις αν το δυπινο ηταν οντως για τα led της ψυχτρας απο το μανουαλ της ψυχτρας. γιατι και εδω νομιζω οτι απλα υποθετεις και δεν εισαι τοσο σιγουρος.

Τελος επειδη προφανος κατι εκαψες (στην καλυτερη το τετραπινο απλα.) θα σε συμβουλευα να κανεις το κοροιδο και να το στειλεις με RMA για αντικατασταση (οι Μ**** πληρώνονται)

αν παλι δεν εισαι διατεθημενος.

αποσυνδεσε ολες της συσκευες απο την μητρικη, (και το τροφοδοτικο) να αποφορτιστη.

clear cmos, reset αν εχει τετοιο option η μητρικη σου και bootare την . στην καλυτερη απλα δεν 8α δουλευει το 4πινο.

καλη τυχη και διαβασε και κανενα μανουαλ καμια φορα....

• Like 1
Δημοσ.

Τα αποσυνδεσα όλα τα ξανασυνδεσα δεν ανάβει.

Έκανα clear cmos με το jumper πάλι δεν ανάβει.

Γμτ αυτό το έκανα συχνά στο παλιό σύστημα και δεν είχε πάθει τπτ όλα αυτά τα 6 χρόνια που το είχα.

Είχα συνδέσει το 3πινο και δούλευε κανονικά ο ανεμιστήρας μόλις πήγα να συνδέσω το 2ο καλώδιο που έχει (fan led + -) στην υποδοχή "pled1" έσβησε το pc.

Να πω την αλήθεια δεν έχω ξαναδεί ανεμιστήρα με 2 καλώδια και απ ότι κατάλαβαααυτό το fan led ενεργοποιουσε το led του.

post-161982-0-71394900-1453999047_thumb.jpg

post-161982-0-70495800-1453999127_thumb.jpg

Δημοσ.

Τα αποσυνδεσα όλα τα ξανασυνδεσα δεν ανάβει.

Έκανα clear cmos με το jumper πάλι δεν ανάβει.

Γμτ αυτό το έκανα συχνά στο παλιό σύστημα και δεν είχε πάθει τπτ όλα αυτά τα 6 χρόνια που το είχα.

βγαλτην απο το κουτι τελειως. και δες σε ποια πιν το καρφωσες το 4 πινο

τα 4 πιν ειναι ενα με ρευμα 12volt. ενα ground ena signal kai ενα pwr νομιζω, σε ποια απο τα 2 εβαλες το διπηνο.

και δες απο την ψυχτρα τη στο καλο ειναι αυτο το διπηνο.....και τι specs εχει.

τελος σε ρωτησα υπαρχει τροπος να δεις αν η μητρικη παιρνει ρευμα και απλα δεν bootarei.

εχει καποιο led??

ΥΓ. και στο παλιο pc καρφωνες 2πινο σε 4πινο.; η εννοεις οτι απλα κουμπωνες 2πινο σε 2πινο ενω δουλευέ.

σορρυ αλλα εχει διαφορα το ενα με το αλλο και το παρουσιαζεις το ιδιο.

Δημοσ.

Πάντως αυτό το 2pin καλώδιο σίγουρα δε μπαίνει πάνω στη μητρική. Έχω και γω δύο τέτοιους ανεμιστήρες και έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία από καλώδια που καταλήγουν στο fan controller. Ποιο ανεμιστηράκι πήρες;

Δημοσ.

Έβαλα το 2πιν καλωδιακι που δείχνω πιο πάνω στις φωτο στην 3πιν υποδοχή "pled1" που δείχνω στη φωτο.

Δεν έχει κάποιο led η μητρική αλλά αγγιζω κάποιους πυκωτες της και είναι ζεστοί.

Το ανεμηστηρι είναι αυτό www.e-shop.gr/bitfenix-spectre-120mm-fan-red-led-black-p-per-641066

Δημοσ.

Συνέδεσες την τροφοδοσία του led στην θέση (powerled) που είναι για το led του κουτιού, αν ήσουν τυχερός μπορεί να μην γινόταν κάτι με το pc όμως σε λειτουργία προκάλεσες βραχυκύκλωμα, τώρα θέλουν όλα έλεγχο για να δείς τί έχεις κάψει και τί όχι η μητρική συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, στην θέση σου θα δοκίμαζα με άλλο τροφοδοτικό μηπώς και  τίναξε τα πέταλα μόνο αυτό

Δημοσ.

Τα έχω βγάλει όλα έξω έτσι όπως παταγα το κουμπί να ανοίξει δεν άνοιγε κλασσικά, θυμήθηκα πως έχω ξεχάσει το jumperaki του clear cmos στη θέση reset πάω να το βγάλω και όπως το βγάζω ανοίγει!

Στη συνέχεια το κλείνω για να βάλω το jumper στη σωστή θέση αλλά πάλι δεν ανοίγει.

Δημοσ.

Κοινώς μάλλον η mobo τα τίναξε, αν έχεις ακόμα το setup με τον c2d εγκαστέστησέ το και δοκίμασε να δεις αν δουλεύει, να τσεκάρεις δηλαδή ότι είναι 100% η μητρική του τωρινού συστήματος και πως το τροφοδοτικό είναι οκ, η πολύ πιο απλά βάζεις το smart 630 στο setup με τον c2d.

Δημοσ.

χμμμ........χμμμ..... πονοκεφαλος.......

θα προσπαθησω να ¨μαντεψω" τι εχει γινει...... γιατι δυστηχως και οι πληροφοριες στο αρχικο σου post... ειναι παραπληροφορηση.

αν καπου κανω λαθος διορθωσε με.

το ανεμηστηρακι εχει ενα τριπηνο (το οποιο δινει ρευμα για να γυρναει και να αναβουν τα led) τα οποια αναβουν οταν ο ανεμιστηρας εχει υψηλες στροφες.

επισης εχει και ενα διπηνο το οποιο ειναι συνδεδεμένο στο ανεμηστηρακι και κανει μια λουπα ετσι ωστε να μπορεις να το συνδεσεις σε καποιο fun controller. για να ανοιγοκλεινει τα led αν θες. (on - off)

αυτο το διπηνο.......δεν πρεπει να μπει σε καποιο ρευμα γιατι βραχυκλωνει.

προφανος και το βραχυκλωσες γιατι το συνδεσες στο 3πινο pled1 το οποιο ειναι για το φωτακι του κουτιου και εχει ρευμα (οχι το 4πινο που ελεγες) . σε αυτη την περιπτωση η ζημια ειναι στον ανεμιστηρα. (αν εισαι τυχερος).

οποτε αποσυνδεσε ολες τις συσκευες. και το τροφοδοτικο. ασε την μητρικη 30 λεπτα να μην εχει καθολου ρευμα.

συνδεσε μονο το τροφοδοτικο και ανοιξε το....λογικα θα ανοιξή.

βαλε το cmos στην σωστη θεση......δες το μανουαλ.....και δοκιμασε ξανα.

τελος αν συνεχισεις ετσι........να ακουμπας την μητρικη με γυμνα χερια ενω ειναι στο ρευμα......

η θα καταλειξεις στο νοσοκομειο....... η θα την καψεις τελειως.

• Like 1
Δημοσ.

Εχει βραχυκυκλωσει!

Ακούστε πως ανάβει όταν βάζω το jumperaki του clear cmos στη θέση 2-3 δηλαδή στο clear ανάβει και όταν το βγάζω σβήνει.

Δεν ανάβει από το system panel header που είναι συνδεδεμένο το power button.

Της έβγαλα τα μάτια!

Δημοσ.

Πήγαινε πίσω την mobo στο κατάστημα και κάνε τον κινέζο, πες δήθεν σταμάτησε να δουλεύει όσο έκανες browsing στο internet και τέτοια, δεν ξέρεις τίποτα από pc και είσαι σε απόγνωση κλπ, στην Ελλάδα είμαστε, αλίμονο και αν δεν το χάψουν :). Όσο μας δουλεύουν οι υπεύθυνοι στο service ορισμένων καταστημάτων τόσο πρέπει να τους δουλεύουμε και εμείς, δυστυχώς όσο ανέντιμο και να ακούγεται είναι η αλήθεια, διαφορετικά άκρη δεν θα βγάλεις με ελληνικό μαγαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...